En ny dag med nya möjligheter

Jag vet tyvärr inte vad som hände igår mellan 21:00-24:00, total blackout. Vet inte om det var ölen, pizzan eller chipsen det var något fel på. Vem var det som spetsade mitt tilltugg? Så tyvärr kan jag inte heller med andra ord berätta för er vad som hände under de timmarna.

Idag är det klippa mig som står på schemat, men innan dess ska jag också duscha. Undra vad det ska bli för frisyr idag då? Har ju länge funderat på att klippa mig väldigt kort, men det känns ju inte så aktuellt nu när det blir kallare ute. Så jag ska nog hålla mig till min gamla vanliga frisyr. Play it safe helt enkelt. Till sommaren blir det nog faktiskt att testa något nytt, men det tar vi då.

Har hittat en snygg kavaj på Gant som verkligen ser vintrig ut och jag giller verkligen färgen på den. Men jag kommer knappast att inhandla den då jag prioriterar helt andra saker i just nu. Tänker först och främst på Macbook air, men självklart på andra saker också. Men någon gång i framtiden kanske? I vilket fall som helst så ser den ut så här:
Gant kavaj
Live Forever!

Tagga tagga tagga!

Pizzan är i ugnen, ölen på kylning (även sangrian, beror lite på vad jag är sugen på ikväll.. Det kanske ska firas eller peppar peppar ta i trä dränka sorgerna så det kan nog vara bra med båda delarna på kylning), chipsen finns i skåpet, tröjan är på, taggande musik spelas genom högtalarna och lägenheten är lite smått städad.

Det är med andra ord ultimata förutsättningar att det kommer bli en trevlig kväll, eller ja det beror väldigt mycket på utgången utav matchen också.

Idag blev det skolan och pendlarna ska självklart börja sega och ha sig nu när det börjar bli lite kallare ute, undra om det blir som förra året och pendlarna är sena varje dag? Ja det lär väll märkas om SL har insett att det blir kallt varje vinter och snö är faktiskt något som också tillhör vintern.

Fick nyss ett mail från Morris som berättade om en kundkväll med tilltugg, förfriskningar och 15% på alla köp och en överraskning för alla köp över 3000kr. Lite surt är det väll att jag har köpt min blazer redan då 15% hade inte suttit helt fel. Det finns inte så mycket att göra åt saken, får se om jag orkar ta mig dit och kolla på lite kläder i vilket fall som helst. Det finns ju faktiskt en del Morris saker som jag har funderat på att köpa.


Sist men inte minst bjuder jag på en bild från Madrid och förra El Clásico.
Jacob Madrid
¡Hala Madrid!

Juligt värre och speldagbok

Idag blev det en riktig julig-dag, men det är väll med all rätt det. Det är ju faktiskt första advent, så nu är det inte allt för länge tills jul. Men det betyder även att det inte är så länge kvar till min tenta heller. Man får helt enkelt se det positiva ist för det negativa. Iaf med julig-dag menar jag, julmust, julmusik och lussekatter. Mumsigt värre!

Jag har även gjort klart andra inlämningsuppgiften till programmeringskursen, jag är ute i väldigt tidigt om man säger så då den ska vara inlämnad andra veckan i januari om jag minns rätt. Men det är bra att ha den klar så man kan fokusera på annat! Dessutom hinner man putsa på koden väldigt länge så den blir lite finare.

Imorgon är det skola igen och då börjar jag kl 10:00, måste även köpa nytt SL-kort. Så det blir att bege sig lite tidigare än vad jag egentligen har tänkt. Eller så köper jag det när jag är påväg hem? Vi får se, i vilket fall som helst får jag inte glömma mitt papper där jag har rabatt hos SL. Ska nog gå och leta reda på det nu annars kommer jag att glömma det. Jag måste även ta ut pengar till frisören som inte tar kort, då jag ska klippa mig på tisdag. Mycket att göra imorgon med andra ord!

Ännu en sak som är imorgon är matchen mellan Barcelona - Real Madrid och det blir definitivt att tagga hela dagen inför den. Jag hoppas på en tidig julklapp, att julen blir vit. Så på kvällen imorn blir det öl, fotboll och chips.

Innan jag går och lägger mig snart måste vi fortsätta med en julig-dag och spela min favorit julsång.
John Lennon - Happy Christmas (War Is Over):

Speldagbok

Nej egentligen tycker jag det inte gick något vidare idag, men 2/3 spel gick iaf in. Men kollar man över helgen så gick enbart 2/4 matcher in och det är alldeles för dåligt. Så det gör att jag gick ca 8kr minus den här helgen. Men det är nya tag tills nästa omgång, får se om jag hittar något spelvärt i matchen imorgon, eller om man ska bara njuta av den.

Spel 40:
Bari - Cesena
Spelalternativ: -1.5 hörnor
Slutreslutat: 2-8 i hörnor om jag inte minns helt fel.

Kommentar:
Vet inte riktigt vad som gick fel här, Bari var helt enkelt inte sugna att spela framåt och Cesena var väldigt taggade.

Spel 41:
Lazio - Catania
Spelalternativ: Under 5 kort Asian
Slutreslutat: 4
Vinst: 6,65kr

Kommentar:
Här höll statistiken sitt "ord", men det var illa ett tag då det kom 3 gula kort inom 10 min. Men det planade ut och höll sig inom gränsen.

Spel 42:
Athletic Bilbao - Osasuna
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (1-0)
Vinst:
Kommentar:
Osasuna fick verkligen Athletic Bilbao att spela ett grisigt spel och inte alls det fina vanliga spelet de brukar spela.
Som jag misstänkte var det kampen på mittfältet som skulle vara den tuffa biten och där var det verkligen tufft och bollen var tyvärr alldeles för mycket just på mittfältet.

Det var egentligen inget lag som kom till några ordentliga chanser, eller ja visst fanns det någon chans här och där.
När Gurpegui missade öppet läge då en retur efter en nick av Llorente som blev räddad på mållinjen suckade jag och trodde verkligen inte att det skulle bli något mål den här matchen.

Matchen fortsatte med sitt grisiga spel och enbart vissa sekvenser var något typ av finare spel, men det varade inte allt för länge.

I slutet av matchen, rättare sagt på tilläggstid bestämde sig Athletic Bilbao att ge det sista de hade för att försöka få in en boll och i den 92 lyckas Gurpegui göra rätt för sig och nickar in en boll på hörna. Kort efter blåser domaren av matchen.

Rättvist reslutat? Knappast Osasuna gör en kanonbra match med att förstöra för Athletic Bilbao, men samtidigt ta vara på deras chanser att spela sig fram till målet.

Start saldo: 200kr
Nuvarande saldo: 376,40kr
ROI: 188%
+/-: +176,40kr

Live Forever!

Jul och speldagbok

Idag är det tvättstugan vilket som jag har sagt tidigare ger blandande känslor, då det är skönt att få nya rena kläder. Fast samtidigt är det jobbigt att tvätta kläderna. Jag tror faktiskt att det blir värt i slutet att tvätta kläderna i vilket fall som helst. Men det skulle vara lite roligt att ha så mycket pengar att man aldrig behöver tvätta och bara behöver köpa nya kläder hela tiden. Miljöbov? Javisst, men man hade ju kunnat sålt kläderna på i andrahand. Men vem vill köpa kläder som inte är tvättade? Nej så det kanske inte riktigt går runt. Fast har man så mycket pengar bör man nog kunna betala någon för att tvätta kläderna, det blir nog enklast så.

Idag är det även första advent så då blir det att göra lite julfint, med betoning på lite. Då det bara finns en adventsljusstake och en vanliga julljusstake. Men det har inhandlats julmust och lussekatter som det blir att mumsa på idag. Dock är det inte Zeunerts julmust, måste bege mig på en upptäcktsfärd snart för att köpa lite mer Zeunerts. För det går ju inte att dricka Apotekarens, usch fy och...

Julmust

Speldagbok:
Nya tag idag som sagt och nu håller vi tummarna att statistiken och logiken är som det är idag. Dessutom hoppas jag verkligen inte att domarna ska avgöra dagens matcher också.

Spel 40:
Bari - Cesena
Asian handicap hörnor
Spelstopp: Kl 15:00, idag söndag
Spelalternativ: -1.5 hörnor Bari
Odds: 1.875(1.8+ är spelvärt)
Insats: 9.5kr (2.5%)

Kommentar:
Bari snittar +3.4 hörnor varje match de spelar hemma.
Cesena snittar -2.3 hörnor varje match de spelar hemma.

Vilket ger ett förväntat övertag till Bari på +5.7 hörnor. Drar vi då även av -1.5 har vi fortfarande +4.2 hörnor till vår marginal.

Bari har dessutom inte förlorat hörnorna någon match hemma den här säsongen och har alltid haft +2 hörnor eller mer till deras marginal.

Cesena har förlorat 5/6 matcher borta med fler än 2 hörnor den här säsongen. De har dock lyckats vunnit hörnorna en gång och det var senaste matchen mot Juventus, där de vann hörnorna med 3 hörnor.

Nej den här gången talar statistiken sitt tydliga språk, men som jag har sagt tidigare är statistik inte allt när det gäller fotboll.

Spel 41:
Lazio - Catania
Antal kort Asian
Spelstopp: Kl 15:00, idag söndag
Spelalternativ: Under 5
Odds: 1.70(1.65+ är spelvärt)
Insats: 9.5kr (2.5%)

Kommentar:
Lazio snittar 1.1 kort per match då de spelar hemma och motståndarna brukar dra på sig i snitt 2.1 kort. Vilket ger ett totalt antal kort på 3.2 kort.

Catania snittar 1.6 kort per match då de spelar borta och motståndarna brukar dra på sig i snitt 1.3 kort. Vilket ger ett totalt antal kort på 2.9 kort.

Tar man bara vad Lazio snittar hemma och vad Catania snittar borta blir förväntat antal kort 2.7.

Kollar man på alla matcher Lazio spelat hemma och Catania borta har 10/12 matcher slutat under 5 kort.
Dessutom har en match slutat på exakt 5 kort och enbart en match över 5 kort, vilket är derbyt mellan Lazio - Roma.

Domaren i dagens match heter Gabriele Gava och delar i snitt ut 4.6 kort per match. Han har dessutom dömt Catania en gång den här säsongen vilket resluterade i ett gult kort till Catania och 3 kort till det andra laget.

Spel 42:
Athletic Bilbao - Osasuna
1X2
Spelstopp: Kl 19:00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.72(1.7+ är spelvärt)
Insats: 19kr (5%)

Kommentar:
Athletico Bilbao kommer senast från en bedrövlig förlust i huvudstaden mot Real Madrid med 5-1, men vem kan klandra de? Det är inte lätt att möta Real Madrid just nu. Annars så blev det vinst senast mot Almeria hemma med 1-0.

Osasuna kommer med en vinst i ryggen hemma mot Sporting Gijon med 1-0. Annars så blev det en förlust borta mot Atletico Madrid med 3-0.

Athletico Bilbao är som vi alla vet väldigt starka och det har bara blivit två förluster den här säsongen. Det var då de mötte Barcelona och Atletico Madrid. Annars har de vunnit mot  Almeria, Getafe, Zaragoza och Mallorca.

Osasuna är ligans sämsta lag när det gäller att spela borta och de har enbart lyckats knaprat ihop ett ynka poäng och har ett målsnitt på -10 likt Espanyol hade igår. Förhoppningsvis så blir det lite mer minus ikväll. I vilket fall som helst har de förlorat mot Atletico Madrid, Racing Santander, Espanyol, Mallorca och Real Madrid. Den oavgjorda matchen kom mot Deportivo.

Skadeläget hos Athletico Bilbao ser väldigt bra ut och det är egentligen bara Ustaritz och Aitor Ocio som är skadade. Annars har flera spelare kommit tillbaka från skada och ska vara redo att starta i dagens match.

Osasuna har Carlos Aranda och Damia Abella på skadelistan. De har precis fått tillbaka deras anfallare Pandiani som ska kunna skapa problem för Athletico Bilbao.

Statistiken lagen mellan säger 5 vinster för Athletico Bilbao, 3 oavgjorda och 4 vinster för Osasuna. Men kollar man på de 3 senaste matcherna har alla slutat med 2-0 tilll Athletico Bilbao.

Det enda som gör mig lite osäker är att detta är ett derby och derbyn brukar kunna gå lite hur som helst. Men jag tycker Osasunas dåliga statistik borta väger betydligt mycket tyngre än att det här är ett derby. Dessutom brukar Athletico Bilbao spela väldigt bra hemma.

Athletico Bilbao kommer föra den här matchen och bara mata bollar mot stackarns målvakten i Osasuna som kommer ha fullt upp med att rädda bollen. För jag ser inte hur Osasunas försvar ska kunna försvara sig mot Llorente och Muniain. Det är fighten på mittfältet som kommer vara tufft, men så länge Javi Martinez och Gurpegui gör sitt så kommer den också vinnas utav Athletico Bilbao.

