Ny kurs och speldagbok

Imorgon börjar en ny kurs som jag inte riktigt vet vad den ska handla om ännu, men det lär jag väll få reda på imorgon om inte annat. Tråkigt nog har inte min kursbok kommit ännu, men den ska vara på väg. Dock levereras den med Schenker och det kan gå väldigt fort ibland, men det kan lika gärna ta evigheter.

Ikväll har jag suttit och försökt filat på några saker till mitt iPhone program, men jag får absolut inte till det jag vill och det är extremt jobbigt. Jag har flera exempel på hur det ska fungera men det vill helt enkelt inte bara fungera. Suck..

Nej nu blir det nog att gå och sova snart, så jag orkar kliva upp för att duscha. Kan inte heller låta hjärnan arbeta för mycket idag då den måste fungera perfekt imorgon.


Speldagbok:

Det verkar ha blivit en trend att gå lite minus varje gång, Athletic Bilbao gjorde iaf det Atletico Madrid misslyckades med. Att göra mål på deras chanser. Men fotboll är inte helt logisk ibland och det är bara att ta nya tag imorgon då jag tror mig ha hittat spelvärde i matchen.

Spel 26:
Atletico Madrid v Almeria
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: X (1-1)

Kommentar:
Atletico Madrid bombade på ordentligt i början och skulle haft en straff, men ist blev det en frispark en liten bit utanför straffområdet. Men tillslut så lyckades Atletico Madrid få in en boll.

Det var precis som jag sa innan Piatti och Uche som stod för det farliga Almeria hade. De hade ungefär en chans var, men i precis i slutet av första halvleken lyckades Piatti få till ett väldigt knepigt skott som var helt omöjligt att ta och då stod det 1-1.

I andra halvlek fortsatte Atletico Madrid att pressa på men Diego Alves räddade allt som kom mot mål. Det var nästan Atletico Madrid - Diego Alves större delen utav matchen. Ja det går egentligen att beskriva matchen på ett bättre vis.
Sorgligt nog lyckades inte Atletico Madrid få hål på Diego Alves ytterligare en gång till.

Ska väll tilläggas att domaren var värdelöst som vanligt i La liga och förstörde matchen genom att blåsa väldigt inkonsekvent. Dessutom den grova missen att döma frispark ist för straff då han klart och tydligt blev fälld/ramlade inom straffområdet.

Spel 27:
Athletic Bilbao v Getafe
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (3-0)
Vinst: 16,05kr

Kommentar:
Om förra matchen var Atletico Madrid - Diego Alves, så var den här matchen Iker Muniain - Getafe. Iker Muniain var överallt i första halvlek och gjorde en väldigt bra match i överlag.

Athletic Bilbao gjorde exakt vad Atletico Madrid misslyckades med, mål! Första halvlek var väldigt roande att kolla på då det var väldigt mycket fart och fläck.

Andra halvleken blev ett litet sömnpiller enligt min mening, men visst det fanns väll några ljusglimtar som 3-0 målet. Men annars tycker jag det var en ganska död match i slutet.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 338,48kr
ROI: 35%
+/-: +88.48kr

Trist var namnet.

Idag var det tänkt att det skulles inhandlas mat, men så fort man kollade ut genom fönstret förstördes den planen. Det är nämligen ett väldigt typiskt höstväder idag. Mulet och regnigt är vad det är! Så själva handlandet blev uppskjutit tills imorgon efter skolan. Tråkigt nog så är det tvättid imorgon också, men det är smällar man får ta.

Så idag blir med andra ord en ganska slapp dag också. Eller ja det ska väll städas lite i lägenheten annars kommer det nog inte bli så mycket gjort.

En sak jag har glömt att nämna är att jag smått försöker göra en iPhone applikation och det går frammåt som det ser ut just nu. Frågan är bara om det kommer gå hela vägen. Jag kan ju tyvärr inte avslöja vad programmet gör då det ska bli på tal att lansera programmet i appstore. Kommer det så långt måste jag ju också ta reda på hur man skapar ett företag, förhoppningsvis är det inte allt för svårt. Men det är inget jag behöver oroa mig över just nu då programmet är långt från att vara klart för en lansering.

Har nu även beställt en julklapp och jag har faktiskt fixat ovanligt många julklappar tidigt i år. Jag har nu faktiskt hela 3 julklappar klara. Man kanske kommer slippa "sista-minuten-stress" den här julen? Om jag fortsätter på det här spåret så slipper jag förhoppningsvis det.

Jag tror mig ha hittat den perfekta farfars tröjan, men kommer jag fortsätta att analysera den så kommer jag nog hitta något fel med den. Eller ja jag vet redan en sak som inte är så lockande och det är priset. Tröjan kommer från Acne och kostar runt 700kr.
acne farfar
Live Forever!

Speldagbok

Igår gick nästan alla matcher som jag trodde, dock valde Valencia att vika ner sig ordentligt. Verkar som de har tappat energin från inledningen och behöver verkligen hitta den igen snarast.

Annars så spelade jag på stryktipset för första gången på väldigt länge, det blev ett system för 36kr och jag lyckades tillslut få 11 rätt. Dock gav det ingen utdelning den här gången. Finns inte så mycket att göra åt det, men jag känner mig rätt nöjd med 11 rätt då det var väldigt länge sedan jag spelade på stryktipset senast. Kanske blir en omgång nästa vecka också, vi får se. I sådant fall blir det nog att rapportera om den här.

Nej nu över till dagens matcher!


Spel 26:
Atletico Madrid v Almeria
1X2
Spelstopp: Kl 19:00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.50 (1.50+ är spelvärt)
Insats: 16.9kr (5%)

Kommentar:
Atletico Madrid åkte förra veckan på förlust borta mot Villarreal som är väldigt starka hemma. Men de studsade tillbaka snabbt och körde över stackarns Las Palmas i cupen borta med hela 5-0. Annars innan det så har Atletico Madrid gjort det bra i ligan, speciellt hemma där man endast kan hitta en förlust mot Barcelona annars är det bara vinster. Men som de flesta lagen (med undantag för Malaga) är Atletico Madrid betydligt starkare hemma än borta.

Almeria spelade kryss förra veckan hemma mot Hercules och i veckan lyckades de vända och vinna mot Racing Santander borta i cupen. Räknar man bort vinsten i cupen så finns det inte så många positiva resultat den här säsongen. Eller ja det ska vara vinsten borta mot sjunkande skeppet Deportivo. Då ska det dessutom tilläggas att de egentligen inte har mött något ordentligt mostånd och det här blir det första riktiga testet.

Atletico Madrid har oturligt nog fått mittbacken Godin skadad i sista minut då han akut måste operera blindtarmen, vilket självklart blir ett avbräck i backlinjen. Annars är det egentligen bara högerbacken Juan Valera som är skadad.
Dock är det lite frågetecken kring Álvaro Domínguez om han kommer få starta eller överhuvudtaget spela då han precis kommit tillbaka från skada.

Almeria har egentligen bara två spelare borta till den här matchen och det är Hernan Pellerano och Miguel Angel Nieto. Dock finns det frågetecken kring Baltasar Rigo, Henok Goitom och Santi Acasiete. Men med största sannolikhet kommer de att vara aktuella för att delta i matchen.

Kollar man statistiken så har 2 matcher slutat med vinst till Atletico Madrid och en oavgjord. Senaste matchen var den där oavgjorda. Men då ska det tilläggas att förra säsongen var Atletico Madrid som Sevilla och blandade verkligen resultaten, fast mer åt det sämre hållet. Förra året vid den här tiden så låg Atletico Madrid om jag inte minns fel på nedflyttningsplats.

Matchbilden tror jag kommer vara att Atletico Madrid kommer bombardera stackarns Diego Alves i målet och med både Forlan och Aguero där framme idag kommer det att bli mål, frågan är bara hur många? Dock finns risken att Almeria försöker kontra och med lite avbräck i backlinjen kan Atletico Madrid få problem där. Men De Gea har sett väldigt stabil ut och kommer bli svår att överlista. Ska Atletico Madrid se upp med några så är det Piatti och Uche som är farliga i Almeria. Lyckas de bara ta bort de och inte ge de några möjligheter till att kontra så kan inte den här matchen sluta åt.

Nej vill Atletico Madrid hacka på toppen och kämpa om en plats ute i Europa så är det här en måste match att vinna och de kan inte göra ett plattfall som Valencia gjorde igår mot Zaragoza.

Spel 27:
Athletic Bilbao v Getafe
1X2
Spelstopp: Kl 21:00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.95 (1.7+ är spelvärt)
Insats: 16.9kr (5%)

Kommentar:
Athletic Bilbao kommer med en förlust förra veckan mot Sevilla med 4-3, vilket får ses som ett bra resultat då Athletic Bilbao inte är så starka borta i vanliga fall. Annars så har de haft en väldigt svår period då de har fått mött Sevilla, Valencia och Barcelona väldigt tätt in på. Dock tycker jag de har gjort det bra, men det har inte riktigt räckt till.
Annars så har det blivit 2 förluster och 2 vinster än så länge hemma. Där förlusterna har kommit mot Atletico Madrid och Barcelona. Vilket inte heller är något att skämmas över. Vinsterna är mot Zaragoza och Mallorca. Jag tycker faktiskt att Athletic Bilbao har fått ett orättvist tuft schema att starta med. Ska tillägga innan jag går vidare att Athletic Bilbao lyckades vinna i cupen borta mot Alcorcon med 0-1. Så med formen är det nog ingen fara.

Getafe kommer senast med en vinst hemma på Sporting Gijon och ett oavgjort resultat i cupen. Annars så har Getafe spelat väldigt bra, eller ja över förväntan. Dock har de haft en betydligt mycket lättare spelschema där endast Atletico Madrid har stått för ett riktigt motstånd och i den matchen blev det förlust med 2-0 borta. Annars är egentligen den enda riktiga botten matchen de har gjort är hemma mot Malaga där det blev förlust med 2-0. Kollar man enbart på resultaten där Getafe har spelat borta har de lyckats vunnit 1 mot Racing Santander, spelat oavgjort 1 match och förlorat 2. Getafes form är inte heller något fel på egentligen, men de drivs mycket bättre hemma.

Skadelistan hos Athletic Bilbao ser bätter ut än på länge, dock finns fortfarande Fernando Amorebieta och Aitor Ocio kvar på den. Men ska man vara ärlig är det nog bara första namnet som saknas. Men han har godkända ersättare i form av Ustaritz och San José. Dock har de blandat och gett lite, men det är inget att haka upp sig på.

Getafe har dock en betydligt mycket större skadelista där vi hittar spelmotorn Parejo, Miguel Torres och Jaime Gavilan. Dessutom är Mario Alvarez, Mané och Javier Casquero osäkra till spel. Det är inga dussinspelare som är skadade och varje skada spelar roll i ett tunt lag som Getafe.

Statistiken mellan de här två lagen är 3 vinster för Athletic Bilbao, 1 oavgjord och 2 vinster för Getafe. Så rent statistiskt har Getafe inte alls dåliga resultat mot Atheltic Bilbao borta. Men statistik betyder inte allt.

Matchbilden tror jag kommer vara en fartfylld match där Athletic Bilbao kommer pressa på mest, precis som de brukar göra hemma. Medan Getafe kommer ta en lite mer tillbaka lutad position och kommer försöka kontra. Dock tror jag inte att något utav lagen kommer föra matchen speciellt utan det kommer vara en väldigt sväning match.

Det som gör att jag tror på vinst för Athletic Bilbao är att de är på papperet ett mycket bättre lag och dessutom väldigt starka hemma. Llorente kommer skapa väldigt stor oreda för Getafes backlinje, medan Martinez kommer käka upp mittfältarna. Jag tror att Getafes skador kommer vara för mycket, speciellt skadan på Parejo som verkligen har styrt och ställt på mittfältet hos Getafe. Nu tror jag inte det finns någon som kan slå de där riktigt avgörande bollarna.

