Hjälp mig att hitta ett skärp!

Nu sitter jag hos Emelie och väntar in en middag. Senare blir det att åka ner till stan för att festa. Vi får se vart vi hamnar! Men det ska nog bli roligt. Riktigt fint väder har vi fått idag också, hoppas det håller i sig hela kvällen eller hela veckan och bättre väder får det gärna bli.

En sak som jag glömde att berätta igår att jag ska få jobba igen på fredag. Mer pengar till mig, men ack så tråkigt det kommer att vara. Tur som var är det en timme mindre men då förlorar man ju några kronor. Smider redan planer vad jag ska handla för pengarna.

En sak som är riktigt säkert att jag ska köpa är en väst från HM som jag kan ha på kvällen när jag har tagit studenten. Sen funderar jag även på att köpa ett nytt skärp. Jag har just nu två favoriter. Men jag vet inte riktigt vilken utav de jag ska köpa. Jag tar gärna imot förslag på andra skärp också!

Skärpet till vänster är ett Tiger of sweden skärp och kostar 299kr, det till höger är också Tiger of Sweden men kostar 599kr.

image38

Långhelg!

Idag har det inte hänt så speciellt mycket förutom att jag har åkt hem till Österforse. Vi går halv dag imorgon och då hade jag bara en lektion, så den tog jag ledigt ifrån. Ska bli riktigt skönt med en långhelg.

När jag kom hem hade jag fått två trisslotter vilket jag vann 75kr på WOHO. Blir 3 nya lotter för de. Får se om det blir någon större vinnst på någon utav de 3. Men det är knappast troligt.

En annan sak är att mamma har hämtat ut min kavaj som jag ska ha på studenten. Får se om jag orkar ta något kort på den.

Mamma berättade även att min tremänning Kristian Ek som är lika gammal som mig har förlängt sitt kontrakt med Gif Sundsvall. Roligt för han, ska bli intressant att se om han får en plats i A-laget någon gång i framtiden. För han är nämligen med i A-truppen. Om det är någon som vill läsa mer om det kan ni göra det här: http://www.gifsundsvall.se/index.php?article=59

Ikväll blir det att kolla genom alla serier som har kommit ut idag samt att kolla på Man U - Barca, kanske ta och spela lite GH 3 också vem vet.

Ajja nu ska jag kolla på någon serie tror jag. Tjohej så länge!

Sanna Bråding?

Jag tycker nästan lite synd om kändisarna när de blir enorma rubriker om de nu tar knark. Sen om en vanlig person gör det så syns det knappt i en liten ruta på tidningen. Men som kändis får man nog tåla lite extra uppmärksamhet. Fast jag måste erkänna att det är väldigt roligt att läsa om kändisar.

Nu tänkte jag hänga ut en person som det diskuteras om att det är och den personen är Sanna Bråding. Men det är bara rykten efter lite forskning på forumet flashback. Så jag tar inge ansvar om det är sant eller falskt. Om ni vill läsa mer om de får ni ta och surfa in på flashbacks hemsida.

Annars om ni vill läsa mer om historian kan ni göra det här:
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article2366662.ab

image37

Måndag

Nu börjar dagen lita mot sitt slut och om jag ska sammanfatta dagen lite smått så har den sett ut så här:

Först började de med religion och där hade vi redovisnings på vårat egna projektarbete och det gick helt okej kändes det som iaf. Sen hände det inget speciellt först när vi hade idrott, där hade vi innebandy. Jocke lyckades få på en riktigt pärla rakt upp på min läpp. Varning för fläskläpp började jag att kyla ner den fort som attans. Det är absolut inte värt att få en fläskläpp för en idrottslektion. Annars lyckades Jocke få till 2 Zorro-mål, vilket är grymt snyggt. Men målvakterna var inte mycket att ha.

Sen efter idrotten gick jag och Dannewe för att äta pizza på San remo, vilket var väldigt gott. Den satt verkligen fint i magen.

Efter det har inte så mycket hänt, bara suttit och skrubbat ungefär. Annars sitter jag bara och väntar på att 100 höjdare ska börja.

Sen senast

Ja nu var det ett tag sen jag skrev något nytt här på bloggen, rättare sagt sen i onsdags. Så nu har jag tänkt att berätta lite snabbt vad som har hänt sen dess. I torsdags gick jag bara i skolan och inget speciellt hände förutom att jag fick ta tidig helg och åka hem. Jag hade inge lektioner på fredagen vilket var väldigt skönt.
När jag kom hem på torsdagen var redan halva familjen borta i Göteborg. Sen den andra halvan packade för fullt inför deras resa till Norge. På kvällen kom Emelie, jag minns inte riktigt vad vi gjorde.

När vi vaknade på fredagen var den halvan av familjen som packade borta. Så då var vi ensamma i hela huset. På fredagen gjorde vi inte mycket, vi tog hand om huset, katterna och hönorna. Såg på talang och Bank Job. Bank job var för övrigt en bra film som är baserad på en verklig händelse. Den skulle kunna få 8/10 i betyg. Det blev en tidig kväll den dagen för på lördagen skulle jag jobba från 07:00 till 16:00.

Lördagen började med att jag klev upp och gjorde mig i ordning för att åka till jobbet. Fast först åkte jag till dannewe och hämtade upp han för någon var lat och orkade inte gå. Sen åkte vi till jobbet och kämpade på där tills 16:00. Tiden gick inte direkt så fort och jobbat var det att stå hela tiden, speciellt när man inte är van att stå hela dagarna. Efter jobbet skjutsade jag hem personen som inte orkade gå igen. Sen åkte jag väg hem till Emelie och åt mat, de var något grillat kött med potatis. Senare på kvällen fick vi lov att åka hem och ta hand om katterna.
Usch vad trött man var på kvällen vi försökte se på The Mexican som gick på tv:n, jag klarade knappt att hålla mig vaken så vi gick och sov rätt så tidigt den kvällen.

Söndagen blev det inte speciellt mycket gjort. Vi såg National Treasure: Book of Secrets, den var faktiskt helt okej och får nog 6.5/10. Lite så där små spännande men så fort man slog på filmen visste man hur filmen skulle sluta ungefär. När Emelie hade åkt hem så började jag packa och kolla på Fotboll. Real Madrid har nog säkrat guldet i La Liga. Något måste gå väldigt snett om de nu inte lyckas vinna.

När jag vaknade i morse så var hela familjen hemma igen och då fick jag skjuts till min andra skjuts som går till Sundsvall och nu är jag här. Idag blir det skolan och redovisning på estet projektet, ska bli roligt att se hur det går haha. Återkommer mer om det senare!

Justja jag bokade en ny Oasis dvd från Ginza i helgen också, Oasis - Glastonbury 2004. Den kommer ut 2008-05-14, ska bli roligt att få se den. Längtar tills den dimper ner.

Ajja nu ska jag gå och duscha inför skolan. Höres, tjohej!
image36

R.I.P min hårddisk

Hm om man ska börja med vad som hände igår efter jag bloggade då var att min hårddisk gick sönder.
På den hade jag alla låtar ca 12000st, några små filmer och bilder. Tur som är hann jag flytta över bilderna innan den dog helt.

Idag fick jag reda på jag ska få jobba till helgen på lördag mellan 7-16, ska bli skönt att få ihop lite extra cash så här inför studenten. Samt få en liten extra fot in i företaget så man kanske kan få ett sommarjobb. Senare idag blir det att kolla på Reaper och efter det så får man invänta Barcelona - Man U matchen.

Nä nu blir det att skrubba vidare.
Tjohej så länge!

Serie tisdag

Ja då var religion provet över vilket är bra, får verkligen hoppas jag får godkänt. Nu kan man ta helg för det finns inge mer jobb just nu i skolan!

