Godnatt!

Nej nu blir det att sova. Ska försöka samla energi att läsa boken och försöka göra iaf en eller två av inlämningsuppgifterna till kursen beroende på hur jobbiga de är. När jag kollade lite snabbt så såg de inte allt för jobbiga ut.

Justja glömde att skriva förut att Mikaela och jag var in en snabbis på PUB innan vi vandrade vidare till Stockhome. Det har blivit riktigt fint där nu efter de ha gjort om. Fast det såg fortfarande ut som de höll på att göra om på vissa ställen.
Lyckades hitta ett par skor som kan se bra ut på, men jag orkade inte testa då vi skulle vandra vidare inom kort. Så här ser de ut iaf och de kommer från märket Tiger Of Sweden. Godnatt på er!
Tiger Of Sweden
Live Forever!

Hemma igen!

Det gick smärtfritt att köpa SL-kortet, dock glömde jag bort min rabatt som jag har liggandes här. Förhoppningsvis räcker den längre så jag kan använda den nästa gång då jag ska köpa SL-kort. Fast det gäller förstås att jag kommer ihåg det då också.

Punkt nummer två var att köpa boken som behövs. Jag hoppades att den skulle vara ungefär i samma pris som på internet. Hade dragit upp en gräns vad boken skulle kosta för att jag skulle köpa den i kårbokhandeln, ca 500kr tyckte jag var rimligt. Men när jag kom fram så såg jag att den kostade 570kr, alltså ca 120kr mer än på internet. Så då blev jag lite tveksam, gick in på internet via telefonen och såg att det stod 5-8 dagar innan de skickade boken. Så det kändes inte så värt det att köpa den över internet då kursen slutar i slutet av september. Som ni förstår så slutade det hela med att jag köpte den där.

Sedan hade jag min första föreläsning om sociala medier, vilket inte var så mycket man lärde sig direkt. Men det var lite små intressant. Dock så finns det inte så mycket att säga om det hela.

Därefter åkte jag för att möta Mikaela (min sambo) på KTH, för vi skulle gå kvällsöppet hos Stockhome. Så det blev en besök på McDonalds för lite mat innan vi begav oss vidare till Stockhome. Väl där så köpte vi en tvålpump och fick varsin "goodiebag", där i var det två A5 block och några pennor.

Tvålpump

Första riktiga dagen.

Idag är det första riktiga dagen med lektioner, eller ja det är först en introduktion till kursen och efter det en föreläsning.
Första föreläsningen ska handla om sociala medier, så får väll se vad de kommer att prata om då. Facebook kanske, min blogg eller något helt annat. Jag återkommer ikväll vad det handlade om.

Jag har även kommit på en fördel med att börja så här lite senare på dagen, ja förutom att man då får sovmorgon. Man behöver inte äta lunch, vilket gör att man sparar in massa pengar! Det kan behövas nu när pengaflödet inte riktigt är som tänkt, vilket också betyder att alla mina planerade inköp är on hold. Tråkigt nog. Men det är inte så mycket man kan göra åt det.

Nej nu måste jag göra mig klar för jag hade tänkt åka in tidigare, då jag ska köpa SL-kort och boken. Förhoppningsvis är boken inte så mycket dyrare i kårbokhandeln än på internet.

Sen efter skolan blir det stan ett tag, så jag kommer tillbaka först senare. Förhoppningsvis något roligt.

Live Forever!

Hår?

Idag under fotograferingen insåg jag att mitt hår är en aning för långt. Så jag måste nog ta och bege mig till frissan för att boka en tid. I vanliga fall brukar det inte vara några större problem att få en tid ganska fort. Speciellt då man inte har så många lektioner på schemat, då är det ju lite enklare att ta udda tider.

Nu när nästan alla gamla tradera auktioner (som jag plockade ihop när vi städade ut huset) skickade tänkte jag räkna ihop vad allt porto har gått på. Eftersom det är pappa som har betalat det just nu. En skrämmande siffra blev det efter lite ihop plussande. Summan slutade på 1088kr! Här gynnar jag fraktbolagen kan man säga.

Speldagbok:
Ja det här bli sista speldagboken tills nästa omgång som börjar på lördag, så mer speltips kommer på lördag!

Spel 5:

Atletico Madrid - Sporting Gijon
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (4-0)
Vinst: 6.25kr

Kommentar:
Vad ska man säga? Atletico Madrid körde över Sporting Gijon totalt. Hade lika gärna kunnat slutat med 6-0 till Atletico Madrid. Men nu blev det "bara" 4-0 vinst. Man skulle ha varit lite modigare och kört på hcp -1 som jag också tipsade om. Jag ska inte klaga mitt spel gick in. Nu vill jag bara se hur Atletico Madrid sköter sig mot ett lag med bättre offensiv, samt om de nu kan lyckas med att hålla en jämn nivå hela säsongen.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 270kr
+/-: +20kr

Live Forever!

Första skoldagen och Speldagbok

Jag kom till skolan runt 11.50 och redan då var det en enorm kö dit man fixar passerkortet och kön blev inte mindre utan växte på sig ganska ordentligt innan de började släppa in folk. Det tog väldigt lång tid att komma fram, då det gick extremt segt. Det var många som kanske var missnöjda med deras bilder annars kan jag inte komma på någon anledning varför det gick så segt. Tror jag var klar runt 13:15, så då var det en kvart kvar tills min lektion började.

Första dagen var ungefär som alla andra första dagar man har varit på, lite matnyttig information men inte så mycket mer viktigt. Man fick fylla in någon blankett, lyssna på hur de pratade om hur mycket man måste studera osv osv...
Efter det kom en som var ansvarig för programmet kan man säga, han pratade mycket väl om programmet. Fast det är nog inte så konstigt, men det han sa lät iaf positivt och det känns fortfarande som jag valde rätt. Efter det fick vi oss en rundtur i lokalerna som vi ska vara i. Kände igen mig rätt så bra tack vare basåret. Så den var ganska meningslöst, men det var små "stationer" på vägen där man fick gratis kaffe och ett block iaf. Så helt meningslöst var det väll inte då.

