Stan och Speldagbok

Idag ska jag som jag nämnde igår åka in till stan för att kolla på diverse saker, bla nya jeans. Det kanske även blir att köpa de sista julklapparna, får helt enkelt se hur mycket man orkar med. Efter det blir det nog att åka till söder får se vad som händer där. Justja jag måste ta och köpa lite Zeunerts julmust också då man passerar stället jag vet om säljer ligger på vägen till söder.

Eftersom man vill skippa julstressen och allt folk som är ute och shoppar julklappar är jag nu uppe ganska tidigt tråkigt nog. Men det är nog bäst så. Är aldrig roligt att gå och shoppa då hela stan är över full. Nej det hade varit skönt att bo lite närmare stan, men det är en annan historia som vi tar någon annan dag.

Speldagbok:

Spel 42:
Levante - Atletico Madrid
Antal mål
Spelstopp: Kl 18:00, idag lördag
Spelalternativ: över 2.5
Odds: 1.72(1.65+ är spelvärt)
Insats: 9.4kr (2.5%)

Kommentar:
Levante kommer från en förlust borta mot Hercules med 3-1 och kollar man på matchen efter det blev det en vinst hemma mot 3-1 mot Racing Santander.

Atletico Madrid förlorade i veckan mot grekiskt mostånd, vilket blev det första grekiska laget att vinna i Spanien. Siffrorna blev 2-3. Efter den så blev det även förlust igen hemma mot Espanyol med samma siffror. Kollar vi även en till match så blev det vinst borta mot Real Sociedad med 2-4.

Eftersom vi den här gången är enbart intresserade utav antalet mål så ska jag inte gå så djupt in i vem jag tror vinner matchen och visa lite annorlunda statistik än vad jag vanligtvis brukar visa.

Levante har spelat 6 matcher hemma den här säsongen och 5/6 (83,3%) har slutat över 2.5 mål. Det är även värt att tillägga att den matchen kom just mot Real Madrid och slutade 0-0. Kollar man på alla matcher så har det totalt spelats 13 matcher, varav 9/13 matcher (69.2%) har slutat över 2.5 mål.

Atletico Madrid har spelat 6 matcher borta den här säsongen och 3/6(50%) har slutat över 2.5 mål. Okej tänker ni kanske inte den bästa statistiken. Men alla matcher har slutat med 2 mål eller mer. Dessutom då det enbart har blivit 2 mål har de mött Real Madrid, Villarreal eller Valencia. Alltså inte några dåliga lag. Kollar vi på alla 13 matcher så har 10/13 matcher (76.9%) matcher slutat över 2.5 mål, vilket är betydligt mycket bättre statistik.

Levante dras med en hel del med skador, dock har de flesta varit skadade en längre tid och det börjar faktiskt komma tillbaka lite folk. Men deras skadelista ser iaf ut så här: Xisco Muñoz, Héctor Rodas, Nacho González, Vicente Iborra, Miguel Pérez, Sergio och Valdo.

Atletico Madrid har faktiskt inga på skadelistan, eller det beror på om man räknar Godin och Asenjo som faktiskt är friska men kommer med största sannolikhet inte att medverka. Eller ja Godin finns det faktiskt en relativt stor möjlighet att han faktiskt kommer delta, beror lite på hur han har återhämtat sig. Annars hittar man Tiago avstängd.

Både Levante och Atletico Madrid är anfallsglada lag som inte riktigt vet vad försvara betyder. Även om nu Atletico Madrid har blivit mycket bättre på det sedan de värvade Godin, så är den fortfarande inte mycket att hänga i julgranen. Även om nu Levante lyckades nolla Real Madrid så spelade inte Real Madrid speciellt bra fotboll den matchen.

Aguero och Forlan är alldeles för många klasser bättre än vad Levantes backlinje håller och Levantes anfall är inte alls dåliga och kan absolut tränga igenom Atletico Madrids försvar.

Jag tror på en spännande och svängig match där chanserna kommer att avlösa varandra med jämna mellan rum och nu när De Gea i Atletico Madrids mål har sett lite mer mänsklig ut så tror jag absolut på många mål.

Spel 43:
Arsenal v Fulham
Flest antal kort Asian HCP
Spelstopp: Kl 16:00, idag lördag
Spelalternativ: Arsenal +1
Odds: 1.775(1.7+ är spelvärt)
Insats: 9.4kr (2.5%)

Kommentar:
Kollar man på antalet kort Arsenal drar på sig då de spelar hemma får man ett snitt på 2.4 kort per match. Kollar man snittet på antalet kort på både borta/hemma så får man ett snitt på 2.2 kort per match.

Fulham brukar i snitt dra på sig 1 kort per match då de spelar borta och exakt samma antal då de spelar hemma.

Alltså ger det Arsenal ett övertag på 2.4-1 = 1.4 kort och lägger man där till +1 HCP så får man +2.4 kort till sin fördel.

Kollar man på antalet kort motståndarna brukar dra på sig så brukar de dra på sig 1.7 kort per match då de möter Arsenal. Det laget som möter Fulham brukar dra på sig 1.3 kort. Vilket gör att Fulham förväntas dra på sig 1.7 kort om man kollar på den statistiken och Arsenal 1.3 kort. Drar vi då av 1 på 1.7 så får vi 0.7. Vilket gör att vi fortfarande ligger +0.6.

Domaren som dömer matchen idag (C Foy) brukar i snitt dela ut 2.2 kort per match och 1.1 kort till laget som spelar hemma och 1.1 kort till laget som spelar borta. Så fortfarande där är +1 HCP väldigt bra.

Lägger man även till att Arsenal har börjat spelat ett mycket fulare spel än vad de vanligt vis har spelat. Fulare spel kanske är fel ord, snarare ett tuffare spel.

Live Forever!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Underhållning
Nöje och Underhållning