Imorgon kanske?

Efter ett tags velande beställde jag den där t-shirten jag visade i förra inlägget. Totala summan för t-shirten blev 125kr, vilket jag måste säga var väldigt billigt. Så jag nöjd just nu iaf tills tröjan kommer och jag får se hur den ser ut.

Nu har jag även gjort klart nästan alla frågor till gårdagens föreläsning, det är bara lite kvar på sista frågan. Men nu är jag alldeles för trött att göra något. Hann dock inte läsa något om vad föreläsningen imorgon ska handla om. Fast det ska nog inte spela någon större roll.

Har suttit och uppdaterat DHL:s hemsida de senaste timmarna och ibland har det hänt att min iPhone har förflyttats. Så nu är den iaf verkligen ute och rör på sig. Så om ett tag kanske ni har tur och slipper tjatet om min iPhone.

Imorgon börjar senare än idag, hela en timme senare! Har en föreläsning sedan är det slut för den dagen. Som jag har sagt förut ska jag till Helsingfors imorgon, så jag får se om det blir något fler blogginlägg innan jag måste åka.

Med tanke på det jag skrev nyss har jag kollat igenom utbudet lite snabbt när det gäller spanska ligan. Har hittat en match på lördag som kan vara spelvärd, men den kräver mer analys. Men jag nämner den i vilket fall som helst.
Real Sociedad - Espanyol och då är det alternativ 1 och oddset ska iaf vara över 2. Men som sagt det är inget jag rekar eller tänker spela på då jag inte hinner kolla upp all information om matchen. Får se om jag hinner komma med någon uppdatering om matchen eller inte.

Live Forever!

Smidigt värre!

Som jag sa igår började jag tidigt idag (08:00). Det var dags att göra första labben på den här kursen. Den var väldigt detaljerat beskriven vad man skulle göra så det gick faktiskt smidigit och enkelt att göra. Det tog nästan längre tid innan vi fick redovisa labben än vad det tog att göra den (kanske överdriver lite, men iaf).

Så nu sitter jag här och har nyss fikat några mackor och en kopp kaffe, funderar om jag ska ta mig en bit kladdkaka som jag bakade igår. Annars så blir det väll att försöka svara på de där frågorna i häftet eller att läsa på om ämnet som ska behandlas imorgon. Men jag har gott om tid på mig känns det som iaf.

Nu har jag äntligen fått ett nummer som jag kan spåra hos DHL till min iPhone, så nu är den på väg till Sverige och mig! Får väll se hur lång tid det egentligen tar, men ja det är skönt att den är på väg iaf. Borderlinx var lite sega med att skicka den måste jag få erkänna.

Upptäckte när jag kom hem att Pretty Green har rea och dessutom gratis frakt! Så just nu tycker jag allt är väldigt fint där, men jag vet självklart att allt inte är så fint som jag tycker just nu. Så jag ska verkligen ta mig en funderare och komma fram om det är fint på riktigt. Det plagget jag funderar mest på är den här, så vad tycker ni?
Pretty Green
Live Forever!

En aning piggare...

Ja just nu är jag iaf en aning piggare än vad jag var igår vid den här tiden även fast jag nu klev upp tidigare än igår.
Undra om det kan bero på att jag precis har duschat och att jag kollar fokuserat på fotboll? Jag chansar på det iaf!

Nu har jag hunnit läst igenom första kapitlet som de rekommenderar att man ska ha läst idag. Jag har även kollat igenom instruktionerna till labben imorgon och vad man ska göra. Så jag känner mig relativt redo att börja med labben. Som jag har nämnt tidigare börjar jag hela 08:00. Usch för att börja så tidigt. Men men finns inte så mycket att göra åt det.

Just nu väntar jag på att vattenkokaren ska bli klar så jag kan avnjuta en kopp te innan jag slocknar. Eventuellt kanske teet kan ge mig en liten energikick, vi får se.

Tiger Of Sweden har ett par skinnhandskar på deras hemsida, jag vet inte riktigt vad jag tycker om de. De kan vara fina men de kan lika gärna se väldigt dåliga ut. De kostar iaf 699kr, vilket är betydligt mer än vad de på H&M gör. Dock har en fågel viskat i mitt öra att det finns ett annat par skinnhandskar på H&M som jag inte hittade idag. Får lov att kolla upp de. Men här kommer iaf de från Tiger Of Sweden:
Tiger Of Sweden skinnhandskar
Live Forever!

Då var det slut med sovmorgon.

Igår kväll blev jag så rackarns trött runt 20:00 att jag knappt orkade göra något överhuvudtaget och inte blev det bättre då jag visste att jag började 08:00 idag. Så det var nästan bara att gå och lägga sig. Lyckades faktiskt hålla mig relativt vaken fram till runt 22:00 iaf. Men det var mig ett under.

Första föreläsningen idag handlade lite snabbt om kursen och sedan vad man ska göra på kursen för att klara den kan man säga. Efter det var det den första riktiga föreläsningen. Jag måste säga att kursen känns lite luddig just nu, förhoppningsvis klarnar det efter jag har läst lite i boken. Kursen känns lite mer inriktad mot affärs-något än dator. Men förhoppningsvis klarnar den som sagt allteftersom.

Efter sista föreläsningen begav jag mig in till gallerian för att kolla upp om de hade Bobbie Burns skorna där, men affären som de ska finnas hos hade de inte. Så då vandrade jag bara runt och kollade i lite diverse olika butiker. Jag kom faktiskt på att kolla lite snabbt på skinnhandskarna. Hittade dock inte de från Tiger Of Sweden. Men de från H&M hittade jag. De var inte riktigt vad jag hade tänkt mig, det var en sak på handflatan jag inte hade sett förut som jag störde mig på. Så just nu är jag mer inne på de från Tiger Of Sweden. En rolig sak var i affären innan hade jag kollat på ett par skinnhandskar från Gant och de såg exakt likadana ut som de från H&M men kostade 600kr mer.

Imorgon börjar jag klockan 08:00 igen då det är labb som gäller. Det är en tuff start på den här kursen, labben ska vara klar innan på fredag. Sedan har jag frågor till dagens föreläsning som jag måste svara på och kunna redovisa tills en lektion. Så nu blir det att ligga i ett tag!

Nej nu behövs det lite peppmusik för att komma igång med pluggandet så här kommer Oasis - Supersonic:


Live Forever!

Då var första tentan avklarad!

Idag klev jag upp alldeles för tidigt märkte jag, tror inte jag har gått upp så mycket tidigare än vad jag gjorde idag. Färden till Universitetet gick bra och att hitta salen gick också bra. Dock var det lite dumt, de började släppa in i omgångar då det var typ 5 min innan tentan skulle börja. Så alla hade inte hunnit in tills klockan 09:00 då tentan egentligen skulle börja. Inte för det spelade någon större roll på tiden så fick man hålla på i 10 min extra, vilket var ungefär den tiden som vi missade. Salen man satt i var enorm. Var iaf minst 150 st där inne.

Själva tentan tycker jag gick bra, men man ska inte dra i för stora växlar på resultatet. Det är bara att vänta och se vad det blir för något. Jag satt och skrev i ungefär 1h 20 min av de 4 timmarna man fick sitta där. Svarade på alla frågor på och på både G och VG nivå (det finns olika nivåer på frågerna som ligger till grunden för betyget sen).

Efter jag har kommit hem har jag inte gjort så mycket, är lite i någon typ av latläge, fast lite frånvarande. Märkte även på pendelresan hem att Telia har problem med deras nät. Märktes väldigt tydligt då det helt plötsligt inte fanns någon mottagning alls. Mottagningen bara försvann helt plötsligt som man åkte in i en mobilfri zone. Man blev lite tagen på bargärning då man satt och försökte surfa. Man kan minst säga att man blev förvånad iaf, trodde det var något fel på mobilen först. Vilket jag hann utesluta ganska omgående, så det blev en lite lättnad iaf.

Har inte hunnit kollat upp några kängor ännu i affären, men så här på förhand stor det nog mellan Bobbie Burns skorna och Filippa K. De första är billigare, men jag tror att jag tycker Filippa K:s är snyggare. Så det som gäller att kolla upp är kvaliten och passformen. Vad tycker ni? Vilken är finast?
refined by bobbie burnsFilippa K
Live Forever!

Imorgon är det T-day.

Som jag har nämnt tidigare är det terminens första tenta imorgon och jag känner mig faktiskt väldigt taggad inför den. Det känns väldigt skönt att man redan är godkänd på den och nu gäller det bara att skaffa ett högre betyg än E.
Har pluggat ganska mycket idag, har iaf kollat igenom de viktiga föreläsningarna och kollat lite snabbt på saker som jag var osäker på.

Morris chinosarna var större än vad jag trodde, så jag har börjat fundera om man ska försöka krympa de i tvätten. Är det någon som vet hur man skulle kunna göra det? De består av 100% bomull om man ska tro lappen. Om inte det funkar så ska jag be världens bästa sambo att sy in de. Eller det kanske blir någon blandning? Det lär väll visa sig.
Ska väll lägga till att jag hade rätt om att det var skolboken som jag hade fått en avi till.

Nej nu ska jag se på TV och packa väskan inför imorgon så den är klar, annars glömmer jag säkert något om jag ska göra det imorgon.

Live Forever!

Den eviga väntan

Som jag nämnde igår är jag ledig idag, konstigt nog var jag väldigt pigg imorse men jag har sakta men säkert sjunkit ner i någon slags koma liknande tillstånd. Men jag försöker göra mitt bästa att inte somna ungefär.

Så vad har jag gjort än så länge idag? Jo jag har diskat och pluggat på ganska flitigt, men det blev en liten paus där jag fikade lite kladdkaka och en kopp kaffe för att fylla på med lite energi, eller ja en sockerkick/koffeinkick. Vill dock minnas att jag läste att koffein är till större delen en placebo. Jag har även varit väldigt poppis när det gäller post, min Glasvegas skiva kom idag och såg väldigt fin ut, Morris chinosarna finns att hämta ut och sist men inte minst nästa skolbok har även kommit (jag tror iaf att det är den, har inte beställt något annat.) som jag också måste hämta ut.

Sedan är det inte riktigt slut på min följetong om min iPhone. Nu har Apple dragit pengarna och hela kalaset slutar på ca 5800kr för en olåst iPhone. En iPhone som är låst till Telia i 12 månader går loss på ca 6500kr och efter de där 12 månaderna kan man låsa upp den för typ 300kr. Så jag tycker att jag har gjort en riktigt bra affär. Men i vilket fall som helst sitter jag och väntar på att den ska bli skickad. Vad man kan läsa runt så har några andras skickas idag, men de blev registrerad någon timme före min. Så snart kanske den blir skickad.

Jag har även hunnit kollat upp lite det där med skinnhandskar. Har hittat två styckna kandidater än så länge. Det första paret kommer från H&M och är ett par svarta handskar och kostar 249kr. De andra kommer från Tiger Of Sweden och kostar 399kr (vilket är ett nedsatt pris, kostar egentligen 599kr). Frågan är då, hur stor skillnad är det på kvaliten? Vill jag ha svarta eller bruna? Vilken modell gillar jag bättre? Nej jag tror iaf att man måste testa de för att veta exakt. Så det blir definitivt att kolla upp de två, fast man kanske hittar några andra också?

H&M skinnhandskarTiger Of Sweden skinnhandskar

Live Forever!

Ledig och speldagbok

Imorgon är jag ledig, men på tisdag är det tenta så ledig är jag väll egentligen inte imorgon. Utan det ska pluggas i mängder. Har snart skummat genom boken ytterligare en gång, så imorgon blir det att skumma lite till och sedan kolla igenom alla föreläsningar.

Annars så tror jag mina Morris chinos kommer imorgon och jag hoppas att min iPhone skickas vidare från England till Sverige. Ska bli intressant att se hur fort det går att få den. Kollar man hur långtid det brukar ta i vanliga fall så bör jag ha den senast onsdag. Så länge den inte kommer imorgon behöver jag ringa DHL och säga en tid jag vill ha den levererad. Men det tar jag då det blir aktuellt.

Jag kom på förut idag att skinnhandskar var något jag var sugen på för ett tag sedan. Vet inte om jag vill ha svarta eller bruna. Eller överhuvudtaget hur de passar på mig. Men jag ska iaf ta och kolla upp vad de kostar och vad det finns för modeller.

Speldagbok
Då var svackan bruten och nu ska vi fortsätta på det vinnande spåret!

Spel 19:
Atletico Madrid - Real Zaragoza
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (1-0)
Vinst: 16kr

Kommentar:
A.Madrid hade spelet hela första halvleken och hade inte Zaragozas målvakt storspelat hade ställningen lika gärna kunnat varit tennissiffror. Men nej det stod bara 1-0 i halvtid. Vilket även blev slutreslutatet efter en heldel skumma insatser från domaren som såg ut att precis ha kommit på att han har några kort med färger i fickan.

I slutskedet pressade Zaragoza A.Madrid rejält, speciellt efter utvisning på Reyes (vilket faktiskt var en korrekt bedömning). Men Zaragoza saknade kylan i viktiga passningar och avsluten. Men det kändes lite oroligt där ett tag då A.Madrid såg väldigt frustrerade ut och kändes som de lika gärna kunde åka på ett baklängesmål.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 323,99kr
+/-: +73.99kr

Live Forever!

Köpa eller inte köpa? Det är frågan!

Slocknade som en trasig lampa igår kväll, fast jag var iaf inte först med att slocka. Alltid något. Iaf så sov jag gott i natt.
Även fast man sover gott så blir man tydligen ändå väldigt seg på morgonen. Så det blev en ganska sen frukost.

Idag har vi även en tvättid fast på kvällen, så då vet man iaf vad man gör då. Annars ska jag försöka plugga lite inför tentan på tisdag idag också. Det är lite svårt att veta vad jag ska plugga på då det känns som jag kan det mesta. Eller ja det är rättare sagt svårt att komma på något som jag inte riktigt förstår eller kan. Men jag läser på allt så borde jag snappa upp saker jag inte kan till 100%.