Har lyckats hittat en cardigan som ser mysig ut till hösten och vintern, men problemet är att jag inte använder sådana cardigans så ofta. Men jag vill gärna köpa massvis med sådana, då de just ser så mysiga ut. Kanske får pusha mig själv att använda sådana cardigans oftare. Men vilket fall som helst, den här kommer från märket Humör. Färgerna kan kanske vara lite för mycket, men jag tror den kan se riktigt tuff ut på.

Humör

Spel 5:


Atletico Madrid - Sporting Gijon
1X2-spel
Spelstopp: Kl 21.00, idag måndag
Spelalternativ: 1
Odds: 1.50 (1,40+ är spelvärt)
Insats: 12.5 kr (5%)

Kommentar:
Atletico Madrid lever på moln just nu och då de lyckades vinna Europa League och nu för ett litet dag sedan UEFA Super Cup mot Inter. Förra säsongen kan ingen ha missat hur de blandade reslutat, från ena dagen att spela briljant fotboll till att nästa dag inte ens hålla Allsvensk klass. Nu har de förstärkt på alla rätta ställen och fått behålla alla viktiga spelare. Jag tror personligen att de kan vara något att räkna med i år. Atletico Madrid är som de flesta lagen i den här ligan mycket starkare hemma och oftast förra säsongen då de spelade briljant fotboll var det just hemma. Det ska även tilläggas att de har ett övertag på Sporting Gijon rent statistiskt.

Sporting Gijon har hela truppen frisk och fri från skador, så de kan ställa upp med ett ordinarie lag. Tyvärr kommer det inte räcka till i den här matchen eller resten utav säsongen. Jag tror Sporting Gijon kan få det svårt att stanna kvar i högsta divisionen. Mycket beror på Diego Costa som presterade bra förra säsongen. Fast i den här matchen ska han inte ha så mycket att säga till om.

Jag tror inte det finns en chans att Sporting Gijon vinner den här matchen, så därför anser jag att 1.50x pengarna är ett bra odds. För den som vill vara lite mer våghalsig skulle jag rekommendra hcp -1 till ett fint odds runt 2.3x. Fast när det gäller sport och betting så finns det inget som är säkert. Bara hålla tummarna att Atletico Madrid fixar biffen ikväll.

Live Forever!

Wish me luck!

Nu är det inte många min kvar innan jag ska bege mig till pendeln för att åka till skolan. Som sagt så skulle jag skaffa ett passerkort först, så jag åker in lite tidigare än vad jag egentligen hade behövt. Men klockan är ju inte så tidigt så det gör inget. Jag får återkomma hur det gick i skolan då jag kommer hem.

Då när jag kommer tillbaka ska jag även försöka få fram en analys om kvällens match innan det är för sent. Förhoppningsvis ska det inte bli några problem. Kom på ytterligare en sak som ska analyseras, vad vi ska äta för middag ikväll. Det kan nog bli en hård nöt att knäcka. Wish me luck!

Live forever!

Pizza och speldagbok

Efter massa påtryckningar att jag skulle göra pizza så gav jag med mig idag. Pizza är ju förstås alltid lika gott varje gång. Speciellt då man har pappas recept på degen. Så nu sitter man nöjd och belåten i soffan. Nu är det bara att invänta kvällens match mellan Mallorca och Real Madrid.

Pizza


Speldagbok:
Idag likt igår så går 1/2 matcher in och likt igår så går jag fortfarande med vinst tack vare de höga oddsen.
Snart är första omgången klar och då har man lite bättre koll på lagen.

Spel 3

Espanyol - Getafe
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 1 (3-1)
Vinst: 16.25kr

Kommentar:
Getafe öppnade oförskämt starkt likt Valencia, så då blev jag lite orolig att de inte heller skulle sakna deras viktigaste spelare lika mycket som jag trodde. Men sakta men säkert så jobbade Espanyol in sig i matchen och gjorde 1-0. Därefter var aldrig Espanyol speciellt hotad även fast Getafe kom till en del vassa avslut som kunde ha resulterat i mål. Det var väll först vid 2-1 det blev lite oroligare i Espanyol, men de lyckades hålla ifrån och sedan utöka ledning till 3-1. Rättvist reslutat enligt mig.

Spel 4

Osasuna - Almeria
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: X (0-0)

Kommentar:
Eftersom båda matcherna jag satsade på idag så var det svårt att fokusera lika mycket på båda. Så det blev den här matchen jag inte kollade på lika mycket. Men jag lyckades se större delen av matchen. Enligt mig så var Osasuna det bättre laget idag, men deras oförmåga att komma till avslut och när de väl kom till avslut att göra något bra utav dem. Det är de som fäller Osasuna idag. Men ska man se till 90 min så är resultatet rättvist, då Osasuna misslyckades att göra något av deras chanser.


Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 263.75kr
+/-: +13.75kr

Imorgon spelas det en match i La liga klockan 22:00, så innan dess har jag hunnit lagt upp en analys av matchen. För jag tror iaf nu att det finns spelvärde i den.

Live Forever!

Lat, latare, ....?

Idag är det nog som alla vet söndag, vilket betyder som alla nog också vet att det är måndag imorgon.
Då börjar skolan igen för min del, men jag måste åka dit lite tidigare för att fixa mitt konto till skolan så jag får vistas där inne. Det betyder att jag måste ta ett kort på mig, woho? Dessutom så måste man visa sitt passerkort synligt då man vistas i lokalerna, woho igen? Fast det förstås så var man tvungen att ha det då jag gick där på basåret också, men det var det ingen som hade. Eller ja det var väll några.

Efter jag har fixat kontot och det så är det introduktion till programmet, efter det ska programansvarig prata och sist men inte minst rundtur i lokalerna (känns lite onödigt då jag hittar rätt bra redan, men det är väll lika bra). Får väll se då jag kommer hem då rundturen skulle starta ca 15.00.