Osasuna kommer att försöka hålla positionerna och inte ge Athletico Bilbao ytorna att spela på, vinner de bollen så kommer de att försöka kontra snabbt eller försöka hålla bollen inom laget så länge som möjligt för att slippa pressen från Athletico Bilbao.

Live Forever!

Tröttast och speldagbok

Idag har det faktiskt inte blivit så mycket att göra eller jag har gjort lite mer på inlämningsuppgift 2, handlat frukost tills imorgon och lagat mat. Är faktiskt alldeles för trött för att blogga faktiskt, så därför blir det här inlägget så kort.

Så nu ska jag gå och sova så jag får min skönhetssömn.

Speldagbok
Nej det gick inge vidare idag, men jag ska inte skylla ifrån mig eller jo (pekar lite diskret på domaren i matchen).

Spel 37:
Atletico Madrid - Espanyol
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 2 (2-3)

Kommentar:
Har inte energin att beskriva matchen speciellt noga just nu så jag nöjer mig med en enkel lista i punktform:
  • Domaren ger ut en felaktig straff till Espanyol.
  • Straffen slås i undersidan av ribban och in.
  • Atletico Madrid klagar på domaren så det står härliga till och missar fina lägen.
  • Atletico Madrid kvitterar tillslut efter en pingpong-situation.
  • Espanyol lyckas ta ledningen igen efter en målvakts tabbe.
  • Atletico Madrid kvitterar igen efter ännu mer klagande på domaren.
  • Espanyol lyckas göra ett riktigt ordentligt mål den här gången (faktiskt väldigt snyggt).
  • Atletico Madrid klagar vidare på domaren och lyckas aldrig kvittera igen
  • Espanyol maskar tills matchen är slut.
  • Slagsmål utbryter.
Så efter den här matchen har Espanyol ökat på deras målskörd med 300% då de spelar borta.

Start saldo: 200kr
Nuvarande saldo: 365,43kr
ROI: 183%
+/-: +165,43kr

Live Forever!

Utgång och speldagbok

Igår efter lite bataljer så blev det tillslut utgång för min del då någon viss person tyckte packningen var för stor att följa med. Jag vet inte riktigt ännu om jag har godtagit den ursäkten ännu. Men i vilket fall som helst så blev det en trevlig kväll ute och jag kom väll hem först runt 02:30. Lagomt sent måste man få säga, så jag är rätt så trött idag faktiskt.

Imorse vaknade vi upp och insåg att det inte finns någon frukost här i lägenheten, så den som struntade i utgången var väldigt snäll och bakade scones så vi fick oss någon frukost. Det är som alltid riktigt mumsigt!

Idag vet jag inte riktigt vad det blir, ta det lugnt skulle jag gissa på. Kanske kolla på någon film ikväll eller något. Eller ja lite tråk måste nog göras också (programmering/läsa i boken).

Jag har blivit väldigt sugen på en 11.6" Macbook air så här lagomt till jul, men jag måste ta och läsa på lite mer om den innan jag tar något riktigt beslut. Skulle vara skönt med en liten och smidig dator att ta med sig till skolan varje dag. Jag gillar verkligen att den är så liten och att den har ett fullt stor tangentbord och inte som alla andra små bärbara något ihop tryckt skit man inte kan skriva på. Den väger enbart 1.06kg, vilket är lite mer än ett mjölkpaket! Som tunnast är den enbart 0.3 cm och tjockaste delen är på 1.7 cm.

Macbook air

Speldagbok:
Av någon anledning så har BET365 tagit bort min "bonus" jag fick vid insättningen i början av den här speldagboken. Antagligen för att jag inte omsatte tillräckligt mycket enligt deras krav. Jaja det handlade bara om 50kr så det är inte mycket att bråka om. Så här kommer den nya statistiken för min speldagbok:

Start saldo: 200kr
Nuvarande saldo: 384,43kr
ROI: 192%
+/-: +184,43kr

Spel 39:
Atletico Madrid - Espanyol
1X2
Spelstopp: Kl 22:00, idag lördag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.61(1.60+ är spelvärt)
Insats: 19kr (5%)

Kommentar:
Atletico Madrid kommer senast med en vinst borta mot Real Sociedad, vilket jag anser är en väldigt stark prestation. Då Real Sociedad inte är det enklaste laget att vinna över borta och dessutom talade verkligen statistiken att Atletico Madrid skulle få det svårt. Matchen innan dess tog de även en behaglig vinst hemma mot Osasuna.

Espanyol kommer senast med en bekväm vinst mot Hercuels hemma, dock siffrorna skulle inte ha varit lika stora som dom blev. Orättvist resultat, det tycker jag. Orättvist att Espanyol vann? Absolut inte. Kollar vi på matchen efter det blev det oavgjort borta mot Racing Santander.

Atletico Madrid har den här säsongen spelat väldigt bra hemma och har egentligen bara två ploppar på sex matcher i ligan och det är förlusten mot Barcelona och det oavgjorda resultatet mot Almeria. Annars så har de radat upp vinster mot Osasuna, Getafe, Zaragoza och Sporting Gijon.

Espanyol har bara mäktat med att spelat ihop 4 poäng borta och ligger ändå fyra i ligan. Kollar man enbart på bortamatcher hamnar de femma från botten, alltså på en 16:e plats. De har en målskillnad på -10 och har enbart mäktat med att göra ett mål, alltså har de släppt in 11 mål då de spelar borta. I vilket fall som helst så har de lyckats spelat oavgjort mot Racing Santander och vunnit borta mot Mallorca. Vinsten mot Mallorca är självklart imponerande, men nej borta är inte Espanyols grej helt enkelt. De har förlorat borta mot Villarreal, Real Madrid, Real Sociedad och Deportivo.

Kollar man statistiken lagen mellan säger 6 vinster för Atletico Madrid, 4 oavgjorda och 4 vinster för Espanyol. Kollar man på de två senaste matcherna har det blivit 2 vinster för Atletico Madrid (4-0 och 3-2).

Atletico Madrids frånvaro lista är väldigt enkel att sammanställa den här veckan. Det är bara Asenjo som egentligen inte är spelklar, annars är alla spelare tillgänglig.

Espanyol har en betydligt större lista där man hittar Aldo Duscher, Victór Ruíz, Felipe Mattioni, Iván de la Peña och Ernesto Galán. Iaf 2-3 av de på listan skulle ta en plats i startelvan om de vore friska.

Jag tror den här matchen kommer vara väldigt svängig och inget utav laget kommer egentligen inte föra matchen som de vill. Men det kommer vara Atletico Madrid som har störst kontroll över matchen då Espanyol är lite mer defensivtinriktad. Jag tror dock inte att Espanyols försvar kommer kunna ha kontroll över Aguero och Forlan, för man såg redan i matchen mot Hercules att de hade svårt för att försvara sig mot Valdez och David Trezeguet. Det som gjorde att det inte blev något mål var egentligen turen och oskärpan hos Hercules-spelarna.

Oddsen är nästan för dåliga för att vara värt det, men jag anser att det fortfarande finns värde i det då jag tror stenhårt på vinst för Atletico Madrid. Men det som gör mig osäker är just att Atletico Madrid är Atletico Madrid och om de är på dåligt humör kan de blanda och ge väldigt mycket. Men just nu verkar de vara på väldigt bra humör så vi fortsätter att hoppas på det.

Live Forever!

Snö snö och mera snö

Igår åkte vi och kollade på Devil och det var väll ingen höjdare. Men den var inte heller dålig. Det var helt enkelt en typisk skräckfilm. Skulle jag ge den ett betyg hamnar det nog på 5/10. Jag skulle då aldrig betala för att se den på bio, då den både är kort (1h 20min) och inte alls var speciellt bra.

Nu kan man även skriva upp sig för att se ytterligare en skräckfilm och den här gången i 3D, den filmen heter Piranha. Blir det aktuellt att se den så kommer det mer info om den.

Idag har det verkligen snöat hela dagen, från det man klev upp tills det man kom hem och vad jag vet så snöar det fortfarande ute. Undra hur länge snön kommer få vara kvar den här gången då? Förhoppningsvis vintern ut, men kan det inte ta och sluta upp med att blåsa? Skulle det inte blåsa hade det varit skönt att vara ute. Men den där blåsten förstör allt!

Jag är fortfarande väldigt nöjd med kläderna jag har köpt från sammarbetet mellan H&M och Lanvin. Dock suktar jag fortfarande efter fler plagg från kollektionen. Trenchcoaten är självklart med på den listan, eller ja rättare sagt nästan allt som jag inte redan har. Kavajen han har på bilden här nedan är väldigt snygg, eller ja hela outfiten är snygg. Jag hoppas verkligen det kommer saker på rea från kollektionen då jag inte vill spendera så mycket mer pengar på det hela.
H&M Lanvin
Live Forever!

Devil

Idag åkte jag in lite tidigare till skolan då jag hade tänkt hämta ut solglasögonen jag hade bokat. Vilket gick alldeles galant och jag såg att det fortfarande fanns kläder kvar från kollektionen, dock bara damkläder. Så nu har jag solbrillorna, men eftersom de inte passade mig något bra har jag lagt upp de på tradera. Förhoppningsvis får jag de sålda.

Ikväll blir det att gå på bio och på en film som heter Devil och har egentligen premiär på fredag. I vilket fall som helst är det en skräck/thriller och den har fått 6.6/10 (5 618 röster) på imdb. Så förhoppningarna är inte allt förstora men det är alltid trevligt att kolla på bio och ha det mysigt. Här kommer en trailer till filmen:


Jag ska nog försöka hinna med lite programmering också, har en del putsande att göra på första inlämningsuppgiften som kommer göra allt mycket snyggare. Det lär märkas hur mycket jag hinner göra.

Live Forever!

H&M <3 Lanvin

Det blev som jag hade tänkt att kliva upp alldeles för tidigt och åka in för att köa till H&M, även om nu allt inte gick som jag hade tänkt. Men nu ska vi ta det från början.

05:30 var väckarklockan inställd på och halv motvilligt så stretade man sig upp ur sängen efter man har snurrat några varv i sängen. Efter det blev det att välja kläder efter vädret (vilket inte blev allt för lyckat), klä på sig, fixa sig och dricka upp kaffet som fixades relativt snabbt efter man hade kommit upp ur sängen.

Pendeln var ovanligt tom för att vara en vardagsmorgon, tom vanligt dödligt folk brukar tydligen inte åka så har tidigt in till jobbet. Så man fick sitta väldigt ostört på pendeln jämfört med vad man brukar göra då man beger sig till skolan i alldeles för tidigt.

Väl framme vid kön till H&M var vi klockan ungefär 07:00 och då stod det ca 15-20 st framför. Vilket inte alls var speciellt många jämfört med vad man hade kunnat trott, eller rättare sagt vad jag hade förväntat mig. Allt eftersom droppade det in lite mer folk. Under tiden roade man sig med att spela Angry Birds, ah vad tiden går så mycket fortare då! Då det var dags att öppna så roade sig H&M personalen (vilket såg ut att vara lika många personer som stod i kön ungefär) med att räkna ner högt och ställde sig så de bildade en korridor, vilket man fick gå igenom till kläderna. Eftersom vi var bland de 30 först fick vi gå in först utav alla, eller ja bland de 30 första. Då vi gick in så kanske det var runt 60-70 personer i kön bara. Måste berätta när det närmade sig 08:00 slaget så såg man hur en tjej längre bak i kön drog fram sin laptop för att göra något, det kändes som hon försökte sig på att köpa en del saker på nätet då hon fick en dåligt plats. Sak samma, såg bara lite roligt ut.

Jag begav mig direkt till deras herravdelning och blev enbart slagen av en person på vägen dit. Vilket inte gjorde så mycket då han inte hann före till något jag ville ha. Det första jag får syn på är flugor som ligger på ett bord. Jag försöker lokalisera den färgen jag ville ha och inser att det bara finns en fluga utav den färgen på bordet, medan de andra låg i staplar. Jag tog flugan så fort jag bara kunde och försökte leta reda på der andra sakerna jag var intresserade utav. Då insåg jag att de inte alls hade så mycket från herrkollektionen som jag hade hoppats. Så då frågade jag en som jobbade och de hade inte fått in trenchcoaten eller skorna i färgen jag ville ha. Solglasögonen hade de bara fått ett fåtal av och de som fanns satt på skyltdockorna, vilket gjorde att jag fick "boka" de tills imorgon.

Efter det var jag lite besviken men jag bestämde mig för att jag fortfarande hade tid innan skolan började. Så då bar det av mot Hamngatan där de ska ha fått in hela kollektionen. Väl där så hittar jag både skorna och trenchcoaten. Båda två var väldigt fin och skorna är helt i läder, vilket man inte kan klaga på. Dock så var trenchcoaten i 100% polyester och kändes lite cheap. Men den satt faktiskt väldigt bra på. Så kommer den upp på rea eller något så kommer den definitivt att inhandlas. Jag fick även syn på den dubbelknäppta ullrock och kände att jag var tvungen att testa den innan jag gick och betalade för skorna. När jag väl stod där framför spegeln insåg hur snygg och att den sitter otroligt bra på. Så efter en liten stunds tänkande bestämde jag mig för att köpa den då den faktiskt är väldigt fin och jag vill faktiskt ha en ullrock.