Nu helt plötsligt så ska vi tydligen åka till Helsingfors på fredag, det kom lite plötsligt men jag klagar inte. Skönt med en liten mini semester så här i höstens mörker. Jag får väll återkomma med mer information om det senare.

Just nu sitter jag egentligen och funderar på vad jag vill köpa. Har suttit och räknat lite på vad jag har på kontot och har insett att det finns nog pengar till ett inköp som det ser ut just nu. Så då är frågan vad jag ska satsa på om jag ska köpa något. Det jag funderar mellan är:
  • En kostymklocka
  • Morris blazer
  • Morris cardigan
  • Kängor att ha till vintern
  • En ny skjorta
Får väll se vad det slutar med att jag köper om jag nu vill säga köper något överhuvudtaget.

Som vanligt hittar jag alltid nya skjortor som jag är intresserad utav. Den här gången kommer skjortan från Velour, vilket är ett svenskt märke. Måste få säga att det har blivit en rejäl uppsving från svenska designers på senaste åren känns det som. Finns många märken med fina kläder som just kommer från Sverige.
Velour
Live Forever!

Speldagbok

Speldagbok

Spel 19:
Atletico Madrid - Real Zaragoza
1X2
Spelstopp: Kl 21:00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.53 (1.45+ är spelvärt)
Insats: 30kr (10%)

Kommentar:
Både A.Madrid och Zaragoza gjorde inte direkt någon imponerande match förra säsongen. Men skillnaden är att A.Madrid lyckades spela oavgjort mot ett Valencia som har en rackarns form, medan Zaragoza lyckades spela oavgjort mot Hercules. Kollar man tillbaka ända tills säsongen startade har A.Madrid ändå startat säsongen bra och har bara mött bra motstånd mot slutet. Zaragoza har inte alls imponerat den här säsongen. Deras bästa resultat måste vara oavgjort borta mot Deportivo i första matchen.

Kollar man statistiken lagen mellan de senaste 14 matcherna har det blivit 5 vinster för A.Madrid, 5 oavgjorda och 4 vinster för Zaragoza. Men begränsar man sig till de 2 senaste har det blivit vinst för A.Madrid.

A.Madrid har så gott som fläckfri trupp just nu och det är bara Ujfaluši som är avstängd efter tacklingen på Messi.

Zaragoza har Laguardia, Uche och Edmilson på skadelistan. Så jag tror absolut Zaragoza lider mest av spelare som är borta.

Annars tror jag att A.Madrid kommer rycka upp sig nu och ta en vinst mot Zaragoza då de inte är i närheten av samma nivå som Valencia eller Barcelona. Jag tror att A.Madrid kommer spela ut Zaragoza totalt, det ända som oroar mig är att A.Madrid ska börja blanda och ge som de gjorde förra säsongen. För de kunde ju göra riktiga plattmatcher när de ville. Men jag tror inte det är samma A.Madrid vi ser på planen idag som det laget vi såg förra säsongen. Jag tror självförtroendet är på topp trots förlusterna och de tror verkligen på sig själva.

Därför jag anser den här matchen vara så säker som det egentligen bara går har jag en högre insats än vanligt.
Men som sagt det finns inget som är säkert när det handlar om fotboll.

Live Forever! som är avstnänd

Då var man hemma.

Idag klev man upp skrämmande tidigt, vilket betyder innan 08:00. Men för att vara mer exakt så klev vi upp 07:30. Det var för att hinna komma tidigare innan utförsäljning av kläder började. Dock bara damkläder, men jag var snäll(?) och följde med. Så det var bara att acceptera att kliva upp då.

När vi väl var där, ca 20 min innan de öppnade så var det ändå massa folk innan där, de flesta stod där med sina kaffemuggar och försökte piggna till kändes det som. Kom även på att tänka på ett fenomen. Som vi kallar för grupp-köning. Det var några som kände några som redan stod i kön och relativt långt fram och självklart ska de stanna och pratad med varandra och råka stå och prata där tills insläppningen börjar och vips så hamnade de nästan först i kön när de egentligen skulle stå väldigt långt bak. Jag vet inte riktigt vad ma nska säga, det är ju att förstöra hela kösystemet, jag tror nog de hade själv blivit väldigt sur om någon gjorde så precis framför dem. Aja, man ska väll inte klaga allt för mycket.

Efter första utförsäljningen blev det av att halvt att springa till McDonalds och springa vidare till tunnelbanan och äta maten där för att bege sig till nästa utförsäljning. Dock hade den redan börjat så det var rätt så utplockat där redan. Men tydligen så gick det att fortfarande hitta kläder där.

Sedan då vi var klar där begav vi oss till Söder och till middag blev det thaimat, vilket kanske inte var den godaste man hade ätit men den var fortfarande okej. Efter det spelade vi en omgång plump där jag självklart vann, vad annars?

Ajja nu sitter jag här och är ganska slutkörd och kopplar av bara. Finns inte så mycket mer att säga. Eller jo jag kan väll nämna att inget av matcherna i La liga idag var egentligen speciellt spelvärda. Imorgon tror jag dock att det kan finnas någon.

Störande grannar?

Igår blev det väldigt sent måste jag säga, Mikaela kom hem först strax innan 20:00. Sedan efter det skulle någon plugga hela kvällen och jag hade inte så mycket mer för mig att jag också var vaken. Fördelen med att vara vaken så här länge att man får se massa bra serier man vanligt vis inte är vaken att se. För att ta några exempel på vad man missar då man går och sover, Spin City, Cheers och bästa serien överhuvud taget, MacGyver! Så igår blev det med andra ord att kolla på serier tills klockan slog runt 02:30, då jag var tvungen att släpa ner någon till sängen för den personen skulle kliva upp 06:00 igen.

Jag somnade iaf som en stock och vaknade till först runt 09:00 då grannen bestämde sig för att göra något bankande ljud (musik kanske?) som hördes tillräckligt mycket genom väggen för att jag skulle vakna. Riktigt störande var det, så då var det kört att somna om. Efter jag vaknade tog jag det lite lugnt, fixade till mig för att åka in till stan. Hade tänkt att överraska Mikaela på skolan då jag är ledig idag. Väl på skolan så lyckades vi typ gå förbi varandra på någotvis utan att se varandra. Vet inte riktigt hur det gick till, men någon utav oss är extremt duktig på stealth-tekniker. I vilket fall som helst hade jag köpt en kanelbulle, då jag har hört hur länge hon har varit sugen på en.

Så nu sitter jag här på KTH och väntar på att Mikaela ska sluta och kanelbullen är konstigt nog fortfarande inte uppäten. Den kanske inte var tillräckligt uppskattad? Jag funderar på att göra den glad och äta upp den, men det känns lite egoistiskt då jag faktiskt har köpt den till henne. Men ack så ligger den där och retas rakt framför ögonen.

Annars så har min iPhone blivit registrerad i Borderlinx system och frakten är betald. Så nu är det bara att vänta på att telefonen ska skickas. Kollar man lite hur andra har fått deras telefoner, så bör den komma på måndag. Vi håller tummarna på att det blir så!

********Ovan stående text skrev jag då jag satt på KTH och väntade**********

Nu har jag faktiskt kommit hem efter att ha bråkat lite med SL. Mikaela kom typ precis då jag ville posta inlägget. Eller ja jag ville lägga till några saker. Så jag får göra det nu. Men först ska jag berätta om SL. Tydligen så hade det hänt något på en station från Centralen. Så det gick ingen pendel hem, vilket gjorde att vi fick ta en omväg. Precis då vi kom fram och tog Pendeln vi hann med så sa de att felet var fixat. Vilket kändes lite surt då man har spenderat massa tid på att åka runt felet. Jaja finns väll inte så mycket att göra åt den saken.


Sist men inte minst, varför går inte kvalitets serier på bra tider? Jag minns då Mamma och jag kollade på MacGyver på primetime, det var tider det. Nej skulle jag få möblera tablån hur jag ville så hade absolut MacGyver sänts på en human tid. Så vi avslutar det här inlägget med MacGyver introt!

Live Forever!

Att vänta är aldrig roligt.

Föreläsningen idag som handlade om säkerthet var intressant. Det var två personer från ett företag som just handlar om säkerhet som kom och föreläste. De båda var väldigt duktiga, precis som alla andra föreläsare har varit. Så för att sammanfatta det hela var föreläsningen väldigt intressant.

Nu när jag har kommit hem har jag bara diskat och gjort ordning pannkakssmeten så det går snabbt att börja med maten när jag nu gör det. För som det ser ut just nu kan det dröja länge? Vänta är ju aldrig roligt.

Annars har paketet kommit fram till Borderlinx som ska skicka vidare min iPhone, så nu är det bara att vänta tills de har skannat in varan i deras system så jag kan betala frakten och få den skickad till mig. Det är fortfarande en väldig väntan och vänta är ju som sagt aldrig roligt! Förhoppningsvis går allt snabbt och smärtfritt.

Jag har även hittat en sådan där cardigan jag alltid vill köpa men jag knappt använder. Men jag tycker iaf att den är väldigt fin och skulle vara perfekt så här till hösten/vintern. Den kommer från märket J.Lindeberg.
J.Lindeberg
Live Forever!

Julafton?

Just nu sitter man lite som när man var liten på julafton och bara väntar ivrigt på att telefonen ska komma. Det har inte hänt så mycket sen igår kväll förutom att det står att den beräknas hålla preliminära leveransdatumet som är idag. Ja jag kommer väll fortsätta att sitta och uppdatera hemsidan tills allt är klart. Jag antar att den inte riktigt kommer hinna komma innan helgen, så måndag eller tisdag nästa vecka kanske är lite mer rimligt. Men vi får väll som sagt se.

Annars gör jag inte så mycket just nu, har precis ätit frukost och druckit en kopp kaffe. Jag ska nog snart gå och duscha och göra ordning mig lite. För idag har jag faktiskt skola, tro det eller ej! Föreläsningen börjar 13:00 idag och den ska handla om säkerhet. Så förhoppningsvis blir den intressant då säkerhet är något som fångar mitt intresse.

De senaste dagarna har jag lyssnat mer och mer på Arcade Fires senaste album The Suburbs. Det har varit en låt som speciellt har växt varje gång jag har lyssnat på den. Låten jag pratar om är Arcade Fire - Half Light II (No Celebration). För er som vill lyssna på den kan göra det här:

Live Forever!

Speldagbok och äntligen är den skickad!

Trisslotterna jag fick var de inte många kronor vinst på, rättare sagt 0kr. Jaja, man kan väll inte alltid vinna på trisslotter. Jag har nu hunnit läst massa sidor i skolboken, så jag har nästan läst klart den. Är inte alls långt kvar iaf.

Nu är min iPhone äntligen skickad! Hela 5 dagar tidigare än vad de trodde förut. Så jag känner mig nöjd. De påstår att den ska vara framme i England imorgon och sedan ska den skickas därifrån till mig. Rent teoretiskt om den kommer tidigt till England och de registrerar den relativt snabbt och jag betalar den direkt. Så borde de hinna skicka den och jag ha den på fredag. Men det är ju bara rent teoretiskt om man har ett rackarns flyt. Men vi kan ju alltid hålla tummarna!

Så det jag gör just nu är att uppdaterar UPS:s hemsida varannan minut för att se om statusen på mitt paket ändras. Det känns som det kommer bli min favoritsyssla tills telefonen kommer, eller ja den kommer väll att skickas med DHL sista biten. Så då blir det väll DHL:s hemsida ist för UPS:s.

Speldagbok
Jag verkar vara inne i en svacka just nu om man nu kan kalla det för det. Andra gången i rad då jag går minus. Nej det är bara att kämpa på!

Spel 18:
Almeria - Levante
Spelalternativ: 2
Slutreslutat: 1 (3-1)

Kommentar:
Tyvärr kan jag inte kommentera matchen då streamen dog innan Levante gjorde mål, så jag hann inte se speciellt mycket. Men vad jag såg var det Almeria som förde matchen och hade det mesta i anfallsväg. Levante gjorde rena pojklagsmissar ibland. Så jag förstår inte riktigt hur de kunde vinna.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 307,99kr
+/-: +57.99kr

Live Forever!

Ingen vila, ingen ro.

Idag även fast jag har varit ledig har jag gjort massa tråkiga saker. Vart ska vi börja? Hm, det kanske blir enklast att börja med vad jag gjorde först och arbeta sig sakta framåt.

Jag har bäddat sängen, varit och bytt in en trisslot mot två nya (ja det kanske jag har glömt att säga att jag vann 50kr på en trisslott), varit och handlat mat, ställt alla varor på rätt ställe, dammsugit lägenheten, bakat kladdkaka, diskat, börjat med att förbereda maten och läst lite i skolboken. Jag blir ju helt slut utav bara skriva allt det där!

Senare ikväll måste man ju ta och skrapa trisslotterna jag fick då jag bytte in den andra. vi håller tummarna på att det är en storvinst där under. Jag måste även ta och läsa lite mer i boken så jag kan fokusera sedan att plugga på saker jag inte kan lika bra.

Just nu vilar jag faktiskt lite och väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan fortsätta med maten. Jag har även lyckats hittat en till Pretty Green jacka, fick ett mail strax efter förra inlägget om att nya kläder hade släppts. Den här jackan är inte alls lika dyr, den ligger faktiskt inom en rimlig prisklass tom! Precis som jag förut är det synd att det inte går att köpa i butik här i Stockholm, tror inte det går att göra i Sverige tom. Om jag minns rätt så finns den ända affären i London.

Pretty Green
Live Forever!

Handla handla och speldagbok!

Idag är vädret mycket finare igår, det är tom sol idag! Sådant här väder tycker vi om, eller ja lite varmare hade det väll kunnat få varit. Men man ska inte klaga så länge det inte regnar antar jag.

Just nu sitter jag bara och tar det lite lugnt tills jag orkar gå och borsta tänderna. Efter det blir det att åka och handla lite mat. Får se hur mycket på listan jag orkar handla, listan blev ganska stor helt plötsligt. Men större delen av listan borde jag kunna handla iaf.