Det var tänkt att vi skulle handla mat idag, men vi hann inte så långt innan vi la upp den planen på hyllan. Vi hann ungefär bara vakna innan vi kom på att det var för jobbigt. Undra om man automatiskt blir latare på söndagar? Det känns som det ibland. Vilket fall som helst så får jag bege mig och handla någon dag efter skolan, slutar trots allt relativt tidigt någon dag. Tänkte även passa på att boka en tandläkartid då kanske. Inte för jag vill till tandläkaren, men min tandinflamation har inte riktigt försvunnit helt ännu som jag lyckades få i sommmar pga halsinfektionen.

Nej nu blir det att slappa vidare, fotbollen börjar ju faktiskt snart!

Live Forever!

Speldagbok

Spel 3

Espanyol - Getafe
1X2-spel
Spelstopp: Kl 17.00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 2,30 (1,95+ är spelvärt)
Insats: 12.5 kr (5%)

Kommentar:
Förra året minns jag klart och tydligt premiären för Espanyol då de mötte Real Madrid även då hemma på den nya arenan. De gav verkligen Real Madrid en ordentlig match och är de minst lika taggad inför den här premiären så kommer Getafe få det väldigt jobbigt. Annars så har Espanyol en del skador på såsom Sergio Garcia, De la Peña och Mattioni. Samt har de under sommaren gjort sig av med Tamudo, men ska man tro rapporter från folk som är insatta i Espanyol har han varit mer av ett problem mot slutet.

Getafe har blivit av med deras två flaggskäpp, Pedro Leon och Soldado. Saknaden utav de två kommer vara absolut för stor, samt då de inte har gjort några större värvningar som är i närheten utav att täcka förlusterna. Det ska även tilläggas att Getafe har en del skador också, främst på backlinjen. Förra året gjorde Getafe det bra mycket tack vare just Soldado och Pedro Leon och kom på en hedrande 6:de plats. I år ska de vara glad om de slipper nedflyttningskaoset enligt mig.

Jag tror att Espanyol kommer vara för motiverad och taggade speciellt nu på hemmaplan där de alltid har stödet av fansen för att Getafe ska ha någon chans att ta poäng. Espanyol är bra hemma och lyckades plocka poäng av många de bättre lagen förra året, så som Barcelona, Sevilla, A.Madrid osv.. Getafe blandade reslutaten på bortaplan väldigt mycket förra året och deras vinster kom främst utav deras snabba kontringsspel som avslutade med att Soldado gjorde mål. Nej jag tror Espanyol kommer ta hem det här, men det blir troligtvis målsnålt.

Spel 4

Osasuna - Almeria
1X2-spel
Spelstopp: Kl 17.00, idag söndag
Spelalternativ: 1
Odds: 2,00 (1.80+ är spelvärt)
Insats: 12.5 kr (5%)

Kommentar:
Inget av lagen har direkt märkts på transfermarknaden under sommaren, så där finns det egentligen inget att säga om.

Förra säsongen var Almeria riktigt bra ett tag, men främst då på hemmaplan. Borta var de egentligen rent värdelösa och hade inte så mycket att säga till om. Dessutom tappade de deras flyt i spelet. De två spelarna som kan förstöra för Osasuna är Diego Alves och Pablo Piatti, men jag tror inte det räcker till idag. Almeria har en del skador som gör att de inte kommer ställa upp med ordinarie uppställning. Annars finns det inte så mycket att säga om Almeria i nuläget.

Osasuna kan ställa upp med bästa möjliga lag, då det inte är några skador på viktiga spelare. Osasuna är starka hemma och nu med en premiär kommer supportrarna vara som en 5 extra spelare. Vilket kommer var extremt viktigt. Annars så har Osasuna ett övertag mot Almeria då de 4 senaste hemmamatcherna mot Almeria har slutat med vinst.

Live Forever!

Speldagbok och ytterligare en jacka

Jag har lyckats hittat ännu en jacka som jag vill ha konstigt. Vad är det med mig och jackor just nu? Tror jag aldrig har sett så många jackor jag vill ha någonsin! Har egentligen inte varit så intresserad utav jackor förut heller utan mer sett det som en nödvändighet. Eller ja jag har väll alltid köpt jackor som är fina, men jag har aldrig köpt jackor så speciellt ofta utan mer kollat upp vad det finns för några då det har varit aktuellt. Men men här kommer jackan som jag har hittat nu, den kommer från Morris och tyvärr finns det ingen bättre bild på den. Är väldigt nyfiken på den och ska definitvt bege mig till deras affär för att kolla på den.

Morris jacka

Då var dagens två spel avslutade och det blev 1/2 som gick in. Pga de höga oddsen så gick jag fortfarande med vinst idag.

Spel 1
Hercules - Athletic Bilbao
Spelalternativ: 2
Slutreslutat: 2 (0-1)
Vinst: 22.5kr

Kommentar:
Hercules såg väldigt övertaggade ut i början och gick väldigt hårt in i närkamperna men energin de hade hittat varade inte så länge. Sakta men säkert började Atheltic Bilbao ta över spelet, men spelet svängde fortfarande väldigt mycket. Eftersom Hercules drog på sig så många frisparkar hann Atheltic Bilbao sikta in sig på Llorentes panna som gjorde 0-1 vilket också blev resultatet. Helt rättvist.

Spel 2
Malaga - Valencia
Spelalternativ: 1
Slutreslutat: 2 (1-3)

Kommentar:
Valencia öppnade helt klart starkast och kändes oförskämt pigga ut. De såg även ut som de inte har märkt att både Silva och Villa hade försvunnit från laget, - "Va har vi haft två David i laget?" Malaga hade svårt att hänga med och Valencia gjorde rättvist 0-1. Efter det målet började Malaga sakta jobba sig in i matchen och lyckades få 1-1 i slutet av första halvleken. Andra halvleken skulle visa sig att vara Joaquíns halvlek. Dock först så hade Malaga några riktigt vassa chanser så hade de haft lite mer kyla hade det kunnat gått vägen. Joaquín har verkligen fått en nytändning, dock hade han lite tur på första målet då han träffade en Malaga spelare som ändrade bollens riktning totalt. Efter det så tappade Malaga spelet totalt och Valencia lyckades få in 1-3 även då var det Joaquín som gjorde målet. Ska även tilläggas att Aduriz gjorde första målet och var väldigt duktig. Jag tror Valencia kan vara något att räkna med om de fortsätter att spela så här, även om nu Malagas försvar inte är av yttersta kvalité. Dessutom då de får Soldado tillbaka kan det bli riktigt bra. I vilket fall som helst var resultatet rättvist.