Så här är sakerna som jag har köpt och betalat för i nuläget:
Lanvin flugaLanvin skorLanvin ullkappa

Får se om jag orkar ta några egna kort på sakerna de kommande dagarna. Kan väll tillägga att man även fick väldigt fina påsar och ett fint fodral till rocken.

Efter all shopping blev det skolan och massa annat strunt som jag inte orkar skriva om just nu.

Live Forever!

Vilodag

Idag "tog" jag som sagt ledigt, tog är väll kanske lite fel ordval då det faktiskt inte är någon obligatorisk närvaro eller man måste höra av sig till någon då man ska vara ledig. Men i vilket fall som helst var det nog tur att jag gjorde det. Då jag sov väldigt dåligt i natt, tråkigt nog. Så även om jag har knappt gjort något idag är jag fortfarande väldigt trött, men jag klagar faktiskt inte och det kan vara bra att vara trött ikväll (förklaring kommer lite senare).

Så vad har jag gjort idag? Räknar man inte med att slappa så har jag hunnit med att lyssna på musik, sett på någon serie och läst ett helt kapitel i skolboken! Det sista är jag väll mest nöjd med iaf. Då var det bara 3 kapitel kvar innan jag var helt i fas om jag minns rätt. Nu höll jag på att glömma att jag faktiskt har diskat också, väldigt viktigt att nämna måste jag säga.

Förutom det jag nämnde ovan har jag också duschat, vilket jag precis gjorde. Så nu kan man säga att slappar dagen nästan är komplett. Saknas bara att kolla på någon värdelös film innan man somnar.

Nu har jag faktiskt gjort mig en kopp kaffe för att ge mig lite mer energi så jag kanske orkar läsa lite mer i boken? Vi får se. Gott att få i sig något varmt i vilket fall som helst.

Imorgon släpps H&M Lanvin och jag har faktiskt tänkt att vara på plats då de öppnar. H&M öppnar butikerna tidigare än vanliga dagar, vilket kan både vara positivt och negativt. I vilket fall som helst så öppnar de klockan 08:00. Så om man ska vara där tidigare och köa gäller det nog att kliva upp relativt tidigt. Så därför kan det nog vara bra att vara trött idag så man kan gå och lägga sig tidigare än vanligt. Har ännu inte bestämt vilken tid jag har tänkt ställa mig där för att köa. Det kan nog vara bra att veta det innan man går och sover iaf. Annars är jag väldigt taggad på trenchcoaten, hoppas verkligen den passar bra på mig. Ska det var något jag lyckas köpa innan det är helt slut så känns det som att det är trenchcoaten. För både flugan, skorna och solglasögonen känns som de kan ta slut väldigt fort.

Lanvin Trenchcoat
Live Forever!

Tar ledigt och speldagbok

Efter det hade varit och handlas blev det inte så mycket gjort här i lägenheten om jag ska vara ärlig.
Jag lyckades dock samla lite energi att ta kort och lägga upp annonserna på tradera. Så nu får vi se om de blir sålda eller om det blir att behålla de ett tag till.

Det blir nog faktiskt att ta en ledig dag imorgon, tror nämligen inte att jag orkar pallra mig upp till lektionen som börjar 09:00. Hade det varit något viktigt så hade jag självklart orkat, men nu är det saker jag redan har hört flera gånger så det känns inte lika viktigt. Har redan kollat genom föreläsningsbilderna och det var inget nytt eller inget jag inte förstår (hoppas jag vill säga, det kanske är bara jag som tror att jag förstår saker).

Tänkte visa en bild på hur Acne Jeans jackan/kavajen ser ut på så här kommer den. Tycker fortfarande den är väldigt fin, men den krymper dock inte av ren vilja.
Acne Jeans Jacka/Kavaj

Speldagbok
Idag gick det betydligt bättre än igår och mitt enda spel gick in. Vilket gör att jag gick plus den här helgen.

Spel 37:
Espanyol - Hercules
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (3-0)
Vinst: 17,85kr

Kommentar:
Espanyol öppnade matchen helt klart starkast men det var egentligen ingen som fick kontroll över matchen.
Hercules var inte helt ofarliga men aldrig egentligen tillräckligt farliga och Espanyol kom inte heller till de riktigt vassa lägena.

Efter ett tag gjorde Espanyol precis som Hercules brukar göra, kontra och vad Espanyol gjorde det bra. Det gick snabbt och väldigt bra passningsspel och tillslut stod det 1-0.

Det såg länge ut som att det inte skulle bli några fler mål men klantigt nog fäller Hercules målvakt en Espanyol spelare i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten och visar det röda kortet till målvakten. Vilket leder till 2-0. Innan matchen var slut lyckades Espanyol få ytterligare en straff efter en riktigt klumpig tackling. Även den straffen går in i målet.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 434,43kr
ROI: 174%
+/-: +184,43kr

Live Forever!

Fortfarande trött och speldagbok

Idag har jag faktiskt lite mer energi, men den är knapp. Det blev iaf att åka och handla idag relativt direkt efter man klev upp då det inte fanns något alls att äta till frukost. Så med andra ord blev det att åka och handla frukost. Att gå och kolla på all mat som fanns i affären gjorde så man blev extra hungrig hela tiden. Men det var bara att stå ut och fortsätta att lägga ner mat i vagnen. Så nu var det iaf handlat och nu finns det mat så man klarar sig ett tag.

Nej idag blir det nog att knäppa kort och försöka få Acne kavaj/jackan såld också, jag hoppas att energin kommer att räcka till det. Annars blir det nog bara att slöa och kolla på fotboll idag. Ligger fortfarande relativt bra till när det gäller skolan. Då jag har gjort klart första uppgiften som ska vara inlämnad i början av nästa måndag och gjort typ halva andra uppgiften som ska vara inlämnat någon gång i januari (kommer inte ihåg exakt). Om det ska vara något jag måste göra är det att läsa lite i boken till den andra kursen. Ligger typ 2-3 kapitel efter, men eftersom vi läser bara programmering just nu ett tag så bör jag hinna ikapp.

Jag funderar även på att skippa föreläsningen imorgon då den börjar 09:00, så jag kanske får lite mer energi tills resten utav veckan så jag orkar kolla i boken och eventuellt göra klart andra uppgiften. Men vi får se inget är hugget i sten ännu.

En sak är säkert att jag fortfarande är sjukt taggad på Lanvins kläder som släpps på H&M nu på tisdag. Funderar verkligen om man ska dit och köa. Det känns faktiskt som att alla galna tjejer/damer/tanter kommer slita åt sig alldeles för mycket killkläder för att jag ska våga lämna det åt slumpen. Min fluga som jag vill ha känns som den kan försvinna, även skorna och solglasögonen. Varför måste tjejerna/damerna/tanterna vara och nalla på killkläderna för?
Vi får se hur det blir lite närmare (alltså imorgon).

Lanvin flugaLanvin solglasögon


Speldagbok:
Nya tag idag och nu hoppas vi på att Espanyol gör sitt och fortsätter med att vinna hemma. Hercules är ett lämpligt motstånd att utöka sviten. Snart kommer Espanyol att få möta tuffare motstånd hemma och då gäller det att ha plockat poäng från alla "sämre" lag om man vill ha en chans på Europa nästa säsong.

Spel 38:

Espanyol - Hercules
1X2
Spelstopp: Kl 17:00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.85(1.75+ är spelvärt)
Insats: 21kr (5%)

Kommentar:
Espanyol kommer senast från ett oavgjort resultat borta mot Racing Santander där matchen slutade 0-0. Innan dess blev det också oavgjort hemma med 1-1 mot Valladolid i en avslagen match i den inhemska cupen. Kollar vi på matchen efter det så blev det vinst mot Malaga hemma med 1-0.

Hercules vann senast hemma mot Real Sociedad med 2-1, efter Drenthe och Trezeguet vände matchen. Annars så blev det förlust borta mot Malaga med 3-2 i den inhemska cupen och matchen innan dess blev det förlust med 3-0 borta mot Osasuna.

Espanyol har ännu inte förlorat hemma den här säsongen och enligt tränaren är de taggade till max för att inte svika fansen. De har vunnit mot Getafe, Almeria, Osasuna, Levante och Malaga. Kanske inte det bästa moståndet, men Hercules tillhör samma liga och är absolut inte bättre än något av de där lagen.

Hercules har förlorat 2 matcher borta mot Getafe och Osasuna, även spelat 2 oavgjorda mot Zaragoza och Almeria. Vi ska absolut inte glöma deras enda vinst borta den här säsongen mot Barcelona. Det är väll bara just den matchen egentligen som de har spelat bra borta. Annars har det inte varit mycket att hänga i julgranen. Det ska även tilläggas att det var första matchen borta för den här säsongen, sedan dess har det bara gått utförs.

Statistiken lagen mellan säger inte så mycket då det bara finns en match registrerad sedan 1996 då vann Espanyol med 2-1.

Skadeläget i Espanyol ser inte alls så farligt ut och det är egentligen bara
Ivan Alonso som saknas (om man räknar bort de som har varit skadade typ hela säsongen, tänker först och främst på Ivan de la Pena). Annars är Jordi Amat osäker till spel men han finns med i truppen.

Hercules har oturligt nog fått Drenthe skadad, eller ja hur skadad man nu kan bli av ett magsår. Stressen att få spela med sitt landslag kanske blev lite för mycket helt enkelt? Annars så är det bara Piet Velthuizen som finns på skadelistan.

Hade jag skrivit om den här matchen innan säsongen hade jag självklart trott på Espanyol seger även då. Men jag hade aldrig skrivit de har raderna som kommer nedan:

Jag tror att Drenthe kommer saknas alldeles för mycket i Hercules, Valdez och
Trezeguet kommer inte att få de där fina inläggen att jobba. Vem kommer stå för farten i Hercules då Drenthe inte är med? Nog för att Kiko inte är totalt värdelös, men nej någon Drenthe är han inte.

Självklart är Valdez och
Trezeguet livsfarliga på egenhand och kan skapa lägen själva. Men så länge Espanyol håller koll på de två tror jag det inte blir några problem. Espanyol brukar vara stabila i försvaret och inte släppa in allt för många mål. De har tex bara släppt in 2 mål på alla matcher hemma den här säsongen (3 mål om man räknar med inhemska cupen).

Framåt i Espanyol är det självklart Osvaldo som ska göra jobbet och jag tror faktiskt inte att Hercules försvaret kommer att kunna stoppa honom. Även om Hercules målvakt har imponerat ibland så räcker nog inte det heller (vi säg väll alla hur det gick för Diego Alves i Almerias mål igår som är en betydligt mycket bättre målvakt).

Espanyol kommer försöka föra spelet och Hercules kommer att köra på kontringar vilket har varit relativt effektivt då de har haft Drenthe på planen då hans fart är livsfarlig i sådana situationer. Men idag tror jag med andra ord att det kommer gå segare och Espanyol kommer att hinna samla sig innan det blir allt för farligt.

Live Forever!

Ork och speldagbok

Idag sov jag verkligen som en stock och vaknade först runt 11:00, har nog faktiskt inte sovit så länge på ja väldigt länge. Men det var iaf skönt.

Sedan har det faktiskt inte hänt så mycket alls, eller ja jag testade Acne kavaj/jackan med en skjorta och den såg fortfarande väldigt stor ut. Så det blir nog tyvärr att sälja den. Ska se när jag orkar med att göra det.

Har blivit väldigt lat idag faktiskt, tur som var hade vi inte planerat att åka och handla idag. Har faktiskt ingen lust att göra något överhuvudtaget. Men det kanske är skönt på något hörn det också? Blir nog med andra ord en riktigt slappar helg.

Speldagbok:
1/2 spel gick in, vilket gjorde så att jag gick minus ca 2kr. Inte så mycket, men det är aldrig trevligt att gå minus.
Funderar även på att spela något live i Villarreal - Valencia, för oddsen just nu är på tok för dåliga. Jag får helt enkelt se hur matchen utvecklar sig.

Spel 36:
Arsenal - Tottenham
Spelalternativ: Arsenal +1 HCP Kort
Slutreslutat: Arsenal  (3-1)
Vinst: 8,66kr

Spel 37:
Birmingham - Chelsea
Spelalternativ: Chelsea Under 6.5
Slutreslutat: Är ännu inte slut men just nu har de 8 hörnor på 45 min.


Kommentar:
Det sämsta som hade kunnat inträffat i det här spelet inträffade självklart. Att Birmingham ska göra ett tidigt ledningsmål öppnar givetvis upp för att Chelsea ska trycka på ännu mer och kommer till fler lägen att skapa hörnor.  Även om nu Chelsea inte har lyckats med att skapat fler än 5 hörnor borta den här säsongen, innan den här matchen måste väll läggas till. Så är det lite komiskt att de ska lyckas göra hela 8 st på 45 min, beror nog som sagt på det där tidiga ledningsmålet.