Efter jag har handlat ska jag väll fortsätta att läsa skolboken, har läst över halva boken nu iaf. Även fast det låter lite så ska man hoppa över massa kaptiel, så jag är snart klar.

Har hittat en snygg parka från Pretty Green, den är väldigt stil ren. Men nackdelen är att den kostar lite för mycket och ska man köpa något så dyrt vill man absolut testa den en eller två gångern innan man bestämmer sig. Dessutom finns det ingen affär här i Stockholm som säljer Pretty Green, vad jag vet just nu iaf.
Pretty Green

Speldagbok

Spel 18:
Almeria - Levante
1X2
Spelstopp: Kl 20:00, idag onsdag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.80 (1.70+ är spelvärt)
Insats: 14kr (5%)

Kommentar:
Almeria och Levante är båda lag som inte har presterat speciellt bra så här i början av ligan. Levante har tre förluster mot Sevilla, Getafe och Villarreal. Medan Almeria har två oavgjorda och en förlust, där de oavgjorda var mot Osasuna och Real Sociedad. Förlusten kom mot Espanyol borta.

Almeria är i vanliga fall väldigt starka just hemma, men de verkar inte riktigt ha hittat spelet ännu. Levante är inte alls lika bra borta som hemma. Sedan ska man kolla hur det har gått än så länge i ligan verkar de inte riktigt hålla La liga nivå även om de spelar hemma.

Så jag tycker att Levante hemma borde vara en lämplig uppgift för Almeria att ta deras första trepoängare den här säsongen. Då Levante även har sex spelare på skadelistan, vilket inte kommer göra saken lättare för bortalaget.
Almeria har så gott som en fullständig trupp och har enbart en spelare skadad. De har även fått tillbaka Goitom från skada.

Även om nu båda lagen skulle ha alla spelare tillgängliga så har Almeria en helt klart bättre trupp på så gott som varje position.

Nej jag ser egentligen ingen annan utväg på den här matchen förutom vinst för Almeria. Så nu gäller de bara att försvaret hjälper Alves i målet och anfallet gör sitt. Men som jag har sagt förut, det roliga med fotboll är att den är oförutsägbar. Fast ikväll hoppas vi självklart på att den är väldigt förutsägbar.

Live Forever!

Daddy's Gone och speldagbok

Det blev inte av att handla mat idag, får se om det blir av imorgon ist. Bara att hoppas att vädret är lite snällare.
Jag har dock hunnit läst två hela kapitel i min skolbok, riktigt bra jobbat måste jag säga! Annars har jag inte alls gjort speciellt mycket eller ja jag har hunnit diskat också.

Idag kom äntligen min Glasvegas skiva jag köpte för över en vecka sedan. Har undrat ett bra tag vart den tagit vägen. Men de hade tydligen skickat den som B-post vilket förklarar varför det tog så lång tid. Det kom även två trisslotter. Den ena var det 25*2 = 50krs vinst på, så det blir att gå att ta ut två nya trisslotter för det. Som ni kan misstänka var det ingen vinst på den andra.

Jag har även hunnit med att köpt en ny Glasvegas skiva idag från ebay. Den som jag fick hem idag finns det bara 2000 exemplar av, den jag köpte idag finns det enbart 1000 exemplar av. Så den är ganska sällsynt. Fick den även relativt billigt tycker jag. Skivan innehåller bara två låtar, Daddy's Gone och Flower & Football Tops. Båda låtarna är riktigt bra, men den första är nog snäppet vassare. Föresten den jag köpte ska ha nummer 41, så det är relativt lågt.
Skivan jag fick hem idag hade 1557, vilket är betydligt mycket högre.
Glasvegas

Speldagbok:
Nej idag gick jag minus då mitt spel inte ville gå in, nya tag imorgon! Tur som var bestämde jag att hålla insatsen nere.

Spel 17:
Osasuna - Real Sociedad
Spelalternativ: 2
Slutreslutat: 1 (3-1)


Kommentar:
Real Sociedad öppnade matchen starkast och lyckades lite turligt få in 1-0 efter Tamudo var vaksam efter ett misstag av Osasuna. Efter 1-0 målet såg matchen väldigt avslagen ut, men Osasuna kämpade sig sakta men säkert in i matchen.

Efter ett tag så kom en försvarsmiss i markeringen av Real Sociedad på ett inlägg och det var 1-1. Så då hade Osasuna gjort sitt första mål på 3 matcher! Efter målet så kändes det lite som Real Sociedad ramlade ihop och Osasuna fick världens energi och utav bara farten efter en snygg dragning och lite tur så stod det 2-1 till Osasuna.

I andra halvlek fortsatte spelet ungefär som i slutet av första. Osasuna hade fortfarande spelet och Real Sociedad låg fortfarande ner. Så då kom även 3-1 till Osasuna.

Jag hade hoppats på att Osasuna skulle fortsätta att ha måltorka men de hade tydligen bestämt sig för annat. Real Sociedad såg ut att vara mycket mer virriga i försvaret än i matchen mot Real Madrid.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 321,99kr
+/-: +71.99kr

Vi avslutar det här inlägget med Glasvegas - Daddys Gone:

Höstväder

Idag är det ytterligare en dag som har ett sådant där underbart höstväder. Eller ja underbart går ju absolut att diskutera. Vissa kanske tycker om sådan här väder.

Idag hade jag ju tänkt åka och handla mat, men fortsätter vädret så här blir det nog inte av. Utan då blir det att läsa skolboken och kolla på föreläsningar ist. Woho plugga är ju alltid lika roligt. Men det är iaf bra att göra. Lite orolig är jag över att de inte har registrerat min senaste redovisning. Har de inte gjort det efter imorgon så får jag väll lov att skriva och kolla hur det går för de. I värsta fall får jag väll redovisa den igen. Är ju inte så jobbigt egentligen.

Har lyckats hittat ett par nya skor som ser väldigt lovande ut, ett stort plus är att de är mycket billigare än alla andra. De kostar typ hälften av vad de andra skorna har kostat. Men det är fortfarande bra kvalité och läder. Skorna kommer från Refined By Bobbie Burns. Jag ska absolut kolla upp de i affären!
refined by bobbie burnsrefined by bobbie burns
Live Forever!

Speldagbok

Spel 17:

Osasuna - Real Sociedad
1X2
Spelstopp: Kl 20:00, idag tisdag
Spelalternativ: 2
Odds: 3.60 (2.50+ är spelvärt)
Insats: 7kr (2.5%)

Kommentar:
Ojojoj, vilket fel satt odds! Det kan vilken som helst se, det är bara att kolla hur Osasuna och Real Sociedad har spelat. Eller ja alla kan kanske inte se det.

Osasuna har bara lyckats knipit en poäng än så länge och har fortfarande inte gjort något mål. Den poäng de lyckades ta kom mot ett Almeria som brukar ha lite jobbigt på bortaplan. Annars har det blivit förlust mot Real Madrid och Mallorca.

Real Sociedad öppnade ligan med att vinna hemma mot Villarreal, därefter kryssa borta mot ett hemmastarkt Almeria och därefter förlora hemma mot Real Madrid. I sista matchen hade X varit ett mer rättvist reslutat och mot Almeria kunde de lika gärna ha vunnit.

Kollar man rent statistikt de här lagen mellan så vann Real Sociedad senaste matchen på bortaplan med 1-0. Dock var det en träningsmatch, så man ska ta det med en liten nypa salt. Det ska också sägas att den här träningsmatchen spelades inför den här säsongen. Annars måste man gå tillbaka till 2007 och då blev det förlust för Real Sociedad. Kollar man över de senaste 9 matcherna så är det 3 vinster var och 3 oavgjorda.

Real Sociedad har Llorente skadad, men har man en giftig gammal räv som Tamudo så spelar det absolut ingen roll. Llorente har även varit skadad en liten längre tid så de har vant sig att spela utan honom. Annars när han väl är frisk kommer Real Sociedad ha ett ännu giftigare anfall. Osasuna har två spelare skadad som de gärna hade haft friska. Det handlar om en back och en mittfältare.

Den här matchen handlar egentligen om Real Sociedad ska lyckas göra mål på Osasuna eller inte. Jag tror faktiskt att Tamudo lyckas komma igenom försvaret till att både göra ett och två mål. Jag tror inte att Osasuna kommer att kunna hota speciellt mycket, så jag tror matchen slutar med en vinst för Real Sociedad och till oddset 3.6x pengarna kan man inte låta bli. Dock väljer jag att hålla insatsen nere då om Osasuna har råkat kommit på hur man gör mål igen.

Live Forever!

Time To Pretend

Idag blev det att vimsa på runt på SU:s området, gick rätt så bra. Var inte alls så svårt att hitta som man kunde tro.
Så nu vet jag iaf på ett ungefär vart jag ska sitta på tentan (även om jag nu inte har fått någon exakt plats).

Efter det blev att äta en mini lunch på McDonalds och vandra omkring på stan. Köpte mig 10 st plastfodral till mina vinyler. Det blev 5kr st vilket inte alls var orimligt. Så jag är nöjd! Nu skulle jag bara behöva 12 st till, men det får bli en annan dag.

Då vi var klar begav jag mig till skolan för att gå på näst sista föreläsningen. Den skulle ju som sagt handla om tentan. Det var faktiskt intressant det han sa, dock så var bara lektionen i ca 45 min. Alltså hälften av vad en vanlig föreläsning brukar vara. Jaja kändes ju lite surt, men det var fortfarande nyttigt at gå på den kände jag.

Nu har jag äntligen satt upp vinylerna på väggen igen, då jag har satt på fodral på alla vinyler. Ska se om jag orkar ta ett kort tills imorgon så ni kan få se den.

Imorgon är jag ledig, Woho! Men det blir att plugga, plugga, pluga och handla mat. Så det blir inte direkt så mycket vila. Men lite vila ska jag nog hinna med.

Den 3 december ska MGMT spela på Berns, jag är lite små sugen på att gå och se de. Om ni minns så berättade jag om Blonde Redhead förut, men efter ha lyssnat på deras senaste album blev jag inte lika sugen på att se de. Så nu är jag inställd på att se MGMT. Kostar runt 320kr, vilket inte får ses att vara så dyrt. Men det är ett tag tills de spelar, så man behöver inte köpa biljetterna just nu. Dock finns det väll en risk att de tar slut.



Live Forever!

What's the Story Morning Glory?

Då har man gjort allt som man brukar göra på morgonen, så nu är det bara att sitta och vänta på att klockan ska bli lite mer innan jag beger mig in mot stan. Kollar man ut genom fönstret så ser man ett typiskt höstväder. Är det fler än jag som längtar tillbaka till sommaren? Usch fy och blä för sådant här väder iaf.

Nu är det en vecka kvar tills min iPhone ska skickas om man ska tro Apple. Men jag sitter fortfarande och håller tummarna att de skickar den tidigare. Har inte sett så många rapporter på folk som berättar när de har fått deras telefoner just nu. Men det är väll bara vänta och se vad som händer.

Den stora frågan idag är om jag orkar släpa på skolboken bara för att läsa på pendeln eller inte. Hm, det är ju bra att läsa men boken väger ganska mycket. Jag ska ju faktiskt vandra omkring en del på stan. Fast läser jag nu så slipper jag läsa lika mycket ikväll. Knivigt val med andra ord.


Live Forever!

Valet och speldagbok

Det blev SVT:s valvaka, den var absolut inte dålig. Skönt att slippa all reklam. Annars vad ska man säga om valet?
Det svängde hejvillt på siffrorna på tv:n. Nu när valet är så ovisst så vet man inte riktigt vad man ska säga. Vi får helt enkelt se vad som händer.

Annars ikväll har det inte blivit så mycket gjort, har kollat på lite fotboll, läst ett kapitel i boken och bara slöat.
Imorgon blir det att läsa ännu mer, men jag börjar så sent att dagen kan bli lite annorlunda. Imorgon börjar jag nämligen först 15:00. Hade tänkt att åka in till stan för att kolla upp vart jag ska skriva tentan, kan vara bra att veta exakt så jag inte virrar omkring på SU:s område på dagen tentan är. Får se om Mikaela vill följa med och virra med mig, annars blir det väll bara att äta lunch tillsammans.

Föreläsningen imorgon ska vara "inför tentamen", så det känns som en bra och viktig föreläsning. Jag hoppas på att det kommer mycket matnyttig information.

Speldagbok
:

Idag gick 2/3 matcher in och överlag så jag ska egentligen klaga då jag har gått plus idag. Ser man över hela helgen så har det sett väldigt bra ut. Nu ska vi bara hålla i den här formen!

Spel 14:
Hercules - Valencia
Spelalternativ: 2
Slutreslutat: 2 (1-2)
Vinst: 17,50kr

Kommentar:
Valencia öppnade väldigt starkt och gjorde ett mål väldigt tidigt i matchen och efter ett litet tag till så kom 2:an.
Efter det så försökte de lugna ner spelet lite, men det gjorde bara så att Hercules bjöds in i matchen. Men den riktigta bjudning kom i slutet av första halvleken, då domaren blåser straff. Helt plötsligt står det 1-2.

I andra halvleken lyckas Navarro dra på sig sitt andra gula, det var inte direkt så det första eller andra var korrekta. Domaren verkar falla för publiken, vilket man kunde se i många situationer. Sista 45 min blev en kamp mot klockan och Hercules var nära flera gånger att göra mål. Men Valencia lyckades hålla undan.

Spel 15:
Levante - Villarreal
Spelalternativ: 2
Slutreslutat: 2 (1-2)
Vinst: 14,00kr

Kommentar:
Villarreal likt Valencia öppnade väldigt starkt och gjorde 1-0 rätt så snabbt. Sedan drog de ner på tempot en aning.
Det var stundvis gåfotboll, men tillslut så kom även 2:an. Sedan blev det mer gåfotboll. Det var nästan gåfotboll ända tills i slutet av matchen då Levante bestämde sig för att de kanske vill ha en poäng eller fler med sig. Så de lyckades kämpa sig in i matchen och gjorde 1-2 sent i matchen. Efter det var det lite mer fart men de var aldrig riktigt nära att få med sig en poäng.