Start saldo: 250kr
Nuvarande saldo: 260kr
+/-: 10kr

Fler spel kommer imorgon då jag har analyserat klart matcherna. Så stay tuned!

Live Forever!

Speldagbok

Idag börjar äntligen La liga igen, mina funderingar om att hålla speldagboken för mig själv kändes för egoistiskt. Speciellt då den kommer dra in stora pengar! Skämt åt sido, så förhoppningsvis kommer jag gå med vinst i det långa loppet. Jag kommer satsa procentuellt av "rullen" och kommer hålla mig till 2.5%, 5% 7.5% och 10% beroende på hur säker jag anser matchen är. Så här början så kanske sådana summor känns löjligt låga med tanke på att jag inte tänker gå in med hur mycket pengar som helst då min budget blev stramare än tänkt. Men man får se det procentuellt ist. Min rulle kommer starta på 250kr, jag har tänkt att spela på bet365 då jag tycker deras la liga streams är bra.

Spel 1

Hercules - Athletic Bilbao
1X2-spel
Spelstopp: Kl 18.00, idag lördag
Spelalternativ: 2
Odds: 2,80 (2,50+ är spelvärt)
Insats: 12.5 kr (5%)

Kommentar:
Hercules har inför den här säsongen flyttats upp till högsta divisionen och vill självklart stanna kvar. Men när de möter ett lag från övre halvan kommer de att stöta på problem.

I vanliga fall så tycker inte Athletic Bilbao om att spela utanför San Mamés. Förra säsongen vann de fyra matcher på bortaplan och alla kom mot bottenlagen. Dock säsongerna innan har de varit bättre och har vunnit fler matcher. Till den här säsongen så har Athletic Bilbao förlorat två ikoner, men inget som betyder något spelmässigt. Dock så har truppen blivit yngre och betydligt hungrigare. Ikväll kommer de att ställa upp med ett så gott som ordinarie lag då de inte har några större skador. Den här säsongen siktar även Athletic Bilbao högre och vill vara med och slås om CL-platser och då gäller det verkligen att vinna en match av det här slaget.

Hercules har en halvdan trupp och har väll endast en, två spelare som håller hög klass. Annars är det inte så mycket att hänga i julgranen. Men med lite tur kan de nog hålla sig från nedflyttning. Hercules har inte heller några skavanker på deras trupp så det blir ett ordinarie lag här också. Tur som var har inte Hercules fått förstärkning på anfallet ännu, det ryktas både om Güiza och Trezeguet. Då hade situationen varit lite annorlunda. Jag tror dessutom att backlinjen kommer att få problem med den stora starka Llorente.

Ska man sammanfatta det hela så tror jag att Hercules är hungriga, men de har inte riktigt den där spetskvaliten som behövs. Athletic Bilbao har kvaliten men är inte de bästa borta, men nu med en liten föryngring av laget så kommer de nya spelarna vara riktigt hungriga och bevisa att de platsar. Dessutom är oddsen så pass höga för Atheltic Bilbao att det är löljligt att låta bli, även fast det är första omgången.

Spel 2

Malaga - Valencia
1X2-spel
Spelstopp: Kl 20.00, idag lördag
Spelalternativ: 1
Odds: 3.00 (2,80+ är spelvärt)
Insats: 12.5 kr (5%)

Kommentar:
Malaga var väldigt nära på att åka ur förra året men lyckades hålla sig fast och stannade kvar i högsta divisionen. Valencia blandade och gav resultat som de flesta lagen, dock så var de lite mer stabila mycket pga David Villa som räddade laget omgång efter omgång.

Valencia har inför den här säsongen tappat både David Silva och David Villa vilket är två superstora avbräck. Det finns inga spelare som kan ersätta de rakt av. Det ska även tilläggas att de har David Villas ersättare, Soldado finns på skadelistan liksom en hög med andra spelare. Så de kommer inte att ställa upp med ett ordinarie lag. Deras andra "stora" nyförvärv Aduriz kommer dock till start. Jag tror inte att Valencia kommer kunna behålla deras CL-plats från förra året, saknaden av Silva och Villa kommer vara för stor.

Malaga har sedan förra säsongen hunnit blivit uppköpt av en alldeles för rik shejk som inte direkt har spenderat allt för mycket pengar ännu. Men några värvningar har det blivit, men inte något som är speciellt märkvärda. Förra säsongens premiär vann Malga mot A.Madrid med 3-0 och hemma är Malaga ganska kluriga, vilket många lag har fått erfara. Det som talar emot att Malaga vinner idag är att Duda saknas på mittfältet vilket kommer vara ett stort avbräck. Men precis som förra spelet så känns oddset på Malaga alldeles för lockande att låta bli.

Så nu hållar vi tummarna att de två första spelen för säsongen kommer gå bra. Alltid lite svårare så här i början utav ligan att veta vart alla lag står, men jag har försökt så gott som möjligt att analysera.

Här har ni aftonbladets bästa spel för dagen: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/spel/dagensbastaspel/article7688397.ab

Live Forever!

Solen skiner, fåglarna kvittrar och...?

Det blev sent igår som jag trodde, kom först hem runt 00:00 och då var man tröttare än tröttast. Så det blev sängen direkt, eller ja lite tv-tittande blev det också. Ska man sammanfatta kvällen så var den trevlig, fast det kanske var lite mindre tacoköttfärs än önskat.

Överraskandet gick inget vidare då, någon slutade lite tidigare än vad som var tänkt. Dålig stil av läraren att släppa iväg alla innan lektionen är slut!

Idag skiner solen och fåglarna kvittrar. Men tvätten ska tvättas. Ibland skulle det varit skönt med en egen tvättmaskin i lägenheten. Men det skulle absolut inte få plats med en tvättmaskin, sedan att hänga kläderna skulle inte heller gå så bra. Men men tvätta kläder är något man måste göra så det är väll lika bra att släpa sig till tvättstugan och göra det.