Jaja, inget man kan göra åt det. Bara att ta nya tag.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 416,58kr
ROI: 167%
+/-: +166,58kr

Live Forever!

Speldagbok


Speldagbok
Nu förlitar vi oss till statistiken igen då oddsen på la liga är alldeles för dåliga.

Spel 36:

Arsenal - Tottenham
Asian handicap kort
Spelstopp: Kl 13:45, idag lördag
Spelalternativ: Arsenal +1 HCP
Odds: 1.825(1.75+ är spelvärt)
Insats: 10.5kr (2.5%)

Kommentar:
Arsenal  får i snitt 2.4 kort varje match de spelar hemma och 2.3 i alla matcher.

Tottenham får i snitt 1.0 kort varje match de spelar hemma och borta. De har faktiskt exakt samma snitt om man bara kollar på matcherna de spelar borta och alla matcher.

Vilket gör att Arsenal ska i snitt få 1.4 mer kort i den här matchen. Vilket gör att Arsenal +1 känns väldigt bra.

Det här är dessutom ett derby vilket kommer gör att det smäller lite mer. Arsenal har även börjat spelat en betydligt fulare fotboll än de har gjort förut. Nej jag tror att Arsenal kommer dra på sig fler kort och statistiken säger samma sak.

Spel 37:
Birmingham - Chelsea
Hörnor antal
Spelstopp: Kl 16:00, idag lördag
Spelalternativ: Chelsea under 6.5 hörnor
Odds: 1.72(1.70+ är spelvärt)
Insats: 10.5kr (2.5%)

Kommentar:
Chelsea skapar i snitt 4 st hörnor per bortamatch och har under alla bortamatcher i PL den här säsongen aldrig kommit över 5 hörnor.

Vilket gör att jag tycker under 6.5 hörnor är spelvärt och nu hoppas vi bara att trenden fortsätter.

Fredag!

Dagens föreläsning var inte direkt något att hänga i julgranen då de fortfarande inte har hunnit så långt i kursen och det är absolut inget nytt. Nog för att det kan vara bra att friska upp minnet med saker, men den här föreläsningen var det redan saker som är relativt färska.

Idag blir det att slappa det är ju faktiskt fredag. Kanske kolla något bra på TV, om det finns något bra vill säga. Det blir även att äta pizza, dricka Zeunerts julmust och äta chips. Så med andra ord en riktig mysfredag.

Lyckades vinna en kavaj/jacka från Acne på tradera riktigt billigt för några dagar sedan och idag kom den. Tyvärr var den lite stor men annars var den riktigt fin och mysig. Dock blev passformen väldigt dålig så det blir nog tyvärr att sälja den. Har inte riktigt bestämt hur jag ska göra ännu. Får ta och testa den med en skjorta under ist för en t-shirt så kanske det ser bättre ut.

Har hittat en tröja från Whyred som jag tycker är fin men samtidigt är det något som gör att jag inte tycker den är fin. Hm, jag tycker om själva modellen och färgen, samt att det är lite spräckligt. Men jag tror nog att jag tycker att det spräckliga ser ut lite för mycket som glitter. Det skulle samtidigt kunna vara kameran/blixten som gör så att det ser ut så. Jag får helt enkelt hålla ögonen öppna och se om jag hittar den i butik.
Whyred tröja
Live Forever!

Stockholmssyndrom

Idag var det andra föreläsningen i programmeringskursen och även fast jag inte lärde mig något nytt så var det bra att bli påmind om vissa saker även om det inte var mycket.

Sedan blev det faktiskt att ta ut pengar för en gång skull, brukar nästan aldrig ha kontanter av någon anledning. Plastkort for the win? Tänkte nämligen handla i DISK-Cafét då de brukar ha en god kycklingwrap som jag hade tänkt äta som lunch. Tur som var fanns det någon kvar, de brukar i vanligtvis ta slut väldigt fort. Efter jag hade ätit upp den blev det att agera lärare och försöka lära ut lite java. Förhoppningsvis förstod mina elever vad jag menade så jag inte var en allt för dålig lärare.

När jag skulle hem missade jag pendeln med några sekunder och kollade man på klockorna på stationen så åkte den 1 min tidigt, vilket kändes lite surt. Men sak samma tänkte jag och kollade upp mot tavlan där man ser hur tågen ska gå och om de är försenade. Självklart är nästa tåg försenat med en kvart. Sakta men säkert krymper "Stockholmssyndromet" fram. Hm, kanske ska ta och förklara vad jag menar med "Stockholmssyndrom" för det är inte det man i vanliga fall menar. Jag menar då man stressar över att man missar bussen/pendeln/tunnelbanan som går var 5 min. Nu när ni vet vad jag menar så fortsätter jag med min historia. Nog för att jag behövde vänta i en halvtimme, men egentligen är det inte så farligt. Man kommer ju faktiskt hem inom en rimlig tid i vilket fall som helst.

Jag har självklart lyckats hittat en till cardigan som ser väldigt mysig ut. Den här cardiganen kommer från Filippa K och har en ganska saftig prislapp så tyvärr kommer den nog inte att köpas in till det priset. Men skulle den hamna på rea eller dylikt så kanske det blir ett alternativ.
Filippa k cardigan
Live Forever!

Energi?

Av någon anledning var jag väldigt trött imorse också, men det var inte alls lika jobbigt att kliva upp som igår. Fast jag klev förstås upp tidigare än vad jag egentligen behövde, men jag hade tänkt att duscha också och då kan jag ju inte kliva upp samma tid som vanligt.

Igår innan jag gick och la mig kollade jag lite på första inlämningsuppgiften i programmeringskursen och det hela slutade med att jag nästan gjort klart hela. Gick relativt smidigt även om det fanns några ställen jag körde fast på.
Under föreläsningen idag så gjorde jag klart det sista som fattades på programmet, så nu var första inlämningsuppgiften klar. Ska nog kolla lite snabbt på den igen så jag inte har missat något.

Efter skolan hade jag tänkt att handla mat, men jag vet inte riktigt vad som hände men all kraft som jag hade försvann bara så där. Så det blev inte av idag heller. Får se om kraften existerar där imorgon då jag kommer från skolan. Annars hade jag tänkt att boka en klipptid, vilket jag även försökte göra igår men då hade hon lunch. Idag var det tydligen stängt ist, får väll försöka imorgon igen då och se om jag mer tur.

Säljaren jag har visat kläder från de senaste gångerna har en hel del snygga kläder kvar till salu och det verkar bara komma upp fler och fler hela tiden. Undra vart hon/han får tag på allt? Det är väldigt mycket snyggt måste jag säga och här är en tröja som jag fastnade för, så vi håller tummarna att den inte går för så mycket pengar.

Stickad tröja
Live Forever!

Trött, tröttare tröttast.

Det var rätt kämpigt att kliva upp klockan 06:00 för en ovanlighetens skull, när klockan ringde ville jag egentligen inget annat än att bara somna om. Kanske inte var så smart att vara uppe till typ 00:30? Lätt att vara efterklok. I vanliga fall har jag inga större problem att kliva upp, tror bara jag har försovit mig en gång någonsin då jag har ställt väckaren för att kliva upp. Då kom jag bara några min försent också. Men i vilket fall, efter jag hade snurrat några varv i sängen lyckades jag hitta energi för att ta mig upp ur sängen.

Väl på skolan kändes jag mig relativt pigg till en början medan det sakta men säkert sjönk. Redovisningen gick bra, men inte helt oväntat fick vi en del feedback som vi var tvungen att rätta innan vi lämnade in det hela. Så det blev att sitta kvar på skolan mycket längre än vad jag egentligen hade trott. Men det är sånt som händer, nu är jag iaf tillräckligt trött på att modellera så det ska bli skönt att få göra något annat ett tag. För imorgon börjar nämligen nästa kurs som handlar om programmering. Det är alltså ett litet uppehåll i kursen som vi gjorde projektarbetet i. Ska bli lite intressant att se vilken nivå de lägger programmeringen på, men det lär väll visa sig.

Idag släpptes alla Beatles album digital via iTunes, vilket är ganska stort då Beatles länge har sagt bestämt nej till att lägga upp sin musik digital. Eller ja de medlemar som fortfarande finns vid liv. Dock kostar albumen relativt mycket och då köper jag heller en fysisk skiva faktiskt.

Har hittat en snygg caridgan från samma säljare som fårskinnsjackan. Tycker den ser riktigt mysig ut och har verkligen de rätta färgerna. Cardiganen ska vara i 100% ull, så den är nog ganska varm. Det kan jag iaf inte klaga på. Får helt enkelt se hur mycket den går för om jag ska bjuda eller inte.
Cardigan
Live Forever!

Bä bä vita lamm...

Idag åkte jag som sagt in till skolan för att försöka få något gjort på projekt innan redovisningen imorgon. Nog fick vi lite saker gjort, men vi jobbade nog inte på det mest effektiva viset. Fast jag är inte direkt van att jobba så effektivt, brukar oftast ta lite längre tid än vad de borde göra då jag gör något. Har svårt att fokusera en längre tid om jag nu inte riktigt har bestämt mig för det.

På vägen hem i regnet tänkte jag fälla upp mitt paraply och självklart ska det börja blåsa i orkanstryrka. Eftersom mitt paraply redan var lite trasigt så gick det helt sönder och det var bara att slänga i första bästa papperskorg.
Kollade även lite snabbt på ett nytt paraply men när jag vecklade ut det så var det redan trasigt, vilket inte direkt tyder på kvalitet. Så det blev inget nytt paraply idag. Funderade lite smått om man skulle köpa ett stort ordentligt paraply ist för ett sådant där man fäller ihop. Får se om jag hittar något som ser tillräckligt fint ut.

Efter skolan blev det hem och ta fram allt som ska tvättas inför tvättiden och självklart börja tvätta.

I väntan på att tvätten ska torka så började jag kolla runt på ebay efter vintage kläder, eller ja efter kläder överhuvudtaget. Tillslut lyckades jag hitta en jacka i fårskinn, har aldrig riktigt tänkt att en sådan jacka skulle kunna se bra ut. Men ack så fel jag kunde ha, för jag måste få säga att den här jackan ser riktigt tuff ut. Vet dock inte om jag har vad som det krävs för att bära upp den? Kanske, kanske inte...
Fårskinn jacka

Har även funderat om jag ska köpa fårskinnsinlägg till mina nya Filippa K skor, kanske kan vara mysigt till vintern då det blir riktigt kallt. Även om jag nu tror att skorna är rätt så varma redan nu så skadar det väll inte att bli lite varmare.

Imorgon är det som sagt redovisning klockan 08:00, så det blir att kliva upp alldeles för tidigt imorgon. Redovisningen är ca 40 min, så får se vad man gör efter det. Det kanske blir att rätta till det som behövde kompletteras och sedan åka hem. Eller ja jag ska nog åka och handla lite små saker innan det blir att åka hem.

Live Forever!

Valium Skies och speldagbok

Det blev inte lika mycket gjort idag som jag hade tänkt, fast jag städade lite smått i lägenheten, handlade mat och försökte klura på projektet. Eller justja jag impregnerade även mina nya Filippa K skor, samt mina gamla Clarks. Måste få säga att de såg lite finare ut efter jag hade sprayat. Fast de blev lite för mörka, har inte riktigt kollat om de beror på att de blev blöta eller något annat. De kanske har gått tillbaka lite i färgen? Har förstås inte kollat på ett litet tag.

Annars så blev det att testa en ny maträtt idag, någon slags salamipasta med vitlökssås. Måste få säga den var faktiskt väldigt lyckad och det smakade bra. Det blir defininitvt att laga den fler gånger.

Det blev som jag trodde imorgon att jobba lite på projektet, men det blir också lite sovmorgon vilket aldrig är fel. Så det blir nog bra att gå igenom det sista och få projektet riktigt klart innan man lämnar in det. Även fast de påstår att nästan alla får lov att komplettera och lämna in igen. Men vi siktar självklart på att vara undantaget!

Imorgon är även tvättstugan inbokad, så det blir ingen vila imorgon när man kommer hem heller. Men det är alltid skönt att få tvätta så man får lite nya rena kläder. Dock att det är tråkigt och att man måste gå till tvättstugan är en annan sak.

Nej man kanske ska ta sig en kopp te innan man går och sover? Vi får se hur det blir med det. Sist men inte minst så ska vi ta och lyssna på The Verve - Valium skies som jag brukar kunna göra då jag ska sova (fast det var ett tag sedan jag gjorde det). För övrigt en väldigt bra lat och den mest spelade låten på min dator med 113 spelningar.



Speldagbok

Ja idag gick 2/3 spel in vilket jag anser får vara godkänt och jag klagar absolut inte.


Spel 34:
Lazio - Napoli
Spelalternativ: Napoli +0.5 hörnor
Slutreslutat: Napoli  (5-6)
Vinst: 8,00kr


Spel 34:
Bari v Parma
Spelalternativ: Under 5.5 kort
Slutreslutat: 7 kort.