Live Forever!

Vilodag och speldagbok

Så här dagen efter tentan känns fortfarande allt bra, så nu ska vi bara behålla den känslan resten utav dagen. För idag är det vila som gäller, inget pluggande eller inget tråkgöra!

Blev rackarns sugen på att pizza idag iaf, så det enda ansträngande jag tänker göra idag är att baka pizza. Den här gången har jag även tänkt att använda bakpulver ist för vaniljsocker, vilket jag har kommit fram till är en fördel.

Har hittat en t-shirt från Acne på nelly som jag har blivit sugen på, men av någon anledning drar jag ut på självande beställandet. Jag vet inte varför, då jag definitivt kan tänka mig att köpa den. Jag får försöka klura ut vad det är jag väntar på. Så här ser iaf t-shirten ut:
Acne t-shirt

Speldagbok
Tyvärr finns det inga matcher idag i spanska ligan utav värde. Då oddsen är nedtryckta till fotknölen. Vad sägs om 1.25x på att Barcelona vinner mot Sevilla? Visst tror jag på vinst men risken att Sevilla som stundtals spelar briljant kniper en poäng gör att oddset 1.25x inte är lockande. Det är samma sak på de andra två matcherna. Real Madrid till 1.33x och Valencia till 1.4x. Nej det är på tok för lågt.

Det spel jag har funderat mest på är HCP -1 på Real Madrid till 1.9x. Vilket jag inte ser som en omöjlighet, beror lite på hur Hercules väljer att spela. Spelar de som de brukar göra (försöka anfalla och en offensiv glad fotboll) så tror jag absolut att Real Madrid kommer få lekstuga med extremt vassa kontringar. Men väljer Hercules att backa hem och försöka förstöra spelet så kan det bli en tråkig 0-1 match.

Hercules har Drenthe borta, eller ja väljer de att punga upp €2m så kommer han att få spela mot Real Madrid. Hur konstigt det än låter så har Drenthe varit inblandad i de mesta positiva i Hercules och jag tror att han kommer att saknas. Dock håller jag fast vid att Hercules fortfarande är överskattade av större massan, men den här gången har faktiskt oddssättaren varit mer rimlig.

Jag avstår dock från att spela ett HCP-spel till ett sådant lågt odds, även om oddset i sig inte är så lågt, så tycker jag det fortfarande är lågt när det har med HCP-spel att göra.

Imorgon finns det dock några matcher jag har koll på där oddsen ser ut att vara riktigt fina, så jag får helt enkelt lägga ner extra krut på att analysera de matcherna.

Live Forever!

Done and done!

Ja då var andra tentan avklarad, det kändes som det gick bra men man vet aldrig först man får resultatet.
Så det blir att hålla tummarna tills resultatet kommer!

Just nu tar jag det bara lugnt och det är exakt vad jag har tänkt göra hela kvällen. Då tentan förstörde typ hela dagen så går det inte att göra så mycket. Är inte alls taggad på något, tentan gjorde ett väldigt bra jobb med ett suga ut all energi jag hade.

Lyckades hitta en lite annorlunda skjorta från Morris som jag fortfarande tycker var snygg, men den passar inte riktigt med de andra skjortorna som de brukar göra. Färgerna känns något udda blandat och man kan inte riktigt sätta fingret på hur de tänkte då de blandade ihop de. Men iaf här kommer den:
morris skjorta
Live Forever!

Tentamen

Imorgon är det som bekant tenta mellan 16:00-20:00, måste få säga det är lite udda med en tenta så sent. Det är lite störande speciellt då det är en fredag. Fast det som är fundersamt är hur jag ska göra med mat, för något behöver jag äta innan tentan. Så då är frågan om jag ska äta något innan jag åker eller om jag ska äta något i närheten av skolan.
Det lär väll visa sig vad jag kommer fram till.

Annars så känns det faktiskt bra inför tentan, även om man har lite ångest men det är något som hör till en tenta. Utan ångest så har man gjort något fel.

Nej ikväll lär det väll bli som igår, massa pluggande tills man tröttnar. Man kan ju inte anstränga hjärnan allt för mycket så här dagen innan tentan, iaf inte med saker som har med tentan att göra. Kan vara bra att tänka på annat också.

Morris har sedan länge släppt en baseball jacka som inte jag från början inte alls tyckte var speciellt snygg. Men det känns som den förföljer mig på någotvis. Har lyckats sett den jackan flera gånger nu under en kort period. Kanske är samma person? Men i vilket fall som helst så har jag börjat fatta tycke för den. Nog för att den inte har så hög prio, men kommer man över den för ett vettigt pris så kanske.

Morris baseball
Live Forever!

Plugga?

Då var redovisningen done and done, så nu är det bara tentan kvar i den här kursen. Det ska förhoppningsvis gå bra, har hamnat i ett väl bekant stadie så här inför tentan. Jag kallar det för "vad-tusan-ska-jag-plugga-på?", ska jag sammanfatta det hela är det att jag har ingen aning vad jag behöver läsa på om. Det känns som man kan allt, men det känns även som man inte kan allt. Det är för mycket att läsa igenom allt och väldigt onödigt.

Nej men det hela kommer väll sluta med att jag kollar igenom föreläsningarna lite mer och läser på om några förkortningar och sådant.

Har blivit väldigt sugen på en ny fluga, har inte direkt några roliga eller ja jag har en i silver som glittrar lite lätt. Det krävs sin dag för att man ska bära upp den. Så någon lite mindre glittrig är att föredra. Hade tänkt mig en i bomull, lite mer så där Old english. Vet inte exakt hur jag vill att den ska se ut, men ungefär så här är väll inte helt fel:
Fluga

Nej nu ska jag ta och äta något innan jag hungrar ihjäl.

Live Forever!

Twist & Shout

Nu hade jag tänkt att berätta lite smått om besöket till Östasiatiska och deras utställning om Terrakottaarmén.
Självklart skulle det regna när vi står i kön där som var alldeles för lång, men det gick hyfsat fort att komma in för oss som hade köpt biljetter innan. Dessutom lyckades jag hitta lite tak så jag blev inte allt för blöt.

Själva utställningen var inne i ett bergrum, så det var lite annorlunda jämfört med andra utställningar. Det var dessutom väldigt intressant. Men tyckte det var lite föremål, men det förstod man nästan att det skulle vara. Det var dock fortfarande tufft.

Det var som på många museer förbjudet att använda blixt (om man överhuvudtaget brukar få ta kort), men man såg fortfarande extremt många som knäppte med blixt. Undra om de helt enkelt inte såg den stora skylten eller om de är tekniskt okunniga och kan inte stänga av den? Fast det finns väll egentligen ett till alternativ att de helt enkelt inte bryr sig. Tror det är en blandning mellan de olika faktiskt.
terrakottaarmé
(Ser lite ut som en smurf eller hur?)

Ikväll likt alla andra dagar den här veckan blir det att plugga, speciellt inför redovisningen imorgon så gäller det att ha kött på benen. Men jag känner mig säker på föreläsningen, men det skadar aldrig att gå igenom materialet några gånger till. Annars blir det nog att kolla igenom gamla föreläsningar, eller ja det är lite fotboll ikväll också. Murcia - Real Madrid i cupen, ack inget spelvärt då oddsen verkligen har tryckts ner till det minimala.

I helgen kollade jag även lite extra noga på J. Lindebergs skinnhandskar och jag tror faktiskt att det blir ett par sådana då de är det paret som har suttit bäst på handen. Dessutom är de iaf bland de som ser bättre ut. Så nu gäller det bara att komma till skott och köpa de. Det börjar ju faktiskt bli alldeles för kallt ute just nu. Så det är nog dags, men då över till nästa problem. Handskarna finns nämligen i två färger, mörkbrun och svart. Jag tror dock det lutar åt de mörkbruna. Det är även de som är på bild här nedan, kanske syns lite dåligt men i vilket fall som helst så är det så.
J.Lindeberg skinnhandskar

Sitter och lyssnar på lite Beatles på youtube just nu i väntan på mat och vilket ståhej det är då de spelar live (lite som när jag går på stan). För det första tänker jag tipsa om låten "Twist & Shout" för er som inte har hört den och kollar ni på videon så får ni höra hur det låter då jag går på stan.

Live Forever!


Stress, stress och stress

Då var man hemma från skolan idag där vi finslipade på sista sakerna på projektarbetet. Då är det egentligen bara att redovisa det som är kvar, vilket är på onsdag. På fredag är det tenta som gäller och den här gången har man inte nå bonuspoäng eller godkänt på tentan innan man kommer dit, vilket är dåligt tycker jag. Men det är väll inte så konstigt att olika kurser har olika upplägg. Så den här veckan är det plugga, plugga och plugga som gäller.

Utbudet i la liga har varit dåligt den här omgången och det har egentligen inte funnits något riktigt spelvärt. Men den här veckan är det spanska cupen så förhoppningsvis kan jag hitta något som är värt att spela på.

Tänkte som sakt försöka skriva lite mer om Social Network än vad jag gjorde igår, men jag vet inte riktigt vad jag ska tillägga. Men jag kan väll börja med att säga att det var väldigt rappa dialoger och storyn var bra gjord. Filmen var även bra filmad och skådespelarna var absolut inte dåliga. Finns egentligen inget att klaga på, men jag vet inte heller om den når upp till vad jag räknar till extremt bra filmer. Skulle jag ge den ett betyg så blir det nog 7.5/10. Trailern kan ni ta och se här, tyvärr tyckte jag inte den var speciellt bra. Men i vilket fall som helst:

Live Forever!

Helgen väldigt kortfattad

Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta den här helgen då vi har gjort en heldel saker. Ska försöka sammanfatta det lite smått om det går. Ska försöka skriva lite längre texter om varje specifik detalj då jag har lite mer tid/ork.

Börjar så klart på fredag då mor och syster kom, då gick vi bara omkring en liten snabbis i Kista Galleria. Efter det så blev det att äta pizza på det lokala stället som precis har öppnat igen. Deras pizza var väldigt god förut och den var lika god nu.

Lördag blev det ännu mer shopping, eller ja det var inte direkt jag som shoppade men iaf. Efter det blev det att kolla på bio, The Social network. Måste få säga att den var bättre än vad jag trodde (ska som sagt försöka skriva en lite längre text).

Söndag (idag), åkte vi och kollade på Terrakottaarmén samt några andra utställningar på Östasiatiska. Har knäppt en del bilder som jag har tänkt att ladda upp lite senare.

Hittade en rock på Zara idag när jag kollade runt på internet som är riktigt fin, men ack inte den färgen jag hade tänkt mig. Men den är fortfarande ljusare än svart. Så det blir till att kolla upp den i verkligheten!
Zara Rock

Nej nu är jag trött och det är skola imorgon, så det blir att gå och sova nu.

Live Forever!

Ont om tid

Ja den här helgen är min syster och mamma här på besök, så det blir lite dåligt med uppdateringar. Men jag ska försöka skriva ett sammanfattande inlägg när de väl har åkt.

När det gäller speldagboken så finns det egentligen inga riktigt spelvärda i dagens utbud. Jag var inne ett tag på att Valencia skulle vinna (vilket jag fortfarande tror), men nu har oddsen gått ner ännu mer. Hade de varit upp mot 1.6 så hade jag kunna tyckt de har varit spelvärda. Men jag tänker inte spela på något själv den här dagen utan jag sparar mig tills imorgon då jag kanske har hittat ett guldkorn.

Live Forever!

Sömnigt värre

Dagens föreläsning måste vara bland de tråkigaste än så länge på det här programmet. Inte för att föreläsaren var dålig, utan det var snarare innehållet i föreläsningen. Man blev helt enkelt rätt så sömning av föreläsningen. Så det är nog bäst om jag läser extra noga om detta i boken.