Jag lovande ett nytt klädesplagg i nästa blogginlägg, så här kommer det. Det är en jacka från Pretty Green (Liam Gallaghers märke), tycker den är väldigt stilren och fin. Den är inspirerad av John Lennon och jackan är gjord utav mollskinn, för er som vill veta mer om mollskinn kan ni läsa det här
Pretty Green

Överraskad?

Nu sitter jag på pendeln för att åka in till stan. Ska se om jag lyckas överraska min sambo. Kan återkomma hur det gick med det sen.

Sedan bär det av till söder för mat och dryck, vilket ska bli trevligt. Får se hur länge man blir kvar där. Men troligtvis blir det ganska sent. Så det blir nog inga fler inlägg först sent ikväll. Har lyckats hittat några nya klädesplagg som jag har tänkt visa då.

Live Forever!

Bara en helg kvar av ledighet!

Ja sorligt men sant så är det bara några dagar kvar till skolan börjar igen. Jag kommer sakna ledigheten, men hur konstigt det än låter så är jag taggad att börja plugga igen. Tror faktiskt jag aldrig har varit så här taggad på skolan. Då kanske man undrar om jag har blivit sjuk. Jag tror inte det iaf, känner mig friskare än fisken.

Med lite tur så har jag sålt alla min gamla studielitteratur också inom kort. Så då blir det dags att köpa boken som min första kurs kräver. Men det är lite klurigt då de skriver att det ska vara upplaga fyra men sedan om man kollar ISBN:et som de skriver så går den till upplaga tre. Så någonstans har det blivitfel, får ta reda på vilken som är rätt innan det blir ett köp.

Annars så har buden trillat in på tradera, hade inte förväntat mig så många bud på sådan kort tid. Men man ska väll inte klaga?

Har också hittat en skjorta som jag inte riktigt vet hur jag ställer mig till. Ena stunden tycker jag den är fin och andra stunden så är den ful. Man kanske måste den i verkligeheten för att ge ett korrekt slutbetyg. Men här kommer den iaf och märket på denna är Dockers

Dockers
Live Forever!

Säljer ut en del saker

Så då har jag lagt upp alla saker som jag hade tänkt att sälja på tradera. Lyckades skrapa ihop 10 saker tillslut.
Det mesta är saker jag inte vill ha kvar eller inte använder längre. En del saker är tom oanvända.

Min auktioner kommer ni hitta under traderas bloppis när de väl har lagt upp min blogg där. Annars så hittar ni auktionerna här så länge
Tradera
Live Forever!

Whats up with that?

Som vanligt då jag är ute och surfar på internet hittar jag något nytt klädesplagg jag vill ha. Den här gången är det en jacka från Suit. Inte direkt en sådan jacka jag har tänkt att köpa, men jag tyckte såg så bra ut och den var inte alls så dyr. Men jag får väll försöka behärska mig och låta bli att köpa den för stunden iaf.
Suit

Annars har det inte hänts så mycket idag, eller jo Champions League har blivit lottad och det känns som på förhand att Lyon, BM och Arsenal har fått väldigt lätta grupper och har stor chans att ta sig vidare.
Så här tror jag det kommer att gå (de som går vidare i fetstil).

Grupp A: Inter, Werder Bremen, Tottenham, Twente.

Grupp B: Lyon, Benfica, Schalke 04, Hapoel Tel Aviv.

Grupp C: Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor.

Grupp D: Barcelona, Panathinaikos, Köpenhamn, Rubin Kazan.

Grupp E: Bayern München, Roma, Basel, Cluj.

Grupp F: Chelsea, Marseille, Spartak Moskva, Zilina.

Grupp G: Milan, Real Madrid, Ajax, Auxerre.

Grupp H: Arsenal, Sjachtar Donetsk, Braga, Partizan Belgrad.

Hur tror ni det kommer att gå? Samt här finns det lite mer info om lottningen

Live Forever!


Miljömedvetet!

Idag hade jag tänkt lägga upp massa saker på tradera, jag har nästan knäppt kort och skrivit ner info om alla saker. Så det som fattas är typ att kolla vad frakten kommer att gå på. Att sälja saker på tradera måste ju skona miljön lite, iaf om sakerna bli köpta. Så här i teorin iaf. Men jag återkommer till tradera sakerna senare.

När vi nu inne på att vara miljömedveten så har jag hittat en rätt så tuff men ack så simpel t-shirt som knappast är värd vad den kostar men i vilket fall som helst. Så här ser den ut och den kommer från märket Scotch & Soda
Scotch & Soda

Lyckades hitta ett till klädesplagg då jag smög runt på internet, den här gången är det en skjorta suprise suprise!
Den här skjortan kommer från Whyred och kostar inte allt för mycket för att vara en skjorta.
Whyred
Live Forever!

Kladdigt värre!

Nu står en kladdkaka i ugnen och väntar på att bli klar så den kan ätas upp. Förhoppningsvis blir den lika god som vanligt. Den är bakad för att avnjutas lite senare ikväll till en film. Men frågan är vilken film som det kommer bli.
Sitter här med tre filmer framför mig som jag väljer mellan, då jag redan har valt bort en heldel innan.
Så filmerna framför mig är: REC, My Bloody Valentine i 3D och Gamer. Tror det lutar lite åt REC då det är den som har fått bäst betyg på IMDB (7.7/10). Annars är jag lite små sugen att testa My Bloody Valentine bara för den är i 3D.
I vilket fall som helst så här kommer en trailer till REC:

Live forever!

Mer höstmode

Har lyckats hittat fler outfits som är fina till hösten, den här gången från Ralph Lauren och Gant.
Den första outfiten kommer från Gant, tycker dock det är lite overkill med halsduken. Så den hade jag nog skippat.
Gant
Andra outfiten kommer då så klart från Ralph Lauren, skulle jag ändra något på den här outfiten så är det nog skorna.
Jag vet inte riktigt vad som är fel med de, det känns inte rätt bara.
Ralph Lauren

När ska folk förstå att Barcelona och Zlatan inte är så bra?