Spel 16:
Atletico Madrid - Barcelona
Spelalternativ: 1X
Slutreslutat: 2 (1-2)

Kommentar:
Såg inte så mycket utav den här matchen men av det jag såg så öppnade Barcelona väldigt starkt och lyckades göra 1-0. Inte så långt därefter kom 1-1, vilket jag tyckte var rättvist. Överlag så tyckte jag det var en jämn match som Barcelona lyckades knipa alla tre poäng. Domaren var totalt värdelös tål att tilläggas.


Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 328,99kr
+/-: +78.99kr

Vi avslutar dagen med Oasis - Live Forever!

Live Forever!

Valvaka?

Ingen kan ha missat att det är val idag, eller jag möjligtvis någon som lever under en sten. Så frågan är om man orkar kolla på någon valvaka och i sådant fall vilken ska man kolla på? Tror det lutar åt SVT då det är iaf reklamfri tv. Men jag har inte så stor koll på vilken som är bäst. Någon annan som har det?

Om 10 dagar exakt så är det dags för första tentan den här terminen, så jag måste nog spendera några min på att läsa klart boken. Får se hur mycket jag orkar. Känner mig lite trött just nu, men det kanske går över. Ska väll försöka läsa ett eller två kapitel.

Har nu hittat en cardigan jag berättade om tidigare i rätt färg, den förra var grå. Men det var den här färgen jag egentligen vill ha. Cardiganen kommer från Comme des Garçons eller ja snarare deras undermärke Play. Men det är i princip samma sak. Men precis som jag skrev förut ligger den verkligen på smärtgränsen, men den kanske kommer på rea någon gång?

Comme des Garçons
Live Forever!


Speldagbok

Spel 14:

Hercules - Valencia
1X2
Spelstopp: Kl 17:00, idag söndag
Spelalternativ: 2
Odds: 2.25 (2.00+ är spelvärt)
Insats: 14kr (5%)

Kommentar:
Ingen kan ha missat förra matchen Hercules spelade, då de vann över Barcelona med 2-0. Det var bara att tack och ta emot. Man visste att oddsen skulle bli lite högre på deras nästa motståndare. Annars rent spelmässigt så tror jag Barcelona hade vaknat på fel sida och när de väl vaknade ordentligt, var det för sent. Men man ska inte ta från Hercules segern. De gjorde de bra. Dock förlorade de första matchen hemma mot A.Bilbao.

Valencia går som tåget på rälsen just nu och de har glömt allt vad Silva och Villa är. Efter att totalt krossat turkarna i CL och vunnit mot deras "spöke" Racing. Så kan de inte må så mycket bättre i Valencia.

Valencia har fått några mittälftare på skadelistan, men det är inga nya sedan matchen i Turkiet. Det riktigt stora avbräcket är väll Ever Banega. Men jag tycker matchen mot i Turkiet bevisar att han inte saknades allt för mycket.

Hercules har också några skador men inget som ska spela någon större roll. Det ända som kan vara något är deras målvakt som krockade med Piqué förra matchen och är osäker till spel.

Den här matchen är lite av ett derby så båda lagen kommer vara taggade till max, dock tror jag Hercules kan ha fått lite för stor egoboost sedan Barcelona och kan komma övertaggade. Vilket allt för ofta resulterar i ett platt fall.

Jämför man kvaliten på lagen så har Valencia det bättre laget på papperet och deras spel har också sett mycket bättre ut än Hercules. Som sagt tidigare så förlorade Hercules första matchen mot A.Bilbao. Jag tror också Valencia blir en för svår nöt att knäcka. Då de absolut inte kommer sova likt Barcelona.

Det ända som kan vara en liten tveksamhet är om Valencia väljer att rotera lite spelare efter det tuffa spelschemat. Dock tror jag att de vinner i vilket fall som helst. Men det tål att tänkas på.

Spel 15:

Levante - Villarreal
1X2
Spelstopp: Kl 17:00 idag söndag
Spelalternativ: 2
Odds: 2.00 (1.90+ är spelvärt)
Insats: 14kr (5%)

Kommentar:
Ja vad ska man säga om Levantes start på ligan? De har åkt på förlust mot både Sevilla och Getafe. Resultatet i båda matcherna har blivit 4-1. Jag tycker absolut att resultaten speglar hur matcherna har sett ut.

Villarreal vann senaste matchen i ligan mot Espanyol med 4-0. Annars så åkte de både på stryk i premiären borta och senast i EL. Dock i EL ställde de inte riktigt upp med bästa elvan. Men man ska inte skjuta under stolen att Villarreal är mycket bättre hemma än borta. Så därför tror jag att Levante är en lämplig uppgift borta.

Levante har några skador likt så Villarreal, men det är Levante som kommer sakna deras Juanfran mest. Annars är det inte egentligen några spelare som ska spela roll.

Detta är också ett litet derby och kollar man statistiken mellan dessa två lag så ser man att Villarreal har en stor fördel och har vunnit större delen av matcherna. De senaste sex matcherna har det blivit 4 vinster till Villareal och 1 oavgjord och 1 vinst till Levante. De senaste 3 matcherna har slutat med Villarreal vinst.

Villarreal kan ha en tendens att vakna på fel sida då de inte spelar hemma, men Levante ska vara en lämplig motståndare att blocka poäng av borta. Ska de samtidigt få spela EL nästa säsong också är det faktiskt bara vinst som gäller i den här matchen. Blir det ytterligare en 4-1 match?

Spel 16:

Atletico Madrid - Barcelona
Dubbelchans
Spelstopp: Kl 19:00, idag söndag
Spelalternativ: 1X
Odds: 2.10 (1.95+ är spelvärt)
Insats: 7kr (2.5%)

Kommentar:
Barcelona åkte som alla troligtvis vet på förlust mot Hercules senast i ligan. Men ja man ska inte dra för stora växlar i det, utan det var nog mer oskärpan som ställde till det. Annars har de inte riktigt ställts på prov den här säsongen utan har bara mött brögäng.

A.Madrid vann senast mot A.Bilbao borta vilket får ses som ett styrkebesked. Annars så förlorade de senaste matchen i EL. Men då var de redan inställda på dagens match och de vilade även spelare.

Det är inte många skador i de båda lagen, utan det är bara meningslösa Jeffren samt Abidal som båda spelar i Barcelona.

Kollar man statistiken hur det brukar gå Vicente Calderón så har de senaste 16 matcherna slutat med 9 vinster för A.Madrid, 3 oavgjorda och 4 vinster för Barcelona. Kollar man på de 3 senaste liga matcherna har det slutade med 3 vinster för A.Madrid.

Annars när de har två lagen möter varandra brukar det bli målrika historier och väldigt underhållande för ett objektivt öga. För den lite modigare rekommenderar jag en rak 1:a. Men jag anser det här vara lite utav ett chansning. Men 2.1x pengarna på 1X är alldeles för bra att tacka nej till. Speciellt då man tar till hänsyn statistiken. Men jag håller insatsen nere i den här matchen.

Live Forever!

Risk och speldagbok

Ja det blev att åka in till stan, eller ja stan och stan till södermalm. Vi skulle ta och lämna över två kuvert med ovisst innehåll. Så då blev det att äta middag där, pizzan som någon lagade var väldigt god. Fast den hade gärna kunnat fått varit lite större. Blev inte riktigt mätt, men den var som sagt väldigt god.

Efter pizzan blev det att spela Risk. Det såg länge ut som jag skulle vinna, men de lyckades genomskåda mitt mål och snabbt blev jag halvt utrotad ist. Vi säger att vi la av innan någon vann.

Just nu sitter vi bara och tar det lugnt, är konstigt nog rätt så trött. Kanske blir att gå och lägga sig lite tidigare än tänkt. Men ska iaf se klart Real Sociedad - Real Madrid innan det blir godnatt.

Speldagbok:

Idag gick båda spelen in, så det blev lite klirr i kassan. Har tyvärr inte sett någon utav dagens matcherna så jag kan inte ge någon kommentar.

Spel 12:
Sporting Gijon - Athletic Bilbao
Spelalternativ: X2
Slutreslutat: x (2-2)
Vinst: 7,47kr

Spel 13:
Mallorca v Osasuna
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (2-0)
Vinst: 15,40kr

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 304,49kr
+/-: +54.49kr

Speldagbok

Spel 12:

Sporting Gijon - Athletic Bilbao
Dubbelchans
Spelstopp: Kl 20:00, idag lördag
Spelalternativ: X2
Odds: 1.53 (1.45+ är spelvärt)
Insats: 14kr (5%)

Kommentar:
Bilbao åkte på stryk mot A.Madrid förra veckan, men de kämpade på bra och var väldigt nära på att kvitera mot slutet. Resultatet speglar ungefär hur matchen var. A.Madrid var det bättre laget men Bilbao var inte så mycket sämre, ett oavgjort resultat kanske hade varit lite mer rättvist.

Sporting vann mot Mallorca med 2-0 i deras förra match hemma. Finns inte så mycket att säga om det förutom att resultatet var rättvist och Mallorca är inte alls så bra borta.

Rent statistiskt så har inte Athletic Bilbao inte förlorat på El Molinon på 19 år eller ja det ska väll tilläggas att Sporting har varit nere i Segunda lite då och då på de 19 åren också. Men kollar man bak till 1993, vilket blir de senaste 8 matcherna så har Bilbao inte förlorat någon utav de 8. Utan de har vunnit 5 och spelat oavgjort 3.

Båda lagen har skador på spelare som platsar i startelvan, men det är väll egentligen inget utav av lagen som blir mer försvagade än matchen innan.

Egentligen tror jag att Bilbao vinner och oddset 2.9x pengarna lockar. Men det som talar emot det är att Sporting är bra hemma och Bilbao oftast sämre borta. Så därför nöjer jag mig med X2.

Spel 13:

Mallorca v Osasuna
1X2-spel
Spelstopp: Kl 18:00, idag lördag
Spelalternativ: 1
Odds: 2.10 (1.90+ är spelvärt)
Insats: 14kr (5%)

Kommentar:
Mallorca förlorade inte helt oväntat borta mot Sporting förra veckan och matchen innan det spelade de väldigt bra mot Real Madrid hemma. Med lite tur och skärpan på avsluten så hade de kunnat lyckats vunnit. Tycker att folk tror att Mallorca har blivit så mycket mer försvagade till den här säsongen, visst de har de. Men absolut inte allt för mycket.

Osasuna har inte direkt öppnat speciellt imponerande den här säsongen och lyckades enbart spela till sig ett X mot Almeria hemma, vilket får ses som ett stort misslyckande. Förra matchen åkte de på stryk borta mot Real Madrid där siffrorna inte alls speglar matchbilden. Real Madrid skulle ha vunnit med fler mål om skärpan fanns i avsluten.

Förra säsongen förlorade Mallorca inte alls många matcher hemma och är ett ökänt bra lag hemma. Även de större lagen hade väldiga problem mot Mallorca. Vänder man på smeten och kollar hur Osasuna spelade borta förra året så var Osasuna det laget som var näst sämst i hela ligan borta. Det ända laget som var bättre var Tenerife och de åkte ur.

Det ända som talar emot att Mallorca vinner är att deras målvakt Aouate firar Jom kippur och inte kommer vara med i dagens match. Men så uddalöst Osasuna är framåt ska det egentligen inte vara några problem. Annars så har båda lagen skador på spelare som de gärna hade haft med.

Live Forever!

Idag är man slö

Som jag skrev igår har jag gått och blivit sjuk, så man känner sig väldigt seg idag. Men snart så kanske man kommer upp i varv. Ja vad har vi tänkt att göra idag? Eventuellt åka in till stan. Vi får väll se hur det går med det. Annars vet jag inte, kanske bara ta det lugnt eller något sådant. Kan ju vara skönt det också.

Glömde att nämna igår att jag har beställt boken till nästa kurs jag ska läsa. Lyckades få tag på den mycket billigare än vad den egentligen kostar. Beställde den nämligen från Amazon.co.uk. Det är aldrig speciellt roligt att spendera stora pengar på böcker som man använder i skolan. Så då var det skönt att jag kunde spara några lappar på det.

Har lyckats hittat en till skjorta som jag tycker är fin, suprise suprise eller vad då? Iaf skjortan är väldigt färglad och kommer från märket somewear. Det jag kan vara lite tveksam texten på fickan. Men den kanske inte är så farlig som jag tycker.
Somewear
Live Forever!

Suuuuk

Märker nu så här lagomt till helgen att jag har gått och blivit förkyld. Woho, perfekt tajming med andra ord!
Nej nu blir det att arbeta bort förkylningen snabbt, det är inge roligt att vara förkyld.

Just nu sitter vi och dricker vi vin, blir att kolla på Lock, Stock and Two Smoking Barrels snart antar jag.
Annars finns det inte så mycket att säga just nu. Men för er som inte har sett Lock, Stock and Two Smoking Barrels tycker jag verkligen ska ta och se den! Här kommer en trailer för intresserade.


Live Forever!

Fredag!

Idag klev jag upp tidigare än vanligt, typ 06:45 då jag inte riktigt somnade om efter Mikaela klev upp. Annars hade jag tänkt kliva upp runt 07:00 så det kändes inte riktigt värt att försöka somna om den lilla stunden som var kvar.

När jag väl kom till skolan så var salen redan väldigt full och det fanns bara någon enstaka dator kvar. Så det var bara att gå lite extra snabbt till närmaste datorn. När jag väl hade skrivit upp mig på listan för att redovisa så var det bara att vänta. Efter ett tag var det min tur och personen som skulle bedömmade kollade igenom allt och sa att det fattades en mening och sprang bort lika fort som det tog för mig att blicka. Så då var det bara att sucka och skriva dit den där mening och skriva upp sig på tavlan. Tur som var kom en annan person för att bedömma det sen och då var allt bra. Så då var man godkänd på den! Ska väll tillägga att jag fick vänta i ca 40 min mellan redovisning 1 och redovisning 2. Medan jag väntade på att få redovisa igen läste jag igenom dagens föreläsning om programmering. Det var absolut inget som jag inte redan förstod eller visste. Så det blev att åka och handla mat ist för att gå på föreläsningen.