Idag blir det att kolla på serier för det har nämligen kommit ut tre serier idag som jag följer. Greek, Gossip girl och One tree hill. Sen efter det blir det Champions league semifinal mellan Liverpool - Chelsea.
Slapp dag med andra ord.

Jag har även lyxat på med en glass från Ben & Jerrys som för övrigt var väldigt god, jag har inte ätit upp hela än blir att smaska till den under CL.
Nä nu ska jag se på One tree hill.

Tjohej så länge!

image35

Måndag

Dagen började med att jag pappa väckte mig imorse, jag hade inte direkt sovit så bra kände jag. Men iaf så åkte jag vidare till Sundsvall med Johnny och det blev inge sömn i bilen heller.

Sen blev det att gå på skolan och då fick jag höra rykten om att ett prov var rättat och klart. Så resultatet skulle finnas på intra-nätet. Men jag kunde inte se resultatet så jag gick och kollade med läraren och då ville han snacka med mig om några frågor. Då blev jag nervös att de handlade om IG-varning. Det var inte allt för skönt att ha det ovetandet. Vi bestämde en tid för att träffas och gå igenom provet. Men när jag väl var där den tiden så var han inte där och jag hade inte tid att vänta för jag skulle till tandläkaren.

Väl hos tandläkaren fick jag reda på att jag ska få ta bort tandställningen innan studenten vilket känns enormt bra. Ska bli så skönt att slippa den.

Sen efter tandläkaren gick jag till skolan igen och då fick jag tag på läraren.
Det visade sig att de handlade om G eller VG vilket kändes otroligt skönt. Tillslut blev det ett vg-.

Ikväll blir det att kolla på 100 höjdare och plugga religion, för vi har nämligen prov imorgon vilket inte alls känns bra.

Glömde att visa en bild på mina skor som jag hade köpt och här kommer de:image34

Helgen som har varit.

GAH, varför ska jag glömma trycka betala på svenskaspel? Hade jag tryckt betala så hade jag varit några slantar rikare. Sånt som händer.. Men men istället förlorade jag på en annan lången också sånt som händer. Fast jag vann 28kr på Real Madrid vann. Alltid något men inte mycket.

För att gå över till vad jag har gjort i helgen. Jag har varit med Emelie hela helgen förutom när hon gick ut med hennes vänner. På lördagen åkte vi till sollefteå med mamma för att kolla på kostymer till studenten. Vi hittade en som passade bra och la undan den tillsvidare. Jag hittade ett par skor till stundenten också. Ett par vagabond som vi köpte på Crispin.

Sen i helgen har det inte direkt hänt något intressant, eller dannewe var förbi en snabbis och hämtade en religionsbok för han skulle "plugga".

Guitar hero och lite Rockband!

Ja äntligen har guitar hero gitarren kommit! Jag har hunnit klarat ut det på easy så här långt och nu har jag tagit en pause. Det är Guitar Hero 3 jag lirar så nu vet ni det också. Jag har även testat lite Rockband, var lite små fult att spela bas. Just nu sitter jag inte och gör speciellt mycket, sitter mest och väntar på att emelie ska ringa och säga att hon ska hem. Får väl se när hon nu gör det...

Ajja berättar mer om vad som har hänt i helgen imorn när jag orkar skriva något mer!
Tjohej så länge.

Dirty Sexy Money

Dirty Sexy Money, så heter en ny serie som går på kanal 5 på torsdag klockan 21:00.
Det har hunnit gått ett avsnitt på kanal 5, men för oss som såg båda avsnitterna som gick förra veckan på kanal 5 och kanal 9 kan njuta utav avsnitt 3 på kanal 9 ikväll.

Serien skulle jag beskriva som en drama serie, fast lite humor är det i den. Men iaf den handlar om USA:s rikaste familj, pengarna har gjort så de har blivit lite konstig och alla har inte direkt rent mjöl i påsen om man säger så.

 Därför har de skaffat en advokat som ska ta hand om allt orent mjöl i påsen så det aldrig blir någon skandal över det hela. Hans pappa var också deras advokat, men han misstänkts att ha blivit mördad och det försöker Nick som spelar advokaten ta reda på vem som mördade hans pappa. Serien är väldigt bra tycker jag och jag kan verkligen rekommendera den! Så sätt dig ner och kolla på serien innan ni har missat allt för många avsnitt.
image33

Sökandet efter uppmärksamhet fortsätter.

Vi bryr oss inte om torr Brolles super lördag. "HIHI Jag behöver uppmärksamhet för jag ska släppa en ny skiva snart." Sen att han inte ens vill ta i hand Porseryd efter Porserdyds ursäkt om smset. Det är starkt utav Porseryd att ens be om ursäkt om ett skämt som torr Brolle inte fattar. Jag tycker att låten Mange schmidt - jag talar ut, talar om ganska exakt hur Brolle är.

Jag citerar lite från låten. "Jag söker lite tröst så jag talar ut", "Jag känner mig så kränkt så jag talar ut",
det är precis så Brolle gör och när försöker man få som mest med uppmärskamhet?
Jo när man ska släppa en ut nytt material.

Ge upp nu attention seeker.

För er som vill följa dramat kan ni göra det här: http://www.aftonbladet.se/nojesliv/tv/article2272091.ab

Våren är riktigt nära att ta fart nu!

Äntligen lite vårväder! Synd bara att jag inte har min vår outfit här i skrubben. Jag hoppas verkligen att vädret nu kommer hålla i sig så det blir sommar snart. Längtar så mycket för att få ta på mig mer vår/sommar kläder.
Årets första mjukglass ligger och hänger i luften men det skulle inte skada med lite varmare väder först.

Plaggen som väntar på att få komma fram:
Solglasögon
Vita plimsolls
Skinnjacka (Har dock ingen bild på hur den ser ut)
En annan jacka

image32

Lången förslag

Dagens lången. Alla matcher visas på tv, fast Inter - Lazio i efterhand och alla matcher går på tv4sport.
Sammanlagda oddset blir 10.95

50. Roma - Catania 1 odds 1.30
Roma kommer vilja vinna något den här säsongen och nu när de är ute ur CL har de bara ligan och cupen kvar. Ligan känns det som att Inter kommer att ta och då är det bara cupen kvar. Roma brukar vanligt vis vinna över Catania. Väldigt stark 1:a.

63. Örebro - Djurgården 2 odds 1.95
Hemmplan för Örebro det är de enda som talar för Örebro.
Djurgården har extrem bra form just nu och det ska ta det här.

79. Inter - Lazio 1 odds 1.60
Inter är alltid Inter och är väldigt starka på san siro. Sen får de tillbaka cambiasso sen 1-1 matchen.
Lazio vilade några viktiga spelare förra matchen. Men det ska inte spela någon större roll. Inter är väldigt starka just på hemmaplan och är nog sugen på att gå vidare i cupen. Sen vill de nog få med ett bra resultat inför borta matchen. Matchen kan sluta X men magkänslan säger 1.

85. Valencia - Getafe 2 odds 2.70 Valencia är mycket bättre på papperet. Silva, Villa, Joaquín, behövs det säga något mer? Men Valencia har spelat väldigt ojämnt den här säsongen så har de en kanon kväll kan de lika bra vinna. Getafe är väldigt taggade efter de åkt ur UEAFA mot Bayern M. De tycker att de förtjänar att vinna något. Så de är ute efter revanch. Sen har de två senaste möterna lagen mellan slutat i vinst åt Getafe med några bollar. Spelvärd 2:a

För er som vill se Ulrik Sandebäcks lången kolla här: http://www.aftonbladet.se/spel/article2266316.ab

Shopping inför sommaren

Idag har det varit en kortdag. Började 8:15 slutade 9:20. Väldigt skönt på ett vis men långt tråkigt på ett annat vis.
Jag hade håltimme idag och sen kunde man jobba hemma på styrtekniken. Så då frågade jag Beidron om jag kunde jobba hemma på hennes lektion. Vilket gick utmärkt eftersom jag är klar med det som skulle ha varit klar.
Jag och dannewe gick sen och åt mat på skabb Åhlens som vanligt var maten inte en höjdare.