Finns det någon svensk fotbollsspelare som är mer överskattad än allas älskade Zlatan? Jag tror faktiskt inte det om vi utökar området och tar i världen ist då? Ja det ska vara Busquets som också råkar spela i Barcelona.

En del säger att Zlatan är den bästa svenska fotbollsspelaren genom tiderna, kan det bli mer patetiskt än så? Man kan ju nästan rabbla namn på rakarm som är bättre, eller ja det finns iaf ett dussintal spelare som har varit bättre än Zlatan.

Sedan om man ska ta medias behandling av Zlatan och Barcelona så får det än att skaka på huvudet ännu mer. Det är patetiskt hur de ska särbehandla de två. Världens bästa Zlatan och världens bästa Barcelona som aldrig gör något fel eller aldrig spelar dåligt. De har ju faktiskt UNICEF på tröjan och de hade ju faktiskt bara en dålig dag, så det var därför de förlorade. Sedan är ju Zlatan, just Zlatan så han kan ju inte spela dåligt heller, han tillhör ju toppen!

Eller vänta här nu..? Nog för att Barcelona spelar med UNICEF på tröjan och ger de pengar för att just få ha deras logga på tröjan. All heder åt de för det. Men de är absolut inte ensamma om att skänka pengar till välgörenhet eller diverse välgörenhetsprojekt. Sedan att Barcelona spelar med många spelare från deras ungdomsakademi kan bero på att de dammsuger hela Katalonien på spelare i unga åldrar. Det är bara att fråga klubbarna runt om i Katalonien. Det ska väll också sägas att de har diverse plantskolor runt om i världen där ungdomar får spela fotboll. Sedan om de är tillräckligt bra så skeppas de över till ungdomsakademin i Barcelona. Dessutom hur behandla Barcelona Inter då de vann på Camp Nou? Slå på vattenspridarna, Valdes försöker stoppa Mourinhos firande osv osv.. Sist men inte minst hur patetiskt är det inte hur de försöker värva Fabregas.. Att alla spelarna ska gå ut och gnälla i media hur Fabregas tillhör Barcelona och Arsenal inte är hans hem. Varför kan de inte bara betala pengarna som Arsenal kräver? Snåla rackare.

Jaja vill ni läsa lite om skit om Zlatan kan ni göra det här, här eller här. Förhoppningsvis sticker han till Milan så kanske vi slipper lite av gullandet från media.

Sist men inte minst, nu är det inga många dagar kvar tills La liga drar igång, peppa peppa!
La liga

Utstädning av hus

Under den tiden jag var uppe i Norrland så skulle Farfar flytta till en lägenhet, vilket betyder att man måste städa ut stället han bor/bodde på då. Hade man som utomstående gått in i hans hus och bodar hade man blivit förvånad över hur mycket prylar som får plats på ett sådant litet område. De flesta sakerna har Farfar lyckats samlat på sig själv, men det fanns massa saker kvar som mina farbröder, fastrar och självklart min pappa inte har tagit med sig då de har flyttat.

Självklart hjälpte man till med att städa en heldel, det kändes som om sakerna aldrig skulle ta slut. Vi lyckades fylla en hel container, samt att man körde en heldel saker till skroten och ännu mer saker kanske råkade gå upp i rök.

Det var rätt roligt att hjälpa då man fick träffa en del släktingar man inte har sett på ett bra tag, tänker speciellt på min farbror Tommy då. Sedan att rota igenom alla saker som fanns där var också underhållande. Det hända att man fastnade för en del saker som man frågade ägaren om man kunde få. Tänkte gå igenom lite snabbt vad jag fick av min snälla släkt (tror det var mest Tommys, min pappas och farfars saker).

Jag börjar lite snabbt med sakerna jag lämnade kvar i Norrland. En trattgrammofon, en stereoanläggning (vinylspelare), jordglob, stenkakor och lp-skivor. För er som inte vet vad en trattgrammfon är så kommer det en bild här (dock är det inte på den jag fick, då jag aldrig knäppte något kort på den):
Trattgrammofon

Sedan fick jag två gamla skinnväskor, varav en är en gammal träningsväska av märket Adidas. Tycker den är väldigt tuff och blir troligtvis att använda den ibland som skolväska.
Adidas väska

Vi lyckades även hitta en tröja som min farmor har stickat, den kanske inte har så stort användningsområde just nu. Men vintern är ju faktiskt på väg och då är den nog varm och skön.
Tröja

Sist men inte minst så var det ännu mer LP-skivor som jag bestämde mig för att ta med tillbaka till Stockholm för att använda till skivväggen och en gammal bok som handlar om fotboll. Här är några av de skivorna jag tog med mig.
Skivor
Live forever!

Mellandagsrea?

Idag bar det av mot Kista för att registrera sig på utbildningen, vilket gick relativt fort även fast man fick en ett nummer i kön som kändes väldigt högt jämfört med vad det stod på displayen. Så då var det avklarat, då behöver man bara skaffa ett datorkonto och ett passerkort. Men där var det flera timmarskö, så de tyckte man kunde göra det innan man började på måndag. Om de säger så till många kanske det blir en enorm kö där också då, det lär väll visa sig.

Efter det gick vi till gallerian där jag lyckades fynda Lady och Lufsen disneyklassiker nr 15 för 39kr. Då den har gått ut ur sortimentet så kan man nästa sälja den för 10x så mycket. Man kanske ligger och håller på den ett tag så kanske den blir värd mer, vi får se hur jag gör.

Sedan bar det av mot Mediamarkt där de kör någon konstig "mellandagsrea" tydligen har det stått massa tomtar i tunnelbanan och delat ut reklam, så de har verkligen pushat för det hela. När man kom dit kunde man konstatera att de hade verkligen lyckats med deras reklam, eller var det alla prissäkningar som lockade folk? För det var verkligen packat och nästa jobbigt att ta sig runt på vissa delar av affären även fast den är väldigt stor.