Kommentar:
Ja det var tydligen den där 11 matchen det här, det blev även 2 röda kort varav ett var direkt och det andra pga två gula. Nej det var en riktigt ful match.

Spel 35:
Valencia - Getafe
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (2-0)
Vinst: 11,14kr

Kommentar:
Valencia öppnade matchen väldigt starkt, men kändes lite övertända vissa stunder och gjorde alldeles för enkla misstag. Men Getafe var som tur inte alls med på noterna och visste inte riktigt vad de skulle göra.

Annars var det Valencia som styrde och ställde matchen och fick de allra farligaste lägena. Tillslut lyckades Tino Costa med ett konstnummer och dundrade in bollen bakom Codina som var chanslös.

Sedan så bjöd Valencia Getafe på en dundermiss där Parejo kom alldeles fri och spelade in bollen mot en fri Casquero som totalt missade läget.

Annars hände det inte så mycket i första halvleken som är värd att nämna.

Andra halvleken öppnade lika trist som första avslutade ändå tills Codina gör en fantastisk räddning, men har otur att stöta ut bollen och tillslut hamnar den i målet. Vilket ger 2-0 till Valencia.

Sedan fortsatte det lika trist tills Soldado kom helt fri med Codina och hela situationen likt den Getafe fick rinner ut till ingenting.

Nej matcher var egentligen ett riktigt sömnpiller enligt min mening, eller ja förutom vissa sekvenser.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 418,41kr
ROI: 167%
+/-: +168,41kr

Live Forever!

Vilodag söndag? Samt speldagbok

Idag vaknade jag upp relativt tidigt efter ha kollat på hela första filmen i Sagan om Ringen trilogin. Tråkigt nog tog det väldigt lång tid att se filmen då det var reklam stup i minuten. Undra om det kommer bli som i USA här tillslut då det större delen utav tiden är reklam på TV och inte något man faktiskt vill se?

Senare idag blir det nog att städa lite i lägenheten så det blir lite mer strukturerat och inte grejor över allt, även diska står på schemat men det kanske jag kan överlåta till någon annan. Det skulle även behöva handlas lite mat, men det kanske blir en annan dag om jag nu inte orkar gå och köpa det allra viktigaste på lokala butiken innan de stänger (vilket är alldeles för tidigt).

Justja jag ska även försöka klura lite på en fråga som ska vara med på redovisningen av projektarbetet på tisdag. Så det är en fördel om det iaf är färdigt klurat tills imorgon så man kan skriva ned det på dokumentet vi ska skriva ut och ta med till redovisningen. Annars är jag egentligen ledig imorgon, men jag antar att det kommer bli att åka in och jobba på det sista i projektet.

Jag skulle även kunnat behövt läsa på lite mer i skolboken, vilket det inte har blivit så mycket av den senaste tiden. Vi får se vad jag hinner med att göra idag. Vem påstod att söndagar var en vilodag? Det känns som att det alltid är massa saker att göra på söndagarna.

Tror även jag ska försöka impregnera mina nya skor samt mina Clarks idag, då jag gärna vill börja använda mina nya skor redan på måndag. Så då kanske det är smart att ha det gjort tills dess. Fast försvinner allt slask så kanske det inte är någon större mening att använda skorna? Dock känns det som att jag kommer att använda de i vilket fall som helst.

Surfade runt lite på saker som jag kunde önska mig i julklapp (först och främst kläder då jag fick en sådan förfrågan).
Då hittade jag på en sida en ny Morris tröja som var mig i det uddaste laget, jag vet inte riktigt vad jag tycker om den. På ett vis är den väldigt tuff, men den kanske inte är den mest prisvärda (kostar 1500kr). Dock kan den vara väldigt skön då det troligtvis är bra material i tröjan. Nej till det där priset kommer den inte bli handlad för men skulle den reas ut så kanske det blir att slå till.
Morris tröja

Speldagbok

Spel 34:

Lazio - Napoli
Hörnor - Asian Handikap
Spelstopp: Kl 12:30, idag söndag
Spelalternativ: Napoli +0.5
Odds: 1.825(1.75+ är spelvärt)
Insats: 9.7kr (2.5%)

Kommentar:
Lazio skapar i snitt 5.2 hörnor per hemmamatch och släpper till 5.6 hörnor. Vilket ger ett snitt på -0.4 hörnor per match.

Napoli skapar i snitt 7.8 hörnor per bortamatch och släpper till 5.8 hörnor. Vilket ger ett snitt på +2 hörnor per match.

Slår man ihop det så förväntas Napoli vinna hörnorna med 2.4 hörnor. Vilket gör att +0.5 hörnor är väldigt bra och är alldeles felsatt.

Kollar man även på hur de producerar/släpper till hörnor hemma och borta så ska Napoli vinna hörnorna med 3.7 hörnor.

Så här sitter oddsen alldeles fel då spelbolagen förväntar sig att Lazio ska vara den som skapar flest hörnor men enligt statistiken är det inte så.

Spel 34:
Bari v Parma
Antal kort - Asian
Spelstopp: Kl 15:00, idag söndag
Spelalternativ: Under 5.5
Odds: 1.725(1.70+ är spelvärt)
Insats: 9.7kr (2.5%)

Kommentar:

I snitt då Bari spelar hemma blir det i snitt 2.9 kort per match. Då Parma spelar borta blir det i snitt 4.2 kort per match.

Kollar man dessutom hur många matcher det har blivit över 5.5 kort så finner man enbart 1 match utav 11 matcher. (Då kollar man både på Baris hemmamatcher och Parmas bortamatcher).

Domaren som dömer den här matchen har dömt 5 matcher än så länge den här säsongen och har då delat ut i snitt 3.2 kort per match.

Så likt förra spelet har spelbolagen satt oddsen alldeles fel här och statistiken talar sitt tydliga språk och som sagt 10/11 matcher ska sluta under 5.5 kort.

Spel 35:
Valencia - Getafe
1X2
Spelstopp: Kl 21:00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.57(1.50+ är spelvärt)
Insats: 19.5kr (5%)

Kommentar:
Valencia kommer senast med en förlust mot Sevilla borta då de snöpligt nog fick en väldigt konstig utvisning, vilket gjorde att de förlorade större delen utav spelet och Sevilla lyckades avgöra det hela. Annars så blev det vinst i inhemska cupen hemma med ett reservbetonat lag.
De vann dessutom mot Rangers hemma i CL.

Getafe kommer senast med en förlust hemma mot Barcelona där de inte kunde göra speciellt mycket men fick lite hopp i slutet av matchen. Annars blir det oavgjort i inhemska cupen och de lyckades gå vidare på att de gjorde måla borta.

I vanliga fall trivs Valencia väldigt bra hemma på Mestalla, men den här säsongen har de inte riktigt visat upp det och fansen börjar bli lite missnöjda. Dock så vann de mot Rangers senast med 3-0 som jag nämnde tidigare. Så jag tror inte formen det är fel på utan lite mer att de helt enkelt har haft otur.

Getafe och borta är inget som hör ihop om man säger så. De har dock lyckats vunnit mot Racing Santander och spelat oavgjort mot ett svagt Deportivo. Annars har det blivit förlust mot Espanyol, Athletic Bilbao och Atletico Madrid. Kollar man övriga resultaten har det blivit förlust mot Young Boys och Stuttgart, samt oavgjort mot amatörlaget Portugalete.

Statistiken lagen mellan säger 5 vinster för Valencia, 1 oavgjord och en 1 vinst för Getafe. De tre senaste matcherna har alla slutat med en vinst för Valencia.

Valencia har deras första målvakt Cesar fortfarande på skadelistan, samt är Dominquez osäker till spel beroende på om han har repat sig tillräckligt. Annars så Mehmet Topal avstängd efter den konstiga utvisningen.

Getafe har först och främst deras viktiga mittfältare Derek Boateng avstängd och kollar man sedan på skadelistan hittar man en del spelare. Mario, Jaime Gavilan och Miguel Torres.
Då är även Javi Casquero, Dani Parejo och Mané osäkra till spel då de precis kommit tillbaka från skada.

Kommer ni ihåg matchen mellan Athletic Bilbao och Getafe för någon vecka sedan? Jag gör det iaf och jag tror det kommer bli en liknande matchbild där Athletic Bilbaos kantspelare hade en lekstuga med Getafe. Då tycker jag även att Valencia har betydligt bättre spelare.

Dessutom så vet jag inte riktigt vem som ska styra och ställa på Getafes mittfält, speciellt om Parejo och Casquero inte kommer till spel. För i vanliga fall är det Derek Boateng och de två först nämnda som brukar sköta alla uppspel och rensa bollar.

Lite orolig är jag över att Valencia tvingas att använda deras reservmålvakt och hur han ska klara det hela. Men så länge Getafe inte kommer till några farliga lägen ska det inte bli oroligt. Visst kommer de att få något läge, men jag tror inte det kommer avgöra matchen.

Jag tror att Aduriz, Mata, Soldado, Joaquín och Pablo Hernández (beroende på vilka som startar) kommer springa åttor runt Getafes försvarare som inte kommer förstå något.

Live Forever!

Speldagbok

Blev även lite dåligt med kollande på matcherna idag då jag lagade/åt mat då matcherna gick. Dessutom hade jag inte tillgång till Stoke - Liverpool.

Spel 32:
Athletic Bilbao - Almeria
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (1-0)
Vinst: 11,14kr

Kommentar:
Missade tyvärr både straffsituationen och målet, men det var inte helt oväntat att Llorente skulle göra målet.
Av vad jag såg på spelet så var det Athletic Bilbao som styrde matchen utan någon större ansträngning. Konstigt nog valde startade inte heller Piatti, kan ju bero på skadan han precis återhämtat sig från.

Såg tyvärr inte heller första utvisningen och inte så mycket av början på andra halvleken. Men i slutet av andra så blev den andra Athletic Bilbao spelaren utvisad (båda två vänsterbackar komiskt nog). Då kändes det lite kört spelet måste jag säga. Men de kämpade på otroligt bra med en riktig grisfotboll och lyckades behålla deras 1-0 ledning.

Spel 33:
Stoke - Liverpool
Spelalternativ: Stoke +0 hörnor
Slutreslutat: 1 (5-4)
Vinst: 8,25kr

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 408,95kr
ROI: 163%
+/-: +158,95kr

Shopping och speldagbok

Idag blev det som sagt att kliva upp tidigt för att åka in till stan för att shoppa. Det gick alldeles utmärkt att kliva upp tidigt idag även fast det var helg. Men lite konstigt kändes det faktiskt. Men iaf så blev det en heldel kollande i butiker, inte för att det är tråkigt direkt. Det är alltid roligt att kolla på kläder.

Innan jag går in på vad jag köpte så måste jag berätta vad man lyckades tjuvhöra då man gick från en butik.
Det var en medelålders kvinna som gick ut från en skobutik med två olika skor på fötterna och så hörde man hur hon sa till hennes vän att de inte lyckades få av skon hon hade prövat. Så hon var tvungen att gå till skomakaren för att ta loss skon. Vilket lät och såg väldigt roligt ut.

Först blev det att kolla upp Filippa K skorna på NK och väl där så frågade jag om de hade någon i storlek 40 som jag kunde få testa. Men icke, de hade bara ett par i 41. Så då testade jag de. De var fortfarande lite för stora fram enligt mitt tycke då/nu. Men jag har insett det kanske inte är så farligt som man trodde egentligen. Iaf så var jag lite velig och hon i personalen erbjöd sig att ringa runt till de andra butikerna i Sthlm och fråga om de hade någon. Tråkigt nog var det inte någon alls som hade en i storlek 40. Så efter lite mer velande slutade det med att jag köpte ett par i storlek 41. Jag är absolut inte missnöjd med det beslutet, då skorna verkligen är superfina. Funderar dock om jag ska lägga in någon sula och se om de känns lite mindre. Men vi får se hur det blir med det, då de fortfarande sitter ordentligt på foten.
Filippa K Steve boot

Efter skorna så blev det att gå och kolla på Morris blazern. Jag vet inte riktigt vad det var, men jag tyckte den de hade var lite annorlunda. Men samtidigt endå inte. Några funderingar senare så insåg jag att det säkert är årets modell av blazern eller något i det stuket. Men för säkerhetens skull så testade jag den och den satt lika perfekt som den brukar göra! Så självklart blev det att köpa den också. Innerfodret är även det väldigt tufft (se på en bild längre ned). Man fick förövrigt med en väldigt fin Morris galje (woho Morris!).
Morris Blazer
(Självklart måste man posera.)
Morris blazer innerfoder

Efter det blev det att köpa en mindre rolig sak i form av impregneringsspray till skorna och även mina andra läderskor. Därefter blev det att gå till H&M (som vi redan hade varit på, inte köpt något). För där hade jag nämligen hittat en kavaj för 299kr som satt väldigt bra och var fin. Så det kan vara bra att ha någon kavaj man inte är lika rädd om men endå är fin och sitter som jag vill. Tråkigt nog fick jag ingen galje med den här, buhu.
H&M Kavaj

Men overall så känner jag mig väldigt nöjd idag efter shoppingrundan, nog hade jag kunnat köpt fler saker men det får bli en annan gång. Jag har köpt de allra viktigaste sakerna som jag har länge tänkt köpa. Nu är det egentligen en ny klocka som står högst upp på listan. Får se hur det blir med den. Eller ja ska man räkna med Lanvin sakerna så är de nog högre upp på listan, men de har ju tråkigt nog inte släppts ännu.