Men iaf efter maten så gick vi på HM och kollade på kläder. Jag hade bestämt för att köpa ett par låga strumpor inför sommaren som passar bra till mina plimsolls. När vi hade hittat strumpor så kom vi på att de har ju chinos på HM!
Så då blev det dags att gå runt att leta några. Jag hittade ett par jag verkligen gillade.
Det blev att slå till på de och strumporna. Sammanlagt gick det på ungefär 260kr vilket är extremt billigt.
Får hoppas att chinosarna passar bra till mina plimsolls bara, synd att jag inte har de har i skrubben.
Har inte orkat tagit hit dom när de har varit dåligt väder.

Då var två saker köpta inför sommaren. Saker som jag har kvar att köpa är:
Ett nytt skärp.
En ny plånbok.
Fler chinos skulle inte sitta helt fel.
Kanske ett par svarta plimsolls.

Ajja här kommer bild på det jag har köpt. Har tyvärr inte kunnat tagit några egna bilder för jag har ingen riktig digitalkamera och iPhonen kräver bra ljus för att bilderna ska bli bra och i skrubben är inte ljuset så bra.
image31
4-pack strumpor                                     Ett par chinos

Plånböcker

Jag har blivit allt mer sugen på att skaffa en ny plånbok och jag har några favoriter. Men det är 3st som sticker ut som favoriter mer eller mindre. Alla 3 är skinnplånböcker vilket jag tycker är väldigt snygg på plånböcker.
Förut var jag sugen på att skaffa en plåtplånbok men jag insåg nyligen att de är väldigt uttjatade och inte så speciellt smidiga om man har många kort eller mycket sedlar. Framför allt så kan man inte ha några mynt alls.
De är lite out of date känns det som nu.

Men för att återgå till de plånböckerna som jag är lite sugen på.
Det är två st av märket Paul Smith och sen en en från Ben Sherman. Jag tycker de är väldigt stiliga och jag gillar verkligen skinnstuket. Alla yttersidor är svarta och så står det märket på plånboken. Precis som det gör på Ben Sherman plånboken. Det lutar faktiskt åt Ben Sherman plånboken.image30
Paul smith                                             Paul Smith                               Ben Sherman

Chinos!

Jag har blivit grymt sugen på att köpa ett par chinos. Tror de skulle sitta väldigt fin till sommaren.
Men vet inte riktigt vad jag ska köpa för några. Blir antagligen någon på HM eller så blir det en lite dyrare variant.
Det är iaf ingen tvekan om att chinos är väldigt inne och de passar till det mesta. Chinos har funnits ett ganska bra tag men nu till våren/sommaren kanske blir det riktiga genombrottet? Jag skulle gissa på det.
Så till alla som inte har fått upp ögonen för chinos, jag hoppas verkligen ni får det nu!
image29
Chinos från Filippa K                                                            Chinos från Acne

En missad sovmorgon GAH!

När jag vaknade imorse hade jag för mig att något inte var som det skulle. Klockan var då 7:00 jag hann kolla klart på nyheterna innan jag kom på vad de var. Jag hade SOVMORGON idag, suck tänkte jag där hade jag kunnat sovit 2 timmar till. Jag suckade ännu en gång sen bytte jag kanal till 5:an som visar mitt morgon program, Vakna med The Voice. Sänkte volymen och försökte somna om. Jag lyckades somna om ett tag.
Jag vaknade runt halv 9 och då låg jag kvar i sängen ett bra tag.

När jag var på väg ner för trappan i lägenheten kände jag hur det gjorde ont i mina knän som jag har skrapat upp under idrotten igår. Jag var nämligen målvakt på innebandyn. Sen vår utrustning suger för målvaktskläderna hade inte direkt något större skydd vilket man kunde se på mina knän. Hela knäskålen är uppskrapad och det svider så fort den vidrör något.

Så för att sammanfatta dagen hittills har den inte allt varit för bra. Men förhoppningsvis blir dagen bättre senare idag. Fint väder ute det är alltid något positivt. Efter skolan idag blir det nog att försöka bli klar med rapporten och kanske små börja lite på religionen.

AIK är inte ett topplag

Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar, medans jag ätar mat blir det nog att kolla på lördagens avsnitt av Numb3rs. Först måste jag ta och skriva lite om artikel jag hittade i aftonbladet

Ja vad kan man säga om AIK, de tillhör inte eliten inom Svenskfotboll. Fast har de värvat 7 nya spelare det är mer än 50% utav hela de startande spelare. Det kan aldrig vara bra om man nu inte har satsat hårt på försäsongen att spela ihop laget. Som AIK nu också har spelat, har de inte spelat bra alls. Att bara vinna med 1-0 mot Gif Sundsvall på hemmaplan det är verkligen svagt. Om de nu inte skärper sig så kommer de inte hamna på en bättre placering än 6-9 plats. Om nu jag ska ändra min åsikt om AIK så måste de börja vinna mot de bättre lagen och göra bättre från sig när de möter bottenlag.

Vinnare utav årets Allvenskan blir Djurgården eller Elfsborg, kanske Helsingborg. Det lutar nog lite mer åt Djurgården faktiskt.

För att ha värvat spelare för 40mille så måste de ha haft dålig smak för spelare. Dock alla spelare som de har värvat är inte skräp. Ni som vill läsa mer om värvningarna som AIK har kostat på 40mille gör det här: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/article2251109.ab

R.I.P Engla

Först måste jag bara säga R.I.P Engla, tråkigt att något sånt här ska hända.

Då var den här skoldagen slut vilket känns bra. Men det känns som jag fortfarande måste jobba med lite saker så jag får det klart. Då talar jag först och främst om projektrapporten.

En dålig sak som jag glömde att blogga om igår som hade hänt i helgen var att ingen Guitar Hero gitarr hade kommit under veckan! Får hoppas den har kommit innan jag åker hem på fredag igen.

Nä nu ska jag ta och fixa middagen.

Tjohej så länge!

Den här helgen

Ja då var den här helgen också slut. I fredags när jag kom hem till Österforse så fick jag skjuts utav Emelie som övningskörde från gamla kiosken. Sen gjorde vi inte något speciellt kollade lite på tv bara och åt popcorn.
På lördagen åkte vi hem till Emelie när det vankades middag sen fick jag lov att fixa hennes dator för det hade blivit något fel på det. Efter det kollade vi lite på någon svensk film som var inte så speciellt bra.
Minns inte ens vad den heter så bra var den. När jag vaknade upp på söndagen var klockan runt 11 och då var det inte speciellt länge tills jag skulle åka hem. För pappa behövde bilen för att skjutsa min bror på handbollsträning.
När jag hade kommit hem började jag skriva på projektrapporten och jag är inte långt från klar vilket känns underbart! Jag tog en liten pause från rapporten när Real Madrid - Real Murcia matchen började.
För övrigt så var det lite skandal över det hela. Men det orkar jag inte dra upp. Under matchen så satt jag och skrev mitt CV samt personliga brevet. Hade tänkt att skicka in det till ett företag så fort jag har hittat en bra bild på mig själv. Nä nu är det snart dags att gå att sova för att åka till Sundsvall imorgon.

Hörs mer imorn! Tjohej.

iPhone

Först och främst måste jag säga att jag är så nöjd med min iPhone, det är absolut den bästa mobil jag har haft. Jag har använt den över ett halv och har inget direkt negativt att säga om den. Det enda jag kan klaga på ibland är att det inte finns någon inbyggd lampa på den. Men det har några utvecklar utav ett program löst smidigt genom att göra ett program som gör skärmen helvit och då lyser det enormt. Men det negativa med det är att man inte kan använda lampan samtidigt som man knäpper kort. Efter det finns det inget mer att klaga på tycker jag. Gränssnittet är så extremt snyggt och simpelt att använda. Det tar inte speciellt lång tid att lära sig hur man använder iPhonen.