Jag har hittat ytterligar en skinnjacka jag tycker om. Den här gången kommer det från märket Hope. Dock är bilden kanske inte den bästa men jag hoppas ni ser.
Hope
Live Forever!

Richard Ashcroft och speldagbok

Richard Ahscroft verkar vara på väg till Stockholm om man ska tro det som skrivs på internet just nu. Det snackas om den 29 november på Berns. Det finns en massa sidor som skriver om det, men ännu ingen "officiell" sida har publicerat nyheten. Så det är väll bara att invänta och se när det kommer så man kan boka sig en biljett eller två.

Ikväll har jag lyckats gjort klart sista uppgiften då man fick reda på allt man behövde under föreläsningen. Så jag ska försöka åka in tidigare imorgon så jag kan redovisa uppgiften och vara klar med det. Så när jag väl har fått godkänt på den och lämnat in det för plagiatkontroll och fått det godkänt. Så är jag helt klar med kursen! Fast jag siktar självklart på att få ett högre betyg än E, så det blir fortfarande att plugga.

Måste bjuda på ett grymt främträdande av The Verve (där Richard Ashcroft är huvudmannen).


Speldagbok
:


Nej idag gick det inte så bra även om 1 av 2 gick in. Hade förväntat mig mer, men det är väll det som är charmen med fotboll att man aldrig riktigt vet vad som ska hända. Så på dagens spel gick jag -0.75kr även om det nu inte är så mycket.

Spel 10:
Getafe - Odense BK
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (2-1)
Vinst: 6kr

Kommentar:
Vad ska man säga? Det här är en match man bara ska vinna. Stor underskattning och jag tror inte publiken i Getafe är speciellt glad just nu även om det blev vinst. Getafe ska alla dagar i veckan spela ut Odense även om de ställer upp med B-laget. Även om det nu blev vinst så är jag besviken på Getafe idag hade förväntat mig mer, men tydligen fanns inte motivationen riktigt eller så var underskattningen för stor.

Spel 11:
Sevilla - PSG
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 2 (0-1)

Kommentar:
Sevilla styrde och ställde större delen av matchen, men PSG var inte helt ofarliga och levde på deras vassa kontringar som definitvt hade kunnat resulterat i fler mål än vad de lyckades göra. Nej Sevilla hade nog inte så stor motivation till EL-spel.

Det ska tilläggas att PSG VILADE spelare i dagens match och ändå lyckas inte Sevilla vinna. Nej jag tror faktiskt att jag ska låta bli att satsa överhuvudtaget på Sevilla den här säsongen. Det blandas och ges för mycket. De verkar tro att man vinner bara genom ställa sig på fotbollsplanen med skorna knytna.

Det kommer bli tufft för Sevilla i helgen mot Malaga.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 281,62kr
+/-: +31.62kr

Live Forever!

Speldagbok

Spel 10:

Getafe - Odense BK
1X2-spel
Spelstopp: Kl 21:05, idag torsdag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.44 (1.40+ är spelvärt)
Insats: 13.5kr (5%)

Kommentar:
Getafe övertygade ordentligt i deras senaste match mot Levante och vann med 4-1. Visst fanns det några få ögonblick då deras försvar inte alls såg så stabilt ut. Men oftast så var det ingen större fara.

Getafe är oftast väldigt starka hemma och vinner större delen av matcherna på deras arena. Tror inte att dagens match är något undantag då de kommer möta ett Odense som inte allt verkar stå rätt till hos.

I Odense har både tränare och sportchef sparkats den senaste veckan och om de har ännu mer otur så kommer inte deras bästa spelare kunna spela idag då han blev skadad i senaste matchen. Men tar man bort de där tre sakerna så skulle de inte ha spelat någon roll iaf. Getafe är absolut för starka.

Getafe vill prestera lika bra som förra året, men det tror jag inte är möjligt. Men att gå långt i Europa betyder mer pengar och mer pengar är absolut vad Getafe behöver och vill ha. Så jag tror de satsar 110% på EL och därför kommer de att vara taggade till max.


Spel 11:

Sevilla - PSG
1X2-spel
Spelstopp: Kl 21:05, idag torsdag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.57 (1,50+ är spelvärt)
Insats: 6.75 kr (2.5%)

Kommentar:
Sevilla kommer senast från en 0-0 match mot Deportivo, där Sevilla var det bättre laget över 90 min. Men Deportivo är ett taktiskt duktig defensitv lag och kan vara en svår nöt att knäcka för många lag.

Ska väll erkänna att jag inte har så stor koll på just PSG, men kollar man hur de har spelat de senaste matcherna verkar de trivas mycket bättre hemma än borta. Annars så har de ett relativt bra spelmaterial, men deras defensiv ska inte vara deras starka sida. Utan det är den offensiva delen Sevilla får se upp med.

Både Sevilla och PSG har några skador på spelare som kan få plats i startelvan. Men det är ingen spelare som riktigt sticker ut ur mängden.

I vanliga fall tror jag Sevilla skulle piska upp PSG ordentligt hemma då deras offensiv är för mycket för PSG backar.
Men det jag är lite fundersam över är om Sevilla har motivationen till att spela i EL. Jag tror och hoppas på att Sevilla är fullt motiverad och kommer gå för fulla muggar ikväll. De har ju faktiskt en väldigt stor chans att vinna hela turneringen om de ger tusan på det.

Med tanke på att jag inte vet hur motiverad Sevilla är idag så håller jag insatsen nere.

Live Forever!

Godkänd på tentan.

Blev väckt strax efter klockan 08:00 av någon som inte kom ihåg hennes lösenord till datorsalen. Nämner inga namn för att "outa" personen i frågan. Nej men jag var typ vaken ändå. Jag hade tänkt kliva upp 09:00 så det blev inte så mycket tidigare.

Det första jag gjorde efter telefonsamtalet var att sätta mig vid datorn och göra det tredje och sista testet. Efter en liten stunds knappande så var jag klar med testet. Tydligen så klarade jag testet på första försöket, så nu var man godkänd på tentan! Känns bra, speciellt då man inte har gjort så mycket. Nu är det bara att plugga så man kan kämpa sig till ett bättre betyg än E. Eller ja jag måste göra sista inlämningsuppgiften, men all information jag behöver till den ska man få på dagens föreläsning så det ska inte vara några problem. Ska nog försöka göra klart den tills imorgon så jag kan redovisa innan morgondagens föreläsning.

Just nu sitter jag bara och surfar runt då jag hade tänkt sitta och försöka göra testet hela morgonen, men ja det gick ju som det gick. Ska nog snart börja byta kläder och fixa håret så jag har något att göra iaf. I vilket fall som helst medan jag har surfat runt lyckades jag hitta en här tröjan. Tröjan kommer från Ljung och jag tycker den är väldigt fin. Jag tycker helt enkelt om färger.

Ljung
Live Forever!

Flytvad då?

Har nu läst alldeles för många sidor idag i boken (fast kan man nu göra det?) enligt mig själv. Förhoppningsvis är jag i fas nu. Men man måste väll läsa mer imorgon i vilket fall som helst. Ikväll 23:55 släpps sista testet för att få godkänt på tentan och imorgon på föreläsningen ska föreläsaren äntligen berätta om flyttal. Jag vet egentligen vad flyttal är, men jag fattar inte riktigt vad de vill veta. Så det är hektiska 24h nu i kursen! Ska väll tillägga att jag börjar 13:00 imorn, vilket resulterar i en skön sovmorgon.

Lyckades vinna ett par gula Morris chinos för ynka 148kr idag, kostar ca 1100kr nya. Troligtvis är de lite stora men förhoppningsvis går det att göra något åt den saken. Gå upp i vikt kanske? Vi får se. Tror iaf att de kan vara riktigt tuffa, fast det gäller att jag kan bära upp den gula färgen.
I vilket fall som helst så ser de ut så här:
Morris Gula chinos
Live Forever!

Idag var man lat.

Ja som rubriken lyder, idag var man lat. Jag åkte dock in och åt lunch med Mikaela. Det blev en pizza och ack så mätt man blev, där av min lathet just nu. Dock läste jag boken både till stan och tillbaka från stan. Så jag har snart läst 2 kapitel idag. Vilket inte är så dåligt. Ska försöka läsa lite till idag så jag kommer till del 3 i boken. Då har jag verkligen varit duktig idag!

Så det blev alltså inge handla mat idag iaf. Ska försöka göra det imorn eller på fredag. Vilken dag det blir får framtiden säga. Nu sitter jag och tar det lugnt bara, ska ta och dricka en kopp kaffe, sedan blir det att börja läsa boken eller knapra på inlämningsuppgiften. Har inte bestämt vilket ännu.

Hittade en skjorta som jag tycker är riktigt fin, men ska jag erkänna så är det många skjortor som jag tycker är fina. Tur att man inte har så mycket pengar, för då hade man varit tvungen att köpt en ny lägenhet för att få plats med alla. Fast egentligen har man mycket pengar kanske man hade haft råd med ett nytt ställe. Men iaf här kommer skjortan och den är från märket Tiger Of Sweden.

Tiger Of Sweden
Live Forever!

Speldagbok och godnatt

Då börjar klockan bli mycket och det är snart dags att gå och sova. Jag har hunnit varit duktig idag också mellan alla matcher. Har läst ett helt kapitel i boken!

Imorgon är jag ledig, men jag har ändå tänkt gå upp tidigt så jag hinner få saker gjort. Här är sakerna jag har tänkt göra i punktform.
  • Äta lunch med Mikaela.
  • Åka och handla mat.
  • Boka tandläkartid
  • Göra något på sista inlämningsuppgiften.
  • Läsa fler kapitel.
Sedan ska jag självklart göra saker som jag gör varje dag också.

Sist men inte minst har jag lyckats hitta ett par skor som jag tror är så nära man kan komma till hur jag vill att de ska se ut. Det är ett par skor från Filippa K, men sedan hur de ser ut och passar i verkligenheten är ju en annan historia. Men den historian kanske är värd att kolla upp?
Filippa KFilippa K

Speldagbok:

Spel 9:
Bursaspor - Valencia
Spelalternativ: 2
Slutreslutat: 2 (0-4)
Vinst: 12,15kr

Kommentar:
Min magkänsla var inte alls ute fel idag kan man säga. Det blev en väldigt övertygande seger för Valencia idag. Att den turkiska ligan var så här dålig trodde jag inte.

Bursaspor hade inte mycket att säga till om och Valencia spelade ett strålande spel. Nej det går inte att säga så mycket om den här matchen förutom nu att Valencia gjorde allt rätt. Så ska vi lämna det där? Jag tycker det. Om ni nu inte har några funderingar så svarar jag gärna på det.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 282,37kr
+/-: +32.37kr

Live Forever!

Speldagbok

Ikväll är det Champions League och en massa matcher. Jag tror mig ha hittat en guldklimp. Eller rättare sagt min mage tycker att det är en guldklimp. Just idag litar jag på min magkänsla! Jag ska försöka förklara lite bättre nedan.

Spel 9:

Bursaspor - Valencia
1X2-spel
Spelstopp: Kl 20:45, idag tisdag
Spelalternativ: 2
Odds: 2.8 (2,40+ är spelvärt)
Insats: 6.75 kr (2.5%)

Kommentar:
Först ska jag väll erkänna att jag inte har någon större koll på Bursaspor eller turkiska ligan överhuvudtaget.
Eller ja det jag vet är att de inte är speciellt bra (enligt min mening), samt att de oftast har galna fans. Tycker att den turkiska ligan är lite överskattad, det var länge sedan den var något att hänga i julgranen.

Valencia ser ut att vara ett bättre lag än förra året på de två matcherna som har spelats, verkar som något har hänt då Silva och Villa försvann. Laget spelar mer som ett kollektiv än att förlita sig på två spelare. Sedan är inte Aduriz och Soldado några dåliga lirare som har ersatt Silva och Villa. Dessutom verkar Aduriz passa Valencia väldigt bra.

Jag tror att matchbilden kommer vara så att Bursaspor kommer föra spelet med alla galna fans bakom dem. Sedan spelar Valencia en kontringsfotboll på kvicka spelare som kommer springa sönder deras försvar och till slut lyckas göra ett mål. Efter det blir Bursaspor mer desperata och kommer vara tvungen att flytta upp mer vilket Valencia tycker om.

Nej jag tror stenhårt på Valencia ikväll, men som sagt det är en magkänsla och oddsen är så pass höga att låta bli. Jag tror mycket väl att Valencia kan vinna ikväll om matchbilden blir som jag tror. Men eftersom det är en magkänsla håller jag ner insatsen lite.

Live Forever!

Storm!

Då jag var på väg till skolan så blåste det som tusan, var nästan så man höll på att blåsa bort. Min väska ville följa med på en åktur, så den fick jag lov att hålla hårt i. Annars så var lektionen väldigt basic, men det var bra att friska upp minnet lite bra. Som tur var blev föreläsninge  inte tråkig, då han som föreläste var duktig. Det som är lite surt är att det jag ville han skulle gå igenom hann han bara nafsa på för tiden tog slut. Jaja, jag får väll vänta tills på torsdag helt enkelt. På väg hem höll man också på att blåsa bort och nu ser jag att det regnar och blåser ännu mer. Med andra ord så är det nu höst!

Jag har alldeles nyligen diskat och funderar om jag ska börja göra ordning pannkakan så det blir middag snart. Får nog ta och vila lite först, eller ja att göra pannkaka är ju så jobbigt. Eller?

Har lyckats hittat en skjorta som enligt mig är riktigt snygg, men är lite tveksam till kragen. Men det kanske bara är bilden som gör det? Skjortan kommer iaf från märket Nikolaj D'étoiles.
Nikolas
Live Forever!