Speldagbok

Spel 32:
Athletic Bilbao - Almeria
1X2
Spelstopp: Kl 18:00, idag lördag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.57(1.55+ är spelvärt)
Insats: 19.5kr (5%)

Kommentar:
Athletic Bilbao kommer senast från en förlust borta mot Villarreal i ligan, annars blev det vinst hemma mot Alcorcon i inhemska cupen. Jag tror formen är stabil då de spelar hemma, då de är ett helt annat lag än då de är borta. Dessutom har Villarreal spelat väldigt bra hemma den här säsongen.

Almeria kommer med ett oavgjort resultat hemma mot Sporting Gijon i ligan och i inhemska cupen en vinst hemma mot Real Sociedad. Formen är lite blandad hos Almeria och förlitar sig väldigt mycket på att Piatti har en bra dag.

Athletic Bilbao är som alla vet mycket bra hemma och har endast förlorat mot Barcelona och Atletico Madrid. Hemma brukar de även våga anfalla som de egentligen skulle vilja borta, men inte vågar då de inte har publiken som stöd.

Almeria har enbart vunnit en match borta den här säsongen och det var mot Deportivo som inte hade hittat formen. Annars är det förluster och oavgjorda matcher. Det är dessutom inga speciellt meriterade oavgjorda, eller ja oavgjort mot Atletico Madrid är väll rätt bra. Dock var det efter ett väldigt turligt skott av Piatti som lyckades smita förbi målvakten. Nej Almeria är inte alls ett speciellt bra lag borta.

Statistiken lagen mellan är egentligen inget att kolla på då det står 1 vinst till Athletic Bilbao, 1 oavgjord och 1 vinst för Almeria. Dock senaste matchen förra säsongen blev det en 4-1 vinst för Athletic Bilbao.

Skadeläget i Athletic Bilbao är likt förra veckan då mittbackarna Amorebieta och Ocio är fortfarande skadade. Dock har de lyckats fått en avstängning sen förra veckan på Aurtenetxe. Inga större abräck även fast Amorebieta saknas i backlinjen och Aurtenetxe ger en liten extra dimension i anfallet.

Almeria har Hernan Pallerano och Miguel Nieto på skadelistan, vilket inte är några större avbräck heller. De hade tur som och lyckades få Piatti tillbaka från sin knäskada. Men frågan är om han är i speciellt bra form vilket är väldigt avgörande för Almeria.

Nej som ni kanske förstår så tycker jag att Almerias spel hänger väldigt mycket på om Piatti har en bra dag eller inte. För det är han och Uche som står för farligheterna. Men allt spel går egentligen genom Piatti, så om Martinez håller koll på Piatti ska det inte bli så speciellt farligt för Athletic Bilbao. Är dessutom Llorente och Muniain på humör så tror jag det blir väldigt svårt för Almeria att inte släppa in ett mål även om Diego Alves brukar kunna vara rena rama muren i målet. Jag tror nämligen inte att försvaret i Almeria är tillräckligt starka i luften för att kunna hålla undan Llorente.

Spel 33:
Stoke - Liverpool
Hörnor - Asian Handikap
Spelstopp: Kl 18:30, idag lördag
Spelalternativ: Stoke +0
Odds: 1.85(1.80+ är spelvärt)
Insats: 9.7kr (2.5%)

Kommentar:
Stoke skapar i snitt 7.1 hörnor per hemmatch och släpper till i snitt 4.6 hörnor. Vilket ger ett snitt på +2.5 hörnor per match.

Liverpool skapar i snitt 3.8 hörnor per bortamatch och släpper till i snitt 4.8 hörnor. Vilket ger ett snitt på -1.0 hörnor per match.

Slår man ihop de båda så ger det en fördel till Stoke på +3.5 hörnor. Så här sitter gränsen alldeles fel.

Kollar man även statistiken över samtliga matcher så blir det fördel för Stoke +0.6 hörnor. Men nu är det

Nej så rent statistiskt så ska Stoke vinna hörnmatchen och den här gången är gränsen helt fel. Så nu hoppas vi på att statistiken inte ljuger.

Live Forever!

Café Opera

Usch idag började föreläsningen klockan 09:00, vilket är alldeles för tidigt egentligen då man är van att de ska börja runt 12:00. Men det gick relativt bra att kliva upp iaf.

Efter skolan blev det till att åka in till stan och vänta på någon som var väldigt seg, men tillslut så bar det av vidare till söder för att äta middag. Där blev det självklart tacos och lite öl.

Sedan blev det Café Opera för att gå på något feminimt som Microsoft-event. Det var väldigt fina lokaler där, men ack så dött det var där tyvärr. Men man fick iaf en gratis drink och en påse med saker då man gick (inte för att det var några speciellt roliga saker i den där påsen). Fast det kanske blev bättre drag då vi gick? Det verkade inte som så iaf om man kollade på folket de släppte in då.

Imorgon/idag blir det att gå och shoppa så pengarna flyger! Förhoppningsvis finns det jag vill köpa i affär så jag slipper gå hem utan några nya saker. Men vi får helt enkelt se hur det går med det hela. Skulle vara väldigt surt om allt jag vill ha är helt slut. Då skulle det nog sluta med att jag är tvungen att köpa något helt annat, vilket kanske inte är så bra.

Förhoppnignsvis hinner jag skriva någon speldagbok innan det är försent imorgon. För jag orkar absolut inte göra det nu, är faktiskt ganska trött och då är det tänkt att jag ska orka gå upp tidigt för att komma in till affärerna då de öppnar typ.
Café Opera
Live Forever!

Starkt!

Idag var det som sagt skola och föreläsning, men det är inte speciellt viktigt. På lunchen blev det att gå till food courten och äta på någon thailändsk "restaurang" där. Maten var väldigt god, men en aning stark. Kanske lite för stark? Eller ja just då kändes det iaf perfekt. Men i efterhand så hade jag gärna ätit något som inte var fullt lika starkt.

Efter maten var uppäten var jag tvungen att köpa något att dricka och jag var helt inställd på en päron mer. Går till cafeterian inne i skolan och plockar upp en grön mer, betalar och är allmänt nöjd. Efter jag har gått en bit upptäcker jag att det inte var en grön päron mer jag hade tagit, utan en grön krusbär mer. Suck, tänkte jag. Men den var faktiskt helt okej, men inte vad jag ville ha.

Igår skickade jag även iväg min önskelista inför jul till både mamma och mormor. Så nu har de den, men tydligen så ska jag komplettera den med mer saker. Så ja jag får väll komma på lite mer då helt enkelt.

Idag har Asos gratis frakt till Sverige, så jag ska ta och kolla igenom om det finns något intressant där att köpa. Nog för att frakten inte är så dyr, men man kanske känner att saker blir mer värda att köpa. Bra försäljningsknep Asos.
Mer krusbär
Live Forever

Godnatt och speldagbok

Då var min lediga dag snart slut och det har faktiskt varit skönt att få vara ledig så här mit i veckan. Tyvärr blev det inte att ta sig in till stan för att se Lissie. Just nu ångrar jag mig inte, men det kanske kommer. Jaja hon lär komma hit till Sverige fler gånger. Om hon nu inte försvinner efter det här albumet.

Imorgon är det alltså skola och troligtvis blir det att jobba med projektet efter föreläsningen. Då nästa och sista redovisningen är redan nu på måndag eller tisdag beroende på vilken tid vi bokar.

Så nu blir det faktiskt att gå och sova så jag orkar kliva upp imorgon lite tidigare än vanligt då jag har tänkt att duscha innan skolan.

Speldagbok:
Tyvärr har jag inte kollat på någon utav matcherna idag så det blir inga sådana kommentarer.
Statistiken stämde hyfsat då 1/2 spel gick in och på spelet som inte gick in fick jag pengarna tillbaka.
I spelet som inte gick in hade jag lite oflyt då två kort kom i sista ordinarie minut. Men det är sådant som händer.

Spel 30:
Brescia - Juventus
Spelalternativ: Under 5 kort
Slutreslutat: 5 kort
Vinst: Ingen, men pengarna tillbaka

Spel 31:
Catania - Udinese
Spelalternativ: Catania -0.5 hörnor
Slutreslutat: 1 (6-5)
Vinst: 7,13kr

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 389,55kr
ROI: 156%
+/-: +139,55kr

Live Forever!

Speldagbok

Efter lite velande så bestämde jag mig för att testa något nytt då statistiken talar sitt tydliga språk. Jag har ju faktiskt haft planer på att utvidga mitt spelande och nu med den här sidan så kan jag få massa intressant statistik med hörnor och kort. Går det bra idag så kanske det blir något att fortsätta med.

Ha i åtanke att matcherna kanske inte har de bästa kommentarerna då det mesta handlar om just hur det är statistiskt.

Spel 30:

Brescia - Juventus
Antal kort - Asian
Spelstopp: Kl 20:45, idag onsdag
Spelalternativ: Under 5.0
Odds: 1.75 (1.75+ är spelvärt)
Insats: 9.5kr (2.5%)

Kommentar:

Brescia snittar 1.5 kort per match när de spelar hemma och Juventus snittar 2.2 kort per match borta. Vilket sammanlagt blir 3.7 kort. Så om man ska följa statistiken ska det bli ca 3.7 kort (dock får man bort se att vissa domare är mer kortglada).

Domaren som dömer den här matchen har denna säsong i snitt delat ut 3.6 kort per match. Så han är inte speciellt kortglad.

Ingen utav matcherna Juventus har spelat den här säsongen har blivit över 5 kort. Dock så har Brescia lyckats spelat en match där det blev 5 kort, då de mötte Roma. Men i den matchen drog Roma på sig 4 st av de där korten.

Så rent statistiskt är det ett bra spel. Förhoppningsvis följer den här matchen statistiken så det inte blir slagsmål eller något liknande så domaren måste vifta med korten.

Spel 31:
Catania - Udinese
Hörnor - Asian Handikap
Spelstopp: Kl 20:45, idag onsdag
Spelalternativ: Catania -0.5
Odds: 1.75(1.75+ är spelvärt)
Insats: 9.5kr (2.5%)

Kommentar:

Catania skapar 7.2 hörnor och får emot sig 4.4 hörnor i snitt då de spelar hemma. Vilket gör att de vinner hörnmatchen med 2.8 hörnor.

Udinese skapar 3.6 hörnor och får emot sig 6.4 hörnor då de spelar borta. Vilket gör att de förlorar hörnmatchen med 2.8 hörnor.

Så rent statistiskt är det här en match Catania ska vinna. Då även de är favoriter till att vinna hela matchen då Udinese saknar en del viktiga spelare.

Live Forever!

RED och speldagbok

Tillslut så valde jag att utmana vädergudarna och ta mig in till stan för att kolla på bio och det var ju som sagt filmen RED som skulle visas. Först var jag lite skeptisk till hela filmen, vet inte riktigt varför. I vilket fall som helst så tyckte jag att skådespelarna i filmen gjorde det väldigt bra, speciellt John Malkovich. Tänker inte avslöja något vad den handlar om för er som vill se filmen. Men jag kan iaf ge den ett betyg.

Betyget blir 7/10, men då är det en svag 7:a. Den hade sina roliga scener och kändes välgjord, dock fanns det en del saker jag hade gjort annorlunda. På IMDB har filmen betyget 7.3/10 (14 636 röster), så ja ännu en gång så speglar sig IMDB "åsikt" bra med min.



Nu har även Beady Eye släppt deras första låt för gratis nerladdning, låten kanske inte riktigt var vad jag hade förväntat mig. Tror även det kan behövas lyssnas några gånger för att den ska bli bättre för just nu låter det inget vidare om jag ska vara ärlig. Kanske bara var mina förväntningar som var alldeles för höga? Nu blev jag lite mer tveksam om jag ska beställa deras 7" vinyl, får se hur det blir.


Speldagbok:
Har eventuellt efter lite hjälp av en ny funnen hemsida som är väldigt bra att ha för att hitta statistik om hörnor/kort i fotbollsmatcher kan jag ha hittat spel med värde i sig. Jag återkommer lite senare om jag bestämmer mig för att spela. Det som gör mig osäker är att det är en helt ny liga (serie a) och att jag i vanliga fall inte brukar ge mig in i spel om hörnor/kort. Men just i det här fallet talar statistiken för sig själv tycker jag.

Live Forever!

Beady Eye

Då var redovisningen nummer ett avklarad och det gick ungefär som jag hade förväntat mig. Efter den satt vi klar lite och jobbade lite med feedbacken vi fick.