Det som blev inhandlat var 8 blu-ray filmer, Mad men säsong 1 i blu-ray, Call Of Duty: Modern warfare 2, en systemkamera och en väska. De två sista sakerna är till min syster.

Filmer

Ny toalett?

Är du sugen på att köpa en ny toalett så kanske du ska kolla upp John Lennons gamla toalett. Den ska nämligen säljas på auktion snart. Toaletten beräknas gå för runt mellan 9000-12000kr. Det är ju inte speciellt mycket då ett geni har suttit och gjort sitt tänkade på toaletten. Vad väntar ni på? Slå till!

Vill ni läsa lite mer om det kan ni göra det på aftonbladet

John Lennon

Nemen det funkar!

Hemresan ner till Stockholm valde jag att åka med x2000 som går från Sundsvall. Biljetten kostade ca 290kr för 1 klass.
Vilket inte alls är så farligt då bussen går på ungefär samma summa. Då föredrar jag verkligen tåg och 1 klass. Både för det är bekvämare säten och resan går nästa dubbelt så fort. Men nog om det. Tåget var försenat med ca 1 timme, vilket gör att man kan ansöka om att få pengar tillbaka från SJ. Efter några tangentbordstryck senare så fick jag svar, de ska betala tillbaka 73kr (inte så dålig timlön med tanke på att man slöade, drack gratis kaffe/te och surfade på datorn). Så resan kommer då alltså att kosta 217kr. Lite förvånad är jag faktiskt att SJ leverar så här pass snabbt, trodde det skulle ta flera månader att få svar. Fast det förstås jag har ju inte sett pengarna på mitt konto ännu.

Nej nu ska jag försöka vara lite duktig, så det bär snart av mot tvättstugan där jag ska boka en tvättid. Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Rensa lite mer i garderoben kanske? Vi får se.
SJ

Relaxing

Den här helgen har det inte blivit så mycket gjort, har mest varit massa latande. Fast det är med all rätt då skolan börjar om ett tag. Man måste ju ta vara på alla lediga dagar man har kvar.
Jag har dock rensat lite bland mina kläder, har hittat en del saker som ska upp på vinden och några saker som ska säljas. Ska försöka rensa lite till så det blir lite mer att sälja, för jag vet att jag inte använder en del plagg så de känns väldigt onödiga att ha. Man måste ju få plats med höstens alla nya kläder som förhoppningsvis kommer dyka upp i min garderob.

Lyckades hitta en snygg cardigan medan jag letade efter jackor också. Cardiganen kommer från Tiger of Sweden och den ser väldigt mysig ut.
Tiger
Live forever!

Jackor

Här länge letade efter en stilren vindjacka att komplementera min andra jackor, men det har gått trögt. Hittade i våras en fin jacka från Whyred men då blev det en utlandssemester ist. Sedan dess har jag inte hittat någon som jag har fallit för. Men nu har jag äntligen hittat två kandidater som jag tror skulle passa fint.

Den här jackan kommer från Acne och ser väldigt stilren ut, fråga är dock hur den sitter på. Känns som den skulle kunna sitta dåligt, men jag ska absolut försöka hitta den i affär och testa den.
Acne
Den andra jackan som jag har hittat kommer från Gant. Den kanske inte är lika stilren men den faller fortfarande inom ramarna som skulle kalla stilren. Det känns som den här jackan är ett lite mer "safe" när det gäller passform då den är väldigt vanlig i formen.
Gant

Sedan då jag bläddrade runt bland alla jackor så kom jag på att en ny skinnjacka också skulle behövas inom kort då min nuvarande börjar bli sliten. Så då har jag börjat kolla runt på nya skinnjackor också. Då är det först och främst jackor som inte liknar den jag redan har.

Jag lyckades bara hitta en skinnjacka som såg bra ut, men den ser verkligen lovande ut.
Jackan kommer från märket human scales.
Human Scales

Mindre än en vecka kvar!

Vad det är mindre än en vecka kvar tills kommer lite senare i inlägget. Då jag har tänkt att berätta lite om gårdagens kväll till en början.

Det blev film tillslut igår, men ingen Nowhere Boy som jag berättade om tidigare. Utan det blev Prinsessan och grodan, samt Hard Candy. Prinsessan och grodan vet väll alla att det är disneys senaste film, som vanligt när det gäller disney gör de oftast bra filmer förut några undantag. Det här var inget undantag, så Prinsessan och grodan får helt klart godkänt.

Hard Candy hade jag sett förut för några år sedan då den var ny. Men den är bra för att inte vara så speciellt påkostad. Den har rappa dialoger och ett bra skådespeleri. Så för er som inte har sett den rekommenderar jag verkligen att ta och se. Den har fått 7.2/10 på imdb. Här trailern till filmen:


Ja vad kan det vara som är mindre än en vecka tills? Hm, skolan börjar? Min lön? Jordens undergång?
Oviktiga saker jämfört med starten av La Liga! Den här säsongen hade jag tänkt försöka tjäna lite pengar på, då jag för första gången kommer satsa pengar kontrollerat och behärskat. Alltså bara singlar, inga dubblar, femlingar osv...!
Frågan är om jag ska föra speldagbok här eller om jag ska hålla den för mig själv. Det lär visa sig hur jag kommer att göra.

Live forever!

Skor och film

Har länge letat efter ett par kängor jag skulle kunna ha då det är lite mer snö ute. Men jag har aldrig hittat några perfekta, tycker alla ser så stora och klumpiga ut. Men för några månader sedan fanns det ett par av märket refined by bobbie burns ute på tradera i ungefär en storlek jag kan ha. Men de gick upp i en alldeles för hög summa utan att testat de innan. Så då blev man lite sur.

Nu tror jag att jag har hittat några andra kängor som jag skulle kunna tycka om, det är en annan sak att se en bild på internet och hur de ser ut i verkligheten. Men det är iaf ett par kängor från Whyred. Så det blir att absolut till att gå och kolla hur de ser ut.
Whyred

Annars så såg jag en trailer för filmen Nowhere Boy för ett tag sedan, den handlar om John Lennons liv och hur han startade Beatles. Den verkade intressant och det kändes som om att den kunde ha potential till att vara en bra film.
Den har fått 7.0/10 på imdb, vilket får ses som ett bra betyg. Så det blir absolut att ta och se den någon dag man tar tid över.