Jag tänkte på de här rykterna som dyker upp hela tiden som nu också aftonbladet har bestämt sig för att skriva en artikel om här: http://www.aftonbladet.se/pryl/tele/article2236223.ab Jag tänkte skriva lite om de rykterna som vandrar omkring vad jag tror kommer att hända osv.

Det mest troligtvisa ryktet vilket jag tror till 99.99% är säkert är att den kommer att komma i en 3G variant. Sen som aftonbladet skriver med 5mp det är jag lite mer tveksam till men det är inte helt omöjligt. Jag har inte läst om det ryktet någonstarns förutom på aftonbladet. Att den kommer bli tunnare tror jag inte kommer att ske, den är helt klart rätt så tun just nu och behövs absolut inte bli något tunnare.

Sen att den kommer att säljas utan att man är tvungen att skaffa ett abonnemang hos ett speciellt företag tror jag att chansen är väldigt liten. Men det kan väl stämma att Appple inte orkar leta reda på operatörer som går med på deras krav. Vill ni veta något om iPhonen så är det bara att fråga!

En skolvecka närmare studenten!

Som jag tidigare har skrivit så hade jag sovmorgon idag tills klockan 13:30 då vi hade mentorslektion.
Hela dagen började med att jag vaknade utav dannewes alarm vid typ halv 8. Efter det som tur var somnade jag om och vaknade vid 10 vilket var en liten besvikelse. Jag hade hoppats på att få sova lite längre, men jag kunde helt enkelt inte somna om efter det. Sen om man slår på tv:n vid den där tiden så finns det absolut inget att kolla på.Bara program som liknar ordjakten går på alla kanaler. Vilket är värdelöst de borde kunna hitta något annat som faktiskt är roligt att kolla på. Sen kollade jag på seriekalendern vilka serier som hade kommit ut idag och då var det två serier som jag brukar följa, Scrubs och Eli Stone kom ut idag. Scrubs vet väl alla vad det är för serie? Sen Eli Stone har jag skrivit om tidigare i min blogg. Men iaf eftersom det inte fanns något roligt på tv så kollade jag på det ist.

Efter det så gjorde jag i ordning mig för skoldagen. Visst kändes det väldigt meningslöst att gå ner till mentorstiden men jag har inte direkt så långt till skolan och har inge bättre för mig.
Det visade sig att vi skulle kolla på någon film under mentorstiden som handlade om coaching. När mentorstiden var slut så följde jag och dannewe med simon och kipf till hans bil och lyckades knapra åt oss skjuts till lägenheten. Haha vi är bra lata.. Nu sitter jag här och skulle behöva börja packa inför hem färden. Det ska bli intressant och se om vi GH gitarren har kommit eller ej, jag håller verkligen tummarna för det! Ikväll så kommer Emelie också så det blir väl någon film och popcorn och massa GH lirande om nu gitarren har kommit.

Jag avslutar det här inlägget med att citera från en låt utav Oasis som jag tycker är bra låten heter Don't Go Away

so don't go away, say what you say, but say that you'll stay


Money money

Nu var det ett tag sen jag kom hem från skolan och sen dess har jag inte direkt hunnit gjort så mycket.
Har slö kollat lite på tv och tagit det allmänt lugnt. Efter maten måste jag ta tag i och fortsätta på projektrapporten.
Har hunnit en bit nu men fortfarande långt från klar. Idag fick vi äntligen våra pengar från skolan pga APU, jag cashade in 600kr vilket kändes skönt. Mer än halva studiebidraget bara så där.

Imorgon har jag en lektion, eller lektion och lektion det är mentorstimmen. Den börjar 13:30 så tills dess har jag sovmorgon. Väldigt skönt måste jag säga! Synd att man inte kunde skippa mentorstimmen imorgon så hade jag kunnat åkt hem.

Sen funderar jag på att skaffa mig en ny väska och de här två väskorna från Ben Sherman har jag fastnat för, båda finns att köpa på Zoovillage. Lite längre kommer det bilder på de två väskorna. Sen får ni gärna säga vilken ni tycker är snyggast. Samt får ni gärna tipsa mig om andra väskor!image28


Priceless

När jag var på väg till en lektion idag så jag den största "Kusen" jag någonsin har sett. Han/hon? hade en lång svart rock som var tjejig. Sen var han/hon inte längre än 165 om jag gissar så här på rak arm. Håret var mörkt och ner till axlarna + tror jag han/hon inte hade duschat på några veckor. För håret såg så fettigt ut. Sen när han/hon vände sig om fick jag syn på världens mustasch. Usch jag får rysningar bara jag tänker på det.

Nu till lite roligare saker när vi var på väg att ta mat på äckel Åhlens så var den en som tappade hela sin bricka på foten. Det roliga vara att personen hade tagit köttfärslimpa,potatis med brunsås och lingon. Så han fick brunsås och lingon över hela skon. Så hans sko var numera brun med lite spår utav lingon. Absolut dagens roligaste händelse. Så där extra på kanten var att glaset gick sönder och hans ansiktsuttryck var Priceless!

SERIÖST?

Seriöst har inte svenska folket någon humor alls? Är jag den enda som tycker att sms:n var roliga?
Är det bara jag som ser ironin i det hela? Det verkar vara jag och 13% utav 10855 som kan se det.
Skrämmande siffror. Eller är det Brolle och hans kör som har röstat många gånger?
Nu hoppas jag verkligen det här brolle tjaffset är slut.
För er som vill se omröstningen på aftonbladets sida gör ni det här:
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/tv/article2222707.ab

image27

Brolle är mediakåt!

Vart har våren tagit vägen? Tittut? Det går bara att sucka åt det här skit vädret och jag hoppas verkligen det blir vår snart! Jag gjorde styrtekniks provet idag och det gick hyffsat får förhoppningsvis ett G iaf. Det känns som så men man vet aldrig. Så nu kan jag lägga allt krut på de andra uppgifterna som jag har att göra. Tänkte försöka jobba lite på projektarbetet ikväll men får väll se hur det går. För det är både hockey och fotboll på tv ikväll så det blir nog svårt att hålla ögonen från tv. Men men får ta och försöka iaf!

Sen har tydligen Brolle bestämt sig för att stanna kvar i Körslaget. Surprise of the year? Han ville ju bara ha lite uppmärksamhet i media och nu har han fått de och vill självklart att han ska få mer sändningstid i tv. Om någon vill läsa mer om torrbollen Brolle och om de här kan ni göra det här: http://www.aftonbladet.se/nojesliv/tv/article2216848.ab

Nä nu är det dags att börja med att laga mat tror jag, börjar bli lite små hungrig. Efter maten ska jag försöka ge mig på projektrapporten så jag är klar innan hockey så jag senare kan byta till fotbollen. För att prata lite snabbt om hockeyn och fotbollen. Så tror jag HV71 vinner ikväll men hoppas på att Linköping vinner.
Fotbollen vinner Man U över Roma och Barcelona över Shalke. Då slipper vi gnälliga äckliga Roma Woho!

För övrigt övar jag att sätta rubriker som vissa tidningar gör..

Mer sex till folket!

Nu 45min efter min lektion har börjat så har fortfarande inte min lärare kommit. Det är lite små roligt faktiskt men ändå inte. Hm nästa vecka kanske man ska ta en extra sovmorgon då? Eftersom det inte är någon lärare här håller jag på med helt andra saker. Jag håller tex på med att plugga inför styrteknikprovet som jag tänkte göra idag. Får hoppas det går bra.