Imorgon tidigt som tusan kommer mamma och syster, så  idag är det att städa klart det sista som gäller (är typ nästan klar med allt). Sedan blir det att försöka tillaga entrecote och ta det lugnt. Kan rapportera senare hur det gick med själva köttbiten. Har faktiskt aldrig lagat någon köttbit överhuvudtaget utan att använda en grill. Nej men det ska nog gå bra.

Idag kom Oasis - Falling down skivan äntligen, så nu har den hamnat på LP-väggen. Ska försöka fixa något kort på den så fort nästa skiva kommer.

Som vanligt hittar jag tjockare cardigans som ser väldigt mysiga ut. Dessutom väldigt fina. Men som vanligt försöker jag låta bli att köpa sådana då jag vet att jag knappat använder de. Dessutom en som kostar runt 1500kr känns lite mycket då jag enbart använder den typ 1-3 gånger. Men för er som nu använder sådana lite oftare så kommer här en cardigan från Ralph Lauren.

Ralph Lauren
Live Forever!

Tråkdag

Dagen började med att vi redovisade på ett litet underligare vis hur långt vi har hunnit med projektarbetet. Då vi var bara hälften av gruppen till en början, dessutom utan materialet vi hade skrivit. Allteftersom tiden gick droppade resten utav gruppen in också. Tur som var gick redovisningen ändå bra då vår handledare är väldigt sympatisk och bra.

Väl hemma så var det städning och tvättning på schemat. Så det är det jag har gjort fram tills pausen nu. Fortfarande är det mycket städning kvar och tvätten ska hämtas när det väl är tort. Så ännu är det ingen vila och ro, eller ja fram tills magen har fått mat i sig är det väll så. Då kanske ni undrar varför det städas och hålls på, jo min syster och mamma ska komma och hälsa på till helgen.

Nyckelfodralet gick alldeles för dyrt, iaf vad jag vill betala just nu. Upptäckte även att han hade en heldel flugor som var väldigt fina också. Men även de gick för mer än vad jag ville betala. Då bjöd jag ändå rätt mycket, enligt min mening.
Surast är jag väll över nyckelfodralet då jag har tänkt att byta ut det jag använder nu ett bra tag. Men har jag klarat mig så här länge klarar jag mig nog en stund till.

Även ikväll om det finns tid över blir det att kolla på fotboll, vet ännu inte vilken match jag har bestämt mig för att kolla på. Likt igår finns det enligt mig inget spelvärt, oddsen på att Valencia vinner mot Rangers är på tok för lågt. Hade de varit lite högre så hade man kunnat funderat på det.

Föresten det funderas om vi ska gå och kolla på terrakottaarmé som ställs ut här i Stockholm till helgen. Vilket vore roligt. Får väll se hur det går med det, jag är iaf positiv till det!
terrakottaarmé
Live Forever!

Entrecôte är mumsigt.

Idag blev det att vara lite längre i skolan för att göra klart det sista inför redovisningen som är imorgon. Så nu är allt klappat och klart. Tror även att redovisningen kommer gå bra imorgon då det känns som vi har gjort det vi ska och kan det bra.

Blev även att äta lunch för en gång skull idag, brukar annars vara väldigt dålig att äta lunch. I vilket fall som helst blev det strimlad entrecôte, ris, någon typ av sallad och någon sås. Tyckte det var riktigt gott, men det var en riktig utmaning att äta det med pinnar. Det tog en liten stund innan jag kom på hur jag skulle göra, men även då gick det inte riktigt som jag ville. Övning ger färdighet brukar man säga, så det är bara att fortsätta att försöka äta med pinnar någon annan gång.

På vägen hem så hade jag tänkt att köpa oxfile som vi ska äta om någon dag (mums!), men väl i butiken så lyckades jag inte hitta någon. Så det blev entrecôte (också mums!) ist. När jag väl försökte betala så hade jag ett presentkort. Men tydligen så gick det inte att använda det för att dra av summan som finns/fanns och sedan betala resten med mitt vanliga kort. Då enligt kassörskan var man tvungen att handla för det exakta beloppet som finns på presentkortet. Så jag fick glatt betala med mitt vanliga kort. Frågan är nu om pengarna verkligen finns kvar på presentkortet då jag lämnade fram det och hon drog det. Men det lär väll visa sig.

Nu har även NN.07 skjortan kommit, så nu är det bara att invänta rätt tillfälle att använda den. När det är har jag ingen aning.

Ikväll blir det att kolla på Real Madrid - Milan då det enligt mig är veckans match i Champions League. Dock finns det ingen spelvärt i den matchen. Så det blir enbart att njuta av förhoppningsvis fin fotboll.

Har blivit väldigt sugen på att byta ut min "sak" jag har lägenhetsnyckeln på, men har inte riktigt hittat något som jag är nöjd med. Men för någon dag sedan hittade jag ett fodral där man ska ha nycklarna i. Dock finns den på tradera så priset är ännu inte bestämt. Men håller den sig inom en rimligt pris är den absolut intressant. Så här kommer en bild på den (och alla ni andra ge tusan att bjuda på den!):
Filippa K
Live Forever!

Global warming och speldagbok

Nu har jag lyckats läst runt 30 sidor i boken, vilket är väldigt imponerande tycker jag. Så tråkig som den är på vissa delar. Dock är den betydligt mycket roligare att läsa på andra delar också. Med andra ord så kanske det jämnar ut sig?

Fick ett SMS från posten för någon timme sedan där de berättade att Nelly hade lämnat in paketet och att det kommer att komma inom någon dag. Ett sådant SMS har jag aldrig fått förut, men någon gång måste vara den första. Kanske är något nytt påhitt posten har hittat på.

Den eviga jakten på en snygg farfarströja fortsätter, har bara lyckats hittat några få som faktiskt lever upp till det jag vill ha. Men då har de ist kostat betydligt mer än vad jag vill betala just nu. Nu kan jag inte hitta de heller, spårlöst försvunnen är vad de är. Det känns snart som jag kommer ge upp jakten, men ett tag till kämpar vi på!

Nej nu blev jag helt plötsligt väldigt trött, så det kanske är dags att gå och lägga sig i sängen. Hör föresten regnet slå mot rutan, vilket måste betyda att det är över 0 grader ute. Så vädret kanske är på bättringsvägen (beroende lite på vad man vill). Jag vill att det ska bli sommar och sol igen, men jag får nog gott vänta ett tag innan det kommer att ske. Global warming for the win eller?



Speldagbok:
Den här omgången blev det faktiskt så man gick back några kronor, de två återkommande orsakerna var egentligen oförmågan att förvalta överläge samt att domarna vill vara alldeles för mycket i centrum. Nej det blir att ta nya tag till nästa omgång. Bara att ladda upp batterierna.

Spel 25:
Hercules - Villarreal
Spelalternativ: 2
Slutreslutat: 2 (0-1)

Kommentar:
Matchen började väldigt svängigt och det var inte riktigt någon som fick tag på matchen, Hercules sprang mest offside och just sprang.. Eller ja det var väll Drenthe som sprang. Villarreal träffade virket två gånger och hade de farligaste chanserna. Plötsligt fick Hercules frispark och Drenthe lyfte kyligt in bollen och så stod det 1-0 till Hercules. Inte alls rättvist enligt min mening. Inte allt får långt efter lyckade dock Villarreal kvittera efter Hercules försvaret agerat yra hönor. Eller ja hönorna kanske hade gjort mer nytta.

Sedan lyckades Hercules göra ett mål till ännu en gång efter en kyligt inlägg av Drenthe. Väldigt orättvist också, men fotboll är inte rättvist. Inte så långt efter det lyckades Hercules dra på sig ett rött kort från ingenstans. Sedan pressade Villarreal på lite mer några min senare blåste domaren för halvtid.

Andra halvleken så pressade och pressade och pressade Villarreal, tillslut lyckades de få in en boll i målet så det blev 2-2. Sedan bestämde sig domaren att han har fått varit för osynlig den här halvleken och inom loppet av ca 5 min lyckas han ge rött kort till två Villarreal spelare.

2-2 får väll anses som ett relativt rättvist reslutat, dock hade Villarreal haft bättre skärpa så hade de vunnit. Men nu var fallet inte så.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 339,32kr
ROI: 36%
+/-: +89.32kr

Live Forever!

Kyligt och speldagbok

Det blev lite sovmorgon idag tillslut, hela en timme mer! Men jag klagar inte, all tid är dyrbar när det gäller sömn.
Labben gick också väldigt bra, gick betydligt mycket snabbare än vad jag trodde och allt var klart och redovisat strax efter 11:00. Så nu är det bara att vänta på att den ska bli rapporterad. Märkte även när jag klev upp att det börjar bli lite kyligt här nere i Sthlm. Temperaturen imorse var och nafsade på 0 grader och för någon dag sedan stod den på -3.1 grader. Så det kanske är dags att hämta den ordentligare jackan snart?

Efter jag kom hem så har jag bara tagit det lugnt och ätit några mackor som lunch. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Jag borde plugga på något, men frågan är vad jag ska läsa? Ett alternativ är att jag läser på om vad föreläsningen imorgon ska handla om så jag förstår lite bättre vad som sägs. Annars kan jag lika gärna läsa på mer allmänt så jag får mer kött på benen inför tentan nästa fredag. Nej det lär väll visa sig vad jag bestämmer mig för att göra.

Hittade ett par fina skor från Hope idag, men frågan är om jag vill ha svarta. Jag tror inte det, har på senare tid blivit ett stort fan av mörkbrun eller vad man ni vill kalla färgen (alltså färgen som Filippa K skorna är i). Varför hade de där inte kunnat funnits i en liknande färg? Men bestämmer jag mi för att jag vill ha svarta så är det här absolut ett alternativ som tåls att tänka på.
Hope kängor

Speldagbok:

Speldagbok
Spel 25:
Hercules - Villarreal
1X2
Spelstopp: Kl 21:00, idag måndag
Spelalternativ: 2
Odds: 2.50 (2.0+ är spelvärt)
Insats: 8.5kr (2.5%)

Kommentar:
Villarreal har gått mycket bättre än väntat i ligan och både Nilmar och Rossi levererar på löpande band. De är obesegrade de senaste 5 matcherna. Den här säsongen har de även lyckats fått till spelet utanför deras arena. Där de har besegrat ett Levante som började komma igång med 2-1 och även ett allmänt klurigt Malaga med 3-2. Dock så förlorade de första matchen mot Real Sociedad, vilket även var första matchen i ligan den här säsongen. Vinner Villarreal den här matchen så går de upp i ledningen, vilket jag tror lockar väldigt mycket.

Ingen kan ha missat Hercules framfart efter vinst både mot Barcelona och Sevilla. Visst är vinsterna imponerande, men går man in lite mer på djupet så är det egentligen inte Hercules som har varit omänskligt bra, utan snarare det andra laget som inte riktigt har presterat på topp. Bästa exemplet är nog Sevilla som verkligen blandar och ger den här säsongen. De vann mot A.Madrid i förra matchen och igår förlorade de mot Sporting Gijon. Så visst imponerande resultat på papperet, men nej jag är inte övertygad. De har tex både förlorat mot A.Bilbao och Valencia hemma, de kryssade borta mot ett svagt Zaragoza och förlorade senast borta mot Getafe med 3-0.

Hercules har Kiko Femenia skadad och även Abel Aguilar avstängd. Både två är startspelare och det är lite osäkert vilka som kommer att ersätta de. Så det är inte ett riktigt bästa elvan som kommer att starta idag.

Även Villarreal har skador och då är det på Juan Carlos och Marchena, den som kommer att saknas är absolut Marchena. Men kvaliteten finns definitivt på bänken i form av Gonzalo. Frågan är egentligen hur kommer det nya mittbacksparet att samarbeta? Nej jag tror det kommer gå bra.

På papperet är Villarreal solklart det bästa laget, men Hercules har några ess i rocken i form av Valdez, David Trezeguet och Drenthe. Egentligen är det väll bara de två första som är lite mer oroande. Men med Diego Lopez i målet så tror jag inte det ska vara några problem. Jag förväntar mig en väldigt offensiv match där båda lagen kommer att få chanser men att Villarreal styr matchen lite mer och kommer till de riktigt farliga lägena. Med både Nilmar och Rossi i en otroligt bra form så kommer det definitivt bli mål.