Sommarens musik

Tänkte jag skulle skriva lite om mina favorit album som nu har kommit ut under sommaren.
Jag tror det blir utan inbördes ordning då jag har svårt att bestämma mig just nu.

Arcade Fire - The Suburbs
Arcade Fire hade en mega hitt med No Cars Go för något år sedan och nu har de äntligen kommit med en ny skiva.
Visst den kanske inte är lika bra som förra men jag tycker fortfarande den absolut håller en bra nivå.
Låttips: Surburban War, Modern Man, Sprawl II och City With No Children.
Arcade fire

Kent - En Plats i Solen
Som vanligt gör Kent ett bra album även om deras musikstil har ändrats en del genom åren. Men det känns naturligt då man har hållit på så länge som Kent. Deras nyaste album känns ännu mer elektroniskt och syntit än föregångaren Röd.
Låttips: Varje Gång Du Möter Min Blick, Gamla Ullevi och Ismael
Kent

RPA & The United Nations of Sound - United Nations Of Sound
RPA & The United Nations of Sound är Richard Ashcroft senaste påhitt då det gäller att experimentera med musik.
Det ska väll tilläggas att Richard Ashcroft som soloartist aldrig har kommit upp i samma nivåer han har nått i The Verve. Dock har han lyckats gjort några bra låtar och en heldel helt okej. Nu har han valt att blanda in mer r'n'b och hiphop. Vilket gör att han inte alls låter som förut, så man måste ge albumet några lyssningar för att det ska sätta sig.
Låttips: Are You Ready?, She Brings Me The Music och Royal Highness
RPA
Live forever!

Ny design!

En ny start kräver en ny design. Så här kommer den nya designen. Hoppas ni blir nöjda med den, jag är då nöjd med den. Har ni några synpunkter hör gärna av er genom att kommentera eller maila till adressen som står på sidan.

Ska väll även passa på att tacka min sambo som har knåpat ihop den, så tack!

The Search Continues

Idag blev det att åka in till stan för att gå på diverse affärer. Jag tänkte först och främst om jag kunde hitta någon butik som sålde Filippa K kläderna jag skrev om igår. Men icke, ingen utav Åhlens eller NK hade fått in något från deras katalog verkade det som. Jaja, det är väll bara att vänta och se. Hade ändå inte tänkt att köpa de nu.

Som vanligt då jag går i klädesbutiker hittar jag nya kläder jag vill ha.
Så här kommer ett litet smakprov på vad jag hittade:
Viktor & Rolf
En t-shirt från Viktor & Rolf, den kostar en smula mer än vad jag är sugen att spendera på en t-shirt i nuläget. Men ack så tuff och jag vet någon som skulle bli avis.
Converse
Ett par converse skor som har sammarbetat med Comme des Garçons. De blev jag faktiskt väldigt sugen på att köpa och de kostade inte så mycket. Iaf inte mer än vad jag skulle kunna tänka mig att betala. Beige såg inte så snyggt ut till en början, men efter jag testade de så såg det riktigt bra ut.

Comme des Garçons
En t-shirt från Comme des Garçons som ligger på smärtgränsen vad jag kan betala för en t-shirt. Men den är definitvt tuff och värd att fundera på om man ska köpa eller inte.

Comme des Garçons
En cardigan och den är också från Comme des Garçons, men likt Viktor & rolf t-shirten ligger den också över smärtgränsen för vad jag vill betala för en cardigan i nuläget. Men den var verkligen mjuk och skön!

Shoppinglista

I sommar har jag jobbat med att dela ut morgontidningen runt omkring Remsle i Sollefteå. Första lönen kommer om lite mindre än en vecka. Sitter och fantiserar lite vad jag ska spendera pengarna.
Jag har kommit fram till fyra saker som jag har tänkt slänga lönen på.

Om vi börjar från toppen på listan av vad som ska köpas:
iphone4
En iPhone 4 så klart! Kommer troligtvis lägga in en order inom kort från England och få den vidare skickat hit via ett företag. Samtidigt kommer jag att sälja min iPhone 3Gs, så jag får förhoppningsvis in lite pengar på det.

Omega kostym
En ny klocka av märket Omega, då min nuvarande klocka inte är så lämpad för kostym/skjortor. Så jag vill ha en lite mindre kostymklocka helt enkelt. Kommer självklart inköpas begagnad och troligtvis från en auktion. Frågan är om det blir tradera eller om det blir kaplans.

Morris Cardigan
Mitt nya favorit märke, Morris släppte en grymt snygg cardigan lagomt till våren och har varit nära att köpt den flera gånger men det har alltid slutat med något annat. Men nu så kommer jag att köpa den!


Sist men inte minst, en blazer också från Morris. Den här har jag dreglat över väldigt länge, men en blazer har inte legat så högt upp på listan, speciellt i den här prisklassen.

Live forever!

Höstklädsel

Filippa K skickade nyligen hem en produktkatalog med årets höstkläder.
En outfit som jag föll pladask för är den här, kommer nog att försöka införskaffa mig skjortan och den v-ringade tröjan lite senare när hösten känns närmare (även om den nu är väldigt nära).
Skjortan har jag sett finns på nelly, men tröjan har jag ännu inte lyckats hitta. Blir nog ett besök på NK och Åhlens nästa gång jag är på stan för att undersöka om de finns där.

Maybe?

Ja nu är frågan, ska jag ta mig orken till att börja blogga igen?
Jag har känt ett litet sug ett tag att börja, men kommer jag att orka?

Nej men vi ger väll det ett försök och ser hur det utvecklas.

Jag kan börja med att bjuda på en bild från då jag var i Madrid med familjen.
Kan man göra något annat än att tycka synd om ägaren av bilen?
Det ska även tilläggas att de i Madrid är i vanliga fall väldigt duktiga på att fickparkera, dock blev det lite för tajt här som ni ser.
Bil
Live forever!

RSS 2.0