En annan sak jag håller på med är att skumma runt på aftonbladet sen fick jag syn på den här artikeln: http://www.aftonbladet.se/karleksex/article2217538.ab Det första jag tänkte var att alla knarkare som tar morfin och lättare droger inte får ha sex så ofta. Jag citerar "Enligt vissa undersökningar är intravaginal stimulering lika effektiv som en morfininjektion." Så de låter inte helt omöjligt att de inte får ha sex så ofta. Det är kanske så alla knarkare blir knarkare? Så vi kanske ska skylla på alla kvinnor och män som nekar till sex för missbruket här i världen. Sen citerar jag "Att tacka nej till sex på grund av huvudvärk är alltså ingen giltig ursäkt? ?Mot vanlig huvudvärk är sex bra, men inte mot migrän." Right in your face alla som brukar skylla på huvudvärk!
Nu får ni hitta på en ny ursäkt.

Notera min ironi om knarkmissbrukarna.

Aftonbladet har listat sex skäl till att ha fler ligg:

Motståndskraft. Immunförsvaret och blodcirkulationen förbättras. Hjärtat stärks.
Tre samlag i veckan på 20 minuter tros halvera risken för kroniska hjärtsjukdomar.

Stressen minskar. Dopamin frigörs och gör oss avslappnade. 20 minuters sex sägs motsvara två timmars vila.

Sov bättre. Kroppens halter av sömnhormonet oxytocin femdubblas vid orgasm.

Bli lycklig. Endorfiner, kroppens egna lyckopiller, frigörs när vi rör på oss. lipp ångest.

Belöningsmekanismerna i hjärnan slås på, ångestkänslor skjuts åt sidan och vi mår bra.

Buhu på dig Brolle

Cry me a river? Vem bryr sig egentligen om Brolle vill hoppa av Körslag som för övrigt är en flopp från TV 4 del. Speciellt efter en sån här fjantig sak. Har Brolle ingen humor eller vad är det? Tror det är uppmärksamhet han vill efter all tid i skuggan sen han slog igenom. Han verkar absolut desperat efter det, för jag kan fortfarande inte förstå att han gör en sån stor grej utav de hela. Han måste vara den största torrbollen här i Sverige, eller är det bara jag som kan se det ironiska i Pelle Porseryd sms?

Jag tycker iaf det var lite små roligt från Alex Schulmans och Pelle Porseryd håll. Men Brolle har tydligen som sagt ingen humor och fattar inte det ironiska och gnäller som en liten bäbis. 1000apor.se har lagt upp en rolig artikel om det hela och det kan ni läsa här: http://www.1000apor.se/content/han-styr-allt. Brolle kanske tror på det där också? Eller så är det bara uppmärksamheten han vill ha, lite mediakåt kanske? All heder åt Pelle och 1000apor för deras hemsida.
Sen om ni vill läsa mer om cryface Brolle kan ni göra det här:
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/tv/article2212368.ab

Äckel skola

GAH skolan är verkligen hopplös, kan de inte sprida ut uppgifter de ger lite bättre? Först den här veckan har vi prov i styrteknik på över 90 sidor. Vi får välja mellan att göra det imorn eller på fredag. Jag kommer som det känns nu gör det på fredag. Sen nästa vecka den 18 ska projektarbetsrapporten vara klar. Ännu nästa vecka den 21 ska en idrottsuppgift vara inne, den ska minst vara 1 sida dock så sägs de vara svårt att hitta information om uppgiften.
Den 22 ska en religionsuppgift vara inne och den ska vara på minst 4 sidor. WOHO då har man ingen fritid de närmsta veckorna. Roligt eller INTE!

Studiebesök

Idag hade jag sovmorgon, vilket var en rackarns tur att jag kom ihåg de innan jag gick och la mig. Det hade inte direkt varit roligt att gått på skolan för tidigt och väntat på lektionen skulle börja. Men iaf skoldagen slutade lite tidigare idag fast ist hade vissa studiebesök på Mittuniversitetet. En utav de var jag. När vi väl kom dit så fick vi gå in i en föreläsningssal. Där pratade en syo från högskolan och han var lite yrig och konstig. Men han visste iaf vad han pratade om. Efter ett tags pratande gick han där ifrån och då väntade vi på att en matte föreläsning skulle börja.
Efter en stund började det droppa in folk och tillslut en lärare som gick fram och tog tag i föreläsningen.
Hon var en lång kvinna från tyskland och var inte allt för vacker. I vanliga fall brukade de tydligen ha föreläsningarna på engelska men den här gången hade hon den på svenska och det märktes att hon hade problem med det.
Hon hade svårt för att hitta ord och pratade lite smått tysk/svenska. Så Mittuniversitetet är inget för mig kom jag på sen hoppas jag verkligen att KTH eller någon utav de skolor jag har sökt till inte är så.

Gatufesten!

Ytterligare 7 artister klar för Gatufesten i Sundsvall!
De är:
Magnus Uggla - Går absolut att kolla på
Amanda Jenssen - hm skulle gå att kolla på
Itchy Daze - och vilka är det?
Manboy - ingen aning vilka det är.
Jive - ingen aning heller vilka de är.
Lillasyster - Har en del låtar som man kan lyssna på
Kocky

Sen tänkte jag eftersom jag inte har skrivit om de andra artisterna som är klar så kommer de här:
Gary Moore - ingen aning vem han är haha.
The Ark  - Går att kolla.
Mando Diao - Går absolut att kolla på!
Håkan Hellström - Går också att kolla på
E-Type - Om man går och kollar på han gör man bara det för att är för full.
Amy Diamond - Om man nu råkar gå förbi kanske man stannar till en stund
Tingsek - who?
Eskobar - Går att kolla på
Hardcore Superstar - Tveksamt om man vill kolla på
E.M.D. - Ingen chans alls att man kollar på.
Petter  - Han har någon låt som går att lyssna på.
Millencolin - Går absolut att kolla på
Adam Tensta - Ska han köra my cool hela tiden?
Mange Schmidt - Går absolut att kolla på!
Soilwork - who?
Timo Räisänen - går att kolla på
Hästpojken - Har några låtar som är bra
Jill Johnsson - Nej tack
Crashdiet - who who?
Vincent - Har RIXFM hitsen som går att lyssna på
Sven-Ingvars - När det finns snö i helvetet så kanske jag kan kolla.
Evergrey - vilka är de?
Patrik Isaksson - Nja skulle inte tro det.
Elin Sigvardsson - Vem?

Guitar Hero och högskola

Nu tänkte jag ta och berätta om några saker som har hänt sist sen jag bloggade. Först och främst har jag köpt en Guitar Hero gitarr. Får ta och se när den dimper ner i postlådan! Blir mycket lir till helgen då om nu den har kommit vilket jag verkligen hoppas på. Det blir lätt att klara ut expert på första dagen. Blir en uppdatering inom GH fronten när jag väl har fått det.

Sen har jag lagt in en anmälan till högskolan. Får väl se vart jag kommer in men tror inte jag ska ha några problem att komma in fast man vet aldrig. Förra terminen krävdes det ca 10.2 att komma in och jag betydligt mer.
Får hoppas att mitt värde inte sjunker så mycket också då. Det suger att jag måste gå ett basår innan jag kan komma in på den riktiga utbildningen jag vill. Man skulle ha varit mer flitig i gymnasiet.Men det känns ändå bra att jag inte har slitit ut mig under gymnasietiden. Om man ska se något positivt i det här extra året jag måste gå är det att jag får en mjukare start och får se hur det går till på högskolan.
Samt får jag se om jag trivs där jag hamnar så jag kan alltid flytta och välja en linje på annan ort. Sen kanske jag ångrar mig och vill läsa en annan linje. Den absolut största fördelen är att jag är garanterad en plats vid den skolan jag kommer in på efter avslutat basår. Givitvis måste jag ha klarat basåret för att det ska gälla.
De ämnen jag måste läsa är, fysik A och B, kemi A. Men eftersom basåret också innehåller Matte, C och D måste jag läsa om det. Vilket kan kännas lite tungt men kan nog behövas för att få det lite lättare i fysiken.