Utvilad

Igår var jag rätt så trött då jag gick och la mig, fast som vanligt har man alltid lite svårt att somna. Så det tog en liten stund. Men nu har jag vaknat upp och känner mig utvilad, vilket är skönt.

Idag är det föreläsning om datorpresentation, efter jag har gått på den här eller nästa del av datorpresentationen kommer jag kunna göra sista inlämningsuppgiften. Förhoppningsvis får jag den informationen jag behöver idag så jag kan göra klart den tills nästa dag jag är i skolan.

Nej nu ska jag ta och fixa håret, byta kläder och kanske ta mig en kopp kaffe.

Live Forever

Mätt och belåten.

Upptäckte precis att det går att "jailbreaka" playstation 3, men man behöver någon slags mobil eller dylikt för att kunna göra det. Just nu har jag inte någon mobil eller annan sak som det funkar att jailbreaka det med. Kanske ska berätta lite snabbt vad som händer då man jailbreakar det. Man kan då spela spel man har laddat hem genom en hårddisk. Vilken låter väldigt lockande, då spelen är väldigt dyra. Efter jag hade bläddrat en stund bland sakerna som det går att låsa upp den med hittar jag att det funkar med en TI-88 plus, alltså en miniräknare. Så nu sitter jag här och är lite sur över att jag inte lyckades övertala mamma att jag skulle behöva en TI-88 plus. Så seru mamma jag behöver visst en sådan!

Lyckades inte få någon bra bild på maten, så det får bli den bilden från sidan jag hittade receptet.
Maträtten heter iaf Italiensk salamiomelett. Den var iaf god och väldigt mättande så det blev mat över.
Salami
Live Forever!

Röstat och klart!

Som väntat blev det ingen skola idag, men jag åkte och mötte Mikaela på skolan ist och efter det skulle Mikaela kolla på lite klädesplagg. Sedan bar det av mot Elfa och Solna, köpte pappas lilla transistor för 16.75kr. Då när vi var tillbaka ut till busshållplatsen hade det börjat ösregna. Så sedan dess har det regnat.

När vi kom hem gjorde jag ordning ett paket till pappa som vi sedan gick och postade. Samtidigt som vi var ute gick vi och röstade. Så nu har jag lagt min röst i det här valet.

Ikväll blir det att testa på en ny maträtt, någon slags pastarätt. Blir mer information om den senare då vi har lagat/ätit den.

Har även hittat ett jobb jag har tänkt söka här i Rosersberg som verkar passa som handen på handsken. Ska i vilket fall som helst piffa upp mitt CV och personliga brev, sedan blir det att ansöka.

Live Forever!

SL är som alltid..

Vaknar upp och kollar ut genom fönstret och där ösregnar det, går in på SL:s hemsida och där står det om stora förseningar i pendeltågstrafiken, går in på kursenshemsida för att kolla så det stämmer att det bara handlar om studieteknik idag. Det luktar "inte-åka-till-skolan-idag", det är ju inte så att man missar något viktigt om kursen. Får se hur pendlarna går när det är aktuellt att åka in, men ska de jävlas orkar jag inte. Annars blir det att åka in senare för att köpa pappas elpryl.

Jag drömde någon mardröm idag så jag slog in ryggen i väggen. Vilket knakade till ordentligt, så nu sitter jag här med ont i ryggen också. Förhoppningsvis går det över snart.

Råkade snubbla över den här videon då jag kollade runt på Morris kläder. Det är en kort liten film som visar upp deras senaste kollektion och det finns mycket som kan vara riktigt fint tycker jag.
Live Forever!

Då var det söndagkväll.

Tvättandet och städandet gick bra, kläderna blev likså lägenheten. Till middag blev det kyckling och potatis i ugnen. Vilket vi har varit sugen på i evigheter.

Annars har ikväll varit väldigt seg som en söndagkväll ska vara. Sitter här nu och är rätt så trött och funderar på vad föreläsningen handlade om imorgon. Kollade upp det lite snabbt nu och det var tydligen studieteknik. Kanske inte är den mest viktigaste föreläsningen men den började ju 12:00 så det är ju inte så tidigt. Efter föreläsningen ska jag bege mig till Solna för att köpa någon liten el-komponent som pappa vill ha.

Har även suttit och kollat lite smått på lägenheter i Stockholm och det finns många fina lägenheter som vi skulle ha råd med om man lånade pengar. Synd bara att man inte kan låna pengar. Eller ja det finns väll någon som vill låna pengar till mig på svarta marknaden, men jag låter det nog vara. Annars får vi förlita oss på trisslotter och dylikt.

Live Forever!

Speldagbok

Spel 7:
Getafe - Levante
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (4-1)
Vinst: 7,71kr

Kommentar:
Getafe körde som väntat över Levante men det kändes lite svajigt i försvaret ibland de få gångerna Levante anföll.
Annars var det en säker seger, men man ska nu inte tro att Getafe är lika bra som förra året. Men de är helt klart bättre än bottenlagen.

Spel 8:
Real Zaragoza - Malaga
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 2 (3-5)

Kommentar:
Jag vet inte vad jag ska säga. Tror att Real Zaragoza var på samma fest som Barcelona i helgen och de måste vara en otrolig bakfylla de har just nu. Har aldrig sett så bakfulla spelare. Vet inte ens om de får kalla sig för fotbollsspelare i första halvleken. Fast tränaren var väll inte så mycket bättre. Nej skärpning, fortsätter ni så här åker ni ur. Sist men inte minst Malaga var inte bra, utan det var Real Zaragoza som var pinsamt dåliga.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 270.22kr
+/-: +20.22kr

Så jag ligger fortfarande plus den här omgången trots Real Zaragozas pinsamma insats. Nej nu blir det att ladda om och försöka se om det finns något spelvärt i morgondagens match.

Live Forever!

Speldagbok och städning

Idag är det städning som gäller, tvättid klockan 12:00 och samtidigt som vi väntar på att tvätten ska bli klar är det städa lägenheten som gäller. Samtidigt har jag tänkt försöka läsa lite mer i skolboken om städningen går fortare än tänkt. Så det är med andra ord en tråkdag idag (tills fotbollen börjar).

Speldagbok:

Spel 7:


Getafe - Levante
1X2-spel
Spelstopp: Kl 17:00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.57 (1,55+ är spelvärt)
Insats: 13.5 kr (5%)

Kommentar:
Getafe kommer med en förlust mot Espanyol i första omgången. Enligt mig hade resultatet kunnat varit annorlunda om skärpan och turen funnits på rätt sida. Espanyol var över 90 min det bättre laget, men Getafe var betydligt starkare än väntat. Så resultatet var egentligen inte orättvist.

Levante blev överkörda av Sevilla och det var inte direkt oväntat. Nykomlingarna kommer nog tyvärr att åka ur lika fort som de kom upp.

Getafe trivs väldigt bra hemma i deras arena och jag förväntar mig ett bättre spel, samt att de sätter alla deras målchanser och inte slarvar lika mycket i försvaret som senast. De har dock fortfarande en del spelare skadade som de gärna hade haft friska och hela. Levante har också en del spelare skadad, men inte på lika viktiga spelare, men självklart saknas de också. Levante brukar blanda och ge resultat då de spelar borta, men det är absolut en stor skillnad mellan de här två lagen. Getafe ska inte ha några problem att besegra Levante och vill de slippa bottenstriden så krävs verkligen en vinst.

Spel 8:

Real Zaragoza - Malaga
1X2-spel
Spelstopp: Kl 18:00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 2.00 (1,90+ är spelvärt)
Insats: 13.5 kr (5%)

Kommentar:
Zaragoza spelade en tråkig 0-0 match mot Deportivo, men över 90 min så var Zaragoza det bättre laget. Sedan att skärpan inte fanns i avsluten gjorde att det inte blev något mål.

Malaga blev överkörda av ett Valencia på raketbränsle, dock stod Malaga upp bra till en början men allt eftersom blev de för trötta.

Både Malaga och Zaragoza har spelare skadade, men ska man kolla på vilket lag som saknar deras skadade spelare mer så är det absolut Malaga. Malaga har nämligen målskytten från förra matchen samt deras bästa spelare Duda skadade för att ta två exempel. Zaragoza har även deras målskytt Uche skadad men han är inte alls lika viktig som Duda.

Statistiskt så ska det vara en tajt och jämn match mellan de här två lagen. Förra året vann Zaragoza hemma med 2-0 och något liknande resultat tror jag det blir idag. Det blir iaf inte något målkalas.

Ska Zaragoza hålla sig undan nedflyttningsstriden krävs en vinst i dagens match då Malaga också är en kandidat att åka ur den här säsongen. Men jag håller Zaragoza som det bättre laget av de här två och allt annat än vinst för Zaragoza är egentligen ett fiasko om man ska tro på lagets supportrar.

Live Forever!

I'm Not There

Idag åkte vi som sagt tidigare till Mediamarkt och Skärholmen. Vi hade tänkt att köpa typ 10 blu-ray filmer, men de flesta var tyvärr slut så det blev bara 5. Men i vilket fall som helst är vi nöjda. Folk var som galna i de där filmerna, slängde och slet i de som de aldrig har sett blu-ray filmer förut. Vissa gick omkring med halvt dussin av samma film.
En av filmerna vi köpte var I'm Not There som handlar om Bob Dylan, jag tycker filmen är bra och alla som tycker om Bob Dylan som musiker bör se filmen!

Efter Mediamarkt begav vi oss till Mikaelas systers lägenhet, den var väldigt fin. Svårt att förklara men det var väldigt högt i tak och lägenheten ligger väldigt långt upp. Så det var stora fönster och man hade en väldigt fin utsikt.

Sedan begav vi oss på "öppet hus" hos några som Mikaelas mamma känner i gamla stan. Så där blev vi bjudna på vin/öl och ostbricka. Så då var vi där ett tag och smaskade på det. Den lägenheten var också väldigt fin men på ett annat vis. Ska väll tillägga att vi var tvungen att "springa" halv marathonet då de hela tiden var i vägen för att vi skulle kunna ta oss till Gamla stan.

Då vi gick från Gamla stan var klockan runt 19:30 så då var det verkligen dags att äta middag. Efter lite velande så hamnade vi tillslut på O'learys på t-centralen. Menyn var lite tafatt, men man kan inte förvänta sig så mycket mer utav en sportbar. Det tog en liten stund innan man lycakdes bestämma sig för vad man ville ha. Iaf så blev det någon pasta med biff.

Spel 6

Valencia - Racing Santander
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (1-0)
Vinst: 6kr

Kommentar:
Hann tyvärr inte se dagens match, så jag kan inte komma med någon kommentar. Men Valencia vann och det var det viktigaste.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 276kr
+/-: +26kr

Imorgon blir det mer speltips.

Jag avslutar det här inlägget med en låt av Bob Dylan.



Live Forever!

Speldagbok

Dagens matcher är inte bland de lättare matcherna att tippa och det finns fortfarande frågetecken hos vissa lag. Tex håller A.Madrids försvar för ett bättre lag? Eller kommer Bilbao kunna stoppa Kun och Forlan? Ingen som vet just nu, men jag anser mig iaf att hittat ett spel med spelvärde.

Spel 6:


Valencia v Racing Santander
1X2-spel
Spelstopp: Kl 18:00, idag lördag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.44 (1,40+ är spelvärt)
Insats: 13.5 kr (5%)

Kommentar:
Valencia öppnade otroligt bra mot Malaga och imponerade på mig enormt trots förluster som Villa och Silva. Racing åkte som väntat på stryk mot Barcelona och jag tror de saknar deras unga Canales som många gånger visade vägen förra säsongen.

Rent statistiskt så har Racing Santander en fördel mot Valencia. Spelmässigt ska de inte ha en chans, speciellt om Valencia kommer med samma energi som de hade mot Malaga. Jag tror definitivt att de kommer ha det, då Joaquin som verkar ha hittat formen igen och en Aduriz som verkar trivas i den nya tröjan. Sedan ska det tilläggas att Valencia spelar den första hemma matchen för den här säsongen. Givetvis vill man bjuda fansen på en seger då.

Till sist så är ju statistik till för att brytas och första hemma matchen utan Silva och Villa passar utmärkt som en sådan match. Det finns även en chans att Soldado kommer få spela sin första match den här säsongen. Men det är inte helt säkert. Men som sagt tidigare, spelar Valencia samma fina spel som mot Malaga vinner de. Ska tilläggas att jag inte håller Racing Santander som ett bättre lag än Malaga utan snarare jämnlika eller lite sämre. Ska något förstöra det här spelet så är det spöket. I vanliga fall så ska Valencia vinna den här matchen 95 gånger av 100. Försvinn spöke försvinn!

Live Forever!

We can't go on together, with suspicious minds

Det blev en liten tvist på dagen idag kan man säga. För helt plötsligt då jag skulle vara ensam större delen av dagen så ringer Mikaela och säger att jag ska åka in till stan för att åka till hennes föräldrar och äta middag. Så då var det bara att fixa ordning sig och åka. Så där har jag varit hela kvällen tills för ett tag sedan.

Ja min nya frisyr kanske ni undrar om eller inte alls. I vilket fall som helst så tänker jag berätta. Jag är faktiskt ganska nöjd med min nya frisyr. Mer nöjd än vad jag brukar vara så här första dagen. Så frisyren är nog kanske duglig.

Imorgon bär det av mot Skärholmen och Mediamarkt, de ska ha lite blu-ray filmer som jag vill ha. Så då blir de att kolla om de har kvar några av de jag är intresserade utav. Efter det ska vi åka och hälsa på Mikaelas syster i deras nya lägenhet. Efter det vet jag inte riktigt vad vi gör, men det får väll tiden utvisa.

Blev sjukt sugen på den här låten då jag tycker de gör en sån otroligt bra cover. Längtar verkligen tills deras nästa album och speciellt då de ska ut och turnera igen. Vill så gärna se de live igen. Men iaf här kommer Glasvegas - Suspicious minds.


Live Forever!

Ledigt värre.