Annars det som gör att jag håller insatsen nere är att detta egentligen är ett slags derby och att Hercules skulle kunna överraska igen, samt att det här med uppehåll kan vara väldigt lurigt. Men annars tror jag stenhårt på Villarreal, jag ser egentligen inte hur de ska kunna förlora. Fast inte trodde man att Mallorca skulle förlora hemma mot Espanyol. Vi får helt enkelt se och hålla tummarna!

Nej 2.5x pengarna eller ja överhuvudtaget odds över 2.0x är alldeles för bra att låta bli, speciellt nu när Villarreal har spelat så bra. Som sagt vi håller tummarna och hoppas att bollen går dit vi vill.

Föresten så gick det ju bra då vi sjöng lite på "Yellow submarine" förra gången så varför inte fortsätta på det spåret? Så här kommer den igen:


Live Forever!

Stand By Me och speldagbok

Nu var NN.07 skjortan beställd från Nelly, så då är det bara att vänta på att paketet ska komma. Annars så råkade jag vinna en till Oasis 12" LP, värst vad de ska gå billigt just nu. Den här gången blev det Oasis - Stand By Me.
NN.07Oasis Stand By Me

Ikväll blir det nog att gå och lägga sig tidigt, då man börjar 08:00 imorgon. Alltid lika roligt att börja så tidigt.
Fördelen är väll att man har kommit upp ur sängen och oftast har hela dagen framför sig då skolan inte brukar vara allt för länge.

Blev att testa en Duffle (kaffe och dumle) idag, det var inte riktigt lika gott som kaflerone. Men det var absolut gott, så det rekommenderas också. Undra vad man mer kan blanda i kaffet?

Nej nu blir det att duscha, då det knappast är något jag orkar göra imorgon innan skolan.

Speldagbok:

Nej idag gick det inte riktigt som jag ville, Mallorca förvaltade inte övertaget och slösade mer energi på domaren än att spela fotboll. Dock så levererade Athletic Bilbao och matchbilden var exakt som jag trodde.

Men summa summarum så gick jag minus idag, men överlag så gick jag plus den här helgen med några SEK.

Får se imorgon om jag går plus på den här omgången, för jag tror mig ha hittat spelvärde i matchen imorgon.

Spel 23:
Mallorca - Espanyol
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 2 (0-1)

Kommentar:
Ska börja med att det är aldrig roligt då domaren vill vara i centrum av matcher.

Mallorca började med att föra spelet i början utav matchen, men tappade allt eftersom lite av kontrollen. Men de lyckades aldrig förlora den. Men helt plötsligt så fick Espanyol en straff som lika gärna hade kunnat blivit ingenting eller en frispark. Beroende på hur domaren ser på saken, men då den här domaren vill vara i centrum så blir det så klart straff. Espanyol förvaltade den på bästa möjliga sett, kyligt placerad vid stolpen.

Sedan bestämde sig domaren att kompensera Mallorca för straffen och gav en Espanyol spelare rött kort. Vilket lika gärna hade kunnat varit gult eller en enkel frispark. Efter det röda kortet så började Espanyol spela "tjong"-fotboll och backade hem och drygade så gott de kunde.

Andra halvan av matchen tappade Mallorca helt spelet och kom ingenstans medan Espanyol försvarade sig bra och kontrade de gånger som de erövrade bollen. Domaren fortsatte på samma spår och dömde konstigare och konstigare. Dock inga fler avgörande misstag, men ack vilka billiga frisparkar han delade ut.

Nej Mallorca orkade inte helt enkelt trycka in bollen i målet och såg väldigt sega ut. De kan inte direkt skylla på "Fifa-viruset" då vad jag vet är det inte någon som spelar internationell fotboll. Men den riktigt avgörande faktorn var nog domaren som inte riktigt visste vad han skulle ha för nivå. Tog massa konstiga beslut och man hörde klart och tydligen hur missnöjda publiken var med domaren.

Spel 24:
Athletic Bilbao - Real Zaragoza
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (2-1)
Vinst: 14,17kr

Kommentar:
Athletic Bilbao öppnade starkt och förde spelet precis som jag trodde medan Zaragoza tog en mer defensiv ställning. Rättvist gjorde Athletic Bilbao både 1-0 och 2-0. Zaragoza stod som statister under större delen kändes det som. Visst hade de lite spel, men det var minimalt. Precis innan halvlek gjorde Athletic Bilbao även 3-0 men blev felaktig avblåst för offside.

Andra halvleken spelade Athletic Bilbao egentligen bara av matchen, det syndes tydligt då Zaragoza drog på sig ett rött kort efter två gula. Athletic Bilbao gjorde det smart och behöll bollen mellan laget och såg inte allt för sugna ut att göra 3-0. Ist lyckades Zaragoza i sista tilläggsminuten göra ett tröstmål och efter det blåste domaren av matchen.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 347,82kr
ROI: 39%
+/-: +97.67kr

Live Forever!

Utslagen

Just nu känner jag mig väldigt utslagen av någon anledning, jag som hade tänkt att ladda upp energi inför veckan. Men det verkar inte som det funkade så bra. Det måste ha varit den där San Miguel ölen, damn you! Men eftersom den var så god så är den förlåten.

Idag blir det att fortsätta på temat den här helgen, alltså att slappa. Förhoppningsvis går det bättre idag så jag känner mig utvilad imorgon då skolan knackar på dörren igen.

Har blivit riktigt sugen på en beige ullrock eller ja beige behöver den inte vara så länge den är lite ljusare är jag nöjd. Men jag har insett hur svårt det är att hitta en som är billig och faktiskt ser bra ut. Morris rocken kostar runt 3300kr. Här har jag hittat en rock från Junya Watanabe och den går loss på hela 12.000kr (den till vänster). Den till höger kommer från Burberry och kostar i runda slängar ca 10.000kr.
Junya WatanabeBurberry
Nej, summor över 10.000kr är jag inte speciellt sugen att spendera på en rock. Morris rocken är i dyraste laget och det skulle kunna gå för sig. Men inte i nuläget. Jag får helt enkelt bege mig ut på stan och leta efter någon rock i en rimlig prisklass. Återkommer om jag hittar några.

Live Forever!

Speldagbok

Spel 23:
Mallorca - Espanyol
1X2
Spelstopp: Kl 17:00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.90 (1.70+ är spelvärt)
Insats: 17kr (5%)

Kommentar:
Mallorca är som känt väldigt starka just hemma på den illla ön och de har inte förlorat någon match där den här säsongen. Plumpen i statistiken är 0-0 mot Real Madrid, vilket ändå får ses som ett bra resultat. Senaste matchen lyckades de sno en poäng från Barcelona borta, där i vanliga fall Mallorca inte alls trivs speciellt mycket.

Espanyol har ännu inte vunnit någon match borta den här säsongen och vanligtvis trivs de inte heller speciellt mycket borta. Eller ja när de möter Barcelona så brukar det gå bra iaf. Senaste matchen åkte de på förlust mot Real Sociedad med 1-0 borta (dock på ett oturligt självmål). Då ska det nämnas att jag tycker att Real Sociedad är ett mycket sämre lag än Mallorca i nuläget.

Kollar man statistiken de senaste 13 matcherna så har det blivit 9 vinster för Mallorca, 3 oavgjorda och 1 vinst för Espanyol. Så statistiken talar väldigt mycket för Mallorca. Det ända som talar emot är att de har förlorat några spelare, men det har även Espanyol. Så det går jämt ut. Laudrup har gjort det bra med Mallorca än så länge och jag tror nog att det kommer fortsätta så.

På skadelistan har Espanyol några som är helt borta, blandannat Ivan de la Peña och Ivan Alonso. Sedan har de även några som är osäkra, Sergio García och Jesús Dátolo (dock är båda uttagna i truppen, men det är osäkert om de kommer till spel). Jag tror att Ivan de la Peña saknas otroligt mycket i Espanyol då han kan avgöra matcher själv.

Mallorcas skadelista ser lite ljusare ut och har enbart Nunes borta från dagens match.

Jag tror att matchbilden kommer vara likt den jag beskrev i matchen mellan Atletico Madrid - Getafe. Där nu Mallorca är Atletico Madrid och Espanyol är Getafe. Alltså, Mallorca kommer att föra spelet och kommer komma till de flesta chanserna, medan Espanyol kommer försöka ligga och lura på kontringar. Så länge Mallorca får till försvaret så ska det inte vara några problem, för offensivt har det sett bra ut.

Spel 24:
Athletic Bilbao - Real Zaragoza
1X2
Spelstopp: Kl 19:00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.83 (1.70+ är spelvärt)
Insats: 17kr (5.0%)

Kommentar:
Athletic Bilbao har haft det lite tufft den senaste tiden och ett uppehåll kom nog väldigt lägligt. Senaste matchen åkte de på stryk av Valencia och innan det av Barcelona. Det ska väll sägas att Athletic Bilbao har fått möta nästan alla topplag förutom Sevilla och Real Madrid den senaste tiden. Vilket gör att statistiken inte alls ser lika bra ut. Senaste matchen de vann var för tre omgångar sedan och det var hemma mot Mallorca. Det är även hemma Athletic Bilbao brukar spela deras finast spel och verkligen våga spela offensiv fotboll.

Real Zaragoza har ännu inte vunnit någon match den här säsongen och har enbart lyckats kryssat till sig några poäng. Senast lyckades de få en poäng hemma mot Sporting Gijon. Det är inte direkt några imponerande resultat de har bjudit på, då de inte har mött något annat storlag än ett slitet Atletico Madrid och även då gick de förlorade ut ur bataljen.

Skadeläget i Real Zaragoza ser ganska ljust då det är enbart Ander som är osäker till spel (han är uttagen till truppen). Dock har de Jarosik avstängd.

Athletic Bilbao har också två spelare borta, där Amorebieta är skadad och Aurtenetxe är spelar med U-19.

Analyserar man vilka spelare som är borta tror jag Zaragoza störs mest då Jarosik är ordinarie mittfältare och där av tvingas Zaragoza testa en ny kombination där. Kommer även Ander inte till spel är det ännu ett större avbräck då han fungerar lite som en joker.

Statistiken säger kryss i den här matchen om man kollar de senaste tre matcherna. Men kollar man sammanlagt så blir det 9 vinster för Athletic Bilbao, 5 oavgjorda och 1 vinst för Real Zaragoza.

Jag tror det är dags för Athletic Bilbao att bryta trenden på tre oavgjorda och de behöver verkligen vinna den här matchen för att kunna kämpa om att få spela i Europa nästa säsong. För mot Zaragoza hemma ska man inte förlora om man är det minsta intresserade utav Europa.

På papperet är även Athletic Bilbao ett mycket starkare lag och jag tror att Martinez kommer käka upp Real Zaragozas mittfällt nästan på helt egen hand. Sedan kommer Llorente att springa åttor runt Zaragozas försvar som inte förstår riktigt vad som händer. Nej likt förra matchen förväntar jag mig att Athletic Bilbao för spelet och kommer till betydligt fler chanser medan Zaragoza försöker kontra in någon boll.

Live Forever!

Vaniljsocker och speldagbok

Nu är pizza delen av klarad för idag, så nu är det öl och fotboll som gäller. Kan väll bjuda lite på mig själv och säga att jag tog fel burk då jag lagade pizzan. Så det blev vaniljsocker ist för bakpulver, kanske inte det mest lyckade feltagningen men pizzan smakade fortfarade bra. Det negativa var att den inte ville bli så speciellt stor bara och botten blev väldigt hård. Men den var fortfarande god.

Har även glömt att nämna då jag var på NK igår gick jag även förbi Filippa Ks butik och där hade de massor utav kartonger på de skorna jag vill ha. När jag kollade igenom alla kartonger lite snabbt så lyckades jag iaf hitta en i storlek 40. Men jag lyckades aldrig se om de var de svarta eller om det var de jag vill ha (finns nämligen två färger).