Här är iaf min Anmälningslista:
1. Kungl. Tekniska högskolan , Stockholm. Tekniskt basår, Kista
2. Kungl. Tekniska högskolan , Stockholm. Tekniskt basår, Haninge
3. Chalmers tekniska högskola , Göteborg. Tekniskt basår
4. Luleå tekniska universitet , Luleå. Tekniskt basår.

Någon som kan säga något gott eller ont om de jag har sökt till?

Helgen

Då var helgen över och ännu en skolvecka ligger och lurar runt hörnet. Helgerna brukar alltid gå för fort vilket inte är så speciellt roligt. I helgen har jag varit med Emelie och tagit hand om katterna. Det har varit skönt att varit ensamma i huset. Ingen skrikande lille bror och ingen klagande lilla syster. Vi har ätit mycket popcorn, tårta och druckit dricka. Kanske dags att börja träna lite igen? Sen igår såg vi en klassiker, Dum och Dummare. Den måste vara en utav de roligaste filmerna som någonsin har gjorts. Till veckan så är det prov på onsdag och det känns som man måste plugga lite innan dess. Kanske ska ta och göra det nu.. Eller inte.
Justja sen måste man fortsätta med projekrapporten också usch. Mycket skola nu.
Sen ännu nästa vecka måste jag ha ansökt till högskola.
Ingen vila ingen ro så här någon månad innan studenten.

Cloverfield

Emelie och jag hann även se en film igår och den filmen var Cloverfield. Cloverfield handlar om ett gäng människor som först ska fira att en utav deras kompisar har blivit vice vd för ett företag och måste flytta till Japan.
Men så långt hinner han inte. Utan något anfaller New York och ingen vet vad det är.

Filmen utspelar sig genom en videokamera precis som The Blair Witch Project. Vilket ger filmen en helt annan vinkel än om den skulle ha filmats på ett annat sett. I det här fallet så var det ett lyckat val.
Men det skulle nog inte funka på alla filmer. Filmen har fått 7.8/10 (59.581 röster) på imdb.
Betyget på imdb tycker jag speglar filmen väldigt bra och jag skulle nog ha gett den 7.5/10.
Men det är ingen film jag skulle ha gått och sett på bio.
Men jag kan rekommendera att se den för folk som tycker om lite Godzilla liknande filmer.

image25

Stilrent!

När Wiik och Jonas hade plockat upp mig så åkte vi in mot Birsta för att de skulle handla vidare. Vi gick omkring i diverse affärer tillslut kom vi till Rocks, där hade de ett Rockband som man kunde röra på. Dock så hade de inte kopplat in det till ps3 så man kunde inte lira. Men jag test slog lite på trummorna och det kändes grymt bra.
Jonas och Wiik handlade rätt så mycket, men eftersom jag hade inte tänkt handla något så blev det inget köp. Hittade inte direkt något som jag ville ha. Jag kanske inte letade tillräckligt men men..
Dagens köp gjordes iaf utav Wiik som slog till på ett Playstation 3 och ett trådlöst tagentbord från Logitech.
Stilrent som bara den! Sen av någon konstig anledning tyckte både Jonas och Wiik att jag skulle bli en försäljare? Men sen efter det sista köpet begav vi oss hem.

När jag väl kom hem så var mor och far på väg att åka till Sundsvall. Så jag fick mina sista instruktioner om vad jag skulle göra sen försvann de. Efter ett tag kom Emelie och då började vi poppa popcorn och äta tårta som blev över sen Elins födelsedag.

Vad less man blir!

När jag väl hade orkat mig upp imorse och fixat allt inför hemfärden innan skolan skulle ha börjat så jag skulle Wiik och Jonas kunde hämta mig när de hade tid. Väl ner mot skolan så får jag reda på att det inte var någon EL så då tänkte jag suck det var ju helt onödigt att gå ner till skolan. Men sen har jag ju mentor iaf, men icke san icke någon mentor var det inte heller!
GAH vad less man kan bli på skolan, kan de aldrig informera om något sån här? Då har jag klivit upp extra tidigt i onödan och gått ner. Fast det är ju inte direkt långt ner till skolan men iaf.
Suck hata NTI!

Nä nu väntar jag på att Wiik och Jonas ska komma och hämta mig så vi får väll se vad som händer under dagen.
Tjohej så länge!

Så var det slut.

Jag hade rätt om vilka två lag som skulle mötas i finalen. Men det känns som jag kan ha fel att HV71 vinner allt för Linköping har visat en enormt grym form. Fast jag står fast vid att HV71 vinner allt. Men vi får väll se!
Kvällens vinnst kan de tacka Stefan Liv för som motade skott efter skott från Timrå. Han storspelade verkligen ikväll.
Då var Timrå utslagna från slutspelet och vi får tack det för säsongen.
Om ni vill läsa mer kan ni göra det här:

Imorgon börjar jag skolan klockan 12:00 så det ska bli skönt med en lång sovmorgon.
Fast jag funderar att kliva upp lite tidigare runt 10:00 för att städa och packa tills jag ska åka hem.
För imorgon kommer nämligen Wiik och Jonas som ska handla i Sundsvall. Så då ska jag åka med de hem.
Det känns bra att veta att skjutsen hem är säkrad nu, så slipper man jaga Johnny imorn.

Sen till helgen kommer jag och Emelie ha hela huset för oss själva för hela min familj är borta. Så vi måste ta hand om katterna så de får mat och vatten. Vi får väll se vad som hittas på till helgen då. En sak som är säkert det är att vi kommer äta mycket popcorn!  Äta tacos kommer det troligtvis också bli. Sen blir det troligtvis någon film.

Nä nu blir det att sova. Godnatt!

Tiderans självmål!

För alla er som har missat tidernas snyggaste självmål: http://www.youtube.com/watch?v=8l6BHKF4tL0

Det går bara inte att låta bli att skratta åt det. Det värsta med det där självmålet är att det är extremt snyggt och välplacerat. Sen att matchen nästan var över och att den skulle ha gått till förlängning gör saken bara roligare. Om man säger så här, jag skulle absolut inte vilja vara han som gjorde självmålet. Han lär vara väldigt hatad utav sina egna fans. Han har tur att det inte var i något afrikanskland där det finns folk som har blivit mördade för liknande saker. Vilket är sjukt men ändå. Man kan egentligen inte låta bli att tycka synd om FC Fehervar.
För er som vill läsa lite mer om det hela kan ni göra det här aftonbladet.se

Nä nu måste jag fortsätta att skriva på min rapport och det kanske blir lite tittande på hockeyn.
Tjohej så länge!

Damerna hånar herrarna

Jag satt och skummade på aftonbladet och tillslut kom jag till den här artikeln.
Hammarbys damer har tydligen börjat en ny reklamkampanj som hånar herrallsvenskan. Men enligt ordförande i Hammarbys damfotboll så är det inte så. Men iaf så här står det på en utav affischerna som finns "38:e bästa ligan i Europa. Eller världens bästa. Vi ses på Kanalplan!" och en annan står det "Snedsparksderby i herrallsvenskan. Eller världens bästa liga på Kanalplan?"
Det är hånande i högsta grad enligt mig.
Sen får de att damfotbollen håller högre kvalite än herrfotbollen vilket inte är sant.
Jag säger inte att damfotbollen inte håller hög kvalite. De håller hög kvalite för att vara damfotboll.
Men för att vara fotboll så håller de inte hög kvalite. Skillnaden mellan dam- och herrfotboll är fortfarande väldigt stor. Fast den har krymt med åren. När jag satt och kollade på Sveriges damlandslag VM 2007 så såg man direkt att tekniken, farten och styrkan inte riktigt finns där som det gör hos herrarna.
Fast det är ju inte damernas fel att våra kroppar är byggt på olika vis.
Det är även så när man kollar på allsvensk fotboll. Men all heder åt damfotbollen i Sverige som har världens bästa liga. Men det är fortfarande långt ifrån för att komma upp i samma kvalite fotbollsmässigt.
Sen kan jag erkänna att damfotboll har blivit roligare att kolla på än vad det var förut så de är på väg i rätt riktning iaf.