Senare ikväll är det tänkt att det ska kollas på bio och då är det filmen Red som gäller. Den har premiär här i Sverige den 19 november (om 10 dagar). Den verkar helt okej när man läser lite smått om den. Blir det av att faktiskt se den filmen så kommer ett längre inlägg om filmen. För just nu är jag inte alls speciellt taggad med tanke på hur vädret ser ut ute. Det blåser enormt och snö/regnar, inte direkt det mysigaste vädret att färdas i. Men jag får se hur det blir.

Imorgon ska Beady Eye (Oasis utan Noel) släppa deras första singel via deras hemsida och den kommer vara helt gratis att ladda hem! Man kommer även kunna köpa en limiterad 7" vinyl av singeln. Just nu är jag sjukt taggad på att höra hur Beady Eye kommer att låta. Tur som var är jag ledig imorgon och man kan köra lite "vaka" över det hela.
I vilket fall som helst är deras hemsida:www.beadyeyemusic.com

Beady Eye
Live Forever!

Närmare än vad man tror

Projektet tog längre tid än vad jag hade trott och vi satt iaf runt 3 timmar och försökte göra det vi skulle göra. Men vi lyckades och nu har vi uppfyllt alla krav för första redovisningen så det ska vara lungt inför imorgon då vi ska redovisa.
Förhoppningsvis kan vi få lite feedback som puttar åt oss rätt håll till så vi vet vad vi ska kolla på tills sista redovisningen.

Har fått krav från både mor och mormor om att skriva en önskelista till jul med saker jag vill ha. Så nu måste jag sätta mig ner och komma på saker jag vill ha, vilket kanske inte är det lättaste. Även om jag vet att det är massor utav saker jag vill ha.

Har lyckats hittat en kavaj/jacka som är väldigt fin men ska jag klaga något så är det att den har tre knappar vilket kanske inte är så fint. Men samtidigt så passar det den där jackan konstigt nog. I vilket fall som helst så kommer den från Comme des Garcons och kostar ca 3000kr.
Comme des Garcons

Pretty Green och speldagbok

Berättade lite snabbt förut att jag har fifflat med en iPhone som var lite död när den kom hit. Men jag lyckades få till den så den blev jailbreakad och nu är som en finare iPod Touch. Då den tråkigt nog redan hade uppdaterat firmwaren så det gick inte att få till så det går att ringa med den. Dock så sägs det vara på gång nu när 4.2 släpps, så då kan jag fixa det.

Nu har jag även avnjutit den goda julmusten och den var lika god som alltid!

Skulle kunna nämna att Pretty Green har släppt lite jeanskläder, inte för jag riktigt är så stort fan av just jeans. Men klarar man av att bära upp det så kan det se riktigt bra ut. Skulle faktiskt vilja ha en fin jeansskjorta, men Pretty Green hade tyvärr ingen som jag riktigt tyckte om. Dock lyckades jag hitta en jacka som såg tuff ut, men jag tror inte jag skulle kunna bära upp den.
denimjacka pretty green


Speldagbok:
Efter en dålig start så lyckades Villarreal vända matchen och vinna matchen. Så nu har 3/3 spel gått in den här helgen och jag ska absolut inte klaga.

Spel 29:
Villarreal - Athletic Bilbao
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (4-1)
Vinst: 13,52kr

Kommentar:
Det blev ett tidigt lednings mål av Llorente efter en riktig miss i försvaret av Villarreal och Villarreal hade helt plötsligt släppt in ett mål hemma den här säsongen också.

Efter det försökte Villarreal pressa och pressa men det gick inget vidare utan Athletic Bilbao är duktig på att försvara sig och Villarreal lyckades aldrig få in bollen. Tex då de kom 3 mot 1 person och lyckades bara få en hörna, väldigt dålig skärpa.

Nej skärpan var verkligen inget vidare, man såg många gånger hur de missade sista passningen i många lägen och slog de åt alla håll och kanter. Det verkar som att matcherna borta har gjort att Villarreal har tappat deras form medan Athletic Bilbao hade fått viktigt självförtroende efter vinsten mot Getafe och de tidiga ledningsmålet.

I slutet av första halvleken lyckades dock Villarreal få in en boll efter en miss i försvaret av Athletic Bilbao (dock inte lika stor miss som Villarreal gjorde). Efter det fick Villarreal ännu mer chanser men skärpan fanns inte riktigt där då heller och Athletic Bilbao ville bara att domaren skulle blåsa av för halvtid. I sista riktiga ordinarie minuten så gav Athletic Bilbao målvakten bort bollen extremt klantigt till Santi som enkelt kunde placera in bollen i mål och helt plötsligt så stod det 2-1 till Villarreal.

Athletic Bilbao öppnade andra halvleken lika piggt som de gjorde i första och var väldigt nära på att kvittera till 2-2, men Villarreal lyckades rensa bollen i sista sekunden.

Kunde tyvärr inte se större delen av andra halvlek då jag åt mat. Men det viktigaste var att Villarreal inte släppte in några fler mål.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 382,42kr
ROI: 53%
+/-: +132,43kr

Mumsigt värre och speldagbok

Idag blir det att ta det lugnt inför imorgon då det ska jobbas på projektarbetet tills det är klart, hur lång tid det nu tar.
Eller ja inte bara lungt kommer det att vara idag, hade tänkt att städa lite i lägenheten också. Men det kommer inte bli någon storstädning. Bara piffa upp lägenheten lite.

Det är dåligt med nya kläder just nu hos alla butiker, det verkar som de har fått in större delen av alla kollektioner från märken som jag tycker är intressanta. Nu är det väll bara att vänta tills de släpper riktiga vinterkläder innan det kommer nya. Känner mig fortfarande väldigt taggad på Lanvin kläderna från H&M, undra om man ska vara så desperat att köa på releasedagen?

Igår gicks det på jakt efter något heligt och tillslut så stod de där och då var man bara tvungen att köpa det!
Det blir definitivt att avnjuta en flaska idag eller om jag klarar av att skjuta upp det tills imorgon.
Julmust

Speldagbok:
Förlåt för att det kommer upp lite sent, har haft fullt upp med att försöka fixa en iPhone.

Spel 29:
Villarreal - Athletic Bilbao
1X2
Spelstopp: Kl 17:00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.80 (1.75+ är spelvärt)
Insats: 16.9kr (5%)

Kommentar:
Villarreal har gått lite knyckigt den senaste tiden men det beror på att de inte har spelat hemma de tre senaste matcherna. Senaste matchen förlorade de borta mot PAOK i Europa League, innan dess blev det 1-1 mot ett hemma starkt Sporting Gijon.

Athletic Bilbao spela ut ett Getafe som agerade statister, men det kan bero mycket på att de saknade en del spelare. Innan dess förlorade de mot Sevilla borta.

Villarreal har inte förlorat någon match hemma den här säsongen (7 st) och de har bla slagit Atletico Madrid med 2-0, vilket även var den senaste matchen hemma. Villarreal trivs mycket bra hemma i deras arena och förlorar sällan en match där.

Athletic Bilbao är inte alls det laget man är van att se när de spelar borta och har enbart lyckats vinna över Hercules i öppningmatchen. Annars är det oavgjort mot Sporting Gijon och förluster mot Sevilla och Valencia.

Statistiken lagen mellan säger 7 vinster för Villarreal, 2 oavgjorda och 2 vinster för Athletic Bilbao. Kollar man på de 6 senaste matcherna har alla slutat med vinster för Villarreal. Så det finns definitivt ett övertag för Villarreal.

Villarreal har Gonzalo avstängd och Marcos Ruben skadad annars så är alla friska och krya. Dock så är det inte säkert om Marcos Senna kommer till spel idag, han ska vara fullt frisk men frågan är om tränaren väljer att använda honom.

Athletic Bilbao har Amorebieta, Aitor Ocio, Ibai Gomez och Igor Martinez skadade. Vilket är ungefär som vanligt, då de har varit skadade en längre tid.

Jag tror att Athletic Bilbao kommer som vanligt backa hem då de spelar borta och försöker förlita sig på kontringar där Llorente kommer vara den som ska få bollen tillslut. Med andra ord kommer Villarreal att pressa rätt så ordentligt och de kommer troligtvis att försöka mata så många bollar som möjligt på Nilmar och Rossi. Jag tror att Athletic Bilbaos försvar kommer få det svårt att hålla reda på Nilmar och Rossi då de är alldeles för snabba till deras sega försvar.
Är det något jag är orolig över är att Llorente kommer bli för svår för Villarreals backlinje, men så länge Marchena sköter sitt så kommer det att lösa sig. Annars så är det om Martinez kommer upp i form kan det bli lite mer kamp om mitten.

Sedan måste vi köra det obligatoriska Beatles - Yellow Submarine när vi satsar på Villarreal:

Live Forever!

Hemligt och speldagbok

Idag blev det att åka och hämta en staty av någon konstig anledning. Vi får se om den kommer få sig någon plats här i lägenheten. Det är diskutabelt i vilket fall som helst. Så vi får se hur det blir med den där statyn. Kommer den att få sin plats här i lägenheten så kanske det blir någon bild på det hela.

Annars så åkte vi och åt tacos på söder idag och spelade lite spel, självklart så vann jag (vilket kanske inte är hela sanningen men det är vad jag kör med iaf!). Men det var trevligt.

Har även hunnit och köpt en sak vilket får bli en hemlis tills imorgon då jag har tänkt att ladda upp en bild på det hela. Annars så blir det att hoppa till sängen nu tror jag, är väldigt trött av någon anledning.

Speldagbok:
Idag gick det bra då båda spelen gick in, dock fick jag bara 9 rätt på stryktipset. Men jag har väll inte förväntat mig så mycket där. Men roligt att äntligen kommer över 100kr intjänade pengar. Även om det nu bara är små summor.

Spel 28:
Real Sociedad - Racing Santander
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (1-0)
Vinst: 16.9kr

Kommentar:
Har tyvärr inte kunnat kollat på matchen då jag inte har varit hemma eller haft möjlighet att kolla på matchen där jag var.

Spel 29:
Espanyol - Malaga
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (1-0)
Vinst: 13,52kr

Kommentar:
Har tyvärr inte kunnat kollat på matchen då jag inte har varit hemma eller haft möjlighet att kolla på matchen där jag var.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 368,90kr
ROI: 48%
+/-: +118.90kr

Speldagbok

Spel 28:
Real Sociedad - Racing Santander
1X2
Spelstopp: Kl 20:00, idag lördag
Spelalternativ: 1
Odds: 2.00 (1.85+ är spelvärt)
Insats: 16.9kr (5%)

Kommentar:
Real Sociedad kommer senast med en vinst bort mot Malaga, vilket får anses som ett bra resultat med tanke på att de vann borta. Men samtidigt så är Malaga inte alls bra som det ser ut just nu (se mer i andra reken). Men om vi bortser från den matchen hittar vi en förlust mot Almeria i den inhemska cupen hemma, dock så ska det tilläggas att viktiga spelare vilades och de hade en komfortabel 2-0 ledning tills Almeria lyckades på något konstigt vis vända matchen. Orutin att stänga matcher från B-spelarna?

Racing Santander hade en riktig tömning i förra matchen mot Osasuna där de vann hemma med hela 4-1. Inte för att förstöra deras vinst, men Osasuna är inte mycket att hänga i julgranen när det gäller att spela borta. Kollar på matchen efter det så hittar vi den inhemska cupen där det blev förlust borta mot Cordoba (ett mittenlag i Segunda). Visst likt här så vilades spelare men de ska vinna en sådan här match.

Real Sociedad har 3 vinster och 1 förlust på alla matcher hemma den här säsongen i ligan, där förlusten kom mot Real Madrid dock hade matchen lika gärna kunnat slutat med en vinst eller oavgjort om de hade haft turen med sig.
Annars har de vunnit mot Deportivo, Espanyol och Villarreal. Inte för att någon utav de där lagen är speciellt bra lag borta så har det varit övertygande vinster.

Racing Santander har 3 förluster och 1 oavgjord på alla matcher borta den här säsongen i ligan, där de har förlorat mot Real Madrid, Villarreal och Valencia och spelat oavgjort mot ett svajigt Sevilla. Dock är det inga dussingäng Racing Santander har mött borta den här säsongen. Men kollar man tillbaka på förra säsongen så ser man också en tydlig trend där Racing Santander inte riktigt räcker till borta. Där de enbart lyckades vinna 5 matcher, spelade 7 oavgjorda och förlorade 19 matcher.

Som ni ser så handlar den här matchen om ett starkt hemmalag som möter ett svagt bortalag och rent logiskt så ska Real Sociedad vinna.

Statistiken lag mellan ser ut så här, 8 vinster för Real Sociedad, 2 oavgjorda och 3 vinster för Racing Santander. Men man ska ha i åtanke att det inte direkt är några aktuella matcher utan den senaste är från 2007.

Skadelistan för Real Sociedad ser ungefär ut som den har gjort den senaste tiden, men de har fått en till skada och det är på Jeffrey Sarpong. Annars ryktas det om att Tamudo kan vara tillbaka till den här matchen och stämmer det så är det en otroligt plus för Real Sociedad. Men jag är inte orolig då de har Llorente på toppen.