Ja idag är jag ledig, men jag har planerat in ett besök hos frisören så där lagomt runt 13:30. Så jag får återkomma efter det hur nöjd jag är med frisyren. Tills dess ska jag bara ta det lugnt, eller ja jag ska duscha också. Men det får väll räknas till ta det lugnt.

Igår blev att åka in till stan för att äta en flott middag på McDonalds, flott i bemärkelse på fettet i maten. Efter det begav det sig till Topshop för att stå i en gigantisk kö, tur som var hamnade man inte i slutet av den kön utan snarare den främre delen. Så vad ska jag in på topshop att göra på kvällen då det har stängt? Först och främst har de "open bar", för det andra har de "open bar", för det tredje så hade de 20% på allt. Men tyvärr så hade de inga kläder värt att köpa.

Sen när jag kom hem skuttade jag runt på internet och hittade det här. Tror det skulle passa perfekt som en tavla.
För att berätta lite snabbt vad det är, så är det fotografier på John Lennon och Yoko Ono som är tagna av en fotograf vid namnet Iain Macmillan. Ja vem är då han? Han har blandannat knäppt omslagsbilden till Abbey Road för att ta ett exempel. Det ska tilläggas att fotona är dessutom väldigt sällsynta och har troligen aldrig publicerats. Vilket fall som helst är jag grymt sugen på att köpa de. För de hade ju som sagt passat otroligt bra som en tavla.
John Lennon
Live Forever!

Sömnigt.

Då var man tillbaka från skolan som många andra dagar. Eller ja jag har ju faktiskt hunnit med en del annat också.
Vandrade en snabbis i Kista centrum efter jag hade tagit ut pengarna. Efter det tänkte jag vara lat och åka buss 3 hållplatser bara för att slippa gå. Bussen går ju faktiskt ifrån Kista centrum. Det visade sig att jag missade en buss precis. Så jag stod där och väntade ett tag, när det väl kom en buss så funkade inte två av dörrarna. Så då fick vi lov att gå av den och ta bussen bakom ist. Tack och lov så funkade den och därefter bar det iväg till den stationen jag skulle hoppa av på. Swooosch så var jag hemma. När jag var hemma packade jag sista paketet som hade betalat och postade det. Sedan efter det diskade jag och nu sitter jag här.

Hungrig är jag också, men det är lite sent att äta lunch nu och det finns inget mindre att äta här i lägenheten heller. Tråkigt nog fanns det inga äpplen sist man befann sig i matbutiken. För det hade ju suttit gott just nu. Nej det hade som sagt varit trevligt med lunch. Får väll helt enkelt hålla ut tills middagen.

Har hittat en ny skjorta med mitt favorit märke Morris. Tycker den är riktigt snygg, fast den kanske är lite för lik min Lyle & Scott skjorta. Har inte riktigt hunnit bestämt mig ännu. Beror lite på hur man ser på saken. Men just nu kör jag på linjen att den inte gör det.
Morris skjorta
Live Forever!

Öppet eller stängt?

Nu är det inte speciellt länge kvar tills jag ska åka till skolan och jag har typ gjort mig klar för att åka. Ska bara fixa håret och ta reda på sakerna som jag ska ha med mig. Efter det är jag ready to go!

Vaknade till lite lätt runt 07:00 imorse då man har fönstret öppet. Varför? Jo de håller på och gör om vägen inte allt så långt här ifrån. Stackarns arbetarna som börjar 07:00 och stackarns mig som måste vakna utav hur de maskinar på och gräver i vägen. Man får helt enkelt välja mellan en varm lägenhet eller vakna då arbetarna drar igång. Hm, får ta och överväga det tills ikväll.

Dagens föreläsning ska handla om akademiskt skrivande, så här på förhand känns den väldigt onödig då jag förra året läste en hel kurs just om det. Men eftersom föreläsningen inte ligger på en sådan obekväm tid den här gången kan jag lika gärna gå. Man kan ju faktiskt lära sig något även fast man inte tror det. Får väll helt enkelt återkomma om jag lärde mig något på föreläsningen idag.

Små skummar lite runt på internet så här innan jag ska åka och lyckas hitta den här skjortan. Den är fin, eventuellt att fickan är lite för stor för min smak. Den kommer från märket Hope.
Hope
Live Forever!

Eureka!

Då var ytterligare ett kapitel avklarat i boken. Det här kapitlet handlade om hur man söker på internet. Det visste jag absolut inte innan, vilken tur att jag har slösat bort min tid att läsa de där sidorna. Suck, man kan ju faktiskt missa något som är viktigt och något som man inte kan. Jaja finns det väll inte så mycket att göra än att läsa alla sidor.

Imorgon börjar jag klockan 12:00 så det blir att åka in tidigare än vanligt. Efter det ska jag gå och ta ut pengar för att kunna betala frisören som fortfarande antagligen inte tar kort. Lite B:igt, jag vet. Men det är nära och bra. Så jag orkar inte byta. Ska även passa på att gå en snabbis i gallerian, så jag får se om jag hittar något roligt då.

Blev sugen på att hitta på något att göra. Men jag har ingen aning vad jag ska göra. Står helt stilla i huvudet. Någon som har något förslag? Har föresten inte lyssnat tillräckligt mycket på Weezers album ännu för att kunna ge det ett rättvis betyg.

Sist men inte minst så damp sista födelsedagspresenten ner i brevlådan idag och det var Oasis - Time Flies 3CD + DVD.
Har länge tänkt att köpt den men har inte riktigt blivit av, men nu slipper jag det. Den är nämligen slutsåld från Oasis egna shop, så den kommer inte att tryckas upp i fler ex om man ska tro vad som står där.
Oasis
Live Forever!

Mat mat mera mat!

Just nu sitter jag och väntar på att maten i ugnen bara ska bli klar. Är väldigt hungrig då jag inte har hunnit med och ätit någon lunch idag. Idag är det makaronilåda som gäller. Vilket är lite utav en favorit. Är riktigt gott med lingonsylt hur konstigt det nu låter.

Föreläsningen idag var väldigt mer basic än den förra datorarkitekturföreläsningen. Men det fanns lite som jag inte riktigt visste innan. Så jag ska inte säga att jag inte lärde mig något idag. Men de där 20 min han pratade om intressanta saker hade man gärna fått i en ljudfil hem. Så hade man sluppit åkt till skolan.

Ännu mer positiv energi då det gäller min iPhone 4, de senaste rapporterna är att folk har fått de hela 10 dagar tidigare än räknat. Så nu håller vi i tummarna ännu hårdare att de kanske blir 15 dagar tidigare när det gäller min iPhone.

Ben Sherman brukar göra lite Beatles kläder, en del fina och en del helt okej. Nu har de släppt några nya och iaf en t-shirt verkade helt okej. Sedan vet jag inte vad Ben Sherman har för passform på deras t-shirts. Så den kanske inte sitter speciellt bra.

Ben Sherman
Live Forever!

Städa?

Sitter nu och kollar runt i lägenheten och det ser ut som den verkligen behövs städas. Får helt enkelt ta och göra det snart. Men fråga är när. För det är ju inte alltid man orkar städa. Det är ju alldeles för tråkigt. Synd att man inte jobbar och kan anställa städhjälp. Det hade varit trevligt. Kanske drar en snabbis med dammsugaren om en liten stund så ser det iaf lite bättre ut.

Har nu även hunnit lyssnat på typ halva Weezers nya album och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka ännu. Så jag ska nog lyssna på det fler än en gång innan jag berättar vad jag tycker om det.

Nej nu blir det att borsta tänderna, sedan får jag se vad jag gör det är ju faktiskt ett litet tag kvar tills jag måste åka till skolan.

Live Forever!

Mindre hår på knoppen inom kort!

Glömde att berätta förut idag att jag bokade en klipptid då jag gick och hämtade mina nya skor. Så nu ska jag klippa mig på fredag. Förhoppningsvis blir jag nöjd. Brukar oftast ta några dagar innan jag blir nöjd med min nya frisyr. Det kan vara lite jobbigt ibland då man tycker att håret ser förjävligt ut och det inte går att göra något åt saken. Dock senaste gången jag klippte mig var jag rätt nöjd direkt efter. Jaja jag får väll se hur det blir den här gången. I vilket fall som helst så är det på fredag jag ska klippa mig.

Imorgon har jag faktiskt tänkt att ta mig till skolan då jag börjar 14:00. Då är det fortsättningen på föreläsningen i måndags. Ska även tillägga att jag lyckades läsa ett halvt kapitel till idag innan jag gav upp. Bra jobbat måste jag säga.

Börjar nästan klättra på väggar just nu, vill ha min iPhone 4 nu! Har läst lite mer runt på internet och det verkar som att många får deras telefoner ca 5 dagar utsatt datum just nu. Ja men det är väll som jag har sagt tidigare bara vänta och hoppas på det.

Sist men inte minst, Weezer här släppt ett nytt album. Har tänkt att lyssna igenom det imorgon så jag återkommer om det är något att lyssna på eller inte. För er som inte kommer ihåg vilka Weezer är så kommer det två videos/låtar som kan friska upp ert minne.

Weezer - Beverly Hills                                     Weezer - Buddy Holly

Live Forever!

Cast No Shadow

Nu har jag nyss ätit mat och känner mig väldigt mätt och belåten. Jag har även kollat igenom föreläsningsbilderna för föreläsningen jag inte gick på idag och det var inget som jag inte redan kunde. Ska även tillägga att jag har läst ytterligare ett kapitel i boken. Ska nog försöka läsa ytterligare ett innan dagen är slut.

Ikväll börjar även ny kanal på tv:n att sändas och de börjar med att visa Sverige - San Marino. Blir iaf att små titta på matchen. Sedan ska den kanalen även visa massa dokumentärer och andra sporter. Både dokumentärer och andra sporter än fotboll är självklart väldigt intressant.

Har blivit väldigt sugen på att tatuera mig igen, men frågan hur långt jag kommer den här gången. Skulle nog behöva en liten knuff i rätt riktning för att få det gjort. Det jobbiga är ju att man inte har tatuerat sig här i Sthlm förut. Det känns som att det kommer vara extremt mycket dyrare än de andra jag har gjort. Samtidigt vet man inte hur duktiga de är. Så det krävs lite mer forskning, men samtidigt är det svårt då jag inte vet någon som har tatuerat sig i Sthlm.

Förut har jag länkat till lite mer okända Oasis låtar men nu tänkte jag att jag skulle länka till en grymt bra live version av Cast No Shadow ist. Ibland önskar man att man var född lite tidigare. Hade varit grymt att få se Oasis i deras primetime eller ja får inte glömma bort Nirvana eller The Verve för den delen heller. Men iaf här kommer låten.


Live Forever!

Comme des garçons och sovmorgon iaf

Igår kväll kom jag på att det nog är en bra idé att se vad föreläsningen handlar om bara för att jag var lite nyfiken.
Det visade sig vara om HTML och HTML kan jag redan tillräckligt bra. Så det är inte direkt så jag kommer lära mig något nytt (inte för att vara kaxig eller så). Hade det varit om XHTML eller PHP hade jag definitivt gått dit, men att åka till en HTML föreläsning klockan 08:00 på morgonen, nej tack. Så det blev sovmorgon iaf. Jag har iaf tänkt att gå igenom föreläsningens powerpoint och se föreläsningen då den har blivit uppladdad.

Filip och Fredriks program var som väntat väldigt bra. Kändes som en liten blandning mellan bonde söker fru och ensam mamma söker. Fast när Filip och Fredrik gör saker så blir det självklart mycket mer underhållande. Perfekt tv som visar hur WT har det här i Sveriges gömda städer.

Idag har jag läst ett kapitel i boken och jag har tänkt att läsa minst ett till innan dagen är slut. Men just nu är det lite uppehåll. Fikade nyss lite sockerkaka och sista biten av tårtan, mumsigt men alla godsaker tar ju tyvärr slut. Idag kom även skorna och även fast de kanske känns lite stora så här i början tror jag inte de är de. Vilket fall som helst så känns de väldigt bra på fötterna och ser bra ut. Så just nu håller jag på att gå in de.

Comme des garçons

Tidigt som tusan!

Imorgon börjar jag 08:00, så tidigt har jag inte börjat någon av mina andra dagar. Fast det finns ju så klart både nackdelar och fördelar med att börja så tidigt. En fördel är ju så klart att jag slutar väldigt tidigt men nackdelen är ju att man måste kliva upp tidigt. En dag utan sovmorgon klarar jag väll av. Får bli en kopp kaffe till frukosten så blir det nog bra.

Sitter nu och funderar på om man ska gå på konsert den 23 september då Blonde Redhead kommer till Debaser Medis. Det kostar 225kr och för det får man en ståplats. Det är ju absolut inte dyrt, så det kan man inte klaga på.
Får se hur jag gör, är iaf väldigt sugen måste jag säga.

Men nu blir det att fika både tårta och sockerkaka samtidigt som man små kollar på Ullared.



Matdags

Då var man hemma från skolan och har precis varit och postat ytterligare några paket. Snart blir det att börja med maten. Idag blir det inte någon speciellt avancerad maträtt utan bara falukorv i ugnen med potatismos. Efter maten blir det nog lite fika om man inte är allt för mätt, för nu finns det både tårta och sockerkaka här hemma. Mumsigt värre!

Skorna som jag beställde har blivit postade så de bör komma inom någon dag, vilket ska bli trevligt då jag har ledsnat på mina extremt tunna tygskor. Förhoppningsvis kommer skorna redan imorgon med lite tur, men ja man ska inte hoppas på för mycket.

Ikväll börjar Filip och Fredriks nya program, tror det kan vara roligt men det kan även vara värdelöst. Men jag tror på det första, det är ju faktiskt Filip och Fredrik som leder det. Det är sällan de gör något som är helt värdelöst. Tror faktiskt jag inte kan komma på något så här på rakarm.

Blev lite sugen på en ny halsduk idag också, fast jag får se hur det blir med det. Den finns nämligen på tradera, så jag får se hur dyr den blir. Vilket fall som helst så är det en halsduk från Burberry och den är värd runt 1900kr. Men som sagt vi får se hur dyr den blir, här kommer iaf en bild på den.
Burberry
Live Forever!