Canada Goose, äkta eller oäkta?

Nä nu jag less på att alla går omkring i oäkta Canada Goose jackor. Det ser ut som de går omkring och tror att de bär dyra jackor när de själva verket har en billig kopia gjord i Kina.
Så nu tänkte jag försöka hjälpa alla att undvika att köpa oäkta Canada Goose jackor via internet.
Även om nu säsongen är över för vinterjackor så säljs/köps det jackor så hoppas mina tips kan hjälpa er! Fast ni som vill ha en oäkta behöver inte läsa det här.

Enligt canadagooses hemsida så är 95% av alla annonser på internet oäkta jackor men det tror jag är lite överdrivet men siffran är stor! Sen alla jackor som säljs i Asian förutom i Japan är oäkta för Canada goose har inga affärer i de länderna.

Här är några saker man kan kolla:

De oäkta jackorna är mycket tunnare, det är därför de inte använder så mycket dun.

De oäkta har även ett glansigare yttertyg, för riktiga jackor är behandlad med teflon och det ger inte ett glansig yta.

En oäkta jacka väger även mycket mindre för när de har blivit behandlad med teflon väger de extra mycket.

Ännu en sak som har med telfonet att göra att den inte blir så skrynklig. En oäkta jacka är oftast väldigt mycket mer skrynklig. Samt den har väldigt mycket små rynkor. Det brukar inte en äkta ha.

Pälsen på luvan är mycket fulare och tunnare på oäkta jackor, man kan även säga att pälsen ser skabbig ut.

Sen när de säljer jackor som har alla tags kvar och de skriver att dom är oanvända. Så är 99.99% är oäkta.

Man ska även kolla på alla detaljer på jackorna. Tex. vart sitter Canada Goose märket, är det på rätt ställe? Är alla reflexer som det ska? Sen brukar det finnas en text bak på jackorna där det står modellnamn. Kolla så det står rätt namn där. Oftast står det något helt annorlunda på falska jackor.

Säljare som inte har någon bild ska man akta sig för också, för man vet aldrig hur jackan ser ut då. Köp aldrig en jacka utan att kolla riktigt noga på den!

Vill ni ha hjälp att kolla om den är oäkta eller inte så är det bara att fråga.

image24
Den vänstra jackan är falsk Den högra är äkta

Där sprack den

Dagens matcher gick båda åt skogen men det var värt en chansning.
Chelsea förlorade borta med 2-1 och Liverpool spelade ovagjort 1-1
Så man kan säga att det gick åt skogen men som jag har skrivit tidigare var det värt en chansning.

Ajja nya tag nästa vecka.

Nu gäller det!

Ja nu gäller det. Om ca 15 min startar matcherna och då får vi se om jag hade rätt på min lången.
Återkommer med det senare ikväll när matcherna är slut.

Sen blev det inte så mycket pluggande idag, fst jag har skrivit lite på rapporten så den är lite närmare att bli klar iaf.

En annan sak jag måste berätta om är att det är skit varmt i min lägenhet. Jag har dörren öppen och ventilationsluckan lika så. Men det är fortfarande så varmt så jag svettas.  Sen vattenläckan i min lägenhet så kom hyresvärden upp med en maskin som suger upp allt vatten i luften och det är den som gör det så otroligt varmt.
Hoppas den har sugit klart snart! Annars dör jag utav uttorkning.

Nä nu blir det fotboll, tjohej!

Fantasilöst aftonbladet!

Jag satt och skum kollade aftonbladet lite och då var det "Gissa stjärnan!" vilket brukar vara roligt.
Så då klickade jag mig in och fick syn på bilden. Sen slog det mig, hur kan man missa att det är Victoria Beckham? Fantasilöst gjort utav aftonbladet måste jag säga, ni kan bättre! De borde hitta på större utmaningar på "Gissa stjärnan!" Om man har sett en bild på henne de senaste åren efter hon lämnade Spice Girls så kan man enkelt se att det är hon. För vem är så smal och har alltid kläder där man ser halva brösten?
iaf här är länken till artikeln: www.aftonbladet.se

Men iaf så verkar seriern kunna vara lite små roligt, det är allt roligt när de driver med kändisar.

Slut för idag, tack för idag

Nu har jag slutat skolan för idag, vilket känns skönt men ist måste jag plugga lite själv hemma.
Men det ska nog gå bra. Det som måste göras idag är att skriva lite på rapporten till projektarbetet så den blir klar någon gång. Sen måste jag även plugga lite på styrtekniken som vi har prov i om en vecka. Även om det känns som att det är långt kvar till provet så behövs det pluggas. För man har inte hängt med allt för bra på lektionerna men det ska nog gå bra! Fast det är ju fotboll ikväll och jag måste se några serier som jag har inte hunnit gjort.
Så vi får se hur mycket pluggade jag hinner med.

Nä nu är det lunch!
Tjohej så länge.

Email

Idag när jag startade upp datorn för att på börja dagens skolarbete så fick jag en lite mindre chock.
I min vanliga ordning loggar jag in på msn och startar det som behövs. Då kommer det en popup ruta från MSN där det står att jag har ett mail. Jag kollar mailen och ser var det är.
Det visar sig att det är en som har mailat till vårat projektarbete som jag skrev om lite förut.
Det trodde jag aldrig att någon skulle göra, samt hur tusan lyckas man hitta till sidan?
Möjligtvis är det någon som har läst min blogg och klickat sig vidare, eller så är det någon som har lottat sig fram via diverse sökmotorer. Kanske det är någon annan i gruppen som har spridit reklam?
Jag kan faktiskt erkänna att det var lite små roligt att någon hade mailat.
Nu har jag också svarat på mailet så jag hoppas den som mailat får till det med mitt tips.

Om ni nu vill läsa lite smått om projektarbetet kan ni göra det här:
http://jackee.blogg.se/2008/march/projektredovisning.html

Alla rätt än så länge

Efter dagens matcher som jag hade tipsat till ett lången förslag ser det ut så här:
Mora, vann
Manchester United, vann
Barcelona, vann

Så alla 3 matcher gick in som jag hade valt idag. Sen får vi se hur de två matcherna går imorgon.

Jag måste ta och berömma van der Sar i Manchester United målet, jag har länge tvekat på han som målvakt. Nu fick jag bevisat motsatsen, han var väldigt bra i dagens match.

Nej nu blir det att sova. Godnatt på er alla!

Dagen hittills

Idag när vi skulle gå och äta så tyckte jag det var någon som smög sig upp mot mig. Efter jag vände mig om såg jag att det var mormor som hade råkat fått syn på mig. Eftersom jag skulle gå och äta lunch kunde vi inte gå och fika.
Så då gav mormor mig 100kr för att jag ska köpa mig något att fika sen.
Undra om man ska köpa något gott till kvällens fotbollsmatcher.
Tack Mormor!

Sen har det varit ett väldigt fint vårväder här i Sundsvall. Dock har det blåst lite för mycket tycker jag.
Men annars har det varit väldigt fint! Förhoppningsvis håller det i sig så man kan börja plocka fram lite nya kläder.
Att få börja använda nya skorna skulle vara väldigt skönt, samt att slippa vinterjackan ska bli extremt skönt.
Nya solglasögorna kanske kommer få sin debut snart också då? Det är bara att hålla tummarna att det fortsätter att bli varmare och finare väder.

Nä nu ska jag hitta på något annat att göra, kanske måste ta och skriva lite på rapporten till projektarbetet som ska vara inne om 17 dagar.