Racing Santander har bara Manuel Arana skadelistan, dock är det inte säkert om Pape Diop är spelklar tills den här matchen.

Jag tror matchbilden kommer vara ett Real Sociedad som kommer försöka styra spelet dit de vill och spela en offensiv fotboll som de har gjort i alla andra matcher hemma. Racing Santander kommer försöka spela på kontringar och kommer försöka störa Real Sociedad i deras spel. Jag tror inte de kommer försöka styra spelet själv. Men det kan lika gärna bli en svängig match där ingen styr spelet och det bara kontras från båda hållen. Jag tror att de båda matchbilderna gynnar Real Sociedad.

Spel 29:
Espanyol - Malaga
1X2
Spelstopp: Kl 19:00, idag lördag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.80 (1.70+ är spelvärt)
Insats: 16.9kr (5%)

Kommentar:
Espanyol kommer från en svidade förlust mot ett vinstsuget Deportivo, annars så vann de deras match i inhemska cupen borta mot Valladolid. Annars så har Espanyol spelat stabilt i ligan och har faktiskt presterat bra. Eller vad sägs om vinst borta mot Mallorca?

Malaga är ett sjunkande skepp just nu och har inte vunnit sedan 7 matcher tillbaka. Senast blev det förlust hemma mot Real Sociedad innan det blev det oavgjort i inhemska cupen mot Hercules borta.

Espanyol har inte förlorat någon match hemma ännu den här säsongen och är väldigt tagande efter förlusten mot Deportivo, vilket jag tror de kommer ta ut på stackarns Malaga. Espanyol har vunnit mot Levante, Osasuna, Almeria och Getafe den här säsongen. Annars är Espanyol ett starkt lag hemma och det har alltid varit så.

Malaga har konstigt nog spelat bättre borta än hemma den här säsongen, men det är inte så svårt att spela bättre borta då resultaten inte alls är imponerande så det räcker med att kryssa borta så har de gjort det bättre ungefär. Nej men, de har lyckats vunnit mot Getafe och Zaragoza , kryssat mot Almeria och förlorat mot Osasuna. Alla dessa lag är sämre än Espanyol enligt min mening.

Statistiken lagen mellan säger 5 vinster för Espanyol och 4 vinster för Malaga. Men kollar man de 4 senaste matcherna så har det blivit 4 vinster för Espanyol.

Skadelistan för Espanyol har bara fått ett nytt tillskott till deras andra långtidsskadade och det är Aldo Duscher. Så sammanlagt blir det 5 spelare skadade.

Malagas skadelystna kan nästan starta ett eget lag som det ser ut just nu (om jag inte minns fel är det runt 10 spelare som man kan hitta där). Det är dessutom tre livsviktiga spelare som hittas på skadelistan, Duda, Rondon och Ruben. Det ska även tilläggas att Malaga inte kommer ha deras nya tränare Pellegrini vid sidlinjen heller. Utan han kommer att sitta på läktaren idag.

Ja för er som har missat cirkusen runt Malaga så har de sparkat deras tränare inför den här matchen och ersättare är inget mindre än Pellegrini. Hade det varit uppehåll och Pellegrini hade haft tid att sätta sin prägel på laget hade jag inte vågat spelat. Men nu har han tyvärr inte hunnit gjort något med laget ännu och det är assisterande tränaren i Malaga som ska leda laget idag.

Espanyol har en enorm ilska sedan förra matchen vilket kommer att märkas. Både fansen och spelarna var väldigt besvikna efter deras insats mot Deportivo. Så det kommer finnas en otrolig energi och det är bara vinst som gäller i den här matchen. Nu när Espanyol även har fått tillbaka deras farliga anfallere Osvaldo kommer det inte bli lätt för Malaga. Malaga kommer försöka leva på att kontra i den här matchen, men allt eftersom skadorna kommer försvinner nyckelspelare i deras kontringsspel som har varit väldigt lyckad förut. Men nu tror jag det saknas för många spelare och det kommer inte bli tillräckligt farligt när de väl försöker kontra.
Jag tror dessutom inte att Malaga kommer att rida på "ny-tränare-vägen" nu då Pellegrini som sagt inte har hunnit gjort något ännu.

Stryktipset:
Det är jackpot i helgen på stryktipset och då kände jag att man måste slänga ihop ett system. Det här är vad jag kom fram till, det ska väll tilläggas att jag inte är den mest insatta när det gäller England. Men jag har försökt forskat så mycket som möjligt.
Stryktipset
Live Forever!

So It Goes

Det blev att jobba på projektarbetet idag också och nu är vi nästan klar inför redovisningen vi ska ha på tisdag. Det är bara en sak kvar att fixa och det har vi tänkt att göra på måndag och det ska inte alls ta så lång tid. Men vi kanske har tänkt helt fel och är tvungen att sitta där hela måndagen. Jaja det lär väll visa sig till slut.

Var faktiskt duktig igår och tränade för andra gången sedan jag påbörjade mitt arbete inför beachen 2011! Så nu gäller det att fortsätta så här tills fotbollen börjar och då kanske man kan dra ner lite på det hela, beror lite på hur ofta det är träningar.

Har hittat en farfarströja som jag verkligen gillar konstigt nog är den inte vit. Men jag gillar verkligen färgen på den. Jag kan dessutom inte hitta något fel på det. Men analyserar jag den tillräckligt så kanske jag lyckas med det. Iaf den kommer från NN.07 och kostar ca 599kr.
NN.07 farfarströja

Sist men inte minst måste jag få tipsa om en gammal låt som helt plötsligt dök upp i mitt huvud idag då jag åkte hem från skolan. The Verve - So it goes.

Live Forever!

Bara att vänta.

Idag har de riktiga bilderna kommit till Lanvins H&M kollektionen och jag måste få säga att sakerna är riktigt fina. Dock kan man ju inte köpa allt, men jag har definitivt fått några favoriter. Priserna är inte heller så farliga jämfört med vad Lanvin kläder egentligen kostar (ca 3000kr för en skjorta jämfört med 399kr som de kostar nu).
Har nu tänkt rada upp alla saker jag är intresserade av just nu, jag hinner ju ändra mig tills kollektionen släpps. Så här kommer de:
Lanvin Trenchcoat
Som ni ser är det en Trenchcoat och den kostar 1299kr, vilket jag inte alls tycker är speciellt mycket. Jag tycker dessutom den är väldigt fin, frågan är bara hur den är i verkligenheten och hur den sitter på.
Lanvin skorLanvin skor
Som ni ser så är det skor i två olika färger. Har inte riktigt bestämt mig för vilken jag tycker om bäst. Men jag tror faktiskt det lutar åt de till höger. Jämfört med trenchcoaten så kostar skorna relativt mycket. Eller ja för ett par ordentliga skor så är det inte speciellt mycket. Nej skorna är iaf riktigt tuffa, både de till höger och de till vänster.
Lanvin solglasögon
Tycker de här solglasögorna är väldigt tuffa och kostar inte alls speciellt mycket. Men frågan är passar jag i de? Får helt enkelt hålla tummarna om det.
Lanvin fluga
Lanvin flugorna är större än de flesta andra flugorna, men det är bla en del av tjusningen. Nej jag tycker de är riktigt tuffa, men jag fastnade för just den här färgen.
Lanvin jacka
Jag har länge letat efter en vanlig jacka, men jag hade lagt sökandet på hyllan tills jag såg den här. Jag tycker den är riktigt fin och 599kr är inte alls mycket. Men frågan är om jag gillar luvan? Vill jag verkligen ha en luva? Så det är väll två frågor jag måste komma fram till ett svar på.

Live Forever!

Lanvin

Tänkte berätta lite snabbt igår hur det gick med den lilla träningen jag hade tänkt göra. Jag kan med glädje berätta att det blev av! Känner lite träningsvärk idag speciellt efter en otrolig nysattack jag hade för ett litet tag sedan. Vilket alltid är positivt, träningsvärk är den bästa värken! Nu gäller det bara att fortsätta på det här och sakta men säkert utöka träningen till lite fler muskelgrupper. Försöker luska ut hur många gånger i veckan jag ska köra, då det är viktigt att vila musklerna efter träningen. Så man inte överanstränger de. Jag får se vad jag kommer fram till.

Idag blev det att åka in till skolan även om man var ledig för att jobba på projektarbetet, måste säga att det gick faktiskt bra och nu känner man sig ganska taggad inför det här. Betydligt intressantare projektarbete än till förra kursen.

Idag har det även kommit de första officiella bilderna från H&M:s senaste designsammarbete och den här gången är det de franska märket Lanvin som står för designen. Jag gillar egentligen allt jag ser på bilderna, men speciellt skorna, flugorna, solbrillorna, jackorna och kostymerna. Så gott som allt med andra. Ska bli intressant att se riktigt ordentliga bilder på varje plagg för sig och exakt vad de kostar. Men nog kommer jag att köpa något från kollektionen, det tror jag absolut. Hela kollektionen ska dyka upp imorgon på H&M:s hemsida och kollektionen släpps i butik den 23 November. Här kommer några av bilderna som släpptes idag:
H&M Lanvin
H&M Lanvin
H&M Lanvin
Live Forever!

Beachen 2011?

Idag var det dubbel föreläsningar och vi började alldeles för tidigt (08:00), så det var nästan den längsta skoldagen jag har varit på. Det var lite utmattande att sitta stilla i samma sal i nästan 4 timmar. Dock var föreläsningen aldrig tråkig, vilket iaf var tur det.

Sen när jag kom hem har jag ätit mackor i ugnen till lunch, diskat och kollat lite på serier på datorn för att fördriva tiden. Nu hade jag tänkt att lyssna lite på musik och försöker läsa lite i skolboken om sakerna som gicks igenom på föreläsningen. Ska man vara i fas är det typ 6 kapitel man måste ha läst, vilket känns lite orimligt. Men jag ska väll iaf läsa något kapitel idag även om det är fotboll på tv.

Annars händer det inte så mycket egentligen, vädret blir bara sämre och sämre här i Stockholm och vintern börjar verkligen knacka på snart. Det blir nog att ta ner vinterjackan snart, men det är inte riktigt dags för det ännu.
Har även lyckats hittat nyckelfodralet från Filippa K igen, får se om det blir av att köpa den här gången. Jag tror faktiskt det, den här gången är det lite billigare än så länge. Jag vet att jag har visat det förut, men det skadar väll inte att göra det igen? Börjar mer och mer tro att det skulle vara perfekt för mig, jag skulle nämligen kunna lägga lite fler saker än nycklar där i, typ hörlurarna till iPhonen.
Filippa K

Justja ikväll/idag har jag tänkt börja små träna lite inför beachen 2011 så klart. Eller nja snarare tills fotbollen drar igång i vinter igen. Bra att få upp lite styrka tills träningarna drar igång, då jag inte har tränat på den senaste tiden pga diverse problem. Men nu känns min kropp hela och bra, så då är det väll bara att börja igen. Jag återkommer hur det går med det hela!

Live Forever!

Skickligt värre! och lite speldagbok

Dagens föreläsning var ganska intressant och man fick en relativt bra överblick om vad kursen kommer att handla om. Dock är det svårt att förklara vad det handlar om så det struntar jag i. Min kursbok kom väldigt lämpligt idag också så den ska jag gå och hämta ut snart. Den verkar vara väldigt stor och tung, förhoppningsvis ska man inte behöva släpa på den allt för mycket.

Idag blev det som sagt att åka och handla, även fast det inte köptes så mycket blev summan ganska hög. Jag tror faktiskt det är det dyraste köpet sedan jag började handla mat. Summan hamnade iaf på 799.98kr, ganska skickligt måste jag säga. Eller ja det hade väll varit skickligare att handla för exakt 800.00kr Men close enough!

Sitter nu och velar lite så här innan det ska tvättas om man ska gå och se Lissie nästa onsdag eller inte. Det kostar inte speciellt mycket ca 200kr. Konserten är dock som sagt på en onsdag och även om det är lillördag så det inte så optimalt om man vill stanna kvar och röja runt på dansgolvet då man börjar klockan 10:00 dagen efter.
För er som har missat vem Lissie så kommer det en låt här nedan som jag har postat förut, men jag tycker den är riktigt bra. Det är en cover på Kid Cudi - Pursuit Of Happiness.

Speldagbok
Upptäckte att Mallorca dras av två skador på väldigt viktiga nyckelspelare, vilket gjorde mig lite orolig över hur de kommer att få spelat att fungera. Vem ska slå de avgörande passningarna? Vem ska göra målen? Dessutom tycker jag Levante har börjat spelat bättre fotboll än de gjorde från början. Så då tycker jag inte riktigt oddset 1.7x är värt det. Hade Mallorca inte haft skadorna så hade 1.7x varit ett utmärkt odds. Visst jag tror fortfarande att Mallorca vinner men jag tror även det är stor risk att matchen slutar 0-0. Så jag låter bli att spela på matchen och vi får se senare ikväll om jag gjorde rätt eller inte.

Live Forever!

RSS 2.0