Stop the clocks

Då var det måndag igen och jag har precis ätit frukost. Ska väll ta och byta kläder snart och fixa ordning mig. Efter det blir det att plocka upp boken och läsa lite, för jag ligger lite efter i läsandet. Men eftersom det inte är så avancerat ännu så är det lugnt. Får helt enkelt ta och läsa ikapp bara.

Fick mail idag från Apple och de beräknar att iPhonen ska skickas den 27 september. Men vad man kan läsa på internet just nu så har de börjat skickat telefonen 5-6 dagar tidigare. Det är väll bara att hoppas att den skickas lite tidigare. Men man ska inte hoppas på för mycket.

Idag blir det ytterligare en lite okändare Oasis låt. Men den här har väll fått mycket mer publicitet än de andra jag länkade till. I vilket fall som helst här kommer Oasis - Stop the clocks.
Live Forever!

Ticket to ride

Så då var min födelsedag snart över för det här året. Jag har väll inte gjort något speciellt idag, men vad kan man egentligen göra på en söndag? Jag påstår inte att jag har haft en dålig födelsedag, för det har jag absolut inte haft.

Idag bestämde vi oss för att testa en ny måltid, någon slags salamisås och pasta. Det var gott och man blev riktigt mätt. Möjligtvis att det går att förbättra den lite mer lite mer innehåll. Eftersom det är första gången så får maträtten absolut godkänt.

Nu har jag också köpt två födelsedagspresenter till mig själv i form utav converse skorna som jag har visat två gånger tidigare och en iPhone 4 16GB. Skorna bör komma den här veckan och iPhonen lär dröja en månad ungefär. Men i vilket fall som helst så är jag glad.

Imorgon börjar jag 14:00, så jag ska nog ta och läsa lite i boken innan jag åker, fast vi får väll se hur det går med det.
Ska packa och posta några saker också som jag har sålt på tradera.

Här kommer iaf en bild på dagens måltid.
Mat
Live Forever!

Happy Birthday

Idag råkar jag bli en dag/ett år äldre grattis till mig själv även om jag nu inte har lyckats handlat en present. Men det kommer, ska försöka lugna mig själv med att en beställning kommer att göras snart.

Idag klev jag upp och då höll Mikaela på att göra scones, så vi åt scones till frukost. Efter det blev de lite paket öppning och i paketen hittade jag några CD-skivor, en t-shirt och en specialutgåva av Beatles Help filmen.

Efter det begav vi oss för att handla mat, vilket vi hade tänkt att göra för länge sedan. Men vi har lyckats skjutit upp det tills nu. Men det var väll lika bra, för då passade vi på att köpa en tårta. Så nu har vi ätit lite tårta också.

Beatles
Live Forever!

Varför?

Som jag skrev tidigare skulle vi åka in till stan idag och jag hade tänkt att köpa något för att unna mig en födelsedagspresent. Jag hade ställt in mig på att köpa ett par skor. Men så klart så finns inte de skorna kvar i min storlek och de kommer nog inte att få in några fler då de är lite mer sällsynta skor. Suck tänkte jag och vandra vidare för jag verkligen ville köpa något. Gick då till "the next best thing" men så klart ska de inte finnas i min storlek heller och det var väll lite tur, då det var en t-shirt för 1500kr. Men ack vad glad jag hade varit om jag hade köpt den. Varför ska allt vara slut som jag vill ha? Verkar vara någon packt som universum har startat med alla butiker.

Skorna finns dock på en hemsida som jag ska ta och kolla upp om de är bra eller inte. Tror även de var lite billigare på den där hemsidan. Jaja jag får väll kolla upp det då. Men det skulle inte förvåna mig om de hinner ta slut i min storlek tills jag har hittat den informationen jag vill ha. Typiskt min otur just nu. För er som är nyfiken på skorna så har jag visat en bild på de förut men här kommer den igen för er som vill se.
Converse
Live Forever!

Color my life

Idag är det tänkt att vi ska åka in till stan och kolla runt lite, får se om jag hittar något intressant. Jag fyller ju faktiskt år snart, så man kanske måste unna sig något. Ja jag tror nog det. Vi får se vad det blir om det blir något.

Senare ikväll är det tänkt att jag ska möta upp bror och far som är här nere i Stockholm för att kolla på fotboll. Ska nämligen lämna kameran så min syster äntligen kan få den. Annars hade hon fått väntat länge.

Visst känns det som något saknas den här helgen? Ja det är ett sådant där rackarns landslagsuppehåll i la liga. Tråkigt men sant. Så vi får hålla oss till nästa vecka att hitta godbitar att satsa på.

Imorse eller ja igår natt beroende på hur man ser på saken, så öppnades första testet man ska klara för att få godkänt på tentan innan man börjar skriva den. Lyckades få 14.5/15 på andra försöket. Så då var man godkänd på den. Då är det bara att vänta tills de öppnar upp nästa.

De senaste dagarna har jag länkat till mindre kända Oasis låtar och jag kan inte sluta nu känner jag. Jag kommer bara på fler och fler som är bra. Så jag fortsätter väll tills de är slut eller något sådant. Så här kommer Oasis - Color my life.


Live Forever!

Mumsigt värre

Idag redovisade jag 4/5 uppgifter som ska vara inlämnad innan tentan på kursen. Vilket är i slutet av september. Det kändes skönt att bli av med det. Så nu är det bara en uppgift kvar och den har jag nästan gjort klart. Det som fattas är texten. Vilket kanske låter mycket men det är det absolut inte.

Föreläsningen var som jag misstänkte väldigt basic igen, men det kan ju vara bra att uppfriska minnet lite på saker man redan visste. Jag skulle faktiskt tro att hela kursen är väldigt basic om kursen är i samma nivå som inlämningsuppgifterna.

Sedan när jag kom hem igen blev det att laga pizza. För andra gången den här veckan. Men ingen klagar här inte!
Pizza är ju så gott.

Fick ett mail idag om att Gant äntligen har öppnat deras online butik. Det var dock ett magert utbud jag möttes av. Men något jag fastnade för ordentligt var den här gula regnjackan. Tycker det är en väldigt fin modell, men frågan är om man klarar av att bära upp den gula färgen?
Gant

Snakebite

Nu sitter jag här och bara dödar lite tid tills jag ska ta och åka in till skolan, har precis ätit frukost. Ska kanske ta och fixa håret om ett litet tag så jag är lite mer förbered än igår. Då jag kom på med 13 min tills jag behöver gå från lägenheten att skolan började tidigare än vad jag trodde. Så jag bytte kläder, borstade tänderna och fixade håret på mindre än 13 min. Vilket måste vara rekord tid när det gäller mig.

Jag fortsätter lite på mitt tema från igår tänkte jag med lite mer sällsynta Oasis låtar. Så här kommer Oasis - Snakebite.

Live Forever!

Done and done!

Nu så här innan jag ska gå och lägga mig har jag hunnit läst klart första kapitlet i boken och gjort klart alla uppgifter förutom en. Så imorgon ska jag bege mig in till handledningen för att redovisa så många uppgifter jag hinner innan föreläsningen börjar. Föreläsningen börjar så sent som 15:00, vilket betyder att föreläsningen slutar 16:45 vilket inte är så roligt på en fredag. Men men finns inget jag kan göra åt den saken.

Men nu ska jag gå och lägga mig, eftersom jag är inne på ovanliga Oasis låtar idag så bjuder jag på en till.
Så här kommer Oasis - I Want to Live in a Dream in My Record Machine.

Live Forever!

Who Put The Weight Of The World On My Shoulders?

Vägen till skolan hann jag faktiskt läsa några sidor i boken, ja jag vet att jag är duktig. Sedan till föreläsningen kom jag ganska precis till den började. Så jag funderar om jag ska börja ta en lite tidigare pendel. Imorgon blir det nog så, för då ska det vara ännu mer folk som ska på föreläsningen. Vilket gör att det kommer finnas väldigt få platser över, om några alls. De som inte får plats ska få sitta i en annan sal där de streamar föreläsningen till. Vilket låter lite tufft förstås, men samtidigt lite jobbigt om de inte funkar tex.

Annars så var föreläsningen idag också väldigt basic. Men det fanns väll några intressanta saker. Föreläsaren var en äldre dam från Grekland, så hela föreläsningen var på engelska. Hon var väldigt duktig på att föreläsa likt första föreläsaren. Imorgon är det hon som ska föreläsa igen, men då ska hon gå in lite djupare om nätverk. Då kanske det finns något intressant som jag kan lära mig.

Nu har jag även finputsat på skrivuppgiften. Så den är klar, vilket betyder att jag ska börja på en ny uppgift snart.
Får se vad det blir. Det jag har att välja mellan är en html, kalkylprogram, datorpresentation och en programmerings-uppgift. Ska nog skumma igenom alla för att se vilken jag väljer.

Oddsen för helgens La liga matcher har även blivit släppta, så jag ska försöka små titta lite på de och se om jag hittar något intressant tills i helgen.

Sist men inte minst vill jag tipsa om en låt som ni kanske redan har hört, men jag tror även att det är många som inte har hört den. Så här kommer den. Det är Oasis - Who Put The Weight Of The World On My Shoulders


Live Forever!

On my way

Det är snart dags att bege sig mot pendeln, väskan är packad och ja jag har kommit ihåg boken som jag skulle läsa på pendeln. Ska försöka vara duktig och läsa både på dit vägen och hem vägen, men ja vi får se hur det blir. Tror att dagens föreläsning kommer vara lite mer nyttig om man ska se det till kunskap, men jag tror absolut inte den kommer vara lika rolig.

Har lyckats hittat en simpel cardigan med dragkedja som jag har letat efter. Tycker de är väldigt stilrena och tror de är väldigt användbara. Dock ser den här ut att vara lite tjockare än vad jag letar, men det är ju trots allt höst och vinter snart. Så det var väll inte helt oväntat. Men i vilket fall som helst så kommer den här från märket Acne.
Acne Cardigan
Live Forever!

Tröttare än tröttast

Nu har jag nästan gjort klart hela uppgiften om sociala medier, det är lite finslipning och lite skrivande kvar bara innan jag känner mig nöjd. Imorgon är det föreläsning igen men då handlar det om nätverk. Ska försöka läsa lite i boken på pendeln till skolan om det är möjligt, då jag inte hann läsa något idag.

Annars så blev jag sjukt trött helt plötsligt för ett litet tag sedan. Kan nog ha och göra med allt jag har gjort idag har tagit energin ur mig. Så det blir nog att gå och sova nu. Eller ja jag måste få berätta om den ny iPod Nanon först.

iPod Nano har blivit mindre och blivit av med alla knappar. Den är nästan lika stor som den nya iPod shuffeln. Skärmen som iPod Nanon har fått är det touch på, vilket kommer vara väldigt smidigt. Jobs tyckte tom att man kunde använda den som armbandsklocka om man ville.
iPod Nano
iPod Nano

Live Forever!

Flitig som en myra

Uppgiften var klurigare än vad jag trodde. Eller ja själva uppgiften i sig är egentligen inte svår. Det var mer hur jag skulle lägga upp uppgiften som var lite jobbig att komma på. Men jag lyckades till slut att komma fram hur jag skulle göra. Efter det började jag självklart att skriva, nu har jag ungefär hunnit lite mer än halva uppgiften. Så ikväll har jag tänkt att skriva det sista så den blir klar.

Då jag pausade skrivande så tog jag mig en liten micro paus för att sedan börja diska, efter disken slog jag in ett brev och gick för att posta det samtidigt som jag slängde soporna. När jag kom in började jag med att förbereda middagen så den kan stå på bordet då Mikaela kommer hem. Sedan blev det duschen och nu sitter jag här. Så nu ska det vilas en stund, iaf tills klockan blir 17:00.

Nu när jag satt här och vilade kom jag på att jag hittade en snygg jeansskjorta när jag besökte PUB en snabbis igår. Men problemet med jeansskjorta att det är så över hypat och långt ifrån alla ser bra ut i det. Men de som verkligen passar i jeansskjortor ser det grymt snyggt ut på. Så frågan är om jag passar i en jeansskjorta? Det finns väl bara ett sätt att ta reda på det och det är att prova! Men här är iaf jeansskjortan och den kommer från märket Morris. De ska även tilläggas att de inte är så dyra som vissa andra jeansskjortor brukar vara. Utan den här kostar ungefär lika mycket som alla andra skjortor från Morris.
Morris jeans skjorta

När jag letade reda på en bild på skjortan så kom jag in på en hemsida där de säljer mina favorit shorts till halva priset och de finns i min storlek! Jag har trånat efter de shortsen hela sommaren, men jag har aldrig haft pengarna att spendera vad de kostar till ordinarie pris. Förhoppningsvis finns de kvar då mitt pengar problem är löst så jag kan köpa de. I vilket fall som helst så ser de ut så här och de kommer också från märket Morris.
Morris shorts

Live Forever!

Lillördag

Idag var man då ledig eftersom det bara är handledning idag och handledningen är till för folk som behöver hjälp eller om man vill redovisa. Eftersom jag inte har hunnit börjat med något så behöver jag ingen hjälp och jag har inget att redovisa ännu. Men den där sista saken ska det bli ändring på idag! Första uppgiften jag har tänkt att göra ska man skriva en kort uppsats där man jämför två sociala medier med varandra. Den ska vara på max 1 sida med text. Så den är verkligen kort.

Ikväll 19:00 så håller Apple ett av deras event. Det de ryktas om är nya iPods. Ska bli spännande att se vad de kommer presentera. Ska tydligen gå att följa hela eventet live om man nu vill det också.

Nu har jag precis hjälpt till att lutsa fram Mikaela till skolan då pendeltågen inte vill funka som de ska. Så nu blir det till att äta frukost så jag kan hugga in i uppgifterna!


iPods
Kommer vi att få se sådana här iPods ikväll?

Live Forever!

RSS 2.0