Tjohej så länge!

Mitt förslag på en lången

För er spel intresserade och tycker om att spela på Svenskaspel så har jag kommit fram till 5-ling på lången med oddset 75.55. Det är ett väldigt högt odds på en helt möjlig kombination.
Dock sträcker sig den här lången till imorgon också.
Men iaf så här har jag satsat:

Mora-Leksand 1
Mora vann skotten med 47-12 förra matchen och det är lite utav en måste match. Så Mora är nog snäppet vassar och vinner kvällens match.

Roma-Manch.U 2
Kommer vara en jämn match men ett Roma utan Totti det är som lördag utan godis, kaffe utan grädde, jul utan tomten. Så Man U har ett gyllende läge att vinna matchen även fast det är på borta plan.

Schalke-Barcelona 2
Båda lagen är i beskymmer men Schalke har visat en mer positiv form än Barcelona. Dock har Bareclona mer erfarenhet utav sånna här matcher och kommer spela stor roll.

Arsenal-Liverpool 2
Liverpool har visat fin form i ligaspelet och Arsenal har varit lite upp och ner. Så Liverpool har alla chanser i världen att kunna vinna matchen.

Fenerbah.-Chelsea 2

Chelsea har mer erfarna spelare än Fenerbah, eller de har Carlos men det räcker inte för att sprida erfarenheten. Samt Chelsea verkar vara i bra form just nu.

aftonbladet

En händelserik dag

Igår spelande Gif Sundsvall mot Helsingborg i premiären omgången utav allsvenskan.
Självklart var man där och kollade!
Men om jag nu ska berätta lite smått om dagen, för det hände ganska mycket igår.

Först när jag kommer till lägenheten efter påsklovet så märker jag det att de ha börjat läckt vatten så hela min "hall" var vattenfylld. Man kunde plaska runt rätt bra om man ville. Så då fick jag lov att gå ner till hyresvärden så städade vi upp röran. Sen kom en annan granne och lagade läckan genom att byta packning.
Han skyllde på att packningen hade förmulltnat, vart fan köper han packningar som gör det?
Men iaf nu är allt frid och fröjd förutom att jag har en avfuktar på rummet så låter enormt mycket.
För att gå vidare med dagen så var det skola men det är inte så intressant.
Sen i slutet utav skoldagen skulle jag till tandläkaren där fick jag en preliminär tid för att ta ut tandställningen och den tiden var innan studenten! Det var ett bra besked. Efter tandläkarbesöket som de för övrigt bara spände lite lätt i tandställningen så gick jag och klippte mig. Så nu är jag ny klippt och är nöjd med min nya frisyr.
Jag behövde verkligen klippa mig så det känns skönt med betydligt mycket mindre hår.
Efter jag hade klippt mig gick jag hem och efter ett tag så kom daniel hem. Då gick vi ner på stan och började leta biljett till mig inför matchen. Eftersom han hade förköpt med de andra som skulle se matchen.
Tillslut hittade vi en biljett 2 platser från där de satt. Sen var kruxet att jag skulle sälja ett chassi till en dator igår också innan matchen. Han som skulle ha det slutade först vid 18:00 och då hade vi tänkt att gå och äta på Biteline. Men vi kom överens vid den där tiden ungefär att vi skulle ta det efter matchen.
Vi som var och åt på Biteline och såg matchen var, Jag, Dannewe, Wästis, Jon, Jonas och Andreas.
När jag väl kom till Biteline så satt de där och funderade ut vad de skulle äta + att de drev lite med Jon.
Det slutade med att alla förutom Jon tog Taccosbuffé. Den var riktigt god faktiskt och man blev väldigt mätt i magen. Efter det så gick vi vidare mot matchen, vi kom lite sent till den och vi missade kanske de 3-4 första min. Men som tur var hade det inte hänt något. Samt problemet med min plats löste sig enkelt för det var en liten pojke som var snäll och kunde byta plats med mig.

Nu till själva matchen: Gif Sundsvall hade ett väldigt svajigt försvar som gjorde allt för många enkla misstag. Första målet fanns det inte direkt något som man skulle kunna ha gjort åt, eller man skulle kunnat ha haft bättre markering inne i målområdet för Isaac Chansa fick nicka in den utan någon störde han.
Andra målet var ett rent individuellt misstag från Erkan Saglik som skulle försöka ta ner/nicka bollen jag vet inte riktigt vad han försökte med. Men han lyckade iaf skarva vidare bollen till Christoffer Andersson som fick ett friläge och gjorde mål. Tredje målet gjorde också Christoffer Andersson och samma här så var det lite slarv i försvaret som gjorde att målet blev av. För övrigt så spelade Gif Sundsvall väldigt dåligt och de var absolut för dåliga att slå de avgörande passningar. Passningsspelet var absolut i det sämsta laget och sen måste jag säga att Lustig spelade absolut inte så bra som han kan spela. Han var nog den som underpresterade mest i Gif Sundsvalls lag. En annan sak var att de inte utnyttjade att vända spelet från kant till kant när det fanns möjlighet till det.
Men när de väl slog krossbollarna så oftast gick HIF bollen ist. När väl Gif Sundsvall hade bollen så gjorde de även det väldigt svårt för sig och slog konstiga bollar och försökte dribbla i omöjliga lägen.
Om Gif Sundsvall ska hålla sig kvar måste de höja sig väldigt mycket. Jag tror det är möjligt att de kan hålla sig kvar i allsvenskan, men det blir nog tufft. Sen två svåra borta matcher på rad gör nog inte saken bättre.
För övrigt så slutade matchen 0-3, för er som inte visste.

När matchen var slut så gick jag hem till lägenheten för att sen sälja chassit, efter det slappade jag och kollade på Filip och Fredrik.



image21
aftonbladet

We own the night

We Own the Night
Det blev ytterligare en film denna helg, dock hann jag inte se alla filmer jag hade tänkt men det var inte så viktigt.
Men för att berätta om filmen..

We own the night 7.1/10 (16.226 röster) har den på imdb. Denna film handlar om en familj som består utav poliser förutom en utav sönerna som är lite mer åt den olagliga sidan. Han som spelar den brodern är Joaquin Phoenix, som alltid är han väldigt bra i varje film han spelar tycker jag. Man kan säga filmen är polisen VS ryska maffian, så då är det lite bataljer där i mellan.
Om jag skulle ge filmen ett betyg står det mellan en 7:a eller 8:a så ska man säga 7.5/10?

image20

Real Madrid - Sevilla

Vi börjar med lite fotboll sen i söndags:

Ja äntligen blev det vinnst igen för Real Madrid! Eller så länge sen var det inte, men det känns som evigheter. Heinze nickade in första målet väldigt snyggt, dock så tycker jag målet borde ha varit offside men som Madrid-fan bryr jag mig inte speciellt mycket. Raúls mål var det extrem hög klass på och det var bara att njuta.
Undra hur spaniens förbundskapten känner sig nu när Raúl fortsätter att leverar som aldrig förr.
Fast vi svenskar får ta och tacka han om Raúl inte blir uttagen till landslaget. Då slipper vi han i gruppspelet till EM och det skulle kännas lite bättre. 3dje och sista målet gjorde Higuaín det var bra att han fick göra det målet.
Så det stärker hans självförtroende för alla missar han har gjort de senaste matcherna.
Sen måste jag faktiskt beröma Kanouté för sitt mål, det var en väl placerad vollymål han fick till.
Matchen slutade för övrigt 3-1 till Real Madrid!

image19
Raúl

Blogg.se

Eftersom blogg.se har varit skum ett bra tag så har jag inte kunnit uppdaterat så mycket.
Mer uppdaterande ska det bli nu när det väl är funkar som det ska.
Det kommer kanske några sparade inlägg som jag har väntat för att få lägga upp.

RSS 2.0