Lissie som gjorde covern i förra inlägget ska till Debaser den 10 november, lite sugen är man faktiskt att gå dit och kolla. Dock är det inte gratis inträde, isf kommer det att kosta ca 200kr. Vilket inte är så mycket om man nu verkligen vill gå. Det är ju ett tag kvar så man hinner ju fundera. Här kommer iaf en till låt med Lissie, den kanske inte är lika bra som covern men den är fortfarande bra.



Speldagbok:

Idag gick jag också plus så jag fortsätter min positiva trend i den spanska ligan. Dock kändes det lite surt att Valencia inte kunde hålla undan, men det fanns ju en anledning till att jag höll min insats nere i den matchen.

Spel 21:

Atletico Madrid - Getafe
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (2-0)
Vinst: 15,45kr

Kommentar:
Det var som jag trodde och Atletico Madrid förde större delen av matchen och det var bud på att göra fler mål. Men det far faktiskt Getafe som hade de första skotten på mål, men riktigt farligt blev det aldrig då Getafe kom på anfall.

Atletico Madrid spelade ibland väldigt bra, men ibland kändes spelet lite slarvigt. Men det viktigaste är att de vann och resultatet är rättvist även om det hade kunnat varit en större vinst.

Spel 22:
Barcelona - Valencia
Spelalternativ: X2
Slutreslutat: 1 (2-1)

Kommentar:
Barcelona öppnade piggast och öste på från start, men Valencia var inte så mycket sämre. Dock var det Barcelona som hade de vassaste chanserna, men tillslut så kom Valencia mer och mer in i matchen och fick en riktigt fin chans som Soldado inte riktigt hann med. Lite senare lyckades Valencia göra 1-0 och det var även bud på 2-0, men Valdes lyckas rädda skottet. Barcelona var också nära att kvittera men efter lite flipper så gick bollen till hörna.

Efter pausen hade Barcelona verkligen skärpt sig och gjorde både 1-1 och 2-1, vilket var rättvist egentligen. Men det måste kännas surt för Valencia. Efter det så tappade Valencia spelet lite och tingades göra några byten. Efter Mata kom in så blev det lite mer fart igen, men inte tillräckligt mycket för att kunna kvitera.

Hela matchen slutade väldigt grinigt med bråk/tjaffs, men måste väll säga att det var rättvist. Fast jag hade nog tyckt det var rättvist om Valencia lyckades få med en poäng också.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 350,65kr
ROI: 40%
+/-: +100.65kr

Live Forever!

Pursuit Of Happiness

Usch idag blir det att gå och slänga en hel hög med kartonger och tidningar som vi har lyckats samlat ihop under en tid nu. Men det kommer känns lite skönt att bli av med allt, för det är verkligen ett helt berg. Så lite nytta blir det idag också.

Glömde att nämna igår att jag kollade lite extra noga vad NK hade för utbud av Morris kläder. Hittade en beige rock som jag först trodde var den jag har letat efter. Då jag inte har sett några riktiga bilder visste jag inte exakt hur den ser ut. Till min förskräckning var den dubbelknäppt och det är inget jag riktigt är förtjust i nuläget. Efter chocken hade lagt sig så upptäckte jag att det fanns rockar i andra färger som var enkelknäppt. Så då fick jag upp hoppet igen. Idag började jag smått kolla upp om det kanske fanns en beige enkelknäppt och till min glädje har jag hittat en bild på Morris hemsida på en beige rock. Fast man ser egentligen inte om den är dubbelknäppt eller enkelknäppt, men jag tror nog mer på enkelknäppt då den dubbelknäppta på NK så annorlunda ut. För er som inte kan urskilja vilken som är den beiga rocken är det den till höger.
Morris rock

Jag kollade även upp Morris skinnhandskarna och de kändes faktiskt bra, men jag är lite tveksam till att ha färg på handskarna. Då de kanske inte passar lika bra till alla typer av jackor. Jag får helt enkelt ta och komma fram om de passar bra med alla de jackor jag har tänkt att använda nu då det börjar bli kallt. För de var faktiskt fina. För er som inte kommer ihåg hur de ser ut så kommer en bild här:
Morris skinnhandskar
Ikväll blir det att ta det lugnt som det ser ut just nu iaf. Då är det pizza, öl och fotboll som står på menyn. Kan vara bra att ladda upp energin till nästa vecka då man börjar komma in i någon slags slutspurt i kursen. Då både redovisningar av ytterligare delar av projektet och fler frågor ska besvaras. Det är dessutom tenta om 12 dagar. Så man ska väll passa på att ta det lugnt medan man kan.

Sist men inte minst ska jag bjuda på en cover på låten "Pursuit of Happiness" som Kid Cudi och MGMT egentligen framför. Jag tycker hon gör det väldigt bra, men det kan även vara så att låten är tillräckligt bra för att det inte ska gå att misslyckas. Avgör själva.

Live Forever!


Speldagbok

Spel 21:
Atletico Madrid - Getafe
1X2
Spelstopp: Kl 18:00, idag lördag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.90 (1.70+ är spelvärt)
Insats: 17kr (5%)

Kommentar:
Då var det dags för det lilla derbyt i Madrid och den här gången är det hemma hos Atletico Madrid det utspelar sig.
Båda lagen kommer självklart att vara taggade till max och kommer inte sluta att kämpa först den feta damen sjunger.

Atletico Madrid har hamnat lite i en svacka just nu om man kollar rent på papperet, men det mesta beror på att de har haft skador/avstägningar på viktiga spelare. Just nu har de bara Agüero och Álvaro Domínguez på skadelistan. Eller ja bara och bara, Agüero är lagets bästa spelare med Forlan och visst kommer Domínguez att saknas också. Dock är han lättare att ersätta och kommer inte att saknas speciellt mycket.

Senaste matchen kom en förlust mot Sevilla med 3-1, där de blev rätt så utspelade. Då ska man tänka på att Sevilla kan verkligen blanda och ge och den har matchen spelade de väldigt bra fotboll. Det ska inte skjutas under stolen att Atletico Madrid gjorde en dålig match och kändes trött/sliten.

Getafe har gått bra i ligan om man ska tänka på att de tappade deras två bästa spelare (Pedro Leon och Soldado), fast de har inte riktigt mött något bra motstånd ännu. Getafe har lyckats fått tillbaka en hel hög spelare från skador. Så just nu är det bara Mario Álvarez och Ibrahim Kas som finns på skadelistan. Den som egentligen bara kommer saknas är Mario som är lite av stommen i Getafes försvar. Det här blir egentligen första riktiga testet och jag tror de inte riktigt kommer att hålla.

Kollar man på statistiken så har Atletico Madrid vunnit 3, spelat oavgjort 2 och Getafe vunnit 2. Förra året vann Getafe men då var det under helt andra förutsättningar. Atletico Madrid var ur fas och visste knappt vad fotboll var och Getafe hade deras två stjärnor kvar. Så den här matchen kommer att se helt annorlunda ut.

Atletico Madrid kommer troligtvis att styra spelet och är det laget som kommer pressa på hårdast. Getafe kommer försöka ligga och lura med snabba kontringar. Men eftersom de saknar deras kontringsspeciallist, Soldado kommer de t inte vara lika effektiva som förra året. Lite beroende på hur Atletico Madrid är på för humör så tror jag matchen slutar 3-1, eller 1-0. Men ska det bli! Fast som jag har sagt förut, går det egentligen att förutse matcher då fotboll kan svänga ordentligt.

Spel 22:
Barcelona - Valencia
Dubbelchans
Spelstopp: Kl 20:00, idag lördag
Spelalternativ: X2
Odds: 3.00 (2.50+ är spelvärt)
Insats: 8.5kr (2.5%)

Kommentar:
Barcelona kommer från två oavgjorda matcher mot Mallorca och Rubin Kazan. Det ska även nämnas att Barcelona åkte på förlust hemma mot Hercules, men samtidigt har de vunnit borta mot Atletico Madrid och Athletic Bilbao. Kollar man på matcherna generellt så har de blandat och gett ganska bra. Men som vanligt är det Barcelona som är favoriter med på tok för lågt odds.

Valencia har gått som en kanonkula den här säsongen och som jag har sagt tidigare tror jag alla har glömt allt vad Villa och Silva heter. Eller ja till den här matchen kanske de blir påmind om att det finns en spelare som heter Villa.
Annars det ända riktiga dåliga resultatet på papperet är förlusten mot Manchester United. Men enligt mig var resultatet orättvist och Valencia hade lika gärna kunnat vunnit om de hade satt deras chanser.

Frågan till den här matchen är egentligen vilka spelare kommer Barcelona våga starta med? Det ryktas om att Xavi, Villa och Pedro har tränat för fullt sent den här veckan. Kommer Pep att våga riskera någon utav de tre? Har man otur och använder sig utav en spelare som inte riktigt är spelklar kan det bli än väldigt länge innan den spelaren kan röra en boll igen, om oturen vill vara framme ska väll tilläggas. Det som är självklart till den här matchen är att Milito missar matchen. Men det är inget som förändrar matchbilden.

Valencia har pånyttfödda Joaquin på skadelistan och även Miguel. Båda två kommer självklart att saknas, men det finns bra spelare att ersätta de båda med. Dessutom har Valencia visat den här säsongen att den individuella spelaren inte är viktigare än kollektivet. Men visst finns det spelare som är mer oersättliga än andra men där ingår inte Joaquin och Miguel.

Statistiken talar egentligen sin fördel till Barcelona, där de har vunnit de tre senaste matcherna stort. Men resultatet är lite mer förbryllande än hur matcherna har sett ut. Men vi ska inte ta från Barcelona något, utan Valencia har bara fallit ihop helt enkelt. Kollar man vidare på resten utav matcherna är det sex segrar för Barcelona, sex oavgjorda och fyra vinster för Valencia.

Oddsen till den här matchen är enligt mig väldigt fel och risken för att det blir oavgjort eller vinst för Valencia tycker jag är ganska stor. Beror lite på hur Pep väljer att ställa upp laget och vilket humör de är på. Annars tror jag på en väldigt svängig match, med fokus på en glad offensiv. Skulle inte förvåna mig om det blir en målrik tillställning och slutar 2-2 eller 3-3. Dock väljer jag att hålla insatsen nere, då det egentligen kan sluta hur som helst. Men 3 gånger pengarna på X2 är alldeles för bra att låta bli och är absolut inte ett omöjligt reslutat.

Live Forever!

Falling down on all that I've ever known

Då var man hemma igen efter ha blivit bjuden på tacos och vin. Blev även en omgång besserwisser där jag spöade skiten ur alla och självklart kammade hem vinsten.

Det blev inga skinnhandskar idag då jag inte riktigt känner mig bekväma i de från H&M. Tycker de är lite förstora i vingrarna och över själva handen. Så de känns skvalpiga, helt enkelt som om handen flyger omkring inne i handsken. Var in på NK en sväng och testade några handskar och där fanns det några som satt mycket bättre över själva handen. Men prislappen var några hundra dyrare, så då blev det att vänta ist med det inköpet.

Medan jag var borta råkade jag vinna en Oasis 12" LP, som endast släpptes i begränsad upplaga och till vissa utvalda personer (promo). Den innehåller enbart en låt och det är Falling Down (The Chemical Brothers Remix). Den blev inte så dyr, så jag klagar absolut inte! Det är bra att bygga på min Oasis samling, var länge sedan jag köpte något nytt till den.

Oasis Falling Down 12
Live Forever!

Helg ljuva helg

Då har man kommit hem från skolan efter en tuff utfrågning, eller ja tuff och tuff. Utfrågningen var inte alls som jag hade förväntat mig, den var mer åt det positiva hållet. Verkade inte alls som man var tvungen att vara speciellt aktiv i diskussionerna, men eftersom jag är så duktig deltog jag självklart i lagom mängd.

Efter skolan blev jag lockade att följa med till systembolaget och väl där blev det några öl som kanske ska avnjutas nu i helgen efter en tuff samt hård skolvecka.

Nu ska jag bara slappa en stund och efter slappandet ska jag agera bud för att hämta ut ett paket. Därefter bär det av mot stan och eventuellt inhandla ett par skinnhandskar då temperaturen verkar ha bestämt sig för att minskas varje dag. Så de jag funderar på nu är de lite dyrare som fanns på H&M, för de såg faktiskt bra ut och var bekväma. De kostar även inte allt för mycket, tror det var 249kr eller något liknande.

Upptäckte igår att Gina tricot har släppt en t-shirt som är slående likt Viktor & Rolf t-shirten jag har bloggat om tidigare. Det är skrämmande ibland hur dålig fantasi vissa klädföretag har. Inte för att jag vet om Viktor & Rolf var först, men i vilket fall som helst.
Viktor & RolfGina Tricot
Gina tricot?                                    Viktor & Rolf?

Live Forever!

The Dark Side Of The Year

Så då har jag både diskat och ätit mat, har även hunnit gjort klart alla frågor utom två. Men det ska inte ta speciellt lång tid att göra klart de. Så då är det egentligen bara att snabb kolla igenom alla frågor inför imorgon som gäller.

Min kaflerone blev en succé och det smakade väldigt bra, men den går nog att förbättra. Ska man hitta en nackdel med det hela är att nötterna bara samlades i botten. Men ja det var fortfarande gott, så jag rekommenderar att ni testar det någon gång.

Har börjat funderat på om jag ska tatuera mig igen nu under den lite mörkare perioden på året. Problemet är att jag inte vet om något bra ställe här i Stockholm. Så det gäller att forska lite på det området. Får se hur det går helt enkelt. Någon som vet ett bra ställe?

Har hittat en ny Morris skjorta som är precis som en skjorta jag har letat efter en längre tid. Den är helt clean egentligen, alltså väldigt stilrent jämfört med de flesta skjortorna jag har. Dock hamnar skjortan lite längre ner på min lista då det finns så mycket annat jag har tänkt att köpa. Men den finns definitivt med på listan.
Morris Skjorta
Live Forever!

Kaflerone

Känner mig väldigt trögstartad idag och har ingen aning om varför. Så just nu fokuserar jag mig på att komma igång så jag kan göra något annat än bara slöa. Har precis satt på vattenkokaren för att göra mig en kopp kaffe, har även tänkt att "spetsa" mitt kaffe med någon bit toblerone. Får se hur det smakar, men jag antar att det blir gott iaf!

Medan jag avnjuter min kopp kaffe har jag tänkt att kolla på Nowhere boy som jag tidigare har bloggat om. Jag får återkomma med vad jag tycker om den.

Efter filmen måste jag ta och börja göra lite nytta tror jag och då är det diska och göra klart frågorna som står högst upp på listan.

Jag vet inte riktigt vad det är med mig och tjockare cardigans. Enligt mig finns det hur många som helst som ser bra ut och om jag hade haft pengarna hade halva min garderob varit fyllda med sådana. Men som jag har sagt tidigare använder jag knappt de jag redan har. Så vad är poängen med att köpa nya? Nu har jag ännu en gång hittat en cardigan som är väldigt fin och kommer från Tiger Of Sweden. Man blir lika sugen varje gång, men jag får försöka att tygla mig.
Tiger Of Sweden cardigan
Live Forever!

Mysigt värre

Sitter nu här med mina sockar från Calvin Klein och är hur nöjd som helst. De är riktigt varma och mysiga måste jag säga. Allt annat verkar också vara bra, Pretty Green tröjan passar bra och kommer nog komma till anvädning. Den var definitivt värd 125kr.

Imorgon är jag ledig, eller ja så ledig man kan bli då man går i skolan. Ska göra klart de sista frågorna inför lektionen på fredag. Men det ska inte ta så lång tid hoppas jag. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Bara ta det lite lugnt kanske? Får se vad det är för typ av väder helt enkelt så kan man bestämma något efter det.

Nu är även biljetten upp till Norrland bokad inför julen. Blir att åka tåg hela vägen, då det var både billigare och tar kortare tid än buss. Tänkte det var dags att göra det innan biljetterna börjar ta slut och priserna pressas upp högre.

Glömde att nämna förut att jag även hann en sväng på H&M och där testade jag en kavaj som såg helt okej ut för prislappen (499kr). Men efter att ha testat Morris blazern så kan ingen leva upp till den nivån. Nästan orättvist att testa någon annan kavaj/blazer samma dag. Men den tål att tänkas på! Så är ser den iaf ut:
H&M kavaj
Live Forever!

Pretty!

Idag efter skolan så bar det av mot stan för jag hade tänkt kolla upp hur skjortan från NN.07 passar och vilken storlek jag ska ha. Så väl framme gick jag till Åhlens och testade mig fram till small, den satt verkligen bra. Den kändes nästan lite figursydd, tror inte någon utav mina andra skjortor sitter så bra. Så den blir absolut att köpa, frågan är bara när.

Passade även på att testa Morris blazern som såg att precis ha kommit in i lager igen. Den satt lika bra som förra gången då jag testade den. Tror jag ska försöka köpa den innan jul/nyår.

Efter Åhlens så bar det av hem för att handla, samtidigt som jag passade på att hämta ut Pretty Green paketet. Den lilla tröjan var i en väldigt stor kartong.Kändes lite lyxigt, men tyvärr så hade den inte riktigt överlevt frakten från England.
Pretty Green kartong

När jag väl kom hem så hade paketet från Asos också kommit och allt såg ut att vara i sin ordning. Strumporna verkar mysigare än vad jag kunde ana. Har dock inte orkat testat något ännu, det får bli efter maten.
Fick med en tygpåse från Pretty Green som jag inte riktigt förstår vad man ska ha den till då öppningen sitter så konstigt. Troligtvis ska man helt enkelt ha tröjan där i, men det känns lite överambitiöst. Får se om jag kommer på vad jag ska ha den till.
Rubb och stubb
Live Forever!

B som i bio

Idag fick man äntligen reda på hur det gick på tentan och det blev ett B (skalan går från A-F, där A-E är godkänt och högsta betyget är A). Måste faktiskt säga mig att jag känner mig nöjd med resultatet, fast jag har dock inte sett vilka uppgifter jag har fått poäng på ännu. Men det finns nog inget att klaga på. Lite roligt är att bara 9 personer av ca 170 st fick högsta betyget, A.

Annars så skulle jag ju på förhandsvisningen utav Machete idag. Måste faktiskt säga att filmen var bra, problemet kanske var att jag inte var så speciellt sugen på en sådan här film. Tycker man om filmer som Death Proof och Planet terror så är det Machete absolut en film man måste ta och se. Den var välgjord och hade sina roliga stunder, men som många filmer har de en tendens att överdriva vissa scener (ja, jag vet att den här genren går ut på det). Men det var ju det där med att jag inte var sugen på en sådan där typ av film. Sedan måste jag faktiskt säga att Steven Seagal och Lindsay Lohan inte alls var något större störningsmoment, förutom att de var där vill säga. Ska man ge filmen ett betyg tycker jag att IMDB betyget speglar filmen bra och jag skulle nog ge den 7/10 i betyg.

Oddsen till helgens La liga matcher ser fortfarande väldigt lovande ut, finns många potentiella spel. Så jag kommer nog ha fullt upp med att analysera matcher i helgen och förhoppningsvis hittar jag iaf några som fortfarande blir spelvärda.

Har hittat ett par skor från Whyred, men är lite tveksam om jag vill ha den här typen av kängor. De se lite för "brutala" ut än vad jag hade tänkt mig. Fast de kanske ser bättre ut i verkligheten? Får jag inte tag på Filippa K skorna kan de vara värda att kolla upp. Dock ligger prislappen på ca 3200kr, vilket är 1000kr dyrare än Filippa K skorna.
Whyred kängor
Live Forever!

In His Own Write

Jag antar att det är pga av att John Lennon fyllde 70 år nu i helgen som gör att jag helt plötsligt blivit extra sugen på att ta och köpa de två böckerna han skrev. Men det som gör att jag sitter och velar är att jag vill ha första utgåvorna av böckerna, vilket gör att böckerna kommer vara väldigt gamla. Vågar man då verkligen bläddra och läsa i en bok från 1964 som kanske känns som den ramlar ihop när som helst?

Jag tror mig ha hittat lösningen på problemet, att köpa en bok för en ganska billig slant som innehåller både In His Own Write & A Spaniard In The Works (vilket är de två böckerna John Lennon har skrivit). Boken kanske inte har det finaste omslaget, men att ha båda böckerna i en känns ändå bra.
John Lennon
Imorgon ska jag på förhandsvisning av filmen Machete som egentligen har premiär på fredag. Har inte direkt några stora förväntningar på filmen, då skådespelarna är väldigt blandade. Eller vad sägs om Steven Seagal och Lindsay Lohan? Dock är också skådespelare som Robert De Niro, Danny Trejo och Michelle Rodriguez med. Så jag är väldigt kluven så här på förhand. Men kollar man på imdb så har den fått 7.5/10 (18 201 röster), vilket kan lova gott. Men jag väljer att fortsätta med mina låga förväntningar. Här kommer för intresserade en trailer till filmen iaf:


Nej nu blir det att sova för att orka kliva upp och ta sig in till skolan, så godnatt på er alla.
Live Forever!

Portkod vadå?

Upptäckte nyss att campadre kommer ha en kampanj med Morris kläder, då kan det iaf inte bara vara massa damkläder, då vad jag vet så har inte Morris släppt damkläder. Så det blir nog att skjuta upp alla inköp tills jag har sett vad de kommer att ha för kläder då. Skulle ju vara surt om jag handlade upp min budget på något annat och så släpper de något från Morris jag verkligen vill ha. De kanske råkar ha några ex av cardiganen jag har suktat efter?

Nelly.com har även frifrakt just nu, tur som var räcker det ända fram till helgen. Så det kanske blir av att beställa NN.07 skjortan om inte något annat tycker upp. Frågan är då vilket storlek jag ska ha. Men det går ju alltid att ta reda på!

Idag kom även min gratis bumper från Apple till min iPhone 4, gick väldigt snabbt måste jag säga och fodralet sitter klockrent. Finns inget att klaga på, dock är frågan om jag vill använda det så ofta. Telefonen är ju så mycket snyggare utan fodral, så det känns tråkigt att gömma den. Men samtidigt vill man ju ha något typ av skydd.

Kom även en avi från posten där det står att jag måste åka till företagscentrum för att hämta ut mitt Pretty Green paket då de inte heller tydligen kan min portkod. Undra hur posten i vanliga fall kör ut paket? Jaja, får väll göra det i samband med att man åker och handlar mat. Blir nog enklast så.

Har hittat ytterligare en snygg skjorta från NN.07, dock inte lika snygg som den jag funderar på. Så den "knuffas" inte ner från toppen om man säger så. Men den kommer absolut finnas med i tanken då man gör framtida köp. Tror NN.07 kommer bli en uppstickare att konkurrera med Morris om titeln "Jacobs favoritmärke" om de fortsätter att producera sådana här fina skjortor.
NN.07
Live Forever!

Äntligen!

Som jag förutspådde blev det inte av att handla mat idag. Men här har det tvättats kläder så det står härliga till, samt dammsugit hela lägenheten. Så lite nytta har det blivit iaf!

Jag har ju även försökt att krympa Morris chinosarna (som just nu hänger i torkrummet för att torka helt). Jag började med att tvätta de i 60 grader, vilket resulterade att de krympte lite. Dock antar jag att de skulle gå tillbaka så fort jag använde de. Så då blev det torktumlaren i ca 30 min, efter det hade den krympt betydligt mycket mer. Nu är den lika lång som mina andra Morris chinos, så på längden är de med andra ord perfekt. I midjan har de också krympt så det märks, men de är fortfarande stora. Så jag kommer skicka vidare mina chinos till min personliga skräddare.

Fick helt plötsligt ett väldigt stort begär av att köpa något, har sett alldeles för mycket fina kläder utan att ha köpt något den senaste tiden. Så efter lite räknande på budgeten har jag kommit fram till att jag har råd med att köpa något. Så här såg listan ut senast jag gjorde någon:
  • En kostymklocka
  • Morris blazer
  • Morris cardigan (har försvunnit ur sortimentet, sorgligt nog)
  • Kängor att ha till vintern
  • En ny skjorta
Just nu ser listan lite mer ut så här utan inbördes ordning:
  • En kostymklocka
  • Morris blazer
  • Filippa K skorna
  • NN 07 skjorta
Som det ser ut just nu lutar det mest åt NN 07 om jag inte ska ta i stort, men ska jag ta stort blir det nog Filippa K skorna. Dock är skorna väldigt svåra att få tag på verkar det som. De flesta sidorna på internet har inte storlek 40 i lager och vissa har tom sålt slut! Sedan finns de ju självklart de som tar ockerpriser. Men om jag nu bestämmer mig för Filippa K skorna blir det iaf att besöka någon butik. Fast egentligen vem har sagt att det inte blir både skjortan och skorna?

Filippa KNN.07

Sist men inte minst, idag fick jag för första gången ett "Nigeria brev" på svenska! Fast det ser ut som någon har använde google till att översätta, men iaf det är på svenska. Stor eloge till den som skickade mailet!
Nigeria brev
Live Forever!

Working Class Hero

Som vanligt är aldrig söndagar speciellt roliga, hade tänkt försöka orka handla mat idag men det blir nog inte av. Får helt enkelt ta det till veckan, det finns faktiskt mat men det fattas ungefär en sak i varje maträtt. Men ja det kan man ju så klart köpa på lokala mataffären eller något liknande.

Har även bokat tvättstugan idag, så det blir att glatt gå dit och tvätta kläder. Har även tänkt försöka krympa mina gula Morris chinos då också. Får väll se hur det går, tror det blir att ringa till en tvättexpert innan jag börjar göra något. Återkommer med vad jag gjorde och hur det gick.

Det är även taskigt spelutbud den här helgen då det är landslagsuppehåll i de flesta ligorna och jag känner mig inte tillräckligt säker för att våga mig ner i längre divisioner bara så där. Men nästa helg är det matcher i de högsta divisionerna igen och jag har redan hittat några som ser spelvärda ut. Får se oddsen håller sig till nästa vecka.

Glömde att nämna igår att John Lennon fyllde, eller ja skulle ha fyllt 70 år igår. Så igår blev det att poppa lite John Lennon/Beatles. Men jag tycker att vi ändå kan säga grattis i efterskott till John Lennon.



Sist men inte minst tycker jag vi ska lyssna på John Lennon - Working Class Hero också, så här kommer den låten.

Live Forever!

Suck!

När vi kom fram till utförsäljningen var det en relativt lång kö och det rörde sig väldigt sakta framåt. Då vi började närma sig var det några som försökte köra en fuling och tränga sig i kön, men det blev snabbt vilda protester från en del folk. Men de försökte fortfarande fortsätta med deras fuling, dock tillslut tyckte de att det blev lite väl pinsamt och backade lite och väntade tills de som såg det hade gått in ungefär.

Väl inne i den extremt lilla lokalen så var det en heldel saker, fast det var väldigt utplockat redan då. Det fanns då iaf inga Ray Bans, fast det fanns kopior på Clubmaster som jag ville ha. Dock var de inge vidare snygga. Något klädesplagg fanns det också, men inget att hänga i julgranen om man säger så. Så ett litet misslyckande blev det kan man väll säga. Men någon annan blev iaf väldigt glad....Det fanns nämligen Disney couture och Mi lajki smycken för 50kr st.

Upptäckte nu när jag kom hem att mitt favoritmärke (Morris) har släppt ett par skinnhandskar. Men tyvärr så är de i svinnappa, vilket kanske inte är det ultimata när det gäller skinn. Men de kanske kommer att släppa några andra då också? Tycker annars att de var snygga och kostar inte allt för mycket (549kr). Men ja det var det där med svinnappa.

Morris skinnhandskar
Live Forever!

Sommar och sol?

Det blir nog inget Debaser ikväll då det är utförsäljning imorgon tidigt som tusan på Campadre, tror inte man orkar kliva upp och åka in till stan runt 10 om man har varit ute hela kvällen. Så den här helgen prioriterar jag utförsäljning då det inte var några riktiga kanonband. Får ha lite bättre koll och se om det är något annat bra band som ska dit. Så ikväll blir det att varva ner lite och ladda upp energi för att åka in till utförsäljningen. Jag hoppas det finns något intressant där, men det lär väll visa sig.

Har helt plötsligt blivit väldigt sugen på solglasögon, men det är ju så fel säsong som det bara kan bli. Just nu är det ju inte direkt något sådant väder. Kanske måste ta och åka utomlands så det känns mer rätt att köpa ett par nya.
Det som lockar mig just nu är ett par Ray Ban Clubmaster i sköldpaddsfärg. Får lov att testa ett par så man vet om man passar i de eller inte. För det kan ju vara så att de inte alls passar på mig (peppar peppar...). När vi ändå är inne på Ray Ban så står det i Campadre annonsen att det bla kommer finnas just Ray Bans där. Så vem vet, det kanske blir ett par solglasögon imorgon?

Ray Ban Clubmaster
Live Forever!

Sexy....!

Imorgon börjar jag egentligen klockan 12:00, men det blir att åka in till tidigare för att få lite skolsaker gjorda så man kanske slipper plugga något den här helgen. Det hade inte varit helt fel, får väll se helt enkelt hur det blir.

På nyhetsmorgon idag (ja jag brukar kolla på det ibland på morgonen) så spelade iaf ett band som heter "You Say France & I whistle" en låt vid namnet "Animal". Trött som jag är tycker att låten är rätt bra, men var inget jag la på minnet direkt. Men när jag väl kom hem idag så började jag fundera på vad det var jag hade hört. Har försökt att hitta någon bra youtube video med låten, men det finns tyvärr inte. Så jag har enbart hittat från TV4 play och där är det tråkigt nog en reklamsnutt i början. Men får er som inte vill se videon kan man ladda hem/lyssna på låten helt lagligt från deras egna hemsida: http://www.yousayfrance.com/free/animal.mp3


Upptäckte även att de ska ha releasefest imorgon på Debaser, så jag tänkte kolla lite när exakt det var och så. Då såg jag även att The Pipettes ska spela där imorgon. Vilket gjorde att man blev lite små sugen på att åka dit för att lyssna på lite musik och bara ta det lugnt. Men ja jag får väll se hur det blir imorgon. Här kommer iaf en låt med The Pipettes, det kanske inte är det jag egentligen lyssnar på men det går inte att förneka att musiken är väldigt svängig och glad.


Nej nu blir det sorligt nog snart dags att gå och lägga sig för att sova. Så godnatt på er alla.
Live Forever!

Usch för regn

Tydligen så hade vi inte redovisning först klockan 11:00 så det var bara att sätta sig ner och börja studera lite. Medan jag väntade så gjorde jag klart alla frågor som ska vara klara till nu. Samt började jag att läsa i boken om vad föreläsningen imorgon ska handla om. Så jag har varit flitig idag!

När vi väl fick redovisa gick det hela på en kvart ungefär, det var väldigt enkelt med andra ord. Så då var första steget av projektet klart. Då var det bara resten kvar eller vad är det man säger?

Idag har det regnat större delen av dagen, det är faktiskt vid sådana här tillfällen jag kan längta tills det blir riktig vinter. Jag föredrar hellre snö och kallt än regn och kallt. Men bäst utav allt är faktiskt varmt och regn (det vill säga om man måste ha regn med i bilden).

När jag var i Helsingfors hittade jag en snygg skjorta från NN.07, självklart blev jag sugen på den. Inte blev det lättare då jag stötte på den igen då jag kollade på Filippa K skorna. Tycker den skulle passa perfekt till hösten.
NN.07

Otrevlig vana

Som jag berättade tidigare är det klockan 09:00 imorgon som gäller. Det börjar bli en riktigt otrevlig vana att kliva upp tidigt. Jag saknar verkligen mina dagar från förra kursen. Varför kan inte den här kursen vara mer likt den? Att börja runt 12:00 varje dag var ju perfekt! Fast det finns ju förstås en nackdel med det också, större delen av dagen försvinner. Nu när man börjar tidigt har man egentligen hela dagen framför sig om man nu vill säga inte går i skolan hela dagen.

När jag kollade runt på Asos rea så såg jag några skjortor från Ted Barker som var väldigt fina (dock var många slut i min storlek), men de kostade strax över 400kr. Vilket är lite för mycket än vad jag vill betala för skjortor som jag har ingen aning om vad de har för passform. Men nu har de sänkt iaf en ner till 333kr, så nu blev man genast lite mer sugen. Men jag ska nog ha lite mer is i magen och se om de går ner mer. Så här ser iaf skjortan ut:
Ted Barker
Live Forever!

Projektarbete

Idag var det världens kortaste föreläsning, eller ja nu överdriver jag förstås lite. Men den var väldigt kort iaf och vi blev lite fundersam då tiden till grupprummet vi hade bokat började först gälla 13:00. Vi bestämde oss iaf för att gå och äta mat i gallerian. Lite tidigt kanske för att äta lunch runt 10:00, men är man hungrig så är det väll lika bra egentligen. För mig blev det någon slags kycklingcurry med ris. Den var faktiskt väldigt god måste jag säga.

Efter det begav vi oss tillbaka till skolan och gjorde klart de tre uppgifterna som ska redovisas imorgon till projektarbetet, det jobbiga är att man inte vet exakt vilken tid man ska redovisa. Men det lär väll visa sig tillslut hoppas jag. Så någon gång imorgon mellan 9-12 ska vi redovisa. Det står föresten ingen sal heller, så morgondagen blir väldigt intressant.

Igår kväll blev det även en beställning från Asos på lite underkläder, samt ett par strumpor som är lite tjockare. De kommer passa utmärkt i Filippa K skorna jag ännu inte har köpt! De kostade ca 50kr vilket inte alls är så mycket. Dock har de kostat det dubbla (Asos har nämligen rea just nu, så alla som tycker om Asos tycker jag ska passa på och kolla upp det). Strumporna kommer från Calvin Klein och ser ut så här:
Calvin Klein
Live Forever!

Små fötter?

Dagens lektion var väll egentligen slöseri med tid, men det var väll lika bra att gå på den då man delades in i grupper. Annars så gjorde man inget viktigt egentligen. I vilket fall som helst har jag nu en projektgrupp och vi ska mötas upp imorgon efter föreläsningen. För tydligen ska första saken redovisas redan på torsdag.

Efter skolan åkte jag in till stan för att möta upp Mikaela och äta en gratis hamburgare på Max som man får via deras iPhone app. Erbjudandet går dock ut imorgon, men man kan tydligen få hur många som helst då de inte avaktiverar någoåt på telefonen, utan man bara visar upp den. Så det kanske blir en hamburgare till imorgon till lunch?

När hamburgaren var svald så upptäckte jag att det inte alls var fel på mina gamla hörlurar utan det vara bara så att de inte fick kontakt med iPhonen. Men nu hade jag tvingat mig själv att köpa nya lurar, så då kunde jag lika gärna göra det. Så det blev att gå till Teknikmagasinet för att köpa hörlurar och en laddare. Det blev ett par Nocs NS200 och nog var de värda de 399kr jag betalade. Mycket bättre ljud än de man får med iPhonen. De passar utmärkt i öronen också, har ännu inte märkt något att klaga på.

Vi gick även runt i några affärer, blandannat H&M där jag kollade upp de andra skinnhandskarna och de ligger absolut i toppen nu. Men frågan är om jag vill ha svarta? Men annars 299kr för ett par skinnhandskar som är cleana är inte alls så farligt. Men sedan om man nu lägger till ca 100kr får man ett par från Tiger Of Sweden. Hm, lite knivigt. Men skinnhandskar ligger inte så långt upp på köplistan just nu.

Blev även ett besök till Åhlens där jag både kollade upp Filippa K skorna och Bobbie Burns. Måste säga att Bobbie Burns skorna var inte alls vad jag förväntade mig, de var mycket spetsigare och mer feminina. Filippa K skorna var snyggar än på bilderna enligt mig. De såg väldigt bra ut på foten också, dock kunde jag inte testa den storleken jag ska ha. Då de var slut i den storleken. Min vanliga storlek är 41.5 eller 42 och jag testade ett par 41 och de var ändå alldeles för stora. Så jag antar att jag ska ha ett par i storlek 40. Rackarns vilka små fötter jag fick helt plötsligt. Men jag skyller på skorna! Tror att Filippa K skorna blir utmärkta till vintern då man får plats med ett par tjocksockar i och med ordentliga sulor så blir det nog inte kallt om fötterna. Dock är priset i högsta laget, 2300kr. Men man får se det som en investering.

Jag vet att jag har lagt upp bilder förut på skorna, men här kommer de igen för er som har missat.

Filippa K
Live Forever!

Comhem ≠ kvalité

Ja då fungerar internet för stunden, får väll se hur länge det varar. Men eftersom jag ska åka till skolan hinner jag inte skriva något speciellt långt inlägg. Men jag har väll tid att ge en känga till Comhem.

Comhem slösar troligtvis mer pengar på reklam än vad de gör på att ta hand om deras nät, eller reperationer då de väl blir något fel. För internet slutade fungerade igår kväll och har kommit och gått som de har velat. Igår slocknade även alla kanaler ett litet tag. Nej jag skulle gärna vilja byta operatör, men det blir för jobbigt.

Live Forever!

Woho iPhone 4!

Idag började jag som sagt 08:00 och dagens föreläsning likt den i fredags var lite skumm och inte så väldigt givande. Men visst något kanske man snappade upp som faktiskt var värt att lägga på minnet.

Direkt efter föreläsningen var slut begav jag mig mot Arlanda och DHL! Det var väldigt enkelt att åka dit, men väl där var jag lite mer funderande hur jag skulle gå. Tur som jag hade var det en annan person som gick före så jag bara följde efter. Så då gick vi in en byggnad där man var tvungen att gå igenom metalldetektor, det såg rätt slappt ut att jobba där. Men det blir förstås lite jobbigare då alla ska in. Han som hjälpte mig var iaf väldigt trevlig och glad, såg ut att vara i min ålder ungefär. Därefter gick jag mot DHL-byggnaden och såg att det stod "Dropp Off" på dörren så jag blev lite fundersam, tänkte det var lika bra att gå in där så får de peka vart jag ska om jag inte har gått rätt. Men jag var på rätt ställe, så efter lite utbyte av information så var det hela klart.

Väl hemma så bestämde jag mig för att göra mackor i ugnen innan jag började fiffla med telefonen, så om vi spolar fram lite tiden så har jag enbart fixat och donat med telefonen sedan dess. Eller ja jag har fifflat med min gamla också så Mikaela kan ta över den.

Den känns verkligen bra, lite ovan formen bara men annars verkar allt annat vara toppen. Nu måste jag bara köpa en laddare så jag kan ladda den genom el-uttaget, då de i England vill vara lite annorlunda. Samt ett par nya hörlurar då Mikaela ska ha de nya. Funderar mellan att köpa ett par ordentligare eller köra på de gamla vanliga. Får väll se vad jag gör.
iPhone 4

Live Forever!

Speldagbok och vem har tagit min sovmorgon?

Idag gjorde jag klart de sista frågorna från första föreläsningen och alla frågor från andra föreläsningen. Dock har jag inte orkat läst klart alla sidor på kapitlet ännu. Men det kommer! Rättare sagt imorgon skulle jag tro. Fast då är det ju ytterligare ett kapitel och ännu fler frågor att besvara.

Just nu kommer jag precis ut från duschen, var skönt att duscha och vakna till lite (vad det nu var bra till då jag ska upp 06:00 imorgon vet jag inte). Efter skolan blir det att åka till Arlanda och hämta ut min telefon, tydligen ska det vara likadan säkerhet som att komma på ett flygplan för att komma in på området där DHL är så det blir lite intressant. Återkommer med information om det imorgon.

Har lyckats hittat en bild på hur skinnhandskarna från J.Lindeberg såg ut så här kommer de. De kostar även 600kr, vilket nog är min smärtgräns när det gäller skinnhandskar. Men som sagt ska kolla upp de andra från H&M, de kanske möter mina krav.
J.Lindeberg

Speldagbok


Spel 20:
Villarreal - Racing Santander
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (2-0)
Vinst: 19,69kr

Kommentar:
I början av matchen var den rätt öppen, dock var det mest bollrullande på mittplan men båda lagen hade någon chans framåt. Men allt eftersom klockan tickade uppåt tog Villarreal över matchen och lyckades efter lite flipper få in första bollen i mål. Villarreal släppte aldrig in Racing Santander i matchen igen kan man egentligen säga. Men visst fanns det någon halvdan chans som Racing Santander fick.

Men tillslut kom även 2-0 till Villarreal och då hade både Rossi och Nilmar gjort mål. Annars hände det inte så mycket i matchen, fast det fanns både bud på 3-0 och 4-0 om skärpan/turen hade funnits. Sista 20 min kunde jag inte se då det var dags att mat.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 343,69kr
ROI: 37,5%
+/-: +93.69kr


Live Forever!

Helsingfors och lite annat

Då har man kommit hem efter en 40-timmars kryssning till Helsingfors. Hade tänkt försöka sammanfatta resan så gott det går.

I fredags var som sagt DHL ute och levererade min iPhone, men tydligen så hade inte Borderlinx förmedlat vidare portkoden som jag hade skrivit. Så enligt kundtjänsten hade de varit här och märkt att det var portkod och då kunde de absolut inte komma in eller ringa för att ta reda på den. Vissa som jobbar för DHL undrar man om de vet vad service är för något. Det stod en bil i vägen för att komma ändra fram till porten såg jag när jag kom hem, så stod den där redan då misstänker jag att personen i fråga inte var fram till porten överhuvudtaget. Då jag ringde kundtjästen sa de att de inte kunde köra ut den igen idag då de bara kör mellan 08:00-14:00 i det här området. Så då fick jag lov att vänta tills på måndag, vilket jag insåg att jag hade lektion runt då de skulle vara här. Tydligen så gick det inte heller att skjuta upp leveransen i en timme. Så det hela slutade med att jag ska åka till Arlanda på måndag och hämta paketet själv.
  • + till DHL:s kundtjänst som var väldigt trevliga
  • - till DHL-leverantören som körde ut mitt paket
  • - till DHL Express som helt klart inte är tänkt att användas av folk som jobbar/studerar.. Men vilka gör inte det?
Väl på båten så gör vi oss hemma i hytten och efter det beger vi oss till nere till taxfree:n så klart. Fast den här gången kollade vi bara runt vad det fanns och vad det var för priser. Vi bestämde oss för att gå då det var så mycket folk där. Väl tillbaka på hytten åt vi vår pastasallad vi hade med oss, då maten på båden är både dyr och relativt smaklös.

Därefter begav vi oss till taxfree:n igen och då blev det en flaska vin och chips. Vinflaskan la vi på kylning i vårt handfat. Sedan blev att gå och kolla på Mumins sjöskola, vilket behövdes.. Så nu kan vi simma!

Efter det blev det att gå till hytten och dricka vin, lyssnat på musik och helt enkelt ta det lugnt för en stund. Kvällen slutade ganska tidigt då vi båda två var rätt trötta.

Dagen efter klev vi upp och begav oss ut på gatorn i Helsingfors, det som slog mig att var och varannan skyllt stod det på svenska och finska. Nog för att jag visste att det var många i Finland som kan svenska men jag trodde inte det skulle vara så pass många att det står på båda språken. Det blev iaf att kolla runt i diverse butiker efter skinnhandskar, hittade några från J.Lindeberg som såg helt okej ut. Dock fanns det ingen i min storlek. På tala om skinnhandskar, det var en butik på båten som också sålde. Men likt där fanns de ej i min storlek.

På vägen tillbaka till Stockholm så blev det att äta på båten en blaskig, smaklös och liten portion Carbonara för 96kr. Worst meal ever! Eller ja det gick väll att äta, men nej inte så mycket mer. Därefter blev det att fira Mumins 65 års dag med lite cider. När det väl var slut begav vi oss till baren där en trubadur spelade musik och massa fyllon skrek random white trash låtar. När vi satt där blev det en eller två drinkar. Efter ett litet tag så frågade jag om han kunde något med Oasis och självklart drar han igång Wonderwall, så då var det bara att gå fram och ge lite dricks. Har sagt till mig själv att jag ska ge dricks till första personen som spelar en låt utav Oasis.

Sedan hände det inte så mycket mer, eller ja innan vi åt middagen satt vi och fikade några koppar kaffe på båtens café. Sist men inte minst köpte vi med oss hem en flaska vin, champagne, någon lakritssprit och lite godis.

Nu sitter jag här hemma och ser att Kings Of Leons nya album hade kommit ut på internet. Så får ta och lyssna på det snart tror jag. Här kommer iaf en ny låt från albumet:


Live Forever!

Speldagbok

Speldagbok

Spel 20:
Villarreal - Racing Santander
1X2
Spelstopp: Kl 17:00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.61 (1.50+ är spelvärt)
Insats: 32kr (10%)

Kommentar:
Villarreal har ångat på bra i ligan och har även börjat lära sig hur man vinner borta, annars så är det på El Madrigal de brukar prestera sin bästa fotboll. Senaste liga matchen vann de mot Malaga borta med 3-2, vilket jag tycker är ett bra styrkebesked.

Racing Santander verkar sakna deras Canales väldigt mycket mer än vad man skulle kunna tro och ligger nästan på nedflyttningsplats. Deras liga start har inte varit något att hänga i julgranen direkt, eller vad sägs om förlust senast mot Getafe hemma med 0-1? Annars så har de lyckats plockat poäng av ett Zaragoza som inte vet hur man spelar fotboll och ett Sevilla som leker A.Madrid det här året (blandar och ger, när det gäller resultat).

Kollar man statistiken de senaste 10 möterna på El Madrigal så har det slutat med 8 segrar för Villarreal, 1 oavgjord och en vinst för Racing Santander. Jag tycker egentligen att statistiken talar för sig själv. Då Villarreal är erkänt jobbiga att möta hemma och Racing inte riktigt hittar deras spel borta riktigt ordentligt.

Skadeläget i lagen ser ut att vara till fördel för Villarreal som eventuellt bara har Cani borta, även fast inte han är någon utav de viktigare pjäserna. I Racing Santander är vår svensk Markus Rosenborg avstängd och sedan har de Manuel Arana skadad.

Jag tror Villarreal kommer föra matchen väldigt mycket och Racing Santander kommer försöka att kontra in bollen. Men jag tror inte att Diego Lopez kommer att överlistas av Racing Santanders tama anfall. Eller kommer Kennedy Bakircioglu överlista honom? Skulle inte tro det. Framåt har Villarreal både en Nilmar och Rossi i väldigt bra form som kommer löpa sönder backlinjen i Racing Santander. Nej jag tror på en ganska målrik match, kanske 3-0? Men jag tar det säkra före det osäkra och kör en rak 1:a. För den lite mer modiga kan jag rekommendera hcp på Villarreal.

Nu jobbar vi in matchen med att sjunga lite Yellow Submarine (Villarreal kallas för de gula ubåtarna).


Live Forever!

RSS